Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mia and Me

0 bejegyzést írt és 767 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale Vallásismereti kisokos 2024.04.09 10:37:45
Páran a twitteren felfedezték a zsidó vallás egy érdekes vonását: a napi gyakorlatban arról szól az egész, hogy hogyan ne kelljen teljesíteniük a parancsolatokat, milyen kiskapukkal hogyan lehet átverni a zsidók istenét. És a szóban forgó deitás annyira hülye, hogy tiltja a kávéfőzést szombaton, de…..
Mia and Me 2024.04.18 15:28:47
@Deansdale: "a legtöbbet még mindig a keresztények adakoznak az egész világon, pedig mindenki lenézi őket és mindenkinek nagy a pofája, hogy ők mennyire jóerkölcsűek a keresztény hit nélkül is."

mondjuk az adakozásnak nincs sok köze az erkölcshöz...
Mia and Me 2024.04.18 15:36:08
@Opus P.: "Nem kell semmiféle mikulás meg fogtündér történet ahhoz, hogy az embereket a jóságvirányába tereljék. Egy mondat elég lenne: ne légy p×cs."

ezzel egyetértek.
Szerintem egy jó éve tán pont itt tettem fel a kérdést, valami másik vallásos cikk vagy komment alatt, hogy mindenki gondoljon bele saját "magába" :), csak azért tesz jót (és nem tesz rosszat) mert x, y, z hívő?.. vagy ha megmondják neki, hogy ha meghal akkor se lesz semmi, tehát tényleg semmi, akkor is jó lenne-e?
Tehát hogy alapvetően, ha nincs jutalom, nincs megtorlás, nincs semminek semmilyen következménye, akkor kik élnék ugyanúgy a nagyjából jóságra törekvő életüket és kikkel szaladna el azonnal a következmény-nélküliség tudata rossz irányba?
Deansdale Mi is az a fasizmus 2024.02.19 11:26:03
Általában nem jellemző rám, hogy definíciókon lovagoljak, elvégre minden normális ember tisztában van a legtöbb alapfogalommal, de a Csillagközi Invázión kirobbant sokadik vita után úgy éreztem kénytelen vagyok kicsit jobban elmélyedni a témában, hátha a ballerek tudnak valamit, amit én nem. Már itt…..
Mia and Me 2024.02.21 18:42:08
@Deansdale: "Ha ki akarsz irtani valakit, akkor egy háború közepén nem pazarlod"

Dehogynem.
Ha csak úgy "kiírtod" az feltűnő, és a lakosság ellenállt fellázadt volna- mert általában a sarki közértest nem akarták hogy "kiírtsák" - előbb el kellett tüntetni őket :(
Deansdale Pedofilügy 2024.02.13 09:44:27
Előszóként annyit, hogy a pedókat minden normális ember elítéli, amelyik pedig gyerekhez nyúl azt minden normális ember drasztikus büntetéssel sújtaná - aki ezzel mismásol az utolsó féreg, vagy haladár, de ez a kettő voltaképp ugyanaz. Viszont én személy szerint sajnálom, hogy a pedók rühellése…..
Deansdale Nyugaton mindenjobb 2024.02.07 16:37:37
Ha az internetnek hinni lehet, ami kétséges, de ez alkalommal miért ne, akkor ez egy sorbanállás a fogorvosi rendelőhöz Bristolban, Angliában. Két dolog szembeszökő azonnal: egyrészt aki a magyar EÜ állapotán rugózva arról álmodozik, hogy nyugaton mennyivel jobb, annak ideje felébredni. A másik,…..
Az emberek 99%-a immunis ötletelésre, gondolatkísérletekre, és úgy általában bármire amihez kreativitás és konstruktivitás szükséges, de én remélem, hogy az olvasóim tábora a maradék 1%-ból kerül ki :) Arra keresek ötleteket, hogy egy életnyi ülő életmódba satnyult embert, aki nem fog kondibérletet…..
Deansdale Boldog új évet 2023.12.30 10:54:54
Legyen jó év a 2024-es...
Mia and Me 2024.01.03 17:55:29
@békaapu:
BUÉK ALL
Nem fordultunk el a blogtól...

Csak olyan jó az idő hogy mi momentán dombágyásozunk.
Ismét egy vendégcikk: Mindenki tudja, hogy a boltban vásárolható bor tudatmódosításra jó, de csettinteni utána nem szokott az ember. Pedig biztos minden feltételnek megfelelt hogy odakerülhessen, és az is biztos hogy sok feltétel volt. És valahogy mégse olyan mint mikor a barátunk legjobb borát…..
Mia and Me 2023.12.19 09:04:50
Erről az a mondás jutott eszembe, hogy "folyton munkálkodjatok, hogy ne találjon tétlen az ördög" - vagy valami ilyesmi.

Egyrészt.

Másrészt meg lehet ételt gyártani gépekkel is, mert a gépet mi hozzuk létre. A minőség szerintem nem a gép vagy lélek dolgon múlik, hanem hogy silány és/vagy helyettesítő olcsó alapanyagokat kevertetnek a géppel, megspórolják még a géppel dagasztás után is a kelesztési időt, stb.
Nem(csak) a lélek és idő hiányzik ezekből a termékekből hanem a bele fektetett pénz is :). vagyis olcsón sz@rt...

Tehát kicsit vitatkoznék (főleg mert nekem még bármiféle lélekkel csináltam, sosem sikerült ugyanazon étel ugyanúgy - és bizony van hogy épphogy csak ehető)- nem a szeretteink ideje meg lelke a lényeg, hanem hogy a tömegtermelés lesilányít mindent. Olyan ez mint a dohányzás meg az alkohol. Ha ünnepnapokon, szertartással csinálja az ember, akkor világokat nyit, társaságban bölcs gondolatokat ad. Ha mindennap az épitkezéses állványra felmászás előtt és közben, akkor meg öl butít és nyomorba dönt. Főleg mert azt már olyan minőségben gyártják hogy emberi fogyasztásra lényegében alkalmatlan.
Amint valamit lehúzunk a "tömeg" szintjére, azonnal elveszíti ünnepi jellegét és amint mindennapos és tömegcucc lesz belőle azonnal olcsón gyorsan és minél több kell, ami a minőség lehúzását eredményezi a profit érdekében.

Lehet nagyon finom és minőségi dolgokat is kapni, ami bizony finomabb mint amikor én vagy a férjem főzünk, csak az horror áron van.

Persze ezzel nem vonom kétségbe a nagyi-féle sütiket meg töltött káposztát, csak én nem feltétlen gondolom hogy csak a lélek és a személyes idő adja a savát-borsát, hanem az hogy akkor a nagyi a saját csirkéből stb, vagy jó alapanyagokat összeválogatva csinálja, és az alapanyagoknak (vagy egy részüknek) nincs ára.
Deansdale Lustaság fél egészség 2023.11.28 10:41:35
Mármint úgy értem a bejegyzés címe valójában az, hogy gondolatok egy olvasótól... Csak mivel én kb. olyan gyakran írok cikket amilyen gyakran péntek 13. van a naptárban, így kapóra jön, hogy közzétehetem Békaapu gondolatait a sajátjaim helyett :) Legalább elszakadunk kissé az aktuális kaptafáimtól…..
Mia and Me 2023.12.04 18:10:31
@békaapu: Farkasokat azért hoztam fel mert ott pl. Van rangsor

"Azért fölemelés, mert el tudtam volna úgy rendezni, hogy ne legyen rá módja/kedve – de akartam hogy tanulhasson. Igen, neki jó volt, nekem meg csak később lett belőle rossz."

Ha direkt kibszol vele meg akadályozod, akkor nem lett volna neked később rossz?... Ne haragudj, ez az a szemlélet mikor azt hisszük azért zuhog az eső hogy kibadszon velünk mert tegnap mostuk le a kocsit...

", de az anyagi biztonság nélkül nem vált volna el. "

Vagyis ha kiskorusitva még él melletted tovább amíg világ a világ, akkor happy end lett volna?

"női többletjogok eredményezik azt hogy nem függ már a férfiaktól a túlélésük. A női többletjogok ellen pedig az országok közötti háború az egyik leghatékonyabb ellenszer.
Mert amikor nincs jólét ami biztosítja a többletjogokat, akkor hirtelen megint a férfiaktól lesz függő a túlélésük"

Kicsit olyan érzésem lett hogy mi nők egy másik faj vagyunk a szemedben.. vagy gyerekek...

A nők tulélése a te és a fajod, nemzeted tulélésének biztosítéka. Nagy a baj a fejekben ha a faj tulélésének biztosirásáért a faj felét függő vagy gyerek státuszban tartva érzik csak nővel ellátottság szempontból biztonságban magukat a hímek.
Mia and Me 2023.12.04 18:25:52
@Deansdale: "szellemi-lelki szövetség a fontos" egy átlagember számára pont ugyanolyan tuti tanács, mint randiügyben a "csak légy önmagad". Többet árt mint használ, mert egy lépcsőfok ignorálását javasolja, amibe a többségnek beletörik a bicskája. Ti a tetőszerkezetről beszéltek amikor a tömegeknél már az alapozás sincs rendben. Miközben millió válás van azért, mert a felek "kiszeretnek egymásból" ti azt mondjátok, hogy simán csak nem kell kiszeretni, és kész. "

Az a gond hogy amiről beszéltem, az az alap és nem az a tető szerkezet.
Akik kiszeretnek, azok az én világszemléletwmben bele se szeretett igazán.
A szerelem nem csak a vágy és nem csak a szeretet vagy hogy jó vele vagy hogy tetszik vagy hogy jól keres vagy akármi.
A szex lehet fiatalon persze fontosabb, de az aztán tényleg csak kémia, és a szerelemhez csak a kémia nem elég.

És igen ahogy Brioche írta ehhez szerencse és mázli is kell hogy emberileg oké ember legyen kémiailag is oké meg személyiségben is elfogadható vagy tolerálható legyen.
Viszont ha van ilyen azt meg nem érdemes próbálgatni és másra cserélgetni mint a ruhát mert állítólag az is statisztika hogy életunkben nem sokszor találkozunk ezzel a csodával, van aki sosem...
Mia and Me 2023.12.04 18:40:11
@Mme.Brioche: "Manapság már eszembe se jutna tippeket osztogatni"

:) remélem a hozzászólásaimat senki nem tippnek veszi. Csak beszélgetés, látásmód ütköztetés.
Deansdale Konteó, konteósoknak 2023.11.08 09:41:04
Csak alusapkásoknak!..
Mia and Me 2023.11.12 10:36:18
@GABOR2: Az orvosi adatoknak köszönhetően minden orvos megkérdezi hogy miért nem kaptam oltást. Mindezt úgy hogy a digitális sz.rban letiltottam elvileg hogy hozzáférjenek, azt pipáltam be hogy csak ha baleset van és többféle orvosnak kell konzultálnia hogy életben maradjak, akkor férhet hozzá a többféle orvos....
Erről ennyit.
Mia and Me 2023.11.12 10:48:49
@GABOR2: Vagy, ez az oltás olyan adat, mint a születési dátum. :)
Mert azt hogy mikor volt milyen műtétem, viszont tőlem kérdezték :)
Mia and Me 2023.11.15 17:24:29
@GABOR2: utolsó bekezdés.
Nem lesz lassabb hanem máshogy lesz mint más országban, ugyanis itt még mindig arányaiban sok embernek van tulajdona. Azt ki kell koplaltatni alólunk. S mindezt úgy hogy közben mondja a megírt magyaros szófordulatokkal tűzdelt mantrákat a két agysejtes népnek ( ez utóbbi azért kell hogy ne koncolják fel hazaárulásért)
Nyugati nemzetek politikusainak sora jelentette be, hogy a Hamász-szimpatizánsokat ill. az antiszemita bűncselekmények elkövetőit deportálni fogják. Ebből világosan látszik, hogy a migránsok deportálása lehetséges, és akkor is az lenne ha helyi fehérek ellen követtek el bűncselekményeket, csak a…..
Mia and Me 2023.11.05 15:00:55
@GABOR2: :D jaj ez azért elég betépett összefoglaló lett... :D
Mia and Me 2023.11.05 15:05:59
@Deansdale: "haladunk a reszet felé, aminek előfeltétele a középosztály elszegényítése"

Viszont itt adódik a kérdés, hogy nálunk magyaroknál miért ennyire brutál az infláció is meg minden (földvásárlás idegeneknek, ingatlanokat, kastélyokat, stb. )? Plusz a vezér és köre viszont egyértelműen a főbb stratégiai ágazatokat vagy visszavásárolja állami kézbe vagy havernak adja oda. tehát itt is koncentrálják a lényeges vagyoni és termelő és fontos elemeket ami pl. egy multihidraulikus diktaturához kell - de kérdés: vitya a kellő időpontban kilép, vagy eleve a háttérhatalomnak "vásárolja" és kaparintja mindezeket egykézbe, hogy a megfelelő időben csak átadja (és vele a megmaradt rabszolgákat - minket - )?
Vagy azt hiszi, hogy ő és köre megmenekül és azért halmoz fel?
Jobbára önszórakoztatásból írom le egy eszmefuttatásomat, úgyhogy akinek az ilyesmi nem pálya az ne panaszkodjon miután a figyelmeztetés ellenére elolvasta ezt a cikket :) Ugyanakkor leszögezném, hogy nem magamról akarok itt beszélni, csak épp a saját "esetem" jó példa egy általános…..
Mia and Me 2023.10.26 13:54:52
@Deansdale: @Madarász Henrik: Na ja. Én sem adnék "nekik" külön területet. Eleve az ő életük a vándorlás, Mária Terézia telepítette le őket, ha jól emlékszem.
Valószínűleg ebből is adódik a nem beilleszthetőségük. De már ez is sokat változott, szóval szerintem munka alapú gazdaságba beilleszthető, csak másféle munkafegyelem, másféle ellenőrzés és másféle kifizetés az amit ők igényelnek.
Ebben lehetne egy megközelítőleg jó beillesztő programot csinálni, de ezeddig leragadtunk ott, hogy eus pénzen tabletet a zsákfalu 8 éveseinek... Természetesen nem működik.

Ahogyan a saját autonóm területükön munkára tudnád szorítani őket, pont ugyanúgy lehetne kint is - közöttünk- tehát egy bármilyen értéktelen földterület csakúgy átadása szerintem pazarlás lenne és a probléma elodázása vagy áttranszformálása másféle problémába.
Mia and Me 2023.10.27 08:13:43
@Deansdale: "Nem jó lakótársak, pedig már 600 éve próbáljuk megnevelni őket, de még mindig beleesznek a másik kajájába a hűtőben, nem húzzák le maguk után a vécét és hangosan nézik a TV-t"

Hát ez mondjuk nem csak az ő mentalitásuk. És gazdagnál nem tudom jártál-e már, nos ott a márványpadlóról enni lehet. Tehát ez nem a népség ismérve, inkább a szegénység-igénytelenség-úgyis mindegy típusú életérzésé.

"A cigó autonóm területen is el kellene fogadni, ha nekik az az életmód megfelelő hogy inkább nem dolgoznak de beérik varjúlevessel. A másik opció a végtelenségig segélyezni őket,"

Harmadik opció, a nép sajátosságait figyelembe véve bekapcsolni a munkaerőpiacra, és a munkától függővé tenni egyéb kiváltságokat.
Nos ez a harmadik az amire soha nem volt akarat a döntéshozók részéről mert jó nekik így hogy van egy bármikor előkapható, fokozható, felhasználható ellentét a magyarok és a cigók között.
Mia and Me 2023.10.27 11:50:57
@békaapu: Nem messze :) ( 8 ker. - igaz már kicsit felfejlődött a környék- de van részünk bennük)

Viszont amit írtál meg amit Deansdale is kifogásolt mint viselkedést, az nekem inkább a proli mentalitás, és az független a bőrszíntől. Nem cigány jellemző, hanem a városi prolik jellemzője. És itt válik ketté mindez, mert vidéken és városban is "munkásember" sok van aki amúgy cigány, csak valahogy mégse soroljuk azok közé mert nem hozza ezt a lumpen proli jellemzőket - tehát rögtön kiemeljük, hogy nem is cigány, hanem "biztos" erdélyi magyar , biztos ukrajnai magyar mondjuk rá. Közben meg látszik hogy cigány- tök mindegy hogy itteni vagy jött.

És mi az irreálisan magas fizetés? Ja, az ami alatt a magyarnak se meg a koreainak se meg senkinek nem kellene elmennie dolgozni?
Vegyük sorra a háború valódi kiváltó ill. fenntartó okait nagyjából fontossági sorrendben: 1. Az EU országok alsóbb és középosztályainak elszegényítése, ill. a nagy reszet előkészítése a háttérhatalom zsebéből kormányzó politikusok "szankciói" által - koholt indok a magunkra mért energiaválságra,…..
Mia and Me 2023.09.29 16:07:43
@Deansdale: És tényleg elárultak mindent a Black Mirror sorozatban (meg más filmekben).

A mesterséges intelligencia sosem fog úgy mérlegelni mint egy ember.
Mia and Me 2023.10.09 13:56:37
@keresemazigazat: Próbálj beszélni egy MI-cseten, és rájössz hogy egyelőre amennyit bevallanak belőle, ez nem több mint egy k.bszott nagy adathalmaz, amibe betáplált szabályrendszerek alapján és a cseten élő emberekkel történő kommunikáció alapján "fejlődik" - azaz frissíti az adathalmazt és a szabályokat is (ebben van eleresztve véleméynem szerint a keze, azaz ezt nevezik annak hogy önfejlődő)
Ettől még ez számomra továbbra is egy ADAThalmaz, amit a bármikori gazdája (tehát aki felül tudja írni a forráskódot vagy minek nevezik a totál alapját), szóval a gazdája bármikor bárminek a szolgálatába állíthatja.

És jó eséllyel nem a kiskunhegyesi vissza-a-természethez földművelő csoport lesz az aki átírkálja a forráskódokat :), hanem olyanok akiknek az az érdeke hogy az MI-k azt hozzák ki az adathalmazból, hogy az élő emberek megbízhatatlanok, hülyék, túl sok húst esznek, túl sokat lélegeznek ki co2-t és egyébként is túl sokan vannak - ergo ők a rákfenéje a bolygónak.
Ilyen adatsor mentén elég azt mondani a fő-MI-nek, hogy dolgozzzon ki stratégiát a föld megmentésére és máris ott tartunk, hogy minket kiirtanak :) csupa (tanult) szívjóságból, és a földi élet érdekében.

Az emberek meg kicsit bonyolultabban működnek, még egy 6 éves is - persze vannak "gépies" fejlődési ciklusaink, de adott lehetőségeken belül nem feltétlenül a legvalószínűbbet vagy legjobbat vagy legakármilyenebb utat választjuk/döntjük.... Amiről csodálatos módon ki szokott derülni hogy debizony összességében az volt a legjobb, legkevésbé káros másoknak és magunknak stb. (amit puszta matekkal az elmebetegség kategóriába sorolna egy gép a döntés pillanatában).
Ez különbözteti meg szerintem az élőt az élettelentől, és az MI akármilyen csodás lesz, nem élő dolog.
Deansdale Deja vu a'la covid 2023.08.19 11:25:25
Alex Jones azt állítja, belsős informátorai szerint az USA-ban már szervezik a következő covid-hullámot szeptember/októbertől, maszkviseléssel, lezárásokkal, ésatöbbi. S mielőtt valaki nyávogni kezdene, hogy Alex Jones, több dologban volt eddig igaza mint amennyiben tévedett, amivel fényévekkel a…..
Mia and Me 2023.10.01 19:43:24
@keresemazigazat: Ne haragudj, de az én alapkérdésem ez volt:

"Amikor bármelyik fajta berendezkedésben az uralkodó réteg pofátlanul népnyúzó kezdett lenni vagy hülyére vette őket, akkor valakik egyszercsak képletesen agyonverték egy kalapáccsal.
Na ez most nincs.

Engem inkább ez érdekel, hogy mi ennek az oka?
És nem a férfi- nő vonalra kihegyezve, de azért valahol az a kérdés motoszkál bennem, hogy hol vannak a férfiak? nem csak itthon, hanem világszinten. Hol vannak a szerveződéseik, a titkos lázadó társaságaik, hol vannak az összebeszéléseik, hogy hogyan védjék meg és szabadítsák fel a családjaikat, a szeretteiket, önmagukat...?"

És ebből lett odafordítva a dolog, hogy ha picsa a nő, vagy korábban sokszor leugató-leuraló, akkor miért is állnának ki érte a férfiak...

Te vitted el a témát, ez lett belőle :)

Kalman és Deansdale meg békaapu is értette a felvetésem lényegét.
Mia and Me 2023.10.06 23:54:51
@békaapu: Ez a csend azt jelenti hogy élünk :). Kint a való világban.
Károly és Macron fogadása a versailles-i palotában (üdvözlöm a bloghu programozóit amiért a motor nem képes kezelni egy youtube short linket)..
Mia and Me 2023.09.29 16:14:16
@KalmanBlog: "Az iparunk jelentős része az autóipart szolgálja ki. Remélhetőleg át lehet majd csatornázni ezeket a kínai autók gyártásához, ha kell, de nem lesz egyszerű."

Főleg mivel ahhoz hoznak munkásokat is.
Vagyis az átállás se az országnak lesz jó, meg a benne lakóknak, csak azoknak akik az üzletet kötik.
Megalapozottnak tűnő híresztelések szerint a maui erdőtüzeket a hatóság gyújtotta azzal a céllal, hogy lefoglalhassa a szóban forgó területeket, és bár legalább 36 ember meghalt, az ottani katasztrófavédelem vezetője kamerába mondja, hogy nem bánja hogy nem kapcsoltatta be a vészjelző szirénákat,…..
Mia and Me 2023.09.01 22:11:18
@VT 135: erre én már elég régóta gondolok :D, hogy mi a f.szért fizessek adót, ha nem csinálnak érte semmit.
És igen, lényegében ha nincs semmilyen közszolgálat meg semmi, akkor ez nem adó meg nem kétirányú szerződés, hanem simán csak rablás.
Jobban járna mindenki, ha településre fizetne adót és cserébe akkor ott megcsinálnák az utakat, ha kell kőfalat emelnének a város köré, fizetnének a településen élő tanároknak az oktatásért, orvosoknak az ellátásért ,stb.

Az állam jelenleg már csak pénzszivattyúként működik, több téren is mint egy pióca szedi le a rabszolgákról a 46 bőrt.

És demokratikusan ez ellen semmit nem lehet tenni, ezt tényleg csak úgy lehet bedönteni, hogy mindenki két hétig nem csinál semmit, de tényleg semmit, és a vízművek dolgozó meg a villamosvezető se. nem dolgozik (nem baj ha nem kap érte bért, mert akkor adót se fizet két hétig!), és nem megy vásárolni ( így az áfát se fizeti 2 hétig), stb.
nem szabadságra megy hanem egyszerűen "kiszáll" ebből az egészből.
Deansdale Fogalomzavar 2023.07.26 11:24:00
A mainstream nyugati sajtó azon kesereg, hogy Nayib Bukele salvadori elnök bűnözőellenes fellépése "lerombolja a demokráciát", miközben az ország polgárai között 90% fölötti népszerűségnek örvend. Namost akkor kéremszépen mi is a demokrácia, ha nem a nép akarata? Biden elfogadottsága valahol 30%…..
Mia and Me 2023.07.28 06:55:06
@békaapu: " az erősek ellenálltak volna ott is a kényszernek. Lehet hogy elbuktak volna a hatalommal szemben, de a példájuk többet jelentene ma."

Nem mindenki vágya az hogy ismeretlen hősként bekerüljön a töri könyvekbe. A többség élni jobban szeret.
Deansdale Portland 2023.07.11 08:38:04
Vajon miért van ez az új fejlesztés Portlandben, hogy ebbe a boltba csak úgy lehet bemenni, ha a kamerába nézel és bentről kinyitják az ajtót? A helyes megfejtők között egy "rasszista" feliratú billogvasat sorsolunk ki. Akik továbbgondolják a helyzetet azok még egy "rendőrállam" feliratú pólót is…..
Mia and Me 2023.07.20 09:24:53
@vodkasprite: ez krva jó, és lám működik. Vezérünk is ezt alkalmazza.

Tehát lényegében végünk van. ( Magyarországon is)
Mia and Me 2023.07.25 21:07:23
@valis47: Ha nem is teljesen etnikai alapon, de pl. életmódbeli szűrést biztos hogy csinált, kinti eü dolgozó ismerős szerint pár hónap után világos volt, hogy a magas vérnyomás, a dagadtság és a cukorbetegség olyan szintű rizikófaktor, hogy szinte biztos hogy kampec, vagy nagyon megszenvedi az ember.
És ha ezeket nézzük, hát a kinaiakra pont tényleg nem jellemzők ezek a betegségek és állapotok, a legjellemzőbb meg a városi fehér "civilizált" emberre.
Nemrég többször írtam erről a témáról. Miért drágulnak így a dolgok, miért ekkora az infláció. Az egyik legérdekesebb dolog az volt, hogy kijött egy európai kutatás arról, hogy igazából az infláció nagy részét, már egy ideje, nem a megemelkedett költségek okozzák, hanem mert a vállalatok a hatalmas…..
Tudjátok van az, hogy Magyarország álmodozott, de ami gyakorlatban elérte korábban... az nagyon más volt mint amiről álmodott. De nekünk, akik most élünk több szerencsénk lesz? Nos... úgy tűnik a gyönyörűséges álomból, hogy Magyarország lesz az autóipar jövője, és rengeteg "hozzáadott értékű"…..
Deansdale Refugees welcome 2023.06.09 09:08:30
Mia and Me 2023.06.27 00:27:49
@vodkasprite:
"Szóval egy jó jutalmazási, és szankcionáló rendszert kellene kitalálni, hogy holnaptól mindenki be akarjon lépni."
Szociális kredit rendszer 2.0

Én nem ebben látok kitörési pontot.
Mia and Me 2023.06.27 17:34:16
@vodkasprite: nem is nagyon működik.. ;)
Mia and Me 2023.06.27 17:38:49
@GABOR2: nekem régóta az az érzésem hogy az ukrán lakosság ellen folyik a harc, és ebben egy oldalon áll amerikai meg ruszki is, amcsiknak föld és egyéb érdekeltségeik vannak, ruszkiknak saját népük. Épp csak a szétszabdalás vonalában nem egyeztek meg, de amíg ez az egyezség megszületik, addig is ukrán mentesítik amit csak lehet, maguk az ukránok is ( azaz a vezetők akik eladták a lakosságot kilóra)
Deansdale Nézzünk a jövőbe 2023.05.12 11:55:15
Egyre részletesebben látszik a háttérhatalom terve, illetve annak egy specifikus része a számukra haszontalan embertömegekkel kapcsolatban: Először mindent átállítanak elektromosra - valószínűleg le is állítják vagy minimum erősen korlátozzák a gázszolgáltatást ill. a folyékony üzemanyagok…..
Mia and Me 2023.05.26 15:22:42
@vodkasprite: és akkor mi a megoldás ha már oltásban nem kaptam és enni se akarom?
Meg mondjuk akkor az oltott családtag lesz a fertőzés hordozó?
Mia and Me 2023.05.26 15:27:52
@keresemazigazat: a lélek ennél bonyolultabb szerintem. Mivel eddig csak és kizárólag élő lények mutatják azt a furcsa vibrálást ami "mozog" bennük.
Az hogy vminek ( dolognak, művészeti alkotásnak) lelke van, csak arra utal hogy egy lélekkel rendelkező élőlény formálta meg és sikerült kifejeznie benne a megfoghatatlan saját lelkét. Azaz csak "formailag" van lélek benne, nem szó szerint.
Mia and Me 2023.06.05 08:49:27
Nem tudom már volt e.

youtu.be/wpVrdqrZ5cw

A közepe táján van egy pár perces hanghiba, de utána van tovább a film.

Sok okosság van benne ártéri gazdálkodás, csatorna rendszer stb. Ha rendszer szinten erre most úgy látszik nincs is akarat, de talán kiskertben is hasznosítható néhány eleme.
Ebben a cikkben 3 egyszerű lépésben bebizonyítom, hogy a modern orvostudomány és gyógyszeripar lelketlen, agyatlan, senkiházi haszonlesők gyülekezete. Nem vicc, nem trollkodás, szó szerint értem. Nincs semmilyen orvosi végzettségem, csak tudok angolul, van józan eszem, és egy ismerős megkért hogy…..
Mia and Me 2023.06.03 12:00:54
@Frederick2: itt (majdnem) mindannyian tudjuk hogy miért nem beszélnek erről. Nagyjából az emberiséggel való tervük is világos. Itt ott van még homályos vagy az adott helyzetben majd változtatható pont.

A megoldáson agyalok vagy 4-5 éve. Emberi és egyéni szinten.
Mert minden állam minden vezetője és tehetős embere meg van véve.. és a tehetőset úgy értem, hogy akinek megvan meg lenne a lehetősége ( mert vagyon és egyebek által kellőképpen védett)
Mia and Me 2023.06.04 09:39:28
@keresemazigazat: félre érted. Azon agyalok hogy a gyerekeimnek ne kegy
Mia and Me 2023.06.04 09:44:36
@keresemazigazat: na a telefon nem támogatja hogy írjak.

Szóval azt akartam írni fentebb hogy azon agyalok hogy a gyerekeknek legyen jó, vagy ne legyen olyan szar mint amit most előre vetítenek nekünk. Nem a világot akarom megváltani már, hanem benne megtalálni azt a szigetet ahol a családomat békén hagyják. Minden szinten.
És sajnos eddig csak arra jutottam hogy azok állnak védelem alatt akiknek vagy sok pénzük van, vagy eleve benne vannak a buliban valamilyen szereppel.
Deansdale LMBTP haladás 2023.04.22 20:46:34
A magyar balosok 1-2 éve hevesen tiltakoztak az ellen, hogy bármi ilyesmit valaha is támogatnának - micsoda aljas rágalom! - mostanra viszont elérkezett hazánkba is, és érezni a levegőben, hogy hamarosan teljes erőbedobással fogják védelmezni, mert ellenezni ugye nácizmus... Gyerekbarát…..
Mia and Me 2023.05.02 20:30:05
@GABOR2: szerintem ezek gumicsontok. eleve csak annyi a cél hogy ha valahol 3-5 ember összejön, akkor mindenképp legyen valamilyen téma (nemi hovatartozás, politikai nézet, húsevő-vega, oltáspárti-ellenes, gyógyszerhívő-füves ember hívő, társadalmi szerepek-férfi-nő, klímatagadó-CO2 számoló, stb.) amiben tutira ötféle véleményen és meggyőződésen vannak és essenek egymás torkának.
A cél pont az hogy semmilyen téren és semmilyen csoportban NE jöjjön létre egységes egymás mellett kiállás, támogatás, stb.
Tehát hogy az emberek mindig azt nézzék, ami elválasztja őket a másiktól vagy adott csoporttól és ne azt ami összeköti.
Mia and Me 2023.05.04 19:53:52
@KalmanBlog: Nekem kedvencem hogy az a családtag aki napi szinten hivogatott telefonon hogy milyen felelőtlen vagyok, most napi szinten hivogat hogy de megbánta hogy beadatta. Erről ennyit.
De igen, az egész szituban az a félelmetes hogy ha még kicsit keményítenek és mittudomén tényleg aki nem oltatott az mondjuk nem veheti igénybe a tömegközlekedést vagy bármit, akkor ezek a családtagok még inkább nekiálltak volna az embernek, amiatt hogy ezzel tulajdonképpen "kiestünk" volna a társadalomból.

@GABOR2: Nem az összeveszés a lényeg hanem az ellenségesség- gyűlölet szítás, meg amit Kalman is írt, hogy ha nem is válik a másik ellenségé, de tulajdonképpen "megszakad" az emberi kapcsolat, mert ha más a véleménye megggyőződése (agymosása) akkor kitudja milyen dolgokra képes még azért, hogy ő továbbra is az adott társadalom-hithű tagja maradhasson....
Mia and Me 2023.05.04 19:59:49
@GABOR2: "Ez amúgy a híres háttérhatalom legnagyobb hülyesége, hogy ellenségnek kezeli a népeket amiket irányít és lassú tönkretételükre tőr"

Miért lenne ez hülyeség?
Ha 12 éve azt mondják, hogy bocsi, de minden 20 emberből csak egy kell nekik életben maradva (a robotokat felügyelő rabszolgának), a többi 19 meg bocsi kap egy azonnali halált okozó táviratot, mert FELESLEGES, akkor ez a sok felesleges ember ilyen birkán pislogott volna, mint most a maszkok alatt...?
Nem, akkor megkeresték volna a "háttérhatalmat" és karóra verik őket.

Itt most már nem olyan embertömegről van szó mint Spartakusz idejében, itt milliós milliárdos méretű tömeg van, amit csakis lassan és békaként megfőzve lehet erre vagy arra terelgetni. A halálba is csak manipulálva és sunyin, mert mindenki élni akar.
szerk: A cikk bonyolultan tárgyalt egy egyszerű kérdést, ezért most idetoldom a tl;dr verziót:Tegyük fel, hogy az USA-ban az utóbbi 40 évben minden választást a libertáriusok nyernek local, state és federal szinten is. Hogyan akadályoznák meg azt, hogy a Blackrock kvázi felvásárolja a cégvilágot és…..
Mia and Me 2023.04.24 18:55:00
@VT 135: a köldöknézős egy barokkos túlzással ötvözött poén volt, Deansdale értette is mire utaltam, hiszen annak megfelelően reagált. Bocsánatot kérek, ha téged ez bánt vagy zavart, nem a kéz-láb nélküli torzó gondolat létrehozása volt a cél, hanem annak érzékeltetése, hogy az nem működik hogy nem gondolok arra hogy átvernek és akkor nem vernek át :).

Hogyan lehet megcsinálni, hogyan lehet lázadni.
vannak ötleteim ,csak akkor majd jön értem a fekete autó.

De mondok egy egészen egyszerű érdekérvényesítő módszert.
A demokráciában van sztrájkjog.
3 napig senki nem megy be dolgozni.
De a senki, akkor a senki.
klausssváb biztonsági őre se. Senki, aki ezzel a rendszerrel nem ért egyet.
Aki az egyes embereket 4. nap elkezdi baszogatni, ahelyett hogy azt kérdezné, hogy "akkor mit kívántok?" - az a rendszer beépített embere, a vörös ruhás nő a mátrixból, ügynök, kiiktatandó.
Persze nem ennyire egyszerű, de kb így érhető el a rendszer méregfoga.
Mia and Me 2023.04.24 19:44:03
@VT 135: "Valahogy sehol sem láttam annak leírását, h esetleg a nőnek is lenne felelőssége. :)"

Ja erre még, de bizony ott van:
"Pont azért akarnak szakmát/állást a nők ...... Mert be akarják biztosítani a gyerekük felnevelését."

A nő felelőssége, hogy életben maradjon az utód.
Amelyik nő nem azt a párezer férfit csábította el, akik simán eltartanak 2-3-4-5 embert, azok a nők dolgoznak, hogy az apával együtt eltartsák és felneveljék a gyerekeket. Plusz a nagy eltartó képességű ember is megpunnyadhat vagy megbolondulhat, ezért a szakma/állás forszírozása nőberkekben.
Ilyen szempontból pont ez a nő felelősségvállalása család ügyben. (a jelenlegi világ kerete szerint)

A férfiak által megváltoztatandó kereteket, a keretrendszert meg rendszerszinten értettem, nem az egyes férfi egyedekre. Rendszert kell váltani, hogy egy db férfi/ember fizetése legyen elég egy család fenntartásához, és akkor elindul a női viselkedés változása is az új keretnek megfelelően.

(univerzumos vagy felsőbb szellemi szemlélettel: a nő az anyag, a férfi a forma, hogy a nő "milyenné" alakul, azt az adott keret és forma erősen meghatározza)
Mia and Me 2023.04.25 14:18:27
@VT 135: a kék pöttyök azok a részek ahol magas életszínvonalú országban/térségben valamilyen természeti adottság ( hegy, sziget, erdő stb) miatt aránylag elzárt a rész a magas életszínvonalat előállító rendszer káros vonatkozásaitól. Vagyis a civilizációs előnyöket kapják és nem kapják hozzá a világ többi részén nem kizárható hátrányokat hozzá.
Plusz poén: sehol se kell fűteni, és mindegyik rész tipikusan az a terep ahol az utcán is szedhető a gyümölcs. Vagyis minden szempontból oázis.
Deansdale Elgondolkodtató 2023.04.07 13:14:32
Nézem a videót amiben a srác a venezuelai helyzetről beszél, és megüti a fülemet amit az USA-ról mond: rosszabbul bánnak a szövetségeseikkel mint az ellenségeikkel. És tényleg. Sőt, ez az EU-ra is 100%-ban igaz. Az EU többet tesz ellenünk mint mondjuk Kína ellen, pedig mi tagok vagyunk, őket pedig…..
Mia and Me 2023.04.15 09:40:30
@Frederick2: "a magyar férfiak több mint harmada, 36,9 százaléka alkoholbeteg, szemben a nők 7,2 százalékával."

Az alkohol idegméreg. "Öl butít és nyomorba dönt". Régebben nemhiába fogyasztották mértékkel és csak "alkalmakkor". (pont úgy ahogy a dohányt is.)

Ha ez friss statisztika, akkor azt jelenti hogy ma Magyarországon egyetlen olyan család sincs ahol ne lenne alkoholista valaki, vagy akár több családtag. Elkeserítő.

A másik ilyen idegrendszerre ható méreg szerintem az energiaitalok. (Kedvencem a zéró energiaitalok amiben cukor sincs :D ) A felnőtt lakosság fele ezek szerint alkoholista, a gyerekeket fiatalokat meg látom az energiaitalokkal teszik idegronccsá.

@VT 135: Én ismerek pár alkeszt, semmilyen boldogság állapotról nem tudnak. Nem boldogság, hanem zombi állapot, azaz csupán "kikapcsolt" állapot. Nem jó és nem kellemes és nem boldog, hanem "semmilyen".
Ennyi erővel ki is léphetnének és nem mérgeznének másokat.