Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vital Process

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Executive summary Ha abban a formában nézzük, ahogyan a Portfolio.hu kifejtette ezt: THIS IS/WOULD BE BATSHIT CRAZY. Kicsit részletesebben arról, hol a hiba. A tálibok nem kötnek kompromisszumot. A tálibok biztos, hogy kergetve, megalázva, legyőzötten akarják látni az utolsó, Afganisztánból…..
Vital Process 2021.09.01 19:54:42
@_Epikurosz_: A nagykövetség elhagyásával egy időben minden hátrahagyott, távoli adatbázishoz hozzáférést biztosító kulcsot, hozzáférést, stb. azonnal vissza kellett volna vonni.

Helyben pedig az összes adathordozónak titkosítva kellett volna lennie. Egy modern operációs rendszeren ez néhány kattintás, még szakembert sem igényel, cserébe viszont előírás még a magáncégek számára is, amelyek érzékeny adatokat kezelnek (PCI DSS, HIPAA, stb.). Nem fér a fejembe, hogy néhány felelőtlenül kinyomtatott papíron és hasonlókon kívül hogyan férhettek hozzá bármilyen adathoz is a tálibok.

Ha ez tényleg így történt, az bőven túlmutat a kivonulás szervezetlenségén. Annyira hihetetlen a sztori, hogy nem tartom kizártnak azt sem, hogy ebben a formában kacsa.

@Marton Péter Talán a jelenlegi felelőtlen adatkezelési gyakorlatoknál is sokkal rosszabb, amerre a tendenciák mutatnak. Ujjlenyomat, amit az ember úton-útfélen otthagy. Genetikai profil, amit hajszálakkal egyebekkel szintén, plusz következtetni lehet az egészségi állapotra belőlük és a rokonokról is hordoz információt. Arcfelismerés, amit lassan egy kamera el tud végezni automatikusan akármennyi emberen. Lehetne még sorolni. Előbb-utóbb a technológia fejlődésével ezeket az adatokat rutinból elkezdik használni az elnyomó rezsimek, ahogy több helyen már próbálgatják őket, és az egy szörnyű világ lesz.
Előzmények (korábbi kutatási jegyzeteim a témában): 2020. január 28-tól 2020. február 23-ig; február 24-től március 6-ig; március 7-től március 21-ig; március 22-től április 3-ig; április 3-től 14-ig; április 15-től 25-ig; április 26-tól május 15-ig; május 16-tól június 1-ig; június 1-től…..
Vital Process 2021.07.05 20:43:09
Friss kanadai adatok adatok a vakcinák hatásosságáról: www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.06.28.21259420v1

Érdekes módon a pfizer esetében jobb eredményre utal, mint a magyar sajtóban megjelent izraeli adatok, de a széles konfidencia-intervallum miatt konzisztensnek is tekinthetőek az izraeli adatokkal.

Említésre méltó még az egy dózisnyi moderna pfizernél jobb eredménye a delta ellen. Kíváncsi vagyok, kitart-e az előny a két dózis után is.

Még egy gondolat: A vakcinák hatásossága relatív szám. Ha egy deltát hordozó fertőzött mondjuk 50%-kal több embert képes megbetegíteni, és egy vakcina hatásossága 90%-ról 80%-ra csökken a delta ellen, akkor azonos mennyiségű és típusú kontaktus esetén nem kétszeresére, hanem háromszorosára nő az oltott ember megbetegedésének kockázata ahhoz képest, mintha azonos járványhelyzetben nem a delta lenne a domináns az adott területen.

Ha esetleg a delta nagyobb eséllyel okoz súlyos megbetegedést vagy halált a megbetegedettek között, az még egy szorzó. Arra akarok kilyukadni, hogy nem vagyunk kellően messze attól, hogy még az oltottak számára is újra túlzott kockázatot jelentsen egyes, elkerülhető kontaktusok vállalása.
Előzmények (korábbi kutatási jegyzeteim a témában): 2020. január 28-tól 2020. február 23-ig; február 24-től március 6-ig; március 7-től március 21-ig; március 22-től április 3-ig; április 3-től 14-ig; április 15-től 25-ig; április 26-tól május 15-ig; május 16-tól június 1-ig; június 1-től…..
Vital Process 2021.06.28 16:55:26
@_Epikurosz_: Nem ismerem kellően a többi EU-s ország adait: Az mennyire tűnik reálisnak, hogy Magyarországon 30 ezer covidnak tulajdonított halálozás mellett mellett mindössze 22 ezres volt a halálozási többlet?

Történt ez úgy, hogy Magyarország jóval kevesebbet tesztelt, mint legtöbb európai ország. Az egy covid-esetre jutó covid-halottak száma pedig kifejezetten magas, ami a rossz egészségügyi ellátás mellett szintén utalhat arra, hogy sok esetet nem ismertek fel (hisz a súlyosabb eseteket mégis nagyobb eséllyel felismerik).

Úgy okoskodok, hogy ha több demokratikus országban előfordult, hogy kitűnő tesztelés hiányában is meghaladta covid-halálozásként elszámolt halottak száma az össz-halálozási többletet, akkor végülis itt is előfordulhatott. Ha viszont ez nem jellemző, akkor itthon vagy irreálisan sok halálozást számolnak el covid-halálozásként, vagy nem teljesen megbízható az összhalálozási többlet valamilyen okból.
Vital Process 2021.07.05 20:42:53
@Marton Péter: Köszönöm a választ. Tudom, hogy az KSH összhalálozási adatok még nem véglegesek, de azért kérdéseket vet fel, hogy ennyire eltérnek a többi, elérhető információ alapján várttól. Talán majd egyszer korrigálják őket.