Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BogyóHollandi

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar miniszterelnök az érdekes félmondatoknak (is) mestere. Most például a migrációról beszélve mondott olyat, amit többféleképp is lehet érteni hozzáállástól és világnézettől függően...
BogyóHollandi 2021.06.15 23:12:15
@fhdgy: Tök jó, hogy mondod, itt kiabál a frissítés, hogy le akarna töltődni, ezt a hónapot kihagyom akkor...
A Miből élnek a magyarok Svájcban? sorozat legfrissebb részének főszereplője Kriszta, aki munkaközvetítőként dolgozik. Akit érdekel, milyen lehetőségekre lehet számítani betanított munkásként Svájcban akár alapszintű nyelvtudással, annak Csilla interjúja kifejezetten jól jöhet. Kiderül, szinte csak…..
BogyóHollandi 2021.06.15 07:56:44
@Buchhalter: Az 5-600ezer magyar nagyrésze már 5-10-20 éve kint van, nem biztos, hogy most is kimennének. Már nem 10x-es a svájci, 4x-es a német fizetés mint anno - igaz, a magyar árak eszméletlenül meglódultak, pláne ha a lakáson-házon csináltatnál valamit.
A gyermeknevelés mindenhol kemény és drága menet, pláne az Svájcban. Egy korábbi posztban azt írtuk, hogy hivatalos becslések szerint is alsó hangon 200 ezer frankkal kell számolnia annak, akinek gyermeke születik. A sok évnyi helyi tapaszlatból beszélő Fehér Holló posztjából kiderül, szerinte ez…..
BogyóHollandi 2021.05.11 14:47:31
@deppate frog: Brutál. London környéke is ilyen, tolják az európai szemmel nem túl magas fizetéseket, aztán elkérnek 1000 font havi albérletet egy lyukért.
BogyóHollandi 2021.05.11 21:35:41
@Hari Seldon 2: Attól függ, hova megy nyugdíjba. Beszéltem egy nénivel Tapolcán, aki egész életében a Bázeli gyógyszeriparban dolgozott technikusként a kutatásban - gondolom nem csúcs de azért nem is takarítófizetésért. Azt mondta, hogyha maradnak svájcban, akkor szociális segéllyel kellett volna kipótolni a nyugdíjukat, hogy elég legyen egy ottani idősotthonra. Inkább kp-re házat vettek Magyarországon és élnek mint Marci hevesen: az unokák-gyerekek így örökölnek majd pénzt is, házat is.
BogyóHollandi 2021.05.11 10:46:26
@deppate frog: "Ami erdekesebb lenne, hogy hany evi fizetes egy atlag ingatlan erteke" - nyilván erre utaltam. Rendkívül 1xerű megnézni, immoscouton beírod mit szeretnél és hol, már adja is. Ahol munka is van (Bázel, Zürich ingázható közelsége - nem ám a város maga) alsóhangon félmillió franktól kezdődnek az ekkora lakások. Nem ház kerttel, nem tavi kilátás, egy mezei PANEL a valahanyadik emeleten.

Jó kérdés, mi az "átlag" ingatlan, az ember mondjuk gondolkodna házban, az millió frank felett kezdődik.

Ehhez társul full munkaidő mellett mondjuk évi 60e frank fizetés.
Lakást bérelni általában nem tartozik a legegyszerűbb akciók közé, az azonban még így is ritkaságnak számít, hogy az ember testi épsége is veszélybe kerüljön közben. Márpedig valami ilyesmi történt Jánossal Hollandiában. A történet színhelye: Rotterdam..