Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fanyűvő 1968

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy látszik a magyar történelemből valahogy nem akar kiveszni ez a tipikus "vannak még egyenlőbbek" felfogás. Bármi történhet, a Fideszes politikus valahogy mindig jól jár. Beütött a krach, devizahitelesek így, devizahitelesek úgy, valahogy csak a Fideszes politikusok jártak jól a devizahiteles…..
Fanyűvő 1968 2021.06.30 22:06:42
@nemecsekerno_007: üdv: aki törvényesen külföldön vállal munkát az ott fizet adót egészségügyi hozzájárulást. Itthon pedig a taj számát inaktívra teszik. Tehát ha valamilyen okból kifolyólag mégis itthon szorul ellátásra akkor annak az országnak a biztosítója fizeti az ellátás számláját. Pont benne vagyunk a családdal egy ilyen történetben. Az angol egészségbiztosító befogadta a magyar kórház által kiállított diagnózist és a kezelés teljes költségét is amit ki is fizet szépen. Tehát ha valaki külföldön kifizeti a járulékait akkor az Ő hazai gyógykezelését nem mi fizetjük. Sőt az ilyenkor kiszámlázott összeg magasabb mint a normativa abban biztos vagyok.
Közép- és hosszútávon pont azokkal szúr ki, akiknek segíteni akar, ráadásul tovább torzít egy amúgy is rosszul működő piacot. Bejegyzésünkben elmondjuk, hogy miért várható brutális árnövekedés, miért tolódnak ki a vállalási időpontok és miért hat a program általában is a vevői érdekek ellen.…..
Fanyűvő 1968 2021.04.06 10:33:05
@midnight coder: Üdv. Egyet értek Veled hogy sok a munkanélküli, de vajon mennyire lesz értékelhető munkája annak akit kényszerítenek egy munka elvégzésére. Én pl. nem szívesen javíttatnám a kocsimon a féket olyannal aki, hogy idézzelek kilett képezve, autószerelőnek.
Fanyűvő 1968 2021.04.06 19:47:49
@midnight coder: igen, én sem úgy gondoltam. A segélyezési rendszer sem arra ösztönzi a delikvenst hogy kezdjen magával valamit.
Fanyűvő 1968 2021.04.06 19:54:29
@odamondó: nem mintha visszasírnám a 90-es évek előtti időket, de pl. akkor meg volt hogy melyik szakmában hogy mikor mennek nyugdijba, egy egészséges szelekció folytán hányan hagyják el az adott szakmát... és ez alapján határozták meg mennyien tanuljanak egy-egy szakmát. Hogy ez mennyire volt humánus ne firtassuk. De nem is volt egy-egy szakmában ennyi feleslegesen végzett munkanélküli.