Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egy magyar Sonic rajongó

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale Napi konteó 2021.04.23 09:10:22
A rockefeller alapítvány 2009-ben kiadott egy Forgatókönyvek a technológia jövőjéhez és a globális fejlődéshez című anyagot, amit még a mai napig is linkelnek a saját honlapjukról. Ebben a legelső "forgatókönyvük" a jövőre nézve egy új influenza világjárvány, ami drákói intézkedések bevezetését…..
Egy magyar Sonic rajongó 2021.05.04 18:03:46
@Reactor: egy olyan ingyenes rajongói játékot tudok jó szívvel ajánlani, amelyen belül a Super Mario Bros 1 játék pályáit lehet végigcsinálni akár a két Mario fivérrel, akár Sonic sünnel és barátaival.
A címe Sonic Boll, amelynek a legutóbbi verzió száma 1.9.3, könnyen meg lehet találni a hivatalos weboldalát a letöltéshez.
A játék indítása előtt lehet választani, hogy melyik Super Mario játék grafikai és zene szettje legyen betöltve.
Annak, aki számtalanszor vitte végig a Super Mario 1-et (mint pl. én), olyan szupi-szuper játékélményt tud nyújtani. :)
Egy magyar Sonic rajongó 2021.05.04 19:05:59
@Reactor: én mielőtt a számítógépen játszhattam volna annyi klasszikus videojátékot, volt nekem előtte egy Atari 2600-as klón gép, amelyen több mint 100 különféle Atari játék volt.
Emlékszek arra, hogy még ovis koromban próbáltam ki a Q-Bert, a Pacman, az Enduro, Space Invaders és a River Raid játékokat.
Utána volt egy sárga kazettákat befogadó Nintendo Famicom klón, ott ismertem meg először a Super Mario játéksorozat első részével. Annyiféle sárga kazetta volt a piacosoknál, nem lehetett elsőre megtudni, milyen játékok lehetnek a címkékre felírt címek között. Több játékot kedveltem meg azon olcsó játékkonzolon játszva, úgy mint a Chip és Dale, DuckTales 1-2, Mega Man, a Szamuráj Pizza Cicák rajzfilmsorozathoz kapcsolódó ugrálós akciójátékot, a Ninja Gaiden trilógia és a Contra lövöldözős játékok.
Meg lett véve az eredeti Nintendo játékkonzol is, hozzá a Super Mario Bros 3 és a Monsters in My Pocket játék kazettákkal együtt. Sajnos annyira nem volt kihasználva, hogy kénytelenek voltunk eladni egy rászoruló családnak.
Az alsó tagozatos iskolai osztályba kerülést követően kaptam egy Sega Mega Drive játékkonzolt, amihez volt alapból a Sonic The Hedgehog játék (annak fekete kazettája valamiért nem került elő a mai napig), mellette volt egy Columns ügyességi játék, egy Road Rash 2 motoros versenyjáték és egy cukinak tűnő James Pond 2: Codename Robocod játék, amelyben egyre nehezebb pályákat kellett teljesíteni.
Ismerősöméknél láttam az Earthworm Jim első és második részét, a Jurassic Park film alapján készült játékot, King of the Monsters verekedős játékot és egy metál hangulatú flipper játékot (Crüe Ball), ami annyira megtetszett nekem, hogy örökre oda adták nekünk. Még a Lemmings, World of Illusion starring Mickey Mouse & Donald Duck, Haunting, Terminator 2 - The Arcade Game, Burning Force, Alisia Dragoon és Aladdin játékokat tudtunk venni egy közelebbi műszaki áruházban.
A Windows XP-s gépen lévő játékprogramok mellett játszhattam Playstation játékokat a kölcsönkért Playstation X játékkonzolon (Crash Bandicoot 1-2-3, Tekken 3, Destruction Derby, Rayman 2; ezekkel szerettem a legjobban játszani), a CD lemez író meghajtó használatának tanulásával tudtam másolni egy csomó olyan játékot is saját használatra, amiket szintén megismertem (Spyro Dragon, Mickey Mania, Fighting Force, Indiana Jones and the Emperor's Tomb).
A Playstation 2 játékkonzolhoz is sikerült hozzájutni kellően jó áron, csak két játékot vettem saját pénzből (Gran Turismo 4, Twisted Metal), a többi játékhoz tört verzióban jutottam hozzá, egész jó volt egészen a következő játékkonzol generáció elejéig szórakozni.
Amióta a játékkonzolokra megjelent Xbox 360 és Playstation 3 játékokhoz szükséges egy havidíjas rendszer, azóta felhagytam a konzoljátékokkal való időtöltéssel.
Egy magyar Sonic rajongó 2021.03.11 10:18:35
@Reactor: Én is egyetértek azzal, hogy az oktatási rendszer hazánkban el van baltázva.
Még ha radikálisan nem is, de annyival lehetne változtatni azon, hogy akinek nem létszükséglet magyar irodalom vagy földrajz órákra bejárni egy szakmai végzettséghez, ne kelljen bejárni arra a tanórára.

Én fel is hoznék egy példát, hogy miért szívás a középiskolai oktatás.
Az érettségi vizsgák előtt kellett bejárjak minden órára, még testnevelés órára is (amelyben nem voltam kitűnő), de minden tanóránál a magyar nyelvtan és irodalom órákat gyűlöltem a legjobban. Nem azért, mert olyan száraz lett akkoriban a tananyag, hanem egy tanárnő miatt, aki még fél percet sem hagyott, hogy az általa diktált szövegeket leírjam a füzetekbe. Nem csak nekem, de más diákoknak sem volt szimpatikus és a 3. évfolyam vége felé engem akart volna megbuktatni.
Nem rossz, hogy a magyar nyelv eredetét és fejlődését lehetett tanulni, de engem nem érdekelt, hogy melyik költő és író milyen művükkel tették még változatosabbá az anyanyelvünket.

Nem mindegy ezért, hogy egy eleve kevésbé érdekes tananyagot egy aranyos és következetes, vagy egy végletekig szigorú és büntetésre hajtó tanár adja a diákoknak.
Az elavult tananyagokat inkább cseréljék a tanárok sokkal aktuálisabb tudományos anyagokra és oktassák inkább a szavak megválogatására.
Hajnalban, lakásáról vitték el a rendőrök a vírustagadó Gődény Györgyöt - adja hírül a 24.hu, és itt nyilván csak a kisebbik gond az újságírói takonygerincűség, mivel "vírustagadó" nem nagyon létezik, és ha mégis, Gődény garantáltan nem az. Sokkal nagyobb baj a tény amiről hírt adtak, ugyanis…..
Egy magyar Sonic rajongó 2021.02.25 23:37:48
@Reactor: én magam éppen csak megszülettem, amikor megtörtént a rendszerváltás, valamint a szovjetek kivonultak Magyarországról.
Az én szüleim és nagymamám mesélték, hogy mennyire nem volt jó úgy egy nagyobb államtól függeni energia és nehézipar szempontjából.
Mostanában már alig lehet találni nyomát annak, hogy bármilyen véleményünk lehet egy állampárttal kapcsolatban. Ha a magyar politikusok nem csak a saját életszínvonaluk feljavítására gondolnának, hanem a közmű hálózatok nyugati szintre fejlesztésére, nem ekéznének az állampolgárok okkal a (cigány származású) miniszterelnökúr sokszor megkérdőjelezhető tetteivel kapcsolatban. Mármint elég nagy meggondolatlanság az Európai Parlamentből származó támogatást sportstadionokra és olyan szolgáltatásokra elpazarolni, amikre nagy eséllyel nem tudnának fizetni a mélyszegénységbe került honfitársaink.

Én úgy vélem, hiába próbálnánk egy-egy ellenzékpártra szavazni minden 4. évente, mindig kell valamilyen csaláshoz folyamodjon a Fidesz nevű kevésbé tiszteletre méltó pártnak, hogy megőrizze a vezető szerepet.
Lassan már egy független hírlap és TV-csatorna sem fog maradni az egyre jobban lecsúszó hazánkban, ahol kellő értéket képviselő műsorok/cikkek láthatóak...
A magyar gazdaság határai már a rendszerváltással megnyíltak, aztán az EU-csatlakozás rátett még egy lapáttal. A modern magyar gazdaság első találkozása volt ez a globalizmussal, amitől azonnal egy lefelé vezető spirálba csapott. Így utólag visszanézve nem nehéz átlátni a helyzetet, szerintem a…..
Egy magyar Sonic rajongó 2021.02.25 08:53:31
@Reactor: már eddig 2 blog bejegyzésben tettél említést magyar gyártmányú játékkonzolról, rákerestem a Google keresőn belül és csak Playstation és XBox játékkonzolokat adott ki.
Meg tudnál magyarázni, hogy konkrétan milyen játékkonzol az, amelyet Magyarországon gyártottak?