Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szervera

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bizonyítványosztáskor sokasodnak az indulatok, nől a szorongás, Szorongó Birodalom Lakóinak száma ugrásszerűen megnövekszik.  Akkor is, ha csak félévi... Akkor rakjuk rendbe ezt a dolgot.! A jegyek, amiket a gyerek kap, arról adnak tájékoztatást, hogy nagyjából hol tart az iskola, a tanító/tanár…..
szervera 2018.01.30 15:17:14
Azért kissé egyoldalú ez így. Bár fellelhető benne, hogy a SZÜLŐ felelőssége is, én mindig morgok magamban, amikor a probléma gyökerei között hangsúlyozottan az jelenik meg, hogy "túlterhelt a gyerek", meg "alkalmatlan a pedagógus" stb. Természetesen ezekkel is egyet értek, igen, az oktatási rendszerrel önmagában is probléma van, a bejegyzésben említett okok miatt. Ám sokkal-sokkal jobban igyekezni kellene felhívni a figyelmet arra, hogy ha a szülőnek EGÉSZ FÉLÉVBEN oda kellene figyelnie a gyerekére. Így egyrészt idejében észreveszi a problémákat, és mindent bevethet, hogy a helyzet javuljon (nem a tanár lehülyézésére, felelősségvonására gondolok minden utánajárás nélkül!), másrészt nem döbben meg, ha a gyerek félévijében nem a legjobb értékelést látja. Veszélyes "divattá" vált mindenért az oktatást, a tanárokat hibáztatni. Ezzel a hanyag, nem törődöm, a gyerekét valódi szeretet nélkül nevelő szülőt felmenteni a felelősség alól, vagy csak annyira felelősnek tenni, hogy az messze nincs egyensúlyban az oktatáspolitika felelősségével. Észre kellene már venni, és sokkal nagyobb hangot kellene adni annak, hogy ha valakinek gyereke van, akkor Ő az elsődlegesen felelős! Akkor is, ha halálra dolgozza magát, ha nincs ideje, pénze stb. (mely esetben akkor talán ne vállaljon gyereket - mert azzal bizony foglalkozni kell, nem csak úgy hagyni, aztán elpüfölni vagy pl. egy félévi értesítő kapcsán mindenféle agyafúrt büntetéseket adni neki). A félévi "bizonyítvány" valójában egy értesítés a SZÜLŐNEK. Arról szól, hogy vegye észre, ha esetleg nem jó irányban haladnak gyermeke dolgai, vagy megerősítsék, hogy rendben van minden. De normális szülő ezt amúgy is tudja (ha nyomon követi gyermeke fejlődését).
Mert kötelező. Ez a kérdés már jó ideje foglalkoztat, körülbelül 15 éve. Akkor vettem észre, hogy olyan fals érzésem van. Mindig hazautaztam szüleim házába vidékre (vidékről jöttem fel Pestre), és ahogy ott ültünk, énekeltük a karácsonyi dalokat, imádkoztunk, Bibliát olvastunk, nem éreztem semmit.…..
Nem várt hatást váltott ki a szeptemberi fizetések megérkezése kerületünk iskoláiban. A technikai dolgozók közül sokan jelentősen kevesebb fizetést kaptak, mint egy hónappal korábban. "Ilyet még nem láttam!" Nyilatkozta szerkesztőségünknek az egyik döbbent szülő. "Zokogó…..
szervera 2013.10.02 18:49:02
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Ehhez a kommenthez szívből gratulálok! Szépen jellemezted nem csak önmagadat, hanem a veled hasonlóan gondolkodókat is. Tudniillik azok, akik egy kicsit is ésszel gondolkodnak nem írnak ilyen hülyeségeket, és pláne nem így. Fröcsög belőled a rosszindulat, és sugárzik minden szavadból, milyen félművelt vagy. Az már igaz: bizonyára nem tanultál sokat ahhoz, hogy a kapa nyele így kilógjon a szádból. A nagy nemzeti tudatoddal legalább helyesen írni megtanulhatnál! A fidesznek is biztosan ilyen "reklámarcokra" van szükségük. Bravó!