Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nylaci

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy eléggé súlyos biztonsági hibára hívta fel az Apple figyelmét Bernd Marienfeldt biztonsági szakértő. A trükk nagyon egyszerű: ha kikapcsolt állapotban USB-vel rádugjuk a telefont egy Ubuntu Lucid Lynx-szel felszerelt gépre, a telefon a bekapcsolás után hozzáférést enged…..
nylaci 2010.06.03 16:03:43
@exon54: nem
Néhány hónapja volt egy ukrán határátkelős sztorink, amiből született egy használati útmutató Ukrajnába tartó kezdő utazóknak. Viki leveléből most azt tudjuk meg, hogyan működik a rendszer visszafelé, azaz miért is kell 3-4-5 órát várakozniuk a cigarettacsempészeknek.…..
Ez a Budapest-Bamako tényleg nagy buli lehet, mert sikerült egy egész nézhető filmet összehozni a versenyről. A filmet egyébként a Travel Channel vetíti, de Villám Géza és Vincze Tibor rendezte, ennek köszönhetően hiányoznak a sztoriból a tipikus Traveles tenyérbemászó és…..
Végre megtudtuk, mi van. Nekem például már hetek óta fogalmam sincs, hogy mit gondoljak, egyrészt ugyebár ott a nagyon zene, meg az estfm-es hangzás, csupa olyan sláger, amit a Zöld Pardonban is játszottak 2002 körül, másrész pedig tiltakoznak a kabarészerzők, meg nyílt levelet…..
Más is tapasztalt olyant, hogy a Tvnet trükkösen úgy osztja meg a sávszélességet, hogy a magyar oldalak pikk-pakk lejönnek, a külföldiek, a gyanús, más szagú, furcsa bőrű külföldiek viszont olyan lassan vánszorognak, mint egyszeri alpolgármester a börtönsétán? Merthogy M.-nél…..
Ugyan ki ne szerette volna legalább egyszer bézbólütővel laposra kalapálni átmenetileg működésképtelenné váló háztartási eszközét? Leslie megdöbbenve tapasztalta, hogy maga a gyártó, esetünkben az Indesit is hajlik az értelmetlen erőszakra, de a használati utasítás magyar…..
Egyes kávéházi elemzők szerint az irredentizmus ma már puszta fikció. A tézis abszolúte kézzelfogható cáfolatáról, vagyis a 3500 forintért megrendelhető Magyar Élettér autóatlaszról Holland rakott be egy remek posztot a copypasteblogra. "Fiumétől Jászvásárig (benne…..
A Zugügyvédhez az év első napján érkezett az alábbi, csinos kis történet. Úgy látszik már nem csak a feketemunkásokkal dolgozó építtetőknél szokás feljelenteni az alkalmazottakat fizetés helyett, hanem egyes számítástechnikai cégeknél is. A szörnyű az, hogy vannak helyek,…..
nylaci 2007.01.02 16:53:35
A történet miatt kicsit hosszú lesz, de a végén lesz tanács is, pont ehhez. Hogy mennyire jó a tanács, ahhoz várom a visszajelzéseket!

Én is szerződéses rendszergazdaként működök régóta, egy korábbi "kedves" ügyféllel történt meg az alábbi eset:

Mint kezdő (naív, nem szakmailag kezdő) rendszergazda dolgoztam egy balkáni tulajdonban lévő cégnél, ahol a munkaügyeket a hazai alkalmazottak is szerették balkáni stílusban megoldani. A cég alkalmazottai szépen lassan kezdtek rámtolni minden munkát, aminek bármi köze is lehetett a számítógépekhez. A második év után ott tartottunk, hogy ha nem volt kedvük elküldeni egy emailt, riasztottak engem, hogy nem működik, vagy pl. munkaköri kötelességemnek gondolták a külső helyszínen tartott prezentáció teljes műszaki felügyeletét, az eszközök (projektor, kábelek, notebook, stb) helyszínre szállításával.

Ez annyira elharapózott, hogy amikor egyszer a faxkészüléküket (!) nem tudtam megjavítani (természetesen a faxkészülék javítása része a rendszergazda feladatainak...), és közöltem, hogy új készüléket kell venniük, és nem én fogom intézni a vásárlást, berágtak rám és drága főnök asszony telefonon felhívott, hogy azonnali hatállyal felbontották a szerződést.

Mondtam, hogy sajnálattal bár, de elfogadom a helyzetet. Felhívtam rá a figyelmét, hogy a szerződésünk szerint három hónap a felmondási idő, tehát innentől három hónapig nekik jár a munka, nekem meg a szolgáltatás díja. Erről ők hallani sem akartak.
Amikor közöltem velük, hogy szívük joga nem igénybevenni a szolgáltatást, de a három hónapra akkor is jár a díj.
Erre azt a választ kaptam, hogy akkor az aktuális hónapot sem fizetik ki. Ennyiben maradtunk, mivel én balkáni stílusban nem vitatkozok senkivel. Gondoltam úgyis ráfáznak rövid úton, mivel természetesen fogalmuk nem volt a rendszergazda jelszavakról, anélkül meg csak rövid ideig megy az élet.

Pár hónap után az egyik alkalmazott (Micike, a titkárnő) felhívott, hogy ott az új rendszergazda és azonnal diktáljam be neki a jelszavakat.

**A lényeg most jön:
Közöltem Micikével, hogy a jelszavakat sajnos elfelejtettem!

Én ezt találtam a legjobb módszernek a nem fizető ügyfelek kezelésére. Mire tisztázódik, hogy nem akar fizetni, én elfelejtem a jelszavakat. Természetesen szakmailag meg tudom indokolni, hogy miért nem írom fel sehova a rendszergazda jelszót... Felírt jelszó nem jelszó! :)

Egyébként az eredeti történet sajnos híven tükrözi a jelenkori magyar helyzetet: Tahó paraszt, aki nem akar fizetni az elvégzett munkáért (hogy miért: azé'! mer' megtehetem!!), kiegészítve a töketlen, korrupt magyar rendőrséggel. Ha személyesen adok át nekik egy tolvajt, mellékelve a biztonsági kamera képeit az elkövetésről, akkor sem hajlandók semmit csinálni...
nylaci 2007.01.03 11:23:40
Secnir,

Az okfejtésed helytálló, ha abból a szemszögből nézzük, hogy bármi történhet a rendszergazda agyával.
De amikor dolgozol valakinek, akinek az elvárásai lassan az erődön felüli teljesítést súrolják, de ha épp olyan kedve van, hogy a munkádat sz.rik kifizetni, szerintem ez a legjobb megoldás.

Vagy talán az, ha a szerződésbe eleve beleírom, hogy annak felbontása esetén csak akkor adom ki a jelszavakat, ha a drága ügyfálnek nincs tartozása felém? Nem értek a joghoz, de érzésem szerint, ha elkezd vitatkozni a tartozás jogosságán, egy jó kis dilettáns (vagy éppen korrupt) hatóság kötelez a jelszavak kiadására.
A szerződéseim már így is tele vannak az évek alatt összegyűlt tapasztalatok alapján elsőre hülyeségnek tűnő dolgokkal. Pl. ha drága ügyfél olyat játszik zsinórba, hogy irtó sürgősen kirendel, aztán nem enged oda órákig a gépéhez, mert neki fontosabb dolgoznivalója van... Vagy csak hazament fél4kor, és elfelejtett szólni. És ez megint csak egy eset. Erre vonatkozólag azt írtam bele, hogy fizetnie kell a kiszállást és az óradíjat, ha az egyeztetett időpontban 30 percen belül nem enged hozzáférést az eszközökhöz. Ilyen baromságokkal kellett megtölteni 3 oldalt a szerződésben.

Meglátásom szerint még mindig az elfelejtett jelszó a legjobb módszer.
Senki nem érdemel különb bánásmódot annál, mint amit kapsz tőle. Majd ha megváltozik az emberek többségének hozzáállása az elvégzet munka értékét illetőleg, talán átértékelem, de addig nem. Sajnos tapasztalatból tudom, hogy ha normális keretek közt játszol, megszívod.