Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kicsa

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ún. méregtelenítő kúráknak a test orvosi értelemben vett méregtelenítéséhez semmi közük, és akár több kárt okozhatnak, mint hasznot...
Kicsa 2021.04.22 16:36:40
A Bioterápia című könyvben (Tóth Gabriella, 2003) nemrég olvastam, hogy a hús feldolgozásában a májnak is jelentős szerepe van és ez eléggé megterhelő számára. Emiatt, aki sok húst (fehérjét) fogyaszt a mája nem biztos, hogy győzi semlegesíteni az élelmiszerszínezékeket, növényvédő-gyomírtó-rovarírtó szereket, adalékanyagokat, stb-t. A maradék ilyenkor mehet szépen a zsírszövetbe, főleg ha valaki már nem 16 éves.
Lehet ez nem méreg, de azért...
Ezért is lehet, hogy egy rendesebb böjt elején az emberfia-lánya nem érzi túl jól magát, szabadulnak ki és mennek a véráramba a cikk szerint tudományosan nem létező mérgek/vegyszerek.

"Ha zöldségben, gyümölcsben, rostos ételekben, halakban gazdagon étkezünk, kevesebb feldolgozott, finomított és zsíros ételt fogyasztunk, bőségesen iszunk vizet, rendszeresen mozgunk, átlagosan napi 30 -40 percet, kerüljük az alkoholt, a dohányzást és a túlzott cukorbevitelt, valamint figyelünk az éjszakai bőséges pihenésre is, azzal sokkal többet használunk a testünknek, mint bármilyen méregtelenítő diétával."

Ezzel teljesen egyetértek, de ezt az emberek 0,1%-a, ha egyáltalán, követi kis hazánkban. Ha meg valaki erre át akar állni, akkor mehet egy kis méregtelenítés előtte. Ami simán lehet pl. böjt (csak víz, vagy gyógytea, nem léböjt). Ez senkinek nem biznisz, csak annak aki csinálja. Viszont meglehetősen gyors és jó eredményekkel jár(hat). Persze nem árt SOKAT utánaolvasni előtte.

Ha már böjt, akkor cikk részlet az indexről:)
index.hu/techtud/2020/10/18/koronavirus_d-vitamin_bojt/

Nagyjából 12 óra éhezést követően a szervezet egyre inkább a tartalékolt zsírokból nyer energiát, ha lehetséges.
18 óra eltelte után megjelennek a vérben a ketonok, az energiaképzés már maximálisan zsíralapú.
24 óra elteltével felerősödik az autofágia nevű folyamat, vagyis a sejtek megtisztulnak a helytelenül működő sejtalkotóktól és kóros molekuláktól, fertőző mikrobáktól.
48 óra éhezést követően a növekedési hormon vérbeli koncentrációja közel ötszörösére emelkedik. Nagyjából 50 óra után a vércukor- és inzulinszint minimálisra csökken, a sejtek inzulinérzékenysége szignifikánsan megnő.
72 órát meghaladó böjt esetében megkezdődik a helytelenül működő immunsejtek lebontása is.
Kicsa 2021.04.22 17:34:43