Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mijezavíííííz

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint esik? Ja nem, csak a szomszéd locsolja a növényeit!..
mijezavíííííz 2021.05.19 09:37:11
Kedves Házmestermedve,

Kérlek engedd meg, hogy idézettel kezdjem:

"Végső esetben érdemes lehet elgondolkodni egy előtető (vagy más néven esőkidobó) felszerelésén, ezzel elkerülve, hogy folyton nálad legyen nedves az erkély korlát."

A cikket végigolvasva, azt a tanulságot sikerült levonnom, hogy arra a problémára, hogy lecsepeg a szomszéd vize, legvégső esetben az lehet a megoldás, hogy vízelvezető felszerelésével megoldjuk a problémát. Szerencsére Amerigo Taylor kommentelő sorstárs megnyugtatott, hogy nem én vagyok nyomorék, a víz tényleg folyik, és lefelé. Én is régóta küzdök az alattam lakó által preferált vízmennyiség kísérletezésével, de azon kívül, hogy egy hatalmas stressz az öntözési folyamat, mást még nem sikerült elérni, BÁRMENNYI vizet öntök a cserépbe, az kifolyik. Többnyire figyelmes, és megvárja, hogy ne nézzem ahogy kifolyik, és csak akkor kezd kifolyni mikor már feladtam a harcot, elpakoltam a felmosót, rongyot, és akkor nyougalomban szépen csendben kifolyik. Nagyon illedelmes, nem tolakodó, ha jellemeznem kéne az attitűdjét. SOkkal inkább félénk.
Próbáltam felajánlani az alattam lakó Hölgynek, már rögtön az első folyás alkalmával, hogy keressünk közösen erre megoldást, beszállok a költségekbe, csináltasson vízvetőt. Nem történt semmi, eltelt egy szezon, és csak néha jött fel az ordítás, hogy: MIJEZAVÍÍÍÍÍÍZ??? MICSINÁÁÁÁÁL MÁR MEGINT???? A következő szezonban az első 6 csepp azonnali, már jól ismert reakciót követően összedobtam a lakásban egy műanyag eresz rendszert gondosan kimérve, tartókonzolokkal ellátva. Átadtam, és megkértem, hogy fúrassa fel, kell hozzá kb, 8 db csavar + tipli. Mind a blakonlásából cseppenő vizet, mind a járólapról folyó vizet elvezetrte volna oldalra, garantáltan, biztonságosan, senki erkélyére nem landolt volna. Másnap mikor mentem haza ott várt az ajtómban az eresz, visszaadta. Az indok: -"Nézegettem, gondolkodtam, és nem tetszik. Ez nem ide való. Ez családi házra való. A falevél belehullik, ezt takarítani kéne, nem tetszik." Majd' 40.000 forintomban volt az eresz, de szerencsére rendesek voltak a Praktikerben, és azokat az alkatrészeket amiket nem szabtam méretre visszavettek, így csak kb a felét kellett a lomtalanításkor kitennem.
SZeretném megkérdezni, hogy miért mint végső megoldást ajánlod a vízelvezetés megfelelő kivitelezését, mint egyfajta kényszerintézkedést miután a másik lakó nem hajlandó feladni egy olyan vad és extrém szokással, hogy növényeket öntöz az erkélyen? Panaszkodás és kötekedés helyett nem volna egyszerűbb kitalálni valami megoldást a problémára, beletenni némi energiát, és utána bájosan elcseverészni a szomszéddal, hogy milyen lett az idei paradicsom termés?