Regisztráció Blogot indítok
Adatok
colman46

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ateista Klub A nem igazi náci 2021.04.17 12:50:00
  Ma délután Dresden-an-der-Oder városban terrorista támadás történt. Egy Adolf Weinmacher nevű férfi behatolt a Die Linke baloldali párt irodájába, és a "Heil Hitler" jelszó ordibálása közepette lelőtt 12 pártaktivistát. A férfi egy veideó-üzenetet is hátrahagyott, melyben a tettét azzal…..
colman46 2021.04.17 20:30:25
@Brendel Mátyás: "A kommunista téziseknek kurvára semmi közük az ateista elvéhez"

Két lehetőség maradt: Te, Brendel Mátyás, vagy egy sötét, tuskó, bornírt, műveletlen paraszt vagy, vagy pedig egy hazug, aljas manipulátor.

Lenin írta ugyanis az alábbi sorokat:

"A marxizmus materializmus. Mint ilyen, éppen olyan kérlelhetetlen ellensége a vallásnak, mint a francia enciklopédisták materializmusa (Diderot, Helvetius, Holbach stb.) a XVIII. században, vagy mint Feuerbach materializmusa... Alapelve: a vallás ellen harcolni kell. Ez az egész materializmus ábécéje, tehát a marxizmusé is.Ahogy ateista, istentelen az anyagelvűség, a materializmus, a marxizmus is minden vallással szemben határozottan ellenséges beállítású... Ezért le a vallással, éljen az ateizmus! Az ateista nézetek terjesztése a legfőbb feladatunk."

(V. I. Lenin: A harcos materializmus jelentőségéről - a marxizmus viszonya a valláshoz, Idegen Nyelvű Irodalmi Kiadó, Moszkva, 1947, 224. o.).
colman46 2021.04.18 00:18:35
@Brendel Mátyás: "A könyvedet nem Lenin írta, hanem Okulov"

Tévedsz vagy hazudsz, mert 1)nem könyv,hanem tanulmány, és
2)Lenin írta, nem Okulov. A Lenin összes műveiben van benne, te faszkalap!
A marxist.org-on is Lenin művei között található az angol fordítása. Lenn a szerzője a marxist.org szerint, nekik jobban hiszek, mint neked. Az angol címe: The Attitude of the Workers'Party to Religion.

www.marxists.org/archive/lenin/works/1909/may/13.htm

Source: Lenin Collected Works, Progress Publishers, 1973,Moscow, Volume 15, pp. 402-413.

"4) Lenin nem = a kommunizmus"

Hülyegyerek, ne próbálj csúsztatni, ilyet nem állítottam. Egyébként is abszurd az azonosságod, hogyan is lehetne azonos egy személy egy eszmerendszerrel.

Te legfeljebb annyit mondhatnál, hogy Lenin nem volt igazi kommunista/marxista. Ezzel ugye két óriási problémád lesz rögtön:

Egyrészt mert mi a fasz lett volna Lenin, ha nem igazi marxista/kommunista. Nyilván az volt, ezért is emlegetík összefoglaló néven marxizmus-leninizmusként a kommmunizmus tanait.

Másrészt ha pedig igazad lenne és(feltéve, de nem megengedve) Lenin nem volt igazi marxista/kommunista, akkor ezzel csúnyán pofán szartad magadat. Hiszen akkor egészen analóg módon érvelsz, mint a hipotetikus nácijaid és a keresztények, akiket kigúnyolsz.
Vagyis ez esetben el kell ismerned, hogy létezik "igazi" tiszta kommunista tanítás, és annak az elfajult, végletesen eltorzított változatai is. De akkor persze ez nyilván igaz lehet a kereszténységre is.