Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Torony6

0 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A határátkelés sok egyéb mellett általában az ember személyiségére is hatással van. Külföldön élve változik (vagy legalábbis változhat) az identitásunk, ami óhatatlanul magával hozza a kérdést: miként hat a költözés a nemzeti identitásra? Öt-tíz év külföldi élet kevésbé tesz magyarrá minket?..
Torony6 2023.11.12 19:48:42
@Csodabogár:
Szia,
Egy érdekes, magyar vonatkozású történet németül értőknek. Van benne magyar zsidó sors, tanácsköztársaság, magyar származású német színésznő, és a főszereplő egy regény, amit az 1950es években írtak, és évtizedekkel később került elő, magyarul, magyarokról írták, a második világháború idején játszódik. Fun fact: a cigány szó politikailag korrekt és stilisztikailag helyes fordításának nehézségei.
Link a svájci rádió kulturális műsorához:
www.srf.ch/audio/kontext/janos-szekelys-verschollener-roman?id=12474447
A ballibek már megint pofára estek. Az ostobább ballibek persze csináltak maguknak egy öngólt is. Lásd MZP-t és a Momentumot, akik megpróbáltak a KATA-tüntetéseken politikai tőkét csinálni. Az okosabb ballibek, lásd Gyurcsány, meg se próbált beleállni egy veszett ügybe, így csak a FB-on volt…..
Torony6 2022.08.07 12:43:37
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: a római romok alatt a vadonatúj (2010.) szerdika értendő? Nagyon tetszett.
Torony6 2022.08.07 12:45:05
@Torony6: meglepő, hogy még mindig találnak új római leleteket, ekkora kiterjedésűt.
Torony6 2022.08.07 12:53:45
@Torony6:
Talán az első egyházszakadás is itt történt, a metrómegállóban (bazilikában). Alig húsz évvel a niceai zsinat után.
Határátkelő Marci Jégországban 2022.07.18 12:55:39
A megszokottól némileg eltérő poszt következik, méghozzá egy fabula (azaz tanmese, jellemzően, mint ebben az esetben is, állatszereplőkkel). Hogy mit keres egy fabula a blogon? Nos, Hobbiszakács írása bennem sok, a határátkeléssel kapcsolatos gondolatot hozott elő, kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok...
Furcsa érzés lehet sok év elteltével visszatérni egy olyan városba, ahol az ember hosszú időt élt. Csodabogár esetében ilyen hely a svájci Zürich, ahová ráadásul azzal utazott el, hogy talán ez lesz az utolsó látogatás. Vajon hogyan sikerült a kiruccanás? A Tonhalle..
Vajon hogyan élhettek az igazán gazdagok egy évszázaddal ezelőtt az amerikai délen? Milyen volt a házuk, mit olvastak, mik voltak a kedvteléseik? Kiderül, ha elolvassátok P. Elliot posztját, aki egy georgiai ültetvényre látogatott el...
Torony6 2022.05.29 22:08:05
@nyuszigonosz: sajnos, hogy még mindig ilyen olcsó a benzin. Ha drágább lenne, talán nem nőne minden évben új csúcsra a CO2 kibocsátás.
Magyarország május 30-an használja el az egész évre rendelkezésére álló erőforrásokat, az év második felében másoktól lopjuk el. A németek még előbb, az amerikaiakról meg nem is beszélve, akik már március óta más kontójára élnek.
Köpjünk a tolvaj gazemberekre!
Overshoot day:
www.overshootday.org/newsroom/country-overshoot-days/
Az olasz sziget varázslatos hely, nem csak a táj szépsége, hanem a kultúra miatt is. Ugyan nekünk még nem volt szerencsénk eljutni oda, ám Steve-éknek szerencsére nemrégiben igen, most következzen az ő beszámolója...
Ass blaster Gyerekiahóra... 2017.09.16 22:40:11
Körülbelül két évvel ezelőtt írtam egy posztot. A poszt nem érdekes, nem vagyok rá büszke később bocsánatot is kértem érte. Nem ez a lényeg, hanem hogy a hozzászólások között teret adtam egyik barátomnak akinek, hát hogyis mondjam, elég sajátos világképe van. Több más blogról kitiltották már, de…..
Torony6 2021.09.25 21:07:37
@barkócaberkenye: dehogy jelenti.
Juszt politikus lett? Kb. a rendszerváltás óta nem hallottam, akkoriban újságíró volt.
Homonnai nevét életemben nem hallottam. Jakabot talán háromszor hallottam, a parlamenti megszólalása tetszett. Bár sajnos kövér a saját megszólalásaival ott is elég alacsonyra teszi a mércét.

Egyébként egyre kevésbé követem az aktuális magyar politikai fejleményeket. De ha követnem is, nem vagyok én se újság szerkesztősége, se vezető értelmiségi véleményformáló, akinek bármit el kéne ítélni, bárkinek a véleményét, megnyilatkozásat kommentálni kellene.
Torony6 2021.09.25 21:12:14
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Az új egyenlőséget, élén Pogátsaval liberálisnak nevezed? Ez is mutatja, hogy számomra értelmezhetetlenek és semmitmondóak a kategóriáid, mint pl ballib.
bircahang A ledorongolhatatlan 2021.11.27 06:06:00
Éppen fekszem a kórházi ágyamban. Éjszaka van, felébredek. Önkéntelen is átnézek a szomszéd betegre. S mit látok: a laptopján pornót néz. Meglepő. Vannak emberek, akikben valamilyen ősi primitív életerő dobog. Nyilván itt van egy objektív elem is: sose szerettem a pornót, kamaszkoromban…..