Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lily+Gábor

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A város nevének eredetéről számtalan teória keletkezett, még a mainapig nincs egyetértés ebben a kérdésben. A nyelvészek többsége személynévből származó helynévnek tartja a Vác nevet. A Bécsi Képes Krónikában leírt legenda szerint 1074-ben, amikor a közelben vívott, a magyar trónöröklési rendet…..
fáymiklós Kocsis sírja 2019.11.05 07:24:49
Nem tudom, mi történik, vagy hogy történik-e valami egyáltalán, van-e annak oka, célja, hogy Kocsis Zoltánnak nincs sírköve három évvel a halála után. De nincs, ez van ma Farkasréten, a föld és a fakereszt, meg a virágok. Nem tudom, hogy itt egymásra várnak-e azok, akiknek lépni kellene, nem…..
Lily+Gábor 2021.03.13 09:36:07
@stolzingimalter: Tegnapelőtt én is voltam. A síron frissen ültetett kis nárciszcsokor volt ugyan, de engem igazán az nyugtatna meg, ha egy , - Kocsishoz és művészetéhez méltó - síremléket láthatnék Solti György és Bartók Béla közelében, ami így számomra túlságosan is "szerénynek" tűnik...A Nemzeti Örökség Intézete mintha elfelejtkezett volna róla. De örömmel olvastam azt is, hogy Kásler minisztériuma meg szeretné vásárolni Kocsis budafoki házát és emlékmúzeumot kívánnának ott berendezni...Majd.