Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Machet

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határonkívül Hogy van Putyin? 2022.04.24 12:19:35
           /Copyright: Reuters/              Egy biztos, az ördög nem alszik           Putyin egyáltalán nem tűnik egy makkegészséges,kicsattanó formában lévő 69 éves férfinak.       Arca felpuffadt, egyes plasztikai szakértők szerint  arca "túl" sima, ránctalan korához képest. Feltételezhető…..
Orbán és Magyarország sorsa a francia elnökválasztáson dől el Avagy; Vigyázó szemetek Párizsra vessétek! Érdekes hangulat uralkodik az országban, mintha mindenki szép lassan ébredezne egy brutálisan átbulizott éjszaka után, ahol felébredt valaki mellett, akit nem ismer, keresi bizonyos…..
A harmadik választást nyeri egymás után a Fidesz úgy, hogy nem volt választási programja, a kormányalakítást követően pedig várhatóan ezúttal sem lesz leírt stratégiája, amit később számon kérhetnének a választók. Ez egyrészt rendkívül lehangoló képet mutat a magyar közállapotokról, másrészt…..
Nézem, nézem a vereségre adott reakciókat, és azt látom, hogy az ellenzék nem tud akkora pofont kapni, amekkorát megérdemelne. Az emberi tisztesség minimumára is képtelenek, még akkor is ha "nincs tétje". Nem tudok mást mondani: elejétől a végéig ez egy értékelhetetlen söpredék. A 35% nem túl kevés,…..
    Sic transit gloria mundi. És így múlt el a világ dicsősége Márky-Zay Péter számára. Oké, tudom, volt ott pár szomorú alak még (mind a saját családtagja), de ő hat párt MINISZTERELNÖK jelöltje volt! Hat párt állt mögötte. Hat párt "kapitánya" volt. Még vasárnap reggel is, amikor még éltek…..
Egyetlen kérdés Orbánnak és győz az ellenzék   Orbán Viktor csatába indul. Csatába a békéért. Csatába Brüsszelbe, miközben Ukrajnában van háború. Csatába a saját NATO szövetségeseink ellen… Akárhogy is nézzük, van azért ebben az egészben egy iszonyatos nagy adag abszurditás. Azt hinné az ember,…..
fáymiklós Virág vagy te 2022.03.14 06:35:47
Nyilván mind megbuggyanunk, csak idő kérdése, legfeljebb a később születettek egy ideig örülhetnek, hogy nem annyira buggyantak, mint ősapáik, de őszintén meg vagyok döbbenve Tolcsvay László bánatán. Mert hogy el van kenődve, amiért a Nemzeti dal új videoklipjében azt éneklik az új márciusi ifjak,…..
Drága, a parlament kényelemes karosszékeiben pöffeszkedő, kitartott politikusaink! Mi, kisemberek a hétköznapokban beszélgetünk ám egymással, gondolatokat cserélünk, támogatjuk, lelkesítjük egymást. Kisboltban, játszótéren, körömszalonban, szülői értekezleten, közös családi nyaralások alkalmával a…..
Mizantróp Az oroszok Vietnamja 2022.02.27 22:23:51
Az orosz hadsereg 4 napja támadja folyamatosan teljes erőbedobással Ukrajnát, egyelőre nem sok eredménnyel. Amit 4 háborús nap után ugyanis a világ második legnagyobb és legfejlettebb hadserege fel tud mutatni az két közepes méretű város elfoglalása, Melitopol és Nova Kakhovka bevétele. Ennyi.…..
Putyin nem őrült meg: egy rövid és főleg sikeres háború stabilizálná őt, nemcsak a hazai közvélemény, a vele szemben egyre kritikusabb tisztikar szemében, de nemzetközi színtéren is. Putyin célja az, hogy Oroszországból a világtól, a „globalizációtól” független, görög-keleti szakrális-militarista…..
A politikában döntő szerepe van annak, hogy milyen környezetben kerül sor fontos tárgyalásokra, megbeszélésekre, netán békekötésekre. A díszletek ugyanis meghatározzák a felek közti viszonyokat, befolyásolják a kommunikáció légkörét, ugyanakkor felerősíthetnek fontos folyamatokat. A nagyhatalmak…..
Machet 2022.02.09 07:02:03
Az a jó a magyar történelemben, hogy az ezer éves haza bizonyos sormintákat követ. Mármost aki ezeket felismeri, az el tudja kerülni a negatív hatásokat, aki nem, az rááll a szopóágra ezzel is bizonyítva a sorminta létét. (Aki pedig felhívja erre a figyelmet, azt jó esetben hülyének nézik, rosszabb…..
Machet 2022.01.29 19:22:16