Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dean

8 bejegyzést írt és 217 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Barca-Madrid Rutinmunka 2011.05.04 00:30:00
Angel Di Maria egyetlen egy jó passzot adott a kedd esti Barcelona-Real Madrid BL-elődöntő első félidejében. A mérkőzésen 41 szabálytalanság történt, ebből 31-et a Real Madrid játékosai követtek el. Messit 11-szer rúgták fel, ennyit egyetlen játékos sem kapott az idén…..
Ahogy kezdtünk, abból akár izgalmas meccs is kijöhetett volna, pontozással nyertük az első negyedórát, a 20. percben pedig Valdeznek egy béna kirúgása utána úgy járattuk a labdát hosszú ideig, ahogy a brazilok a legszebb időszakukban - mégsem írhatunk Barcelonát -, és a végén…..
Mindenekelőtt: a bíróval, sem a mostanival, sem az előzőekkel nem akarunk foglalkozni. A futball részei, a szögletzászlókról sem szoktunk hosszas értekezni. Ha Mourinho valóban annyira ismeri őket, akkor készítse fel rájuk tisztességesen a csapatát. Ha pedig azt is tudja, hogy a…..
A végén még megsajnáljuk Mourinhót, olyan brutálisan bánnak vele az utóbbi napokban nála sokkal népszerűbb, esetenként sikeresebb kollégái. A legjobb európai edzőknek érezhetően nagyon elegük van abból, hogy egy ilyen silány ember jeleníti meg őket a média előtt, ezért nem…..
w Sanghaj, Borsod 2010.11.11 06:10:00
Két érdekes adat. A több mint félmillió magyar munkanélküli legalább kétharmada érettségizetlen, ezek legalább fele csak általános iskolát vagy azt sem végzett. (Vannak pontos számok a statisztikákban, de ebben a műfajban a hibahatár jelentős.) A másik: 76 800 forintra…..
w Az új elkúrás 2010.08.17 07:00:00
Szeretnék néha szirénát szerelni a fejemre. Valami nagy-nagy-tüzet kéne nyitni. Mert amit Schmitt Pál és a hozzá hasonló majomságok elfedenek, az valójában borzasztó. Az Új Elkúrás tanúi vagyunk. Mert mi az elkúrás? Mi volt Gyurcsány felejthetetlen bűne, amit 2004 és 2006…..
Ha valaki kicsit is lángoló szenvedéllyel tudja követni a Bundesliga eseményeit, néha érdekes törvényszerűségekre bukkanhat. Ebben a mondatban az a jó, hogy akár az NB1-et is behelyettesíthetjük a német bajnokság helyére, akkor is igaz lesz, szóval a wikipedia.org.hu/mocsing.html…..
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Dean 2010.07.19 10:48:41
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
Dean 2010.07.19 08:30:29
Szerintem vehetjük ténynek, hogy Touré azért lépett le, mert nem kapott elég lehetőséget. Ha jön valaki a helyére, annál miért lenne ez másként? Ha idehozzuk Özilt, ő elégedett lesz azzal, hogy "olyan 20 meccset ő is lehozott"?

És miért ne lehetne ugyanazt megcsinálni ami Busquets esetében játszódott le, vagyis hogy egy fiatalt szép lassan beépítenek a felnőtt keretbe? Xavi és Iniesta is így kezdte a pályafutását. Nyilván nem 100% hogy van a fiatalok közt egy olyan feltörekvő sztár mint X&I, de ha sosem kapnak lehetőséget, akkor nem is fog kiderülni soha.

Tavaly elég nagy volt a gebasz a keretben, mert Henry formahanyatlása miatt Iniestának kellett a bal oldali csatárposzton játszani, de Villa érkezésével erre idén már nem lesz szükség. Ha így nézed a dolgokat, gyakorlatilag már megvan Touré pótlása, csak közvetett módon.
És ahogy már említettem, Adriano is tekinthető ilyesminek - bár az ő megvétele szerintem hiba volt, de ha már itt van...

Tudod, nekem az a legnagyobb gondom ezzel az egész átigazolásosdival a Barcánál, hogy nem szeretem látni, ahogy az értelmetlen átigazolások, a lutrik miatt a tehetséges fiataljaink a padon ülnek, vagy még ott sem. Lásd Krkic és Pedro, vagy akár Giovanni Dos Santos, akit el is adtunk, és akiknek jót tenne (tett volna) kicsit több lehetőség a bizonyításra vagy formába lendülésre. Még szerencse, hogy Hleb esetében gyorsan beláttuk, hogy ballépés volt, mert agyhúgykövet kapnék ha még a mai napig is ő szorítaná le a padról az említett fiatalokat.
Dean 2010.07.19 08:36:47
@Messi88: Ha azt mondod, hogy Xavi szép lassan a leszálló ágra kerül (most 30), akkor szerintem ez az ideális lehetőség a helyére felhozni egy helyi nevelésű fiatalt. Tegyük fel van hátra 2-3 jó szezonja - ez pont annyi, amennyi alatt Tourét Busquetsre cserélték. A minta adott...
Ha Fabregast a szerződési mizériák miatt nem tudták volna "ellopni", akkor most nagyjából ideális lenne a helyzet, de így, hogy az Arsenalnál világsztár lett, nem hiszem hogy arra az említett 2-3 szezonra tetszene neki a másodhegedűs szerep.
A vébé huszonegyedik játéknapjához hasonlóan állt mindenki, mint az előző naphoz. Délután egy gigarangadó, este meg majd levezetünk. Aztán ugyanúgy meglepő eredmény született a korábbi meccsen, és örökké emlékezetes pillanatok tanúi lehettünk este. Lapozás után…..
Aki kétszer egymás után úgy el tudja bizonytalanítani a Barcelonát, hogy a címvédő jobban hajaz a Schalkéra, mint bármikor története során, annak a BL-döntőben a helye. Aki 90 percet lehoz úgy a Barcelona ellen, hogy a hat trófeát birtokló csúcsklubnak hazai pályán…..
"Mióta elmentem Londonból, fontos címeket szereztem, de a Chelsea is nyert néhány dolgot, például egy FA-Kupát" - kezdte meg Maci Laci lélektani masszírozását a visszavágó előtt Mourinho. A lelazult szájkarate nem jelenti azt, hogy a visszavágó kevésbé feszült meccset…..
Nincs olyan hét, hogy ne akadnánk sokatmondó hírekbe új Messikről, Zizoukról és Maradonákról, 12-14 éves igazgyöngyökről, scoutokkal egyezkedő szülőkről és az élklubok legszűkebb elitjének versenyfutásáról. A különleges tehetségek előtt - ha akarják, ha nem - nagyon…..
Dean 2010.03.03 09:58:04
w Mágneslady 2010.01.27 06:50:00
A kampány nem a lovagiasság ideje. Konzervatív, liberális, sőt szocialista férfiak is örömmel tréfálkoznak Dávid Ibolya rovására, mintha sose nevelték volna őket illemre. Gúnykacajjal és durva beszólásokkal kísérik egy hölgy élethalálharcát, ahelyett, hogy azon…..
w Alapítványból birodalomba 2009.11.17 07:00:00
Innentől három hétig zárva vagyunk. Nyitás Télapó után, Szeplőtelen fogantatás napján. Népünnepély nélkül, csendben, nyakkendők szűk körében alakult meg a szövetségi Európa. Alkotmányának elfogadása olyan esemény, amit majd a történelemkönyvek fognak értékelni, és…..
Az a legnagyobb baj, hogy ez a meccs már ilyen senkit nem érdeklő szakaszában volt a selejtezőknek, mert egyébként engedelmeskedve a magyar szurkolói néplélek követelményeinek, azonnal végletes, „Mától minden másképp lesz” – címkéjű szózatokkal készülnénk.…..
A magyar bajnok Debrecen kiválóan mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, ami pontot ugyan nem ért, de a teljesítményük mindenképpen elismerésre méltó. Az angol sajtóban a védelem teljesítményét, a szervezettséget és a lelkesedést emelik ki debreceni részről és örülnek a 3 pont…..
Létrejött a talán leginkább várt BL döntő, melyen elsősorban nem is a Barcelona és a Manchester United, hanem a futball két legmeghatározóbb fejlődési irányának csúcsképviselője játszik majd. All-around atléták a labdaszerelmesek ellen. A két – bizonyos szempontból…..
Dean 2009.05.09 05:29:46
@kroos: "Hallotunk már 1500 érvet miért nem érdemelte meg a chelsea.
De még egyet sem miért érdemelte meg a barca."
Furát fogok mondani: megérdemelte, MERT továbjutott. 10 emberrel is be tudott gyötörni egy gólt. Ennyi.
Ha a Chelsea jutott volna tovább, az azért lett volna, mert kétszer 90 perc alatt bemákoltak egy gólt. A Barca pontosan ugyanígy jutott tovább.
A (hosszabbításokkal) 190 percből a Chelsea 170-et úgy töltött, hogy 10/11 emberrel védekezett a saját térfelén. Ez nem taktika, ez egy csokor lóf*sz. Bármikor aláírom, hogy fizikailag erősebbek, mint Iniestáék, de ez önmagában nem ér BL-döntőt.
A Barca egyébként a szezon leggyengébb teljesítményét hozta, Valdes hozott egy ponttal átlag felettit, még ketten átlagos teljesítményt, a többieket meg az emlegetett mongol másodosztályban is leb*szta volna az edző ezért a produkcióért.
Viccelhetnék azzal, hogy a PL gyengeségét mutatja, hogy ez az apokaliptikusan sz*r Barca így is megverte a Chelsea-t :)
Dean 2009.05.09 22:35:29
@rizla: "mutass még egy csapatot, amelyik ellen odavissza úgy áll fel a több, mint 100 millió eurós kerettel rendelkező chelsea, hogy hősiesen védekezik, aztán reménykedik a kontrákban."
Ember, én Barca szurkoló vagyok :)
Ettől függetlenül be kell ismerni, hogy ilyen sz*rul ebben az idényben még nem játszottunk. Valdes volt jó, Touré+Piquet+Iniesta volt átlagos(!), és látszott rajtuk, hogy küszködnek. De szó szerint. Mintha búvárruhában kellett volna focizniuk, kábé.
Messi, Eto'o, Alves, Keita jobb lett volna ha az öltözőben marad. Bár talán a védőket lefoglalták... Busquets-et csak azért nem kritizálom, mert meccshiánya van és egyébként is csak vészmegoldás volt. Xavi se hozta a rendes formáját.
Ha 1 perccel kevesebbet hosszabít a bíró, akkor 0 (azaz NULLA) kaput eltaláló lövéssel zártuk volna a meccset, ami a Barca-tól egyszerűen elfogadhatatlan. Szerintem nem volt túlzás az "apokaliptikus" jelző.
Guardiola most Rijkaard legsz*rabb napjait idézte. (Piquet mint középcsatár miközben Eto'o az oldalvonal mellett nézelődik??? WTF?!) Minden lehetséges szempontból egy hatalmas nulla volt, de remélem képes reálisan felmérni a helyzetet és a pincéig leb*szta a csapatot az örömünnep után, különben a BL-döntőben nevetség tárgyává válunk és még a bajnoki cím is bebukható.
Az El Classico sikere a fejébe szállt egyeseknek, és Deco+Ronaldinho példáját követve azt hiszik, elég csak kifutni a pályára, és minden rózsaszín.
Aztán ha szembejön egy 10 centivel meg 10 kilóval fejlettebb hátvéd, akkor sírva bújnak anyuci szoknyája mögé. Vagy ami még rosszabb: egyszerűen eltűnnek, felszívódnak. Eto'o és Messi együtt, összesen nem ért annyiszor labdába, mint ahogy egy FÉLIDŐ ALATT elvárható lenne bármelyiktől külön-külön. Ez nem csak formahanyatlás, ez a minimális tenniakarás hiánya.
Nou San Trafford A katalán gödör 2008.10.01 22:00:00
Nem pusztán a rossz ítéletek miatt negatív a spanyol bírók renoméja. Még a tetemes mennyiségű tévedéssel sem lenne különösen nagy baj. Az igazi probléma a következetlenséggel van. Túlságosan tisztelnek játékosokat és csapatokat, ellensúlyozni próbálnak bunkónak vélt…..