Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KMMelinda36

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem számít, hogy mennyi ideig voltál együtt a pároddal, 5 hónap vagy 5 év, a hűtlenség fáj. A megcsalást vannak, akik nem tartják nagy ügynek, amíg nem házasok. Végülis még nem köttetett meg a hatalmas fogadalom egymás iránt. De ha kapcsolatban vagytok és mindketten megegyeztetek abban, hogy a…..
KMMelinda36 2021.05.18 12:40:13
Én tisztában voltam vele, hogy a párom mással is volt, mielőtt összeházasodtunk. Nem akarta eltitkolni, még az esküvő előtt megbeszéltük, hogy mi is történt. Persze, dönthettem volna úgy is, hogy "na én ezt biztos nem csinálom így és viszlát", de egyrészt szerettem/szeretem, másrészt a kommunikáción tényleg sok múlik.

Elképzelhető, hogy más lett volna a helyzet, ha csak az esküvő után "bukik ki" a dolog, bár kétlem, hogy utólag megérte volna a múlton rágódni és kidobni 3 évet csak azért, mert ő korábban félrelépett.

Egyetértek azokkal, akik szerint, már csak összeragasztani lehet a széthullott bizalmat, de már akkor sem lesz semmi ugyanaz. Tény, nem lesz ugyanolyan, de szerintem nem is feltétlenül kell, hogy szarabb legyen vagy vége legyen. Jó, lehet, hogy én vagyok a kivétel, aminek örülök is, hiszen már a 6. házassággal töltött évünket töltjük. (Kíméljetek meg a viccektől, hogy majd a 7. év után lesz para!)

Biztos, hogy mindenki máshogy gondolja és mindenkinek meg is van a joga ehhez. Sokszor cikkeztek már arról is, hogy vajon jár-e második esély vagy sem, bár itt most nem erről van legfőképpen szó, de kvázi ugyanúgy megosztja az embereket ez a kérdés is.

Gyárthatunk persze teóriákat. Az én barátaim is azt mondták, hogy ha egyszer megtette, akkor megint megfogja. Igen ám, de önként jött oda hozzám és mondta el, még bőven az esküvőnk előtt, hogy mi történt, ami -bár elsőre sokkolt nyilván - jól esett. Ha pedig minden egyes napomat úgy éltem volna, hogy "jajj, ha egyszer megtette, megint megfogja" akkor nem lett volna életem, becsavarodtam volna és sok időbe telt volna, amíg képessé váltam volna egy új kapcsolatra.

Én inkább összeszedtem az esküvőnk előtti 3 év tapasztalatait. Azt, hogy mennyi örömöt és boldog pillanatot megéltünk együtt, hogy mennyi mindent tettünk meg egymásért, hogy mennyire szeretem őt és ki vagyok én, hogy az utolsó követ vessem rá? Nem azért nem dobtam ki és szakítottam vele, mert kapcsolatfüggő lennék, hanem szimplán azért, mert a józan eszemre hallgattam és most - összesen már 9 év - együttélés után tudom, hogy jól döntöttem.