Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Főzzvelem

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Horváth Ilona szakácskönyve már nagyanyáink polcáról is lekacsintott ránk, s már akkor tudtuk: ebből egyszer, ha nagyok leszünk, mi is főzni fogunk. Az elsőként 1955-ben megjelent szakácskönyv szerzője éppen 115 éve, 1906. augusztus 25-én látta meg a napvilágot Brassóban. Mit csinált…..
Nem mondom, hogy büszke vagyok erre a receptre, de annyi halrudacska halmozódott fel, hogy csinálni kellett velük valamit, és egy állati finom hamburger sikeredett. Természetesen lehet készíteni saját gyártású buciból és halból is, de akkor nem hívnák gyorskajának :-) Hozzávalók: - 1…..
Ebben az a jó, hogy meggyszezonon kívül is készíthető, de a legjobb nyilvánvalóan friss meggyből és léből készíteni. Hozzávalók: A tésztához:- 45 dkg liszt (liszttől függ, lehet 55 dkg is)- fél csomag sütőpor- fél kávéskanál só- 12 dkg cukor- 1 csomag vaníliás cukor- 25 dkg margarin- 2 tojás-…..
Ha már minden cseresznyés süteményt megsütöttünk, annyi gyümölcslevest ettünk, hogy már a fülünkön jön ki, akkor érdemes elrakni télire. Számtalan elkészítési módja van, én most egy olyat mutatok, amihez nincs szükség tartósítószerre. Hozzávalók: - 800 gramm cseresznye - 6 dl víz - 5 csapott…..
Főzzvelem 2021.07.28 18:00:46
@Leooo: Köszönöm a tippet.
Ugyan így is beszippantotta az üvegek tetejét, kipróbálom így is!
Még elcsíphetjük az eperszezon végét, és üvegbe zárhatjuk a tavasz egyik hírnökének ízét. Nem ördöngösség lekvárt főzni, akár egy, vagy két kiló gyümölcsből is nekiállhatunk! Hozzávalók:- kb. 1 kg eper  - 30-35 dkg cukor (35 annak, aki édesebben szereti) - szalicil - fél zacskó Dr. Oetker…..
Nem csak jól néz ki, és mennyei, hanem ténylegesen majdnem diétás, ugyanis csupán a méz (vagy ízlés szerint juharszirup) van benne, amitől édes lesz - meg persze a málna! Ideális, ha az ember keres valami fogára valót, de nem egy tábla csokit akar betolni. Hozzávalók: - 120 gramm kókuszzsír + 2…..
Sosem szerettem igazán a túrógombócot. (Jó indítás egy túrógombócos recepthez, tudom). Valahogy mindig száraznak és ízetlennek éreztem. Aztán kiderült, hogy nem a sima túrós gombócból és a zsemlemorzsából áll a világ, hanem lehet tölteni is, a zsemlemorzsát le lehet váltani finom, pirongatott…..
Végre érik az eper, lehet ötletelni, hogy mit készítsünk belőle! Én mindig ezzel a likőrrel nyitom meg a szezont, mert valami elképesztően finom! Pláne, ha az ember külön üvegben hagy likőrben álló epret, és a a poharakba tesz belőle kínálás előtt... mámorító.  Hozzávalók:- 70 dkg eper- 25 dkg…..
  Isteni pisztáciakrém, hozzá eper, aminek még tejszínhab is van a tetején: tömör gyönyör. Íme a recept: Hozzávalók: - 40 gramm sótlan pisztácia (+ pár összetört darab a díszítéshez)- 2x25 gramm cukor- 50 ml tejszín- 30 ml víz- 10 dkg eper- tejszínhab a tetejéreElkésztés: Az epreket megmosom,…..
Ezt a házi, a cékla színeiben pompázó tésztát mi is elkészíthetjük, és akár anyák napjára is adhatjuk! Hozzávalók: - 1 tojás - liszt (a tojás súlyának kétszerese: ha a tojás 55 gramm, a lisztnek 110-nek kell lennie) - 1 evőkanál céklapüré - + liszt Elkészítés: Két kisebb céklát megtisztítok,…..
A Mama. Több utánozhatatlan - vagy nehezen utánozható - fogása van. Szinte mindig ugyanazt főzi, de ez a pár étel mind olyan, amit egy életen át tudnék enni. Húsleves, rántott hús, lencsefőzelék, tökfőzelék, Miller-féle hús (erről majd később), puliszka, és a bableves. S hogy mitől olyan különleges?…..