Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szulamith

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“A történelmet a győztesek írják” – gyakran lehet hallani Magyarországon politikai kontextusban ezt a mondatot manapság. Cinikus utalásként arra, hogy nem lehet eldönteni most, hogy Orbán Viktor és rendszere a történelem jó vagy rossz irányát, oldalát képviseli, vagy hogy Kína (Hszi Csin-Ping) vagy…..
Elutaztunk Varsóba és utánamentünk annak, hogy tényleg véget ért-e a lengyel-magyar barátság? Könnyen lehet, hogy nem mindig igaz, amit a politikusok mondanak, vagy amit a média állít. Kétségtelen, hogy az év második negyedévében nehéz pillanatokat élt meg politikai szinten a lengyel-magyar…..
  Már a választások előtt is sokan beszéltek arról, hogy nem jó az, ha a Fidesz túlnyeri magát. Még olyanokat is ismerünk, akik csak és kizárólag azért szavaztak a Kétfarkú Kutya Pártra, a Megoldás Mozgalomra, vagy épp Toroczkaiékra, hogy ezzel is akadályozzák Orbánék újabb kétharmadát. Jómagam…..
Nézem, nézem a vereségre adott reakciókat, és azt látom, hogy az ellenzék nem tud akkora pofont kapni, amekkorát megérdemelne. Az emberi tisztesség minimumára is képtelenek, még akkor is ha "nincs tétje". Nem tudok mást mondani: elejétől a végéig ez egy értékelhetetlen söpredék. A 35% nem túl kevés,…..
  "Az Orbán-kormány nem húzza ki az elkövetkező négy évet. Rájuk fog omlani az a válság, amit Orbán Viktor maga idézett elő." - jövendölte Facebook-bejelentkezésében Jakab Péter a választás éjszakáján, majd arról beszélt, hogy az ellenzéknek kell átvennie az ország vezetését, amint a népharag…..
    Sic transit gloria mundi. És így múlt el a világ dicsősége Márky-Zay Péter számára. Oké, tudom, volt ott pár szomorú alak még (mind a saját családtagja), de ő hat párt MINISZTERELNÖK jelöltje volt! Hat párt állt mögötte. Hat párt "kapitánya" volt. Még vasárnap reggel is, amikor még éltek…..
Szulamith 2022.04.04 17:33:43
@a nagy hohohorgász: Igaz, csak a külhoni szavazók nagy többsége erdélyi. A kormányfő is odajár beszédet tartani, és anyagi segitséget is ők kapnak. Londoniaknak semmi.:)
Szulamith 2022.04.04 20:34:25
@R.V.Juli: Ki mondta, hogy a románok mondják meg ki lesz a nyertes Magyarországon. Nem mondta senki, én sem. Viszont az köztudott, hogy az erdélyi magyarok szavazhatnak a magyar választáson.
Hogyan választhatnak támogatásra érdemes oldalt mindazok, akiket nem érdekel a politika, de a négyévenkénti választásokon azért hallatni szeretnék a hangjukat? Hogyan hozhatnak minél önazonosabb döntést anélkül, hogy napokra elmerülnének a közelmúlt politikai mérföldköveiben, a jelenlegi helyzetben,…..
  Két kérdés foglalkoztatja jelen pillanatban a magyar társadalmat, amelyet néhány nap alatt szinte teljes egészében átitatott az Orosz - Ukrán háborúval kapcsolatos vélekedés és közbeszéd. Az első kérdés a társadalom józanabb, empatikusabb részében fogalmazódik meg és így szól; Hogy tudok…..
Mint egy felbolydult méhkas, olyan a kormány körül a helyzet. Már a múlt héten tudni lehetett, hogy valami nagyobb fajta galiba van a végrehajtók körül, de csak a hétvégén derült ki, hogy valóban letartóztatták Schadl Györgyöt, a végrehajtók fejét...
Szulamith 2021.12.09 21:24:33
@konrada: Kiszámolni nem az én tisztem, meg nem is tudnám. Ezt annak kellene számokkal alátámasztani a másik oldalon is aki mondja. Akkor nem lenne olyan kétkedő hozzászóló mint én.:) Gondolom abban nincs vita, hogy az árak nagyot változtak nemcsak a bérek.
Szulamith 2021.12.09 22:06:16
@konrada: Ja, és az érem másik oldala - irtam - , és nem okos oldala.
Szulamith 2021.12.10 17:43:13
@konrada: Hát igen, a véleményt adatokkal alátámasztani az munka, de meggyőző. Hitelessé válik aki mondja. és amit mond. Köszönöm a válaszát!
Mit varhatunk szociáldemokrataként egy Márki-Zay kormányzattól? Tegyük fel nyer  az ellenzék, tegyük fel az új parlament őt választja meg miniszterelnölnek. A sajtóban az ellenzéki pártokat a jobbik kivételével  baloldalinak nevezik, ami gazdaságpolitikájukat tekintve semmiképpen nem helytálló.…..
Korfu északnyugati szeglete maga a szépség. Sidariból egy keskeny, semmi kis aszfaltcsík vezet a Sunset beach irányába. A Sunset beach nevével ellentétben nem strand, hanem egy taverna. De nem akármilyen! A magas homokkő szélén építették és aki létrehozta bizonyára rendkívül optimista ember. Nem…..
Az "Elkxrtuk" költségvetése meghaladja az 1,14 milliárd forintot, amihez az alkotók 343 millió forint társasági adókedvezményes, azaz közvetett állami támogatást vehetnek igénybe. Ennyi pénz megy el arra, hogy aztán a filmre, mint hiteles kordokumentumra hivatkozhassanak, amelyben kitalált (azaz…..
„Azt mondta, adjak neki esélyt és idővel megkedvelem... de nem így működik a dolog, hiába így érzi” – Amikor a pasi színt vall az érzéseiről, a nő tapintatosan közli vele, hogy nem tud osztozni bennük. Emiatt vége egy jó barátságnak?   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy…..
Sokan még mindig nem értik, főleg az ultrabalos oldalon, hogy az előválasztás azt is magával hozta, hogy a legtöbb ember nem csak a Fideszt váltaná le, de a régi ellenzéki politikát, politikusokat is. Karácsonynak valószínű megkönnyebbülés a visszalépés, főleg, hogy a bejelentése után a közvetlen…..
 A hírhedt (Gyurcsánymentes) Gyurcsány-film kapcsán az elmúlt napokban felpörgött a propagandagépezet: előbb a gyártó-forgalmazó Kálomista Gábor vádolta be nemzetközi összeesküvéssel a filmjét figyelmen kívül hagyó mozihálózatokat a tőle megszokott suttyó stílusban, majd a természetesen "semmit nem…..
Gyakorta előforduló élethelyzet, hogy egy beszélgetés témája arra terelődik, hogy nem élünk túl fényűző életet, hiszen a nyugati bérek magasabbak, jobb az életszínvonal, még a közmunkás is luxusautóval közlekedhet, és egyébként is itthon minden drága de ezzel szemben a jövedelmek borzasztó…..
Szulamith 2021.09.14 09:41:03
@bontottcsirke: Neked aztán hiába minden "nemzeti", nem látsz, nem olvasol:) Magyarország gazdag gyógyvizekben, termőföldben, tájak varázslatos különbségében. Tájak, szokások - igaz, hogy majmolunk - , de azért marad is. Ami megmaradt a rongyrázás. Azt olvastam, hogy az olimpiára a magyar küldöttség volt a legnagyobb. Mindeközben az idős nyugdijas 3 év alatt kapja meg a 13. havi nyugdijat. Megsem éri.
A 444-en jelent mostanában meg egy nagyon színvonalas átfogó összegzés arról, hogy mi a helyzet az utcai kukákkal Budapesten. A szövegből nem olvasható ki, hogy most magyarázni szeretné-e a városvezetés bizonyítványát, vagy éppen kritizálná, de ez az igazán színvonalas cikkek sajátja. Mi viszont…..
Szulamith 2021.09.05 22:46:45