Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fotelzsukov

0 bejegyzést írt és 329 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bircahang Feladták 2022.04.01 06:06:00
A Fidesz megnyerte a választásokat. Honnan tudom? Hát a ballib médiákból és megmondóemberektől. Ennél biztosabb jel nincs. Már előre elkezdődött a választási csalásra hivatkozás. Mivel klasszikus választási csalás képtelenség, hiszen mindenhol lesznek ballib megfigyelők, valamint - minden…..
fotelzsukov 2022.04.03 13:55:16
@élhetetlen:
"ha az anyja öregszik, többel jár majd haza, hogy ellássa vagy elhelyezze"
A libernyak kozmoplitak "elassak" a hozzatartozikat, a kereszteny magyarok eltemetik.
---
God Bless Putin! God Bless Orban! :)
bircahang Osztályillem 2022.04.01 12:12:00
Amit legjobban utálok: a foklorizálódott szokás aktívizált alakja. Ez azt jelenti: valamilyen régi szokás kiüresedett, mert tartalma hiányzik, de formája meg van követelve. Ilyen pl. a nemesség: 500 éve semmi értelme, de van aki szerint ezt komolyan kell venni. Pedig a nemesség eredeti értelmes…..
Ezer évek múlva egy zsidó ünnep középpontja lesz Zelenszkij, s bár a részletek ködösek lesznek, a lényeg annyi, hogy zsidó fiúk és lányok multikulturális demokráciák vezetőivé nőhetnek fel. - David Rothschild "Thousands of years from now there is going to be a Jewish holiday centered on the…..
fotelzsukov 2022.04.01 07:57:14
@Murometz köztársasági elnök:
"Ez már nem katonai cél, hadászati előny, hogy városokat épületeket lőnek szét - ez sima barbarizmus, ázsiai mongolidiótaság."
Drezda? Hirosima? Nagasaki? Pyongyang? Hanoi? Haipong? Beiruth? Fallujah? Mosul? Baghdad? Belgrad? Novi Sad? etc.
Ezek csak jarulekos vesztesegek, amiket civilizalt nyugat okozott.
  Stephen Kingnek hosszan kellet a drogot felszívnia és mélyen letüdőznie ahhoz, hogy meg tudja írni a legújabb horror történetét. De minimum segg részegnek kellett lennie hozzá rendszerint. És még úgy is, volt hogy évekig írt egy- egy könyvét. Mert elfogyott a történet. Jött volna Magyarországra…..
fotelzsukov 2022.03.31 20:13:34
@Diorella Queen:
Heves megye, Eger kornyeke. :) Tobbet nem mondhatok, felek aAzoviaktol. :)
fotelzsukov 2022.03.31 20:32:28
@Diorella Queen:
"Hozzák az ukránok."
Erre nem is gondoltam. Thx. Egy hete kohogok, mint az allat, jon fel a slejm. De nem csak en, az egesz csalad. En a hugomnal lakom, kulon "lakosztaly", o egy hete volt xarul. A Szomszedban lakik a fia, egy 5 eves ovodas fia van, az is beteg volt, a 2 eves kislanya is, a 85 eves dednagymama is xarul van. Az unokaocsem 2 hetig volt beteg, tegnap ment elosszor dolgozni. A kibaszott anyosa Szolnokon fonover gyerekosztalyon, minden hetvegen jon latogatni. Meg a 3 korcs kutyank is ugy kohogott, hogy azt hittem, elpusztulnak. Arra gondoltam, megmergeztek oket, de mar rendbejottek. Tegnap vettem Fuleken a Billa-ban egy csomo teat, rendkivul nagy a valasztek. Maringa+ korkuma kevereket iszok tegnap ota, hasznal. Most megyek inhalalni, feloldja a tudofu a slejmet, igy tudok csak aludni.
fotelzsukov 2022.03.31 20:49:50
@Diorella Queen:
Ahogy nezem a terkepet, nem hiszem, hogy az ukranok hozzak, Olvastam valahol, hogy a covidot vandormadarak utjan terjesztettek. Az biztos, hogy Ukrajnanak illetve az ottani biolaboroknak koze van a jarvanyokhoz. 2007-ben dolgoztam egy faluban mexikoban, a reg elhagyott banyahoz kijart minden nap a falu szelen lako ket " nemet" no, denevereket kutattak. A falusiak meseltek, hogy 1900-ban ujranyitottak a spanyolok altal elhagyott banyat, egy heten belul meghalt tudogyulladasban 30 banyasz. Ott a banya mellett temettek el okoet, be se mertek vinni a holttesteket a falu temetojebe. Kutatasunk utan 2 evvel mar munkodott a banya, minden nyom el lett tuntetve.
A kérdés világos volt 1 hónappal ezelőttig. Az orosz-ukrán háború zavarta meg a képet. Alapvetően az egymondatos válasz: mert az alternatíva annyira rossz, hogy bűn lenne hatalomra segíteni. De bővebben. Ha az ember kívülálló lenne, azt mondaná: nyerjenek most a ballibek, mert egyrészt…..
fotelzsukov 2022.03.31 09:11:55
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
"a véleményemhez a Mi Hazánk áll a legközelebb"
A Mi Hazank a magyar Azovi Zaszloalj! Reformnyilasok! Lenne nagy felhaborodas, ha peldaul tetko vizsgalatnak vetnek oket ala. :) Egy megoldas van ellenuk: be kell hivni Magyarorszagra a csecsen kulonlegeseket. :)
God Bless Putin! God Bless Orban! God Bless Kadirov! :) Allah Akhbar! :)
fotelzsukov 2022.03.31 18:07:02
@Gery87:
"Dehogy lesz polgárháború..."
Kar. :(
(Pedig ugy szerettem volna latni lampason himbalozo liberofasisztakat.)
---
God Bless Putin! God Bless Orban! :)
Nekem sem kell füves cigarettát szívnom ahhoz, hogy ömöljön belőlem a horror minden fronton. Hiszen a rémtörténeteket maga az élet szolgáltatja számomra ( és számotokra ) hetente hét napból, háromszor minimum. A már ex munkahelyem, még úgy ahogy, de követte az inflációt. 408 nettó azért nem…..
fotelzsukov 2022.03.31 08:00:49
@Diorella Queen:
"A gázcsapot nem lehet elzárni, te is tudod jól. A gázt nem tudja ledugózni, max csökkenteni tudja a mennyiségét, de a vezetékben lévő nyomást fent kell tartsa."
mandiner.hu/cikk/20220330_kulfold_ukrajna_jamal_nemetorszag_gazszallitas
Megállt a gázszállítás a Jamal vezetéken keresztül Németországba – írja az Index a Reuters beszámolója alapján. A német-lengyel határ közelében elhelyezkedő Mallnownál a Jamal-Európa gázvezetéken nullára csökkent a nyomás, így azon keresztül nem jut gázhoz Németország. A Jamal földgázvezeték Belaruszon és Lengyelországon át vezet Németországba. A másik két kulcsfontosságú csővezeték esetében az áramlás stabil maradt.
---
God Bless Putin! God Bless Orban! :)
fotelzsukov 2022.03.31 17:05:58
@csorsza:
"azt nem értem, még mindig, ehhez orbánnak mi köze... de mindegy is,"
Ez az en politikai manifesztom. :) Ezzel probalom kifejezni, hogy tiszta szivbol utalom a Nyugatot es a liberalizmust. :) Kapisch? :)
---
God Bless Putin! God Bless Orban! :)
fotelzsukov 2022.03.31 17:06:44
Breaking News:
www.bloomberg.com/news/articles/2022-03-31/putin-says-gas-exports-to-be-halted-if-ruble-payments-not-made
Putyin szerint leállítják a gázexportot, ha a fizetés nem rubelben történik
„Az orosz gáz vásárlásához rubelszámlákat kell nyitniuk az orosz bankokban” – mondta Putyin csütörtöki televíziós beszédében. "Ezekről a számlákról fizetik ki a gázt április 1-től. Ha nem történik ilyen fizetés, akkor azt úgy tekintjük, hogy az ügyfél nem teljesíti kötelezettségeit."
A vásárlóknak speciális számlákat kell nyitniuk az állami irányítás alatt álló Gazprombankban, hogy a devizát rubelre lehessen váltani az elszámolásokhoz – áll a Putyin által aláírt rendeletben.
---
God Bless Putin! God Bless Orban! :)
  Nem is tudom, mikor hallottam ennyire elfogult, egyoldalú, már-már szektásan beszűkült tudatú beszélgetést, mint amilyen a Friderikusz Podcast legutóbbi adása volt. Friditől persze azt kaptam, amit várni lehetett: nyílt, kendőzetlen Orbán-gyűlöletet. Vendége, Bánki György azonban még rajta is…..
fotelzsukov 2022.03.30 12:35:39
@G. Nagy László:
Hallottam mar idezni Kissingertol, Churchilltol es meg jo par hires embertol. Az eredeti mondat egyebkent igy hangzott:
“There are no permanent enemies, and no permanent friends, only permanent interests”
---
"Bízom benne, hogy csak vicc, amit írsz a barátok leépítéséről."
Nem vicc, halal komoly. Szinte nincs olyan nap, hogy ne hivnanak regi barataim, fel sem veszem a telefont senkinek. FB-t is megszuntettem.
"Az egyik legfontosabb boldogságfaktorom, hogy igen széles a szociális kör, ahová nyúlhatok."
Koszonom, de en ebbol a boldogsagfaktorbol mar kinottem. :) Lenyegeben ez sem baratsag, amit irsz, hanem erdek alapu kapcsolat.
---
God Bless Putin! God Bless Orban!
---
PS: marc. 15.-en felmentem Budapestre, hogy resztveszek a Bekemeneten. Joval korabban erkeztem, ezert megneztem az ukrajnai menekultek fogadasat a Keletiben majd a Nyugatiban. Elkeserito volt: tobb volt a menekulteket fogado vallasi szekta, mint a menekult. :( Tudom, mit jelent menekultnek lenni: voltam menekult, eltem menekulttaborban - igaz, csak ket honapig - voltam bevandorlo, 37 evig eltem, dolgoztam, csavarogtam Kanadaban, az USA-ban, Mexikoban, ket eve koltoztem haza. Amikor meglattam a felvonulasra hompolygo zsinoros diszmagyarba oltozott ertelmiseget, a sok zaszlolengeto prosztot es prolit, elfogott szo szerint a hanyinger. Hogy en ezekkel egy sorban!? SOHA! Indultam is azonnyomban haza. Szavazni sem fogok, igaz, meg eletemben nem szavaztam, hiszen a demokracia ugyan olyan szitokszo a szememben, mint peldaul a liberalizmus, kapitalizmus, stb. :)
fotelzsukov 2022.03.30 13:30:07
@G. Nagy László:
"Különbséget azért tudsz tenni a két oldal között."
Persze, hogy tudok. Azert lehet, hogy a FIDESZ kap tolem egy X-et, legfeljebb befogom az orromat arra a par percre. :) Legszivesebben a Godeny fele partra szavaznek, de eltaszit a tetovalas es a testepites. :)
Ettol fuggetlenul kicsit tartok a valasztastol, ugyanis akarki gyoz, a vesztes nem fogja elfogadni az eredmenyt es ez polgarhaboruhoz is vezethet, akkora a tet: elet vagy halal! :(
"Jómagam nagy békemenetelő vagyok."
En is nagy hive vagyok a bekenek, annal fontosabb dolog nincs az eletben. Ezert is tisztelem a dukhobor kereszteny anarchistakat, akik megtagadtak a katonai szolgalatot, elegettek fegyvereiket es eskut sem voltak hajlandok tenni tobbek kozott.
---
God Bless Putin! God Bless Orban!
fotelzsukov 2022.03.30 13:33:15
@IdomitottFoka:
"Akkor minek töltöttél 37 évet az USA-ban/Kanadában?"
Kalandvagybol. :) Olyan helyeken elhettem, dolgozhattam, ami nem sok halandonak adatik meg.
---
God Bless Putin! God Bless Orban! :)
bircahang Furcsa határok 2022.03.29 06:06:00
Van pár nagyon furcsa szárazföldi nemzetközi határ a világon, melyen nem lehet áthaladni. Íme erről gyűjtésem. A "nem lehet áthaladni" alatt az értendő: normál esetben ez nem lehetséges, kivételes egyedi esetek nyilván előfordulhatnak. Európában ilyen eset csak 3 helyen van: az…..
fotelzsukov 2022.03.30 10:01:34
A Furcsa Hatarok koze tartozik a Point Roberts nevu usak enklave, ami szarazfoldon csak kanadabol kozelitheto meg:
en.wikipedia.org/wiki/Point_Roberts,_Washington
www.gsa.gov/blog/2015/02/27/gsas-point-roberts-border-station-is-located-in-one-of-americas-most-unique-cities
earthobservatory.nasa.gov/images/148367/point-roberts
amproehl.com/point-roberts-wa
---
A 2000-es evek elejen, amikor a kanadai dollar 1,3 X-a volt az usak penznek megerte atugrani Vancouverbol Point Robertsbe vasarolni. De elotte is atjartunk oda, mar csak kivancsisagbol.
---
God Bless Putin! God Bless Orban! :)
A 12 fő szabály. A celebbel sose beszélgetnek vagy interjút készítenek vele, hanem mindig "faggatják", ő maga pedig nem válaszol, hanem "vallomást tesz". Ha a celebnek valamiről negatív a véleménye, akkor "kiakad". (Ez lassan megy át a közéleti sajtóba is.) A celebnőnek nem barátja,…..
fotelzsukov 2022.03.30 09:40:24
@midnight coder:
"Ja, nyilván Bill Gates is úgy lett milliomos, hogy utálta az IT-t és az üzletet, de kilépett a komfortzónájából..."
Biztos vagyok benne, hogy a hozzaszolok kozul kevesen ismerik a MS-Dos legendajat, amibol Bill Gates milliardos lett. Ajanlom nekik, hogy nezzenek utana Gary Kildall nevenek es a Digital Reasearch cegnek:
en.wikipedia.org/wiki/Gary_Kildall
en.wikipedia.org/wiki/Digital_Research
---
God Bless Putin! God Bless Orban! :)
bircahang Kitiltás 2022.03.28 06:06:00
Most, hogy az orosz fák ki lettek tiltva az Év Fája versenyről, csak egy kérdés maradt bennem. A neves kanadai-magyar újságíró Orosz József hogy hogy még mindig taníthat kanadai egyetemen? Miféle putyinista tempó ez, hogy Kanadában oroszok taníthatnak?..
fotelzsukov 2022.03.28 10:57:03
Breaking News:
Internetes bűnözők feltörtek több magyar hírportált.
www.origo.hu/itthon/20220328-internetes-bunozok-feltortek-tobb-magyar-hirportalt-hackertamadas.html
"Hétfő reggel több hazai hírportál elérhetetlenné vált hackertámadás miatt. Hazug baloldali propagandaüzenetek kerültek fel a Metropol és a Nemzeti Sport oldalára, a 888.hu is a támadás áldozata lett, elérhetetlen a lap. A bűnözők a Mediaworks internetes oldalait támadták meg, az említettek mellett a Mindmegette.hu-t is. Elérhetetlen a Szabad Föld, a Mandiner és a Figyelő is."
Remelem, a valasztasok utan nem fognak kesztyus kezzel banni a libtard hazaarulokkal: az osszes ellenzeki part vezetoseget szamuzik Sziberiaba!! :)
---
God Bless Russia! God Bless Putin! God Bless Orban! :)
fotelzsukov 2022.03.28 16:41:45
Az Egyesült Államok háborús bűnei:
en.wikipedia.org/wiki/United_States_war_crimes
Az Egyesült Államok háborús bűnei a háborús törvények és szokások megsértése, amelyeket az Egyesült Államok fegyveres erői követtek el az aláíró felekkel szemben az 1899. és 1907. évi hágai egyezmények aláírása után . Ezek közé tartozik az elfogott ellenséges harcosok gyors kivégzése , a foglyokkal való rossz bánásmód a kihallgatás során , a kínzás , valamint a civilek és nem harcolók elleni erőszak alkalmazása .
Az Egyesült Államokban a háborús bűnökért az 1996-os háborús bűnökről szóló törvény és az Egységes Katonai Igazságszolgáltatási Kódex (UCMJ) különböző cikkelyei alapján lehet vádat emelni. Az Egyesült Államok szövetségi kormánya azonban határozottan ellenzi a Nemzetközi Büntetőbíróságról (ICC) szóló szerződést, azzal érvelve , hogy a Bíróság nem rendelkezik fékekkel és ellensúlyokkal [1] , és így nem fogadja el az ICC joghatóságát állampolgárai felett.
...
God Bless Russia! God Bless Putin! God Bless Orban! Yenkee Go Home! :)
bircahang Magyar háborús esélyek 2022.03.25 12:12:00
Mármint a háború hatása mint választási esélyek. Bevallom, a háború kirobbanásakor kissé megijdtem, mert azt hittem, ez növeli a ballibbantak esélyeit. Ami be is következhetett volna, egy picit értelmesebb, profibb ballib kampánycsapat megléte esetében. Dehát a ballibeknék profik csak a DK-ban…..
fotelzsukov 2022.03.28 09:49:30
@Deak Tamas:
Az Egyesült Államok Függetlenségi Nyilatkozatának vezérelve az volt, hogy „minden ember egyenlőnek teremtetett.” A probléma az, hogy ez egyszerűen nem igaz. A politikai dinasztiák jelentős szerepet játszottak Amerika történelmében. Folyamatos létezésük és jelentőségük olyan szintű egyenlőtlenséget jelez a politikai befolyáshoz való hozzáférés terén, amely átívelte az ország történelmét. Erre egyik legjobb pelda a Bush dinasztia.
"elképesztően jó kisugárzása volt"
Lattad a gloriat is a feje korul? :) Szentte ne avassuk? A ven fasz egyszeruen haborus bunos volt a degeneralt kolykevel egyetemben!
---
God Bless Russia! God Bless Putin! :)
bircahang Kristálydélután 2022.03.24 06:06:00
A németek imádják a gyűlölködést. Fanatikus népség. Csak rá kell mutatni, kik éppen a gonoszok, a német nép teljes egységben azonnal ugrik. 75 éve a zsidók voltak a gonoszok, most az oroszok. Immár a németországi orosz boltok is célponttá váltak. Azt hiszem, így utólag meggondolva, Henry…..
fotelzsukov 2022.03.25 12:27:33
@Deak Tamas:
Egy tavaly aprilisi Facebook bejegyzesem, amikor megerkeztem Oaxacaba, a Csendes oceanhoz:
Thálatta! Thálatta!
(The Sea! The Sea!)
(A tenger! A tenger!)
Kialtott fel az oromtol es fakadt sirva tizezer kemeny, harcedzett gorog harcos, amikor a vilagtortenelem egyik kevesbe ismert, de annal nagyszerubb hadvezere, Xenophone vezetesevel hosszu es viszontagsagos harcok es meneteles utan a Trezibond (Madur) hegy tetejere erve megpillantottak a Fekete-tengert.
- Ujra itthon vagyunk, hazaerkeztunk! - futott at agyukon a gondolat. Ok voltak a hires "Tizezrek", akiknek a tortenetet a hadvezer Anabaszisz cimu muveben reszletesen leirja.
---
Nos en is ezt az oromet eltem at, amikor hosszu, tobb, mint 10 ezer kilometeres, de kevesbe kalandos ut utan ujra megpillantottam a Csendes oceant.
- Na, ven csavargo, hazaekeztel - gondoltam magamban. :)
fotelzsukov 2022.03.25 20:27:01
En nem is merem leirni, hogy ha most Kanadaban dolgoznek, mennyit sporolnek meg havonta. Tavaly 2 es fel honapot toltottem ott, volt egy-ket elintezni valom es utana oltasokra vartam, hogy haza tudjak jonni. Kivancsisagbol felhivtam par geofizikai kutato ceget munkaval kapcsolatban, kihangsulyozva, hogy nyugdijas vagyok. -Nem szamit- mondtak, alig kapnak embert, nem nagyon akar senki sem dolgozni, plane terepen. A szakmaban toltott gyakorlatom alapjan csoportvezeto beosztast ajanlottak, amit termeszetesen nem vallaltam el, utalom a felelosseget. Meg menekulni akartam abbol az orszagbol. :) Terepen dolgozva minden kiadast a ceg all, szallas, kaja.
Meg csak annyit, hogy 83-ban mentem ki, egy evig angol nyelviskolaba jartam (allam fizette), utana sikerult elhelyezkednem egy magyar geofizikus cegenel, ahol het 100 orakat dolgoztunk, tisztan megkerestem havi 2000 dollart. Egy haromszintes sorhazat (townhouse) mar lehetett venni 15 ezerert, 10 % beugroval (down payment). En mar akkor belecartam az ilyen dolgokba, piara es nokre koltottem minden penzem. :) Ma azok a townhouse-ok 4-500 ezret ernek.
Amikor vegleg abbahagytam a geofizikai munkat -2008 utan, de 2012-ben meg visszahivtak es lekuldtek 3 honapra Mexikoba - epitkezeseken dolgoztam glattelokent, szigoruan csak heti 40 orat hetente. Volt olyan hely ahol a vasarnapi munkaert dupla muszakot fizettek (480 dollar/8 ora) en meg ezerert se mentem volna be se szombaton, se vasarnap. :)
indafoto.hu/zopilote/epitkezes2010
---
„Imádom a reggeli napalm illatát!” :) Peace! ☮
---
PS: azert lehet, hogy ha veget er a haboru, megpalyazok egy geofizikai allast Sziberiaban. :) Mar csak a kaland kedveert. :) Amugy az oroszok is munkaerohiannyal kuszkodnek. Pl. az olajkutatasban 50 szeizmikus csoport dolgozott tavaly (kanadaban 5) de meg masik 50-nek is lett volna munka, de nem tudtak munkaerot szerezni. Az en specialitasom a bánykutatas geoelektromos modszerrel (gerjesztetett potencial avagy Time Domain Induced Polarisation) :) De jol ertek a CSAMT-hez is (Controlled-Source Audio-frequency Magnetotellurics)
bircahang Orosz tanárnők 2022.03.25 06:06:00
Amikor szovjet iskolába jártam, kellett időnként magántanár, oroszból. Eleinte mert nulla körüli volt a tudásszintem, aztán meg már, hogy haladó szint fölé mehessek. Az első tanárnőm igazi orosz volt Moszkvából, 50 éves nő. Akkor persze az 50 éves nők csúf öregaszonyoknak tűntek, míg ma néha meg…..
fotelzsukov 2022.03.25 11:31:19
@Serény Vélemény:
"Ulickaja még azt is mondja, hogy olyan görögök is vannak arrafelé, akiknek az ősei még a görög gyarmatosítás idején érkeztek a Fekete-tenger partvidékére..."
En is utana neztem ennek. pl.:
en.wikipedia.org/wiki/Mariupol_Greek
en.wikipedia.org/wiki/Pontic_Greeks
en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Greeks
---
"There will be no World without Russia"... Allah Akhbar! :)
fotelzsukov 2022.03.25 18:17:03
@Serény Vélemény:
Vegigneztem annak ellenere, hogy a HIT tv felirat elriasztott az elejen. :))) Rendkivul erdekes beszelgetes volt, tele olyan dolgokkal, amit csak tenyleg oroszok kozott elok tudhatnak a neprol. Szerencsere en az utolso ket evben, amit kanadaban toltottem, megismerhettem az orosz diaszpora egy reteget. Annyit elmondhatok, nem boldogok kanadaban. Szinte mind visszavagyott, de arcvesztes nelkul nem tudtak megtenni. Hogy most mi van veluk, el tudom kepzelni. A kanadaiak nem eppen toleransak most az orosz bevandorlokkal.
---
"There will be no World without Russia"...
fotelzsukov 2022.03.25 18:20:48
@fotelzsukov:
Ja, meg annyit, hogy az oroszok altal lerombolt varosok az oroszok altal lesznek felepitve de ugy, hogy a vilag csodajara fog jarni. Lasd Csecsenfold.
bircahang A mítosz fejlődik 2022.03.22 12:12:00
A holodomor mítosz alapja valós történelmi esemény. Minden hazug mítosz alapja valami valós esemény. (S persze a nem hazug mítoszok esetében is ez a helyzet.) A holodomor mítosz eredeti és valós alapja az 1932-1933. évi szovjet éhínség, melyben a becslések szerint 2-9 millió embert halt meg. Az…..
fotelzsukov 2022.03.23 08:04:58
@kunzoo:
Mit gondol, hogy az oroszok nem szamitottak a meg kemenyebb szankciokra az ukrajnai korlatolt katonai muveleteik miatt? Fel vannak keszulve ezeknek a kivedesere. Szinte majd minden jarmu, mezogazdasagi gep, sb. ugy van tervezve naluk, hogy minden import helyettesitheto legyen hazai alkatresszel. Az import alkatreszt csak azert epitettek be, mert eloiras volt az exportengedely miatt. Nem voltak ok igazan azokra a Nyugati szarokra rautalva. :) A hideghaboru jo lecke volt a szamukra a sunyi Nyugat megbizhatosagat illetoen. Ok meg abban az idoben is tartottak a szavukat, szallitottak a szerzodesekben rogzitett foldgazt es olajat. De ennek vege hamarosan, megszuntetnek minden gazdasagi sot remelem diplomaciai kapcsolatot is a Nyugattal. A Vasfuggonyt most ok huzzak le, Europa hatara a Dnyeper folyonal fog vegeterni, onnan keletre kuss lesz mindenkinek. Ellesznek ok Kinaval, Indiaval, Pakisztannal, Irannal ahol egyenlo partner lesz mindenki. Europa meg fohet a leveben. :)
---
Hol van az, hogy leall a Kamaz gyar? Esetleg egy friss link a Kiskegyedbol?
rusautonews.com/2022/03/09/kamaz-switches-to-russian-components/
RusAutoNews .- Az orosz Kamaz kamiongyártó átáll az orosz alkatrészekből és szerelvényekből készült„ klasszikus teherautók ” gyártására. Az Izvesztyija című újság beszámolt arról , hogy a cég a szankciók miatt már eddig is szembesült az import alkatrészek hiányával
A Cummins motorok (USA), ZF sebességváltó (Németország) és Bosch üzemanyag-berendezések (Németország) alkatrészeinek hiánya miatt a cég nem tudja gyártani az új K3-as modellsorozatú teherautókat. A cég azt tervezi, hogy ezeket az alkatrészeket orosz társaikra cseréli: saját motor, saját KPP 154 sebességváltó és AZPI üzemanyag-berendezés.
---
"kfggroup.ru/hu/codes-of-the-russian-federation/rossiya-zavisit-ot-importnyh-semyan-strany-eksportery-pshenicy/
A kukorica vetőmag felét importból fedezik. Meg ha nem puliszkát akarnak enni hanem kenyeret, ha tésztát akarnak enni azt is importálják."
Nem ezer eves zavaros adatokkal kell jonni, hanem konkret, naprakesz linkekkel. :)
Ettol fuggetlenul szerintem az oroszok erre is felkeszultek, a vetomagellatasra.
---
"Nos, elolvasva a cikket az latható hogy mind a motor, az erőátvitel es a hidraulika nyugati import alkatrész egy modern MTZ-n."
Belfoldi hasznalatra es a testveri Oroszorszagnak hazai es orosz gyartmanyu alkatreszekkel szallitjak a trakorokat. Lehet, hogy tobbet fogyasztanak, nincs bennuk TV, budi, bide, de a celnak megfelelnek. Az elkenyeztetett Nyugati paraszt meg csak hasznalja a csicsas, vagyonokba kerulo traktorokat.
Csak megjegyzem, hogy Magyarorszagot nem nagyon sujtjak Nyugati szankciok, de a CASE, CAT, New Holland stb markaju traktorjaikhoz a parasztok nem igen tudnak potalkatreszhez jutni, de meg usakiaban es kanadaban is erezheto ez. Ha hozza is jutnak, eszmeletlen dragan. Nesze neked libernyak globalizacio!!! :)
---
„Imádom a reggeli napalm illatát!” :) Peace! ☮
God Bless Russia! God Bless Putin! :)
fotelzsukov 2022.03.23 09:24:03
@kunzoo:
Ezt ki is irta?
kunzoo 2022.03.23. 06:27:51
@fotelzsukov:
"Az orosz gépgyárak rengeteg nyugati alkatreszt építenek be. Például a kamaz gyár már leáll, mert a futóműveket a rába gyártotta neki. Futómű nélkül nincs teherautó."
Utana pedig ezt:
"totalcar.hu/magazin/hirek/2022/03/14/a-kamaz-felfuggeszti-uj-jarmuvei-gyartasat/"
Azert a Kamaz gyar leallasa es egyes uj jarmuvek gyartasanak felfuggesztese kozott nagyon nagy a kulonbseg. Magyaran szolva: HAZUDOTT!!!!!! Ilyen emberrel lehet ertekezni, vitatkozni? NEEEM! Hazug budos libernyak! Legyen ez into pelda mindazoknak, akik Nyugat barat libsikkel allnak le vitatkozni.
---
„Imádom a reggeli napalm illatát!” :) Peace! ☮
God Bless Russia! God Bless Putin! :)
PS: Eddig nem kivantam, de most mar szinte konyorgok Putyinnak, hogy Londonig meg se alljon!!! Ki kell irtani a libsiket heted iziglen, varosaik helyet pedig soval behinteni! :)
fotelzsukov 2022.03.23 10:51:14
@midnightcoder2:
"Nem a módos parasztok csináltak TSZ-t, hanem a városi aktivisták, illetve a falu közösségének a legalja, az alkesz, semmittevõk akik max. alkalmi munkára voltak jók."
A kornyekunkon a TSZ elnokok altalaban a kozosbe legtobb foldet (100-200 hold) bevivo kulakokbol kerultek ki. De Nogradban is igy volt, elso munkahelyem a szakkozep elvegzese utan egy TSZ-nel volt 1973-ban, mint erdesz. Ott az elnok 100 hold foldet vitt a kozosbe meg 50 ha erdot.
Nagyapamat tobbszor mevertek az agitalok, mert nem akart belepni, kisgazda volt 20 holddal. Vegul is megtortek, belepett, ra 10 evre azt mondta, a legjobb huzasa Kadarnak a kollektivizalas volt, pl. igy kapott nyugdijat o is es a nagymamam is, ha nem is sokat. Ettol fuggetlenul elete vegeig utalta a kommunistakat.
"A padlássöprés pedig azt jelentette, hogy az éhzést a városból átköltöztették vidékre."
A padlassopres egyik oka a jovatetel fizetese volt.
"Az osztrákok sem éheztek, meg a nyugat-németek sem, sõt az olaszok is leszoktak az éhezésrõl."
Errol tetszett mar hallani?
histclo.com/essay/war/ww2/after/ost/oo-eco.html
Food Crisis (1947) Austria
"Szövetséges élelmiszerszállítmányok
A nácik által megszállt országokkal ellentétben a szövetségesek nem engedték éhezni az embereket. Az UNRAA élelmiszer-ellátása és a német szénszállítmányok megakadályozták a teljes összeomlást. Az Egyesült Államok akkor lépett közbe, amikor az UNRRA beszüntette az élelmiszersegélynyújtást (1947 júniusában). Az Egyesült Államok kormánya 300 millió dolláros élelmiszersegélyt nyújtott. Ugyanebben a hónapban amerikai diplomaták meghívták az osztrák kormányt, hogy vitassák meg a Marshall-tervben való részvételt. [Lewis, p. 146.] Az amerikai segélyek és szubvenciók segítették az osztrákokat átvészelni az 1947-es borzalmas éhséget. Ez egyben az élelmiszersegély kétélű kardjának példája is."
Nagy Britanniaban az elelmiszer jegyrendszer 1954-ben szunt meg, Nemetorszagban 1950-ben, Franciaorszagban 1949-ben.
Lengyelorszagban nem volt kollektivizalas, meg a 70-es, 80-as evekben is eheztek.
---
„Imádom a reggeli napalm illatát!” :) Peace! ☮
God Bless Russia! God Bless Putin! :)
  Ami a sikert illeti, alapvetően kétféle radikális állásponttal találkozunk. Az egyik szerint minden csakis rajtunk áll, határ a csillagos ég; a másik ennek szöges ellentéte: sorsunkat a génállományunk, a környezetünk, a neveltetésünk, a csillagok, vagy épp az előre megírt életkarmánk alakítja,…..
fotelzsukov 2022.03.22 02:46:50
@Almandin:
"Belinkeltem feljebb a birca blogján tett ámokfutásodat."
Ne tessek mondani! Hogy milyen ugyes tetszik lenni, tudja alkalmazni a copy-paste funkciokat. Remelem el is elvezett kozben. :)
Visszaterve a keresztenyseg-atomhaboru temara, Truman elnok reformatus kereszteny volt, ennek ellenere minden szivfajdalom nelkul hagyta jova ket atombomba beveteset, szazezrek halalat okozva ezzel. :) Erre varrjon kereszteny gombot!! :)
"Putler kaputt!"
Nem unja meg ezt? Mint egy gyerek, aki leirja a vagyait, hogy mit is szeretne karacsonyra kapni. Minel tobbszor leirja, annal nagyobb az eselye, hogy meg is kapja. :) Vagy nem. :)
Plusz aki Putyint hitlerhez hasonlitja, annak nagyon hianyosak a tortenelmi ismeretei, de ugy is mondhatnam, hogy buta mint a segg. :)
---
„Imádom a reggeli napalm illatát!” :) Peace! ☮
fotelzsukov 2022.03.22 16:05:01
@Almandin:
Meg mindig varom az ön es a narcisztikus sarlatan bloggazda valaszat erre a hozzaszolasomra:
"Visszaterve a keresztenyseg-atomhaboru temara, Truman elnok reformatus kereszteny volt, ennek ellenere minden szivfajdalom nelkul hagyta jova ket atombomba beveteset, szazezrek halalat okozva ezzel. :)"
Valaszat elore is koszonom. :)
---
„Imádom a reggeli napalm illatát!” :) Peace! ☮
Mi a kereszténység viszonya az atomháborúhoz? Tény: mi keresztények nem félünk az atomháborútól. Szemrebbenés nélkül aktiválnánk az atomgombot, ha erre lenne szüksége a jó érdekében. De azért jobb lenne elkerülni. Kicsit olyan ez, mint a patkányírtás. Jobb lenne békében élni velük, azaz…..
fotelzsukov 2022.03.22 08:34:40
fotelzsukov 2022.03.22 08:38:05
@G. Nagy László:
"Rengeteg a különbség, de ez nem az agy biológiai struktúrájából fakad, az ugyanis 100 ezer éve változatlan. A szoftver az, ami változott, a tudatosság szintje."
Azert az embert hardware-re es softwar-re degradalni nem kis batorsagra vall. Lehetseges Intel 80286-os CPU-val epitett szamitogepre Windows 10 operating systemet telepiteni? :) Az az a hardware-nek is fejlodenie kell, ha a software fejlodik.
---
"Bár az ezredforduló óta ismét leszálló ágba kerültünk, azért a hosszútávú trend mégiscsak a tudatosság emelkedését mutatja."
Tevedes, mindig leszallo agban volt az ember haboruk tekinteteben. Minel "civilizaltabb" annal jobban szeret haboruskodni:
www.britannica.com/topic/list-of-wars-2031197
Napjainkban zajlo haboruk a Foldon:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_ongoing_armed_conflicts
---
„Imádom a reggeli napalm illatát!” :) Peace! ☮
fotelzsukov 2022.03.22 09:46:19
@G. Nagy László:
"Ez nem csak történelmi dimenzióban hamis, de már fogalmi szinten is. A civilizáltság ugyanis azt jelenti, hogy tárgyalóasztal mellett hozok döntést, nem baseballütővel."
A tenyek onmagukert beszelnek, az 1600-as evektol a haboruk megsokszorozodtak, a XX. szazadban ertek el a csucsra. A XXI. szazadnak meg csak nagyon az elejen jarunk, de mar most bovelkedunk haborukban. Csak egy, csak egyetlen egy olyan konfliktustrol szeretnek olvasni, amit a targyaloasztalnal oldottak meg, haboru kizarasaval. Ellenben szamos olyan haborurol tudok, amit a targyaloasztalnal fejeztek be.
Idezetek a Majmok bolygoja c. filmbol:
"Őrizkedj az embertől, mert ő az ördög eszköze. Isten teremtményei közül ő öl sportból, pénzért, hírért. Megöli a testvérét, hogy megszerezze annak vagyonát. Ne hagyjátok elszaporodni, mert elpusztítja saját otthonát, de a tiéteket is. Űzzétek el, hajtsátok vissza az embert a dzsungel sűrűjébe, mert ő a halál hírnöke."
"A kezdetektől fogva tudom, hogy a bölcsességük együtt jár az esztelenségükkel, az érzelmeik uralkodnak az eszükön. Az ember háborúra termett, aki folyton hadban áll mindenkivel, saját magával is."
---
„Imádom a reggeli napalm illatát!” :) Peace! ☮
Orosz elképzelés Ukrajnáról: A színek magyarázata: Újoroszország: világoszöld: keleti rész, sötétzöld: nyugati részkeleti rész; Kisoroszország: rózsaszín: keleti rész, piros: központi rész, narancs: nyugati rész; lila: Galícia-Volhínia; barna:…..
fotelzsukov 2022.03.20 08:49:33
OFF:
A Sors fintora, 1944 - 2022
A 2. Ukrán Front (oroszul: Второй Украинский фронт) egy szovjet hadseregcsoport szintű szovjet katonai alakulat volt a második világháborúban. Számunkra főképp azért érdekes, mert Rogyion J. Malinovszkij hadseregtábornok, később a Szovjetunió marsallja parancsnoksága alatt tevékenyen részt vett az 1944–1945. évi magyarországi harcokban.
Rogyion Jakovlevics Malinovszkij (oroszul: Родион Яковлевич Малиновский ukránul: Родіо́н Я́кович Малино́вський) Odessza, 1898. november 23. – Moszkva, 1967. március 31.) orosz-szovjet katona, a Szovjetunió marsallja és védelmi minisztere. Az első világháborúban az orosz cári hadseregben, majd a Francia Idegenlégióban is szolgált, majd 1919-ben a Vörös Hadsereg katonája lett. A Vezérkari Akadémia elvégzése után a spanyol polgárháborúban 1936-tól 1938-ig katonai tanácsadóként vett részt. A második világháborúban szovjet katonai felső vezetőként vitathatatlanul kiemelkedő teljesítményt nyújtott és így hozzájárult a Harmadik Birodalom és Japán legyőzéséhez, de személyéhez köthető, hogy a Magyarországról málenykij robotra elhurcolt ártatlanok szenvedéseiket neki is köszönhetik.
---
Most meg az ukranok szazezrei menekulnek Magyarorszagra, ahol szeretettel fogadjak oket, az egykori megszallok leszarmazottait.
---
„Imádom a reggeli napalm illatát!” :) Peace! ☮
God Bless Putin! God Bless Russia! :)
---
ON
bircahang Retteg a nyugat 2022.03.15 12:12:00
Ha jól számolom, megvan az esély rá, hogy még a hónap végéig Zelenszkij elnök át lesz sorolva a hős státuszból az áruló státuszba. A valóság kijózanító hatása csodákra képes. A halivúdi báb elkezdett gondolkodni, ez nagyjából március 10. óta látható. Aztán még nemzettestvére, az izraeli…..
fotelzsukov 2022.03.20 08:12:05
@mgdé:
"ez netán igaz
"A Kyiv Independent azt írja, hogy a mariupoli városi tanács azt közölte, az orosz erők helyi lakosok ezreit költöztetik Oroszországba. A civileket először táborokba viszik, ahol ellenőrzik az irataikat és a telefonjukat, majd közülük valamennyi embert Oroszország távoli városaiba szállítanak."
Ezt mivel tudja bizonyitani? Ja, hogy a "Kyiv Independent" irta. Es az elvtars olvasta is? Betenne errol egy linket. Elore is koszonom.
"Az ukrán lap értesüléseit a CNN is megerősítette."
Igy mar ertem. Ha a CNN megerositi, akkor az biztosan ugy van. En meg olvastam, hogy Elvis Presley él. A Kiskegyed is megerositette. Azt meg a radioban hallottam, hogy sajtbol van a Hold.:) De a CNN meg ezt nem erositette meg. De nem is cafolta! :)
---
"akkor ez mi a ..... ..f@sz???"
Ukran naci propaganda! Az olyan fasszopok meg beveszik, mint mgdé. :)
---
„Imádom a reggeli napalm illatát!” :) Peace! ☮
God Bless Putin! God Bless Russia! :)
---
PS: ket video, ahol a felszabadito orosz csapatok ellenorzik a Mariupol-bol kimenekulo civil ferfiakat, hogy van e rajtuk naci tetovalas utana szabadon mehetnek tovabb:
www.youtube.com/watch?v=ScK5QLwl-iw
www.youtube.com/watch?v=k7NBdNQTxTU
bircahang Kétfajta háború 2022.03.16 12:12:00
Sokáig nem tudtam mi a különbség az igazságos és az igazságtalan háború között. De a liberális médiák alapos tanulmányozása ebben sokat segített. Íme az 5 fő ismérv, mely alapján ez a 2 kategória különválasztható: ki kezdte a háborút, mi a háború oka, milyen fegyvereket használnak a…..
fotelzsukov 2022.03.16 17:31:17
@Tapi2021:
"Értsétek meg, hogy minden a narráción, a kommunikáción múlik!"
Szerintem meg mindig a győzteseknek van igazuk, a történelmet is ők irják.
---
„Imádom a reggeli napalm illatát, csak nem Magyarországon!” :) Peace! ☮
fotelzsukov 2022.03.16 19:23:01
cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/ukrainerefugeesmap.png?itok=87XKOr2V
"Hárommillió migráns menekült el Ukrajnából, többségük Lengyelországba megy. Ennek komoly következményei lehetnek"
"Az EU eddig 500 millió eurót (547 millió dollárt) utalt ki Ukrajnának humanitárius segítségnyújtásra. Az Economist Intelligence Unit becslései azonban azt sugallják, hogy 5 millió menekült támogatásának költsége csak 2022-ben 50 milliárd euróba kerülhet."
Tobbek kozott ez is az oka annak, hogy az orosz felszabadito csapatok nem sietnek a fontosabb varosok elfoglalasaval. Meg addig varnak, mig az ukran menekultek szama eleri az 5- 8-10 milliot. Ez ki fog hatni az otthonmaradt ukronaci ferfiak harci moraljara is.
Szo se volt itt kerem villamhaborurol. A Kiev melletti repuloter orosz legidesszant egysegekkel valo elfoglalasa csak az ellenseg megteveszteset szolgalta. Mi szukseguk lett volna ra, mikor a tankok "labon" valo mozgatasa olcsobb es biztonsagosabb a hatar masik oldalarol, mint teherszallito repulogepekkel. Azert is vartak napokig az orosz konvojok, hogy minel tobb ukran hagyja el az orszagot. Igy a civil aldozat is kevesebb, kulonosen a fiatal nok es a gyerekek kozul. Az oroszok peldat mutattak embersegbol, nem ugy, mint az usakok es szovetsegeseik Irakban, Szerbiaban, Sziriaban, stb. Azok ott azzal kezdtek, hogy valogatas nelkul hetekig bombaztak a varosokat, a civil lakossagot. Az oroszok meg a vasutvonalakat se tamadjak, hiszen a szloven, lengyel es cseh kocsog kormanyfok azzal mentek Kijevbe Zselinszkijt oralisan kielegiteni. :)
---
„Imádom a reggeli napalm illatát, csak nem Magyarországon!” :) Peace! ☮
---
Ui: Epp most olvastam
Orbán Viktor: Már 429 ezer menekült érkezett Magyarországra
mandiner.hu/cikk/20220316_belfold_ukran_orosz_haboru_vedekezes_orban_viktor
bircahang Problémák 2022.03.13 12:12:00
Nagy a baj. A legkeményebben harcoló ukrán egység az Azov Zászlóalj. Oroszellenesek? Teljes mértékben. Keresztényellenesek? Nem gond, ez plusz nyereség. Van azonban egy kis baj: az oroszokon kívül van még egy csoport, melyet gyűlölnek. A homokosokat. Euroatlantista legyen a…..
fotelzsukov 2022.03.14 08:14:11
Bob Marley uzenete Putyinnak a Menyorszagbol:
www.youtube.com/watch?v=SRyELKGLGag
Az orosz slagerlistakat ez a szam vezeti napjainkban, az orosz tankokra felszerelt nagyteljesutmenyu hangfalakbol is ez a zene bombol, ami egyben az ukrajnai korlatozott hadmuveletek nem hivatalos induloja is lett. :)))))
---
Пролетарии всех стран, соединяйтесь! :)
---
Ui: A NATO tagallamokban e szamot hamarosan betiltjak, hallgatasaert 5 ev szigoritott fegyhaz jar. :) Az ukronaci borfejueket kulonosen bosszantja ez a szam, utaljak a hosszuhaju rasztafarikat. :) Az elfogott Azovi Csürhe katonainak akasztasakor is ez a kiserozene. :)
fotelzsukov 2022.03.14 16:19:05
@kunzoo:
"Az lett volna a terv hogy kinyíratják a saját elit alakulataikat? Meg lövik tüzérséggel az orosz nemzetiséget?"
Ezeket honnan tetszik tudni? A mediabol? Melyik mediabol? Ja, bemondta a Kossuth Radio vagy a Szabad Europa, a YouTube, az Internet vagy a Facebook-on, stb.-n olvasta? Esetleg elso kezbol, sajat szemevel latta?:) Netalan Kievben tetszik elni vagy Mariupolban? Vagy talan tagja az orosz hadsereg vezerkaranak?
A szocial mediaval kapcsolatban ajanlom tanulmanyozni Zygmunt Bauman munkassagat, aki szerint a szocial media egy csapda:
Zygmunt Bauman: “Social media are a trap”
english.elpais.com/elpais/2016/01/19/inenglish/1453208692_424660.html
"Ön szkeptikus azzal kapcsolatban, ahogyan az emberek a közösségi médián keresztül tiltakoznak, az úgynevezett "fotel-aktivizmussal", és azt mondja, hogy az internet olcsó szórakoztatással butít el bennünket, hogy a közösségi hálózatok az emberiseg új ópiuma?"
---
Nalam a liberalis Nyugat es a fasizmus gyulolete mindent felulir: logikat, emberseget, fajt, nyelvet, esszeruseget, MINDENT!!!! :) Fanatikus lennek? Nem hiszem. Alapjaban egy bekeszereto ember vagyok, a legynek nem tudnek artani, komolyan! :)
Mint mar irtam is itt azt hiszem, hogy szerintem az emberiseg (a Homo Sapiens) megerett a pusztulasra!!! Hogy miert? Ezert:
en.wikipedia.org/wiki/Triune_brain (El lehet rajta gondolkozni!!!)
---
Peace! :)
A világ szinte minden országában az egyedül hivatalos mértékegység a SI, leánykori nevén "méterrendszer". Összesen 7 ország van, ahol nem használják: USA, Mianmar, Szamoa, s 4 volt amerikai gyarmat: Libéria, Marshall-sz., Mikronézia, Palau. Viszont mindenhol van helyi sajátosság: nem…..
Az autóvezetésből ismert szabályosság: a legveszélyesebb a középhaladó sofőrök. Aki ugyanis friss sofőr, azaz kezdő, az fokozottan vigyáz. Aki pedig haladó, tapasztalt sofőr, az pedig könnyedén kiismeri a veszélyeket, így azokat képes elhárítani. A legrosszabb a kettő közti állapot: már nem…..
fotelzsukov 2022.03.13 10:30:18
@midnight coder:
"Angolul kell olyan szinten tudni, hogy megértesd magad."
Hogy es hol ertetem meg magam angolul, ahol nem beszelik az angolt? Vagy ha beszelik is, sokan letagadjak, mert annyira utaljak az amcsikat. Lasd pl. Mexiko, Franciaorszag. Legtobbszor en is letagadom Magyarorszagon, hogy ertek kicsit angolul. :)
---
1997- tol 2012-ig kissebb nagyobb megszakitasokkal tobb, mint 5 evig dolgoztam Mexikoban, mexikoiakkal, akik egy szot sem beszeltek angolul en meg a szaknyelven kivul spanyolul. Raadasul radion kellett veluk ertekeznem a munkaidom alatt. Megis tuleltem es ok is. :) A szamokat ismerem, olvasni nem olvastam se ujsagot, se konyvet spanyolul, sot TV-t se neztem ottletem alatt, csak nagyritkan angol nyelvu hireket. Becsavarogtam a fel orszagot vonattal, hajoval, busszal, repulovel, kocsival (osszesen tobb, mint fel millio km-t vezettem Mexikoban balesetmentesen) soha nem volt problemam azzal, hogy nem tudom a spanyol nyelvtant, igeidoket, nevmasokat, stb. Ellenben karomkodni majdnem ugy tudok, mint ok, sot a szlenget is ismerem, ami nagy elony a mindennapi eletben.
2012 ota visszajarok szinte minden evbe turistaskodni 1-4 honapokra, tavaly nyaron 4 honapot toltottem az orszagban. A spanyolt szerettem volna megtanulni, de 3 honap utan rajottem, hogy nem eri meg es nem is tudnam megtanulni.
bircahang Amire várok 2022.03.11 12:12:00
Napok óta jönnek az egyre újabb és újabb cégek, melyek bojkottálják Oroszországot. Meglepő nevekkel is, akikre nem számítottam, lásd Microsoft. A Google bezzeg ügyesen félbojkottál csak, azaz nem bojkottál. Mint a staféta éhségsztrájk: én nem eszem 6 órán keresztül, aztán a szomszédom nem eszik 6…..
fotelzsukov 2022.03.11 20:07:02
A Deutsche Bankot megdorgáltak, hogy Oroszországban marad, mig mások kiléptek
www.reuters.com/business/deutsche-bank-ceo-gets-20-pay-rise-2021-2022-03-11/
Németország legnagyobb bankja ellenállt a kapcsolatok megszakítására irányuló nyomásnak az ukrajnai orosz invázió után, azzal érvelve, hogy támogatnia kell az Oroszországban üzletelő multinacionális cégeket.