Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Feher Hollo

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Svájc sokak számára tűnhet vonzónak és méltán, hiszen a magas életszínvonal és a nyugalom igazán attraktív dolog. Más kérdés, hogy (mint mindenhol) a svájci életnek is akadnak hátulütői. Ezekből szedett össze Anna néhányat...
Feher Hollo 2022.07.26 15:02:46
@P.Elliot: van már vmi gyógyszerféle covidra a pfizertől, olyat nem kaphat?
Feher Hollo 2022.07.28 12:53:18
@P.Elliot: mindenesetre jobbulást kívánok!
Feher Hollo 2022.08.07 18:10:44
@élhetetlen: és ezek gondolom még infla előtti protkó, stb árak. Jövőre, 500Ft-os EUR + az euróban is mérhető infla mellett jóval több lesz ez. Olyanról meg nem hallottam, hogy a nyögdíjakat érdemben emelni akarnák.

Előkaphatnák az Ereszcsatornás ipadjét, és belefirkanthatnák a tákolmányba, h a képviselői, miniszteri, államtitkári, stb fizu max annyival emelkedhet, mint a nyugdíjak vagy a tanárok, könyvtárosok, egyéb, legelhanyagoltabb alkalmazottak fizetése.
Ismét 100 ezer felé kúszott az átmenetileg külföldön munkát vállaló magyarok száma a magyar statisztikai hivatal adatai szerint, ami több mint 20 százalékos emelkedést jelent a Covid-járvány legnehezebb időszakához képest...
Időről időre felmerülnek ötletek Magyarországon (is) arra, miként lehetne hazacsábítani a külföldön élőket. Ezek között akadnak már eleve bukásgyanús elképzelések (talán emlékeztek még a „legendás” Gyere haza, fiatal fantázianevű programra), most a Magyar Nemzeti Bank (mi más...) állt elő egy…..
A Miből élnek a magyarok Svájcban? sorozat mai részében egy szobalány pozíciót nézhettek meg közelebbről. Aki kérdez, az ezúttal is Csilla, aki válaszol pedig Adina. Csilla ezúttal változtatott a formátumon, így összefoglaló helyett következzen egy részlet a beszélgetésből...
Feher Hollo 2021.05.06 15:55:57
@Dammiel: Ha nem is irigység húzódik meg mögötte (baráti körben, rokonokkal beszélgetve feltételezem, hogy nem), akkoris oltári fals képet ad egyetlen szám.
Én mondjuk azt kérdezném, hogy állsz a saját ingatlanvétellel és tudtad-e már heti 35 óra alá csökkenteni a munkaidőd?
Feher Hollo 2021.05.07 11:35:25
@fhdgy: (nem értem, az előző kommentem miért nem ment át a "moderáción"...): A lényeg, hogy normális, teljes életvitel (GYEREKNEVELÉS, normális élettér, stb) mellett mennyi marad hónap végén, illetve hosszabb távon, a nyugdíjas években mire számíthat az ember.
Feher Hollo 2021.05.07 16:46:17
@odamondó: Abszolúte így van. Egy számmal nem lehet egy országot leírni. Ráadásul sokminden van, amit nem lehet pénzben mérni. Itt nem feltétlen a diszkriminációra gondolok, hanem pl a családtól való távolságra, amin akkor gondolkodik el az ember, amikor egy-egy temetésre megy haza.