Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tt611

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Vertigo Hitchcock 2 Oscarra jelölt pszichológiai thrillere, ami a karakterek pszichológiai vizsgálatán túl a technikai újításairól is híressé vált. A film a maga idejében vegyes kritikákat kapott. A közönség egy részének nem tetszett a kettős felépítése, amiben kis túlzással élve két rejtélyes…..
Még csak 37 éves, de a The New York Times máris „Izland Glenn Gouldjaként” emlegeti. Ő Víkingur Ólafsson, akinek szó szerint a vérében van a zene, hisz már zenepedagógus édesanyja – aki később első tanára is lett – várandóssága alatt közel került a zongorához. Mint oly sok nagy zenész, Ólafsson is a…..
Ez a 3 Oscar-díjra jelölt angol film noir mystery thriller mind az angol, mind az amerikai legjobb filmek listáján megtalálható, mert mindketten magukénak tartják. Az angolok olyannyira, hogy a legjobb angol filmnek tartják, és így nem meglepő módon a BFI listájának első helyén áll. A harmadik ember…..
tt611 2021.09.01 15:25:46
@moodPedro: Igen, a film elején egy kedves kis dallamot hallunk a stájerciterán (maga a hangszer az osztrákokkal szembeni béna sztereotípiáinkat hozza elő), de amikor egyre sötétebb dolgok derülnek ki, ugyanaz a dallam már egészen más karakterben hallatszik. Meg kéne nézni újra a filmet, de bennem ez így maradt meg.