Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bagoly77

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap este nem hittem a szememnek. Bokros Lajos, a magát gyakran konzervatívnak definiáló MDF miniszterelnök-jelöltje – a földönkívüliekkel rendszeresen randevúzó Pataky Attilát követően - a TV2 Frizbi című műsorának vendége volt. A korábbi szocialista…..
bagoly77 2010.03.15 12:10:07
Szocialista politikusként, Bokros jó ismerőjeként, némely kérdésekben egyetértőjeként és tisztelőjeként, más kérdésekben pedig vitapartnereként, de ebben a kampányban mindenképpen ellendrukkereként írok.

Nagyon szeretem olvasni Török Gábor elemzéseit, mostanában már annyira rászoktam, hogy mindennap elolvasom, és kifejezetten nagyra becsülöm őket. Török Gábor rendkívül jól átlátja a politikai összefüggéseket. Ezúton is gratulálok neki!

Jelen véleményével kapcsolatban azonban talán vitatkoznék. Szerintem a műsor több szavazatot hozott az MDF részére, mint amennyit vitt (sajnos). Igaz ugyan, hogy Bokros nincs rászorulva a mindenáron való szereplésre, de nem felejtsük el, hogy a pusztán gazdasági kérdésekben való megnyilatkozásait csak egy szűkebb társadalmi réteg olvassa. Szerintem, abban a reálértelmiségi rétegben, aki rendszeresen olvas gazdaságpolitikai cikkeket, Bokros hitelessége nem csorbult a műsor hatására, hiszen ők nem a tegnapeste alapján ítélik meg őt (legfeljebb elmosolyodtak a valóban nem mindennapi "interjún"), hanem a megítélésük az elmúlt 15 évből és sokkal több információból táplálkozik. A társadalomnak másik része szemében viszont (amelyik gazdaságpolitikai témákban kevésbé tájékozódik) szerintem pozitív hatást válthatott ki, hogy megismerhette egy kicsit Bokros Lajost, mint embert is.

Mindenesetre, a véleményemtől függetlenül, talán most még inkább azt kívánom, hogy Török Gábornak legyen igaza. :)