Regisztráció Blogot indítok
Adatok
raksi.raksi

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég megnéztem Kildar vállogatását az 5 kedvenc és 5 csalódást okozó játékáról és kedvem támadt nekem is összeírni ugyanezt. (Ha valaki nem tudná, Kildar egy nagyon kreatív szerepjáték tartalmakat készítő youtuber, aki pörgős beszédtsílusáról ismernek. Engem nem zavar, akit igen, az állítsa a…..
raksi.raksi 2022.03.30 23:27:41
@Lance Toth: Na is mondd! Most ruháztam be a két OSE dobozra :))))
Első kiadás: 1998 Ez a játék sok szempontból a szívem csücske volt, ma is az, és sokáig az is marad, pedig ennél nagyobb "feleúton ég és föld között" kevés akad. Először is, az AD&D 2nd ed. után és a D&D 3rd ed. előtt jelent meg, még a TSR gondozásában, de ekkor már a WotC volt a tulaj.…..
raksi.raksi 2021.05.12 16:19:48
Első Kiadás: 1996 (1st ed eredeti kiadás 1983)  A Palladium Books kiadótól 1981 óta termeli ki a jobb vagy rosszabb minőségű szerepjátékokat, a klasszikus fantasytól a sci-fin át a szuperhős vonalig. Nagy különlegességük, hogy a korai kiadványokat leszámítva minden egy nagy, összefogott…..
raksi.raksi 2021.04.22 12:28:27
@Barnabas Birkas: Köszi a válaszodat. Ezek alapján valóban így van. Nekem az első kiadás van meg, abban (szerintem) nincs bónusz.
raksi.raksi 2021.04.22 16:20:39
@Barnabas Birkas: Utánajártam. Az első kiadás is és a Rifts is mindenhol csak dobásról (roll) beszél (ha a dodás kisebb-egyenlő, mint az AR, akkor nem talál). De nem világos, hogy pontosan mi is a dobás, mert a "roll" mellett létezik a "natural roll" kifejezés is. Szerintem ez sokakat zavarhatott, mert a palladiumbooks oldalán a harc QA-k között feltűnik az alábbi kérdés és válasz:

99. Say a character has a +5 to strike and rolls a 2, 3, or 4. Does the strike fail? I have argued this point with the G.M. for hours. My contention is that characters should only miss if they roll a 1 naturally because characters have high bonuses for reasons. He says that a 2, 3, or 4, is still a 2, 3, or 4 no matter how high the bonuses. So, who's right?

Answer: Bonuses count towards this. so with a +5 to strike rolling a 2, 3 or 4 will be counted as a 5, 6, or 7. Of course your G.M. might have a house rule stating that a natural 1-4 will miss.
(forrás: palladiumbooks.com/combat-rules)

Szóval a lényeg, hogy neked volt igazad.
Első megjelenés: 1994 "Ha van olyan szerepjáték, amit tinédzser koromban kultikusként emlegettünk, akkor ez volt az egyik: Mike Pondsmith steampunk fantasy játéka, amiről akkoriban mindenki hallott, de kevesen látták, és még kevesebben játszottak vele. Nekem volt szerencsém a kezemben tartani az…..