Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzerzoiJogvedettTartalom

455 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasóink! Tegnap, május 6-án (hétfőn) 17 órától, napsütéses időben előadásunk volt a Deák Ferenc Könyvtárban. Az előadást a médiából jól ismert festményvizsgálati szakértő Végvári Zsófia, a Festményvizsgálati Labor (festmenyvizsgalat.hu) vezetője tartotta, teltház előtt. Az esemény jó…..
Sziasztok!  Legutóbb január végén foglalkoztunk egy Robert Downey Jr.-os álhírrel, ami szerint Kamu, hogy a THE DEAD HOUSE LESZ ROBERT DOWNEY JR. ÚJ FILMJE. Most az a hír járja, hogy a híres színész felesége és üzleti partnere Susan Downey nyilatkozott ismét a Sherlock Holmes filmek kapcsán. A hír…..
Sziasztok! Nagyon szépen köszönjük a jelentkezéseket Végvári Zsófia festményvizsgálati szakértő ma délutáni "Kortársunk a hamisító" című előadására. A regisztrációt lezártuk, egyrészt mert nagy örömünkre elég sokan jelentkeztek, így teltházzal futunk neki, másrészt, mert már mindjárt kezd az…..
, avagy Sherlock Holmes legendás rokona Sziasztok! 1855-ben a képünkön látható francia festő önálló termet kapott a párizsi világkiállításon, ahol műveivel elnyerte a világkiállítás aranyérmét.  És ha már érmek, erről a művészről már életében készültek érmék,  ki lett tünetve a Becsületrend…..
Sziasztok! Köszönjük szépen, hogy szeretettel és like-okkal fogadtátok Erika Sherlock Holmes Múzeumos képeit. Kedves TeveLaci nevű követőnk dupla szívet is küldött, míg Caledonia Könyvvára ezt osztotta meg velünk:  " Én még 2018-ban voltam, örök élmény *-* és jó volt látni most ezt a kis képes…..
Kedves Olvasónk! Erika nevű kedves olvasónk küldött nekünk képeket és beszámolót a londoni Sherlock Holmes Múzeumról.   " Egy hétig voltam Londonban, látogatóban, ezalatt csodaszép helyeken jártam ( Tower, Sky Garden, Kensington palota, British Múzeum, Természettudományi Múzeum, Viktória és Albert…..
Jubileumához érkezett a legendás tévédráma Kedves Olvasóink! Ma negyven esztendeje, hogy ezen a napon április 24-én első alkalommal adásba került a "Sherlock Holmes kalandjai" sorozat 1984-ben az angol képernyőkön. A széria legendává vált és a brit független televíziózás egyik legnagyobb…..
Sziasztok! Dr. Szomor Sándor címzetes rendőrezredes, kriminalisztikai szakjogász képzésbe meghívott egyetemi oktató előadása. Emellett író és a detektiv-tortenelem.hu oldal szerkesztője.  Az a nagy megtiszteltetés ért miket, hogy május 15-én, szerdán 17 órakor Dr. Szomor Sándor tart nekünk…..
(Kép: Végvári Zsófia a Life tv műsorában) Sziasztok! Végvári Zsófia a Festményvizsgálati Labor vezetője, számos médiszereplésen vett részt tévékben, rádiókban, magazinokban, online portálokon egyaránt. Jelenleg a Nők Lapjában lehet rá szavazni a Példakép-díj kapcsán, a Tudomány kategóriában:…..
távol áll a megvalósítástól Figyelem: + jeles hír: feltételezéseket, vágyakat tartalmaz, nem konkrétumokat Sziasztok! Mark Gatiss a BBC Sherlock sorozatának egyik forgatókönyvirója és szereplője hétvégén vette át a legjobb színésznek járó díjat a "The Motive And The Cue" című darabban nyújtott…..
Többszörösével dőlhet meg az eddigi rekord !!! Sziasztok! Szeptemberben világszerte bombahír volt, hogy a neves Christie's Aukciósháznál rekord áron kelt el a Rolling Stones egykori dobosának könyve. A Charlie Watts hagyatékából származó "Conan Doyle: A sátán kutyája" kötet, mely tartalma és…..
Kedves Sherlock Holmes Rajongók! Klubunkat az a hatalmas megtiszteltetés érte, hogy autogramokat kaptunk Fekete Ernő, Szacsvay László és Rajkai Zoltán színművészektől. Mindhárman nemcsak színpadon csodálatosak, hanem szinkronszerepekben is. Hihetetlenül boldogok vagyunk, hiszen mindhármukat régóta…..
Sziasztok! Ma van április hetedike a "Yellow Face" (A sárga arc) novella évfordulója. Sir Arthur Conan Doyle ezen történetében Sherlock Holmes sajnos kudarcot vall. Detektívünk úgy véli a saját képességeibe való túlzott bizalma miatt fázott rá. Megkéri hát Watson-t, hogy amennyiben kell…..
Sziasztok! Sherlock Holmes a világ egyik legnagyobb hatású remekműve, de őmaga is gyakran kerül kapcsolatba különleges műalkotásokkal vagy épp azoknak álcázott hamisítványokkal. A híres detektív nyomozott festmények után már könyvekben, színpadon, filmekben vagy tavaly a legnagyobb, ingyenes japán…..
Békés, áldott Húsvéti Ünnepeket kívunk Mindenkinek!  Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club Előző posztunk: Blog - és Klubhírek..
Szép napot! Boldogan jelezzünk, hogy végre Bernáth Réka "Sherlock Holmes kalandjai" és K. Balázs "Sherlock Holmes rejtélyek könyve" is megérkezett törzshelyünkre a Deák Ferenc Könyvtárba. Így az I. Könyvcsomaggal (16 kötetet), illetve a II. Könyvcsomaggal (7 darabot,) összesen 23 könyvet…..
Sziasztok! Így irtok Ti rovatunkban nagy örömmel szoktunk rajongói üzeneteket posztolni. Blogunkon már meséltünk Nektek a Németországban élő Sandra Fabiani-ról, akivel szerencsére jó online kapcsolatban állunk. Sandra otthonában egy egész szobát szentelt kedvenc detektívének: Hírt adtunk…..
Madame Tussaud, Conan Doyle és Robert Downey Jr. információkkal fűszerezve Sziasztok! Mivel nagyon szerettétek előző posztunkat arról, hogy Sherlock a Madame Tussauds Budapestben látható, ezért további érdekességekkel szolgálunk Nektek a téma kapcsán. Egyrészt azért, hogy aki részt tud venni a…..
Frissítve: 2024.03.20. 7:40-kor, azzal milyen személyes kötődése van Benedict-nek a saját szobrához és meddig látható a remekmű Kedves Sherlock Holmes Rajongók! Nagyszerű híreink vannak számotokra. Mint már beszámoltunk róla idén a Sherlock Holmes filmek újbóli reneszánsza kerül elénk (, bár…..
Sziasztok! Mint tudjátok létezik a Sherlockian könyvfelajánlás programunk, melynek keretében Sherlock Holmes könyveket juttatunk el a Deák Ferenc Könyvtárnak. Úgy véljük ez nagyon jó lehetőség arra, hogy többen olvashassák a világhírű nyomozó kalandjait. Első könyvcsomagunkkal még tavaly június…..
Kedves Rajongók! Még alig telt az évből és csak pár napja számoltunk be róla, hogy újra Sherlock Holmes filmek reneszánsza várható -, igaz, a közeledő filmes alkotások egyáltalán nem kanonikusak, azaz sajnos már sem Conan Doyle eredeti történeteire vagy karaktereire nem hasonlítanak - , mégis a…..
Kedves Rajongók! Nemrég megjelenő cikkében a ScreenRant arra hívja fel a figyelmet, hogy ismét Sherlock Holmes filmek reneszánsza várható, akárcsak a 2010-es években, mikor kasszát robbantottak Guy Ritchie Sherlock Holmes mozifilmjei Robert Downey Jr.-ral, tarolt a BBC Sherlock tévésorozat Benedict…..
Sziasztok! Szerdán megjelent az amerikai Rick és Morty képregény a világ legismertebb detektívének szentelt kiadása. Azért február 21. napján, mert Amerikában az Sherlock Nap, ugyanis a dátum (2.21) kiadja a Baker Street-i bűnüldöző otthonának házszámát (221). Csütörtökön, azaz tegnap csendben…..
MA JELENT MEG Sziasztok! A Rick and Morty (Rick és Morty) felnőtteknek szóló rajzfilmsorozat képregényen alapul. Történeteikben korábban is előfordult, hogy Sherlock Holmes jelmezt öltöttek, ma azonban kiadásra kerül a saját Sherlock Holmes rész, a SheRick Holmes and Mortson. Az újság címlapja…..
Jó napot! Köszöntjük szépen az új FaceBook-os követőinket és természetesen minden kedves olvasónkat. Nagyszerűen kezd a hét, hisz remek hírrel szolgálhatunk: a Szabad Föld újságban megjelent cikkünk online is  elérhető, hazánk egyik legolvasottabb magazinjának oldalán. Szíjjártó Gabriella…..