Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Winkler Noah

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak sejtésem van, hogy mit hozna egy véletlenszerű utcai felmérés, ha a fent nevezett fogalmak után érdeklődnénk...de hogy egészen mást Berlinbe és Budapesten az biztos. És nem csak Tóth Mari miatt. Azt gondolom, hogy a "gentrifikáció" Magyarországon még mindig inkább a múlt…..
NemKosher Végre a belvárosban 2019.01.19 21:06:57
Az ikea ágynemű melegében töltött első éjszaka alatt úgy feltöltekeztem kalandvágyból, hogy a szabbatra nagy terveket kovácsoltam: miután kinyomoztam, hogy voltaképpen egészen türhető a buszközlekedés szombatonként, nem volt több kifogásom, hogy a belvárosba esedékes látogatásomat tovább…..
  Vannak olyan evidenciaként kezelt elképzelések, amik masszívan beleivódtak a közvélekedésbe és szinte mindenki alapvetésként fogadja el őket.  TÉNYLEG A LOKÁCIÓ A LEGFONTOSABB? Az ingatlanos szakmában, az egyik ilyen mindenki által mantrázott kitétel, hogy az ingatlanvásárláskor a…..
Próbaterem Úri turi 2020.10.01 18:00:00
Bede Márton a dzsentrifikációt úgy definiálja, mint a folyamat, „amelynek keretében egyes városrészekbe az őslakos szegények helyére beköltöznek a gazdagok”. De hogyan kapcsolódik ez a száraz szociológiai szakszó a turizáshoz? – kérdezhetnénk, ha nem lenne látható az egyenes párhuzam aközött,…..
Egy három posztból álló minisorozat következik. Három eset (ami tulajdonképpen sokkal több is lehetne), három különböző fázisban levő történet, az egyszeri civil pedig azt keresi, hogy hol tud még időben, de már becsatornázható, feldolgozható módon visszajelezni – ha egyáltalán. Ne feledjük ugyanis…..