Regisztráció Blogot indítok
Adatok
név jelenik meg

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fiatal amerikai nő megölése a nagyvárosi közöny szimbólumává vált, amelyre szociálpszichológiai tankönyvek sokasága hivatkozott...
név jelenik meg 2022.03.20 14:28:49
@white999: Amikor több szemtanú van, és a gyilkos is bevallja a tettét, az 100%.
név jelenik meg 2022.03.20 15:26:04
@white999: Nem érdekelnek a filmek, a valóság elég.
1922. Számos hölgyet távolítanak el a chicagói strandról illetlen fürdőruha viseléséért..
név jelenik meg 2022.03.13 14:34:25
@Galaric: USA
A magyarországi gyáripar egyik úttörője, a gőzgépgyártás első hazai nagymestere a sorozatunkban szereplő többi úttörővel ellentétben magyar néven ismert: Láng László. Pedig csak káromkodni tudott igazán jól magyarul. Ladislaus Langként érkezett Pestre a kiegyezés évében, a Gründerzeit kezdetén.…..
név jelenik meg 2021.12.01 16:26:20
@gigabursch: Ezen sorozat írásain kívül, máshonnan is lehet tájékozódni. A régi cégek 90%-a életképes, nagy részük kifejezetten rentábilis volt. A párttagok helyett szakembereket kellett volna mindössze betenni a vezetésbe.
Az döntötte be elsősorban őket, hogy az ország vezetése betiltotta az oroszok felé az exportot. Ezután dominószerűen bukott minden. Az oroszok vették volna továbbra is a cuccainkat, adtak volna olajat, gázt, nyersanyagokat cserébe, de az öntudatos országvezetés ebbe nem ment bele. Vagy dollárban fizetnek az oroszok, vagy nem adunk semmit. Így nem adtunk el semmit nekik, inkább hagytuk tönkremenni a gyárakat. Ellenben vettük tőlük a gázt, olajat stb.-t dollárért. Ugye milyen jó üzlet volt? A nyugati cégek eközben megszámlálhatatlanul özönlöttek be az oroszokhoz, többek között a mi megüresedett helyeinkre.
A nagy öntudatosság versenyt a mi vezetőink nyerték, a gazdasági versenyt meg a nyugatiak.
név jelenik meg 2021.12.01 16:27:21
@Pierr Kardán: Ami nincs, azt nehéz is lenne ellopni...
név jelenik meg 2021.12.01 19:11:09
@gigabursch: A kommenteket nem árt erősen szűrni, mert vannak akik igencsak elvakultan kommunistáznak, meg szaroznak mindent ami régen volt.
Attilának régi vágya volt egy svéd szabványok alapján épült könnyűszerkezetes ház, lehetőleg a szülőfalujában. Nos, ház (ha minden jól megy) lesz, igaz, nem egészen a szülőfaluban… Így néz majd ki..
Savars Karapetjan neve a legtöbb magyar olvasónak nem mond sokat, holott az egykori örmény úszólegenda több olyan hőstettet is végrehajtott élete során, amelyre rajta kívül talán senki sem lett volna képes. Mentett embereket elsüllyedt trolibuszról, és rohant be fuldoklók miatt égő épületbe is. Egy…..
név jelenik meg 2021.10.27 20:44:25
@TSandor Toth: Valós tényközlés miatt lebunkózni egy ismeretlent, antiszociális személyiségzavart tükröz.
Posztolónk eltöprengett rajta, hogy mit is jelent ma a nőknek a házasság. Az kevés indok, hogy „erős kapocs”, mert előreláthatatlan, mi lesz majd 5-10 év múlva, válás után pedig újra egyedül lesznek a felek.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős…..
Milli Vanilliék esetét sokan ismerik, de nem csak ők „tátikáztak”. Hosszú a sor a Spice Girlstől Paula Abdulig...
név jelenik meg 2021.10.13 11:55:13
@inebhedj - szerintem: A Boney M minden volt, csak nem jellegtelen. Egy kaptafán meg nem volt semelyikkel, nagyon jól hangzanak a mai napig a számaik.
Egy új korszakot indított el 1957. október 4-én a szovjet Szputnyik 1 műhold. Összegyűjtöttünk róla néhány meglepő tényt. 1957 október 4-én a szovjetek komoly mélyütést vittek be hidegháborús ellenfelüknek, az Egyesült Államoknak. Ekkor bocsátották fel a Szputnyik 1 műholdat, mellyel egyszerre…..
név jelenik meg 2021.10.06 18:29:27
Sziasztok! Remélem jól telt a nyár mindenkinek. Igen, mától teljes gőzzel robog az oldal, mindjárt itt az első Napi érdekes. Vágjunk is bele! 1884. A brit Kendall Green biciklis klub tagjai ..
név jelenik meg 2021.09.07 13:05:06
@Guszty: Ezt a mai USA-ban is sikerült elérni:

"Egy szélsőséges esetben egy 2020-as Chevrolet Corvette 26 000 dollárral (7,7 millió forinttal) többet ér, mint egy évvel ezelőtt új autóként - derül ki az Edmunds.com elemzéséből. Az emberek tavaly nyáron átlagosan 81 000 dollárt (24 millió forintot) fizettek a vadonatúj Corvette-ekért. Most viszont egy egyéves használt Corvette jelenlegi kiskereskedelmi értéke körülbelül 107 000 dollár (31,7 millió forint).

A tavaly nyáron vásárolt Jeep Wranglerek az Edmunds.com szerint most átlagosan körülbelül 3200 dollárral érnek többet. Egy Subaru Ascent nagyjából 1600 dollárral, egy Honda Civic pedig 1700 dollárral ér többet."
Mindenhonnan hallani: egekben az építőanyag árak, és velük emelkednek a munkadíjak is. Egybeesik a járvány utáni építőanyaghiány az állami támogatásokkal, így aki most akar építkezni, különösen okosnak kell lennie. Aki teheti, nyilván megfontolja, hogy elhalassza az építést és megvárja, amíg…..
A svéd törvények szerint ingatlanbérlés esetén tilos a bérbevevőt az „ésszerűnél” magasabb lakbérrel terhelni. Persze ez nem minden tulajdonost hat meg, létezik egy feketepiac, ami elsősorban a kereslet-kínálat komoly torzulása miatt alakult ki. Megszüntetésének kísérletébe éppen a napokban bukott…..
név jelenik meg 2021.06.27 09:45:37
@Ezopusz1234: Bolseviktor is tud erről?
Az elektromos autók és kisteherautók gyártása Európa-szerte olcsóbb lesz legkésőbb 2027-re, mint a hagyományos, fosszilis üzemanyagokat használó, belső égésű motoros járművek előállítása – legalábbis az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség (T&E) megbízásából, a BloombergNEF által…..
A '80-as évekre sokan a mi X generációnkból részben úgy gondolnak, mint a "Mariahilferstrasse"-beszerzések kora, amikor - mondjuk úgy - szürke importtal behozhatott a magyar Bécsből olyan nyugati árukat, amiket még a Kádár-korszak utolsó harmadában sem lehetett itthon kapni. Vagy lehetett, csak…..
Maurice Saundersnek olyan tökéletes mosolya van, mint ahogy a nagy könyvben meg van írva. Mindez pedig egyfajta stratégia is részéről a Tinderen való ismerkedéshez. Maurice az egyik legnépszerűbb férfi a Tinderen, az alkalmazás algoritmusa szerint a profilját 99%-ban jobbra húzzák a felhasználók,…..
név jelenik meg 2021.05.10 08:29:12
@xyyyxyxyyxyxyyx: Ne búslakodj, biztos te is tetszel neki!
Abból, amit a prohibícióról tudunk, szinte semmi sem igaz! Egyúttal számos érdekesség van az amerikai alkoholtilalom okai és következményei között, amit alig ismer valaki. Öntsünk tiszta vizet a pohárba!..