Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Picsaember

0 bejegyzést írt és 286 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
magyar-magyar szótár Thor 2021.06.30 06:30:00
Az kéne, még, a természetözeli- a ~tel abban a bizonyos harmóniában élő népek. Amishok meg más, magukat nem csak a kommunikáció szintjén antzimarketingbe elzárós népségek. Gondolj bele, hogy az natívamerikai nőknek (csakúgy, mint az afro -afrikaiaknak volt egy mensisátra vagy gunyhója, s ami…..
Picsaember 2021.10.06 22:31:40
@heki: annyit megerősítenek, h RM részéről lett volna igény vmi "befogadásra" a "közösségbe", ami viszont (a közösség) a jelek szerint nem létezett igazából, csak voltak a befutottak, a számon tartottak (pl. D és Z) és a többiek, és utólag persze éreznek vmi mulasztást. Nem tudom amúgy, van e vki aki tudott "kulcsot" találni a kissé elborultnak tűnő írásaihoz, akinek tényleg átjön, mit akart velük mondani.
Picsaember 2021.10.07 22:03:59
@Alfőmérnök: én se, csak ami a neten elérhető.

@heki:az biztos, hogy a pár tucat (?) embernek, aki olvasta a neten, nagy űrt hagyott.
Nekrológban szem van helye a "személyes viszonyom hozzá"-nak.
többször írtam neki amúgy privátban, hogy beszéljünk élőben Skypeon v ilyesmi, elhárította. Ő itt az író ambícióit akarta kiélni, gondolom.
Valóban, a műveire kitérhettek volna részletesebben.
EUROLÓGUS Biztosúr,Orbanisztánból írunk most Önre ,a sötét nácielnyomás, gyakorlatilag nincsen kormányfüggetlen sajtó, gyerekgyártásra erőszakolják a jövőreménye nélkül kilátástalanságban hagyott fiatalokat , a diktátor az oroszok zsebéből kínai nyomásra urallja a közvéleményt,és most hamis vádakat…..
magyar-magyar szótár szekta 2021.06.28 07:04:07
Szekta csakis számító emberi csinálmány lehet. Szakemberek által készített speciális véleményrács. Többnyire -és eleinte- vallások körül jártották nem együgyű, hanem legalább kétügyü, kétfödél alatt gondolkodó, azaz aljas emberek. Akiknéln  a gondolataik föle  nem ugyanaz volt, min az aljas és…..
Picsaember 2021.07.11 16:04:53
@Serény Vélemény: krízishelyzetben jobb úgy látni, hogy Mészáros nem is olyan hülye, Orbán pedig egyenesen csodálatos stratéga (avagy Merkel, földrajzi helyzettől függően :-))
magyar-magyar szótár baszatlan 2021.06.27 06:58:09
A baszatlan, az tipikus női-leszólás, zömében [nem érettségizett] nők alkalmazzák. Nyilvánvalóan és szinte soha nem a baszatlan szemébe bele, kizárólag a háta mögött, amikor a baszatlan belép, akkor keresnek valaki mást, akinek valami baja van, akivel bajuk van és mi lehet az ok? Bizonyos pszichés…..
Picsaember 2021.07.09 22:34:08
@heki: semmi hír?
Megmondták, szóltak előre, ha a Majdan Tér Dramaturgja, az ukrán jóoldali újságírás és egy ukrán gázcég FB-tagja atyja lehet elnök, a hëllo lesz a nëmulassámá' "A méret nem számít." /Tokfalvi/ Na, azért részeredmények vannak, igaz, hogy Magyarországon csak az Amerika Hangja magyar adása…..
Picsaember 2021.06.28 11:22:20
@Szorgalmas Gyémánt:
elvonatkoztatva a vallásoktól: tetszőleges közösségben, akár egy országban, érezheti úgy az ember, hogy nem tartozik oda és "kiveti" magából a közösség.
Személy szerint több alkalommal megtapasztaltam már ezt, nem kellemes.
De sokkal durvább lehet annak, aki ilyenben nőtt fel, és minden ismerőse innen származik. Ugyanilyet láttam pl. Szcientológus emberekkel is.
Picsaember 2021.06.30 15:22:20
@Frick László Intézet: életképekkel nem tudok szolgálni. Saját kútfőből vett gondolatokkal igen. De ha leírom, kb. bármire ráfoghatod, h egyengondolkodás.

Pl. a nyugatnak igenis vannak komoly értékei, még mindig.
Mást ne mondjak, Magyarországon az én generációmból (40esek) kb. 90%-a, akinek biztos állása és egzisztenciája van, és hazai mértékkel jólétben él, közvetve vagy közvetlenül nyugati multiknak köszönheti ezt. És közben persze akár zavartalanul szidja a hülye picsa nyugatiakat.
Picsaember 2021.06.30 15:24:46
@Frick László Intézet:
" A szekták.. és ez a gyülikére is igaz... nehezen képesek túl élni az alapító embert."

hát a szcientológia alapítója már 80-as években meghalt, és azóta is virul, ha nem is terjeszkedik.
Nézzél már bele Sárosdi Lilla legújabb arcába: Képzelj el ilyen elvileg nőket 270 fokos bűzt árasztó retkes tornacipőkben, barna és grenadírmars színű pettyek vannak rászáradva. Megvan? Ilyenekből egy csordát, ha hosszú őszes és piszkos haja van, akkor ős egykori hippi néni holland teknőc…..
Picsaember 2021.06.29 13:55:38
@heki: ez a platform elég tág, az van ráírva, hogy nem kéne a levegőbe beszélni. Te ezek szerint egy másikon vagy?
Picsaember 2021.06.29 14:45:48
@heki: az én "játszmám" az, hogy ne beszéljünk a levegőbe. A tiéd pedig az, hogy Dudi milyen érdekeseket mond, még az se baj, ha hülyeség.
Picsaember 2021.06.29 16:29:04
@Frick László Intézet: mondtam már itt ilyet, nem is egyet, de ezeket teljes mértékben ignoráltad. Tudod, fal, borsó, stb.
magyar-magyar szótár tolerancia 2021.06.24 08:52:10
REPORTER Ön támogatja a melegeket. PARKER Nem. REPORTER (jesszus!) Akkor homfób! PARKER  Nem - hiszen annyi más lehetőség van még!..
Picsaember 2021.06.25 15:39:47
@Dr.Koós Alajos: a görögöknél állítólag elég mainstream volt.
Farkasházy Tivadar életműve legviccesebb húzása a felesége által összedobott wikipedia cikk Farkasházy Tivadarról, amiben benne van az hogyaszonygyaja A herendi porcelángyár felvirágoztatójának, Farkasházy Fischer Mórnak az ükunokája, Mitzger Tivadar orvos unokája. Azt viszont valamiért szégyelli…..
Picsaember 2021.06.21 08:37:35
@Frick László Intézet: "a romantika fogalma a hétköznapi süllyeteg.. kibillent és torz hétköznapi formájában ugrott fel neked, ezzel még nincsen vége, ez téged kardot rántani a romantika védelmében"

értelmetlen, rosszindulatú hazugság, nulla dolgot mondtam a romantikáról és a védelmében, ezért halvány fogalmad se lehet, mit gondolok/tudok a romantikáról.
Te viszont NULLA olyan dolgot írtál, amivel megindoklod, hogy a vonatkozó résznél mennyiben releváns a romatika címke.
Picsaember 2021.06.24 13:32:46
@Frick László Intézet: szóval a romantikus író romantikus. Ez velős megállapítás, amire minden általános iskolás gyerek is képes.
Tehát a Notre Dame több annál, mint ahogy Hugo 20 oldalban "pénzért megkoraromantikázza", de Hugo leírása nem több annál, mint aminek Frick egy 2 szavas jellemzésben "megszótárizálja", általános iskolás szinten.
Most már tisztába vagyok a világ folyásával, köszi.
Picsaember 2021.06.24 15:15:30
@Frick László Intézet: há dehogyis! Hisz épp te fogtad meg Hugot, engem, mindenkit!!

A "szellemiség" mindig annak függvénye, hogy mire reagálok. Eszembe nem jutott volna, ha nincs a hasonló szellemiségű fogadtatás, lásd feljebb.
LELKÉSZ Bocsánat... Legyen szives! Ön volt az előadó? SÜßL Mert? Van valami gond? LELKÉSZ Dehogy. Válthatnánk pár szót? SÜßL Éppen válthatnánk, de sajnos most nincsen időm. LELKÉSZ Kérem, csak néhány kérdésem lenne. SÜßL Ön pap. Gondoltam. LELKÉSZ Egyébként lelkész vagyok. Evangélikus. Éppen…..
Fürjes Balázs 2024-re gondolja a  Fundan egyetem és a Diákváros első kapavágását.   Akkor most ezt lefordítom magyarról kínaira, aztán vissza magyarra 再也不会   - SOHAMÁR SOHAMÁR SOHA NEMNEM SOHA  lábjegyzet: Kínában egyszerűen a Fehér Ördögök határidejei,vállalásai nem értelmezhetőek. Más…..
Picsaember 2021.06.08 12:03:38
@Frick László Intézet: nagyon egyszerű: úgy kell olvasni a hozzászólásaid, mintha magadról írnád: tehát Márk-Zay ügyben NULLA alátámasztásos érvelés, ellenben sok üres medvés puffogás.
Picsaember 2021.06.08 13:54:45
@Frick László Intézet: na, a "logikád" tehát:

Haiderre nem lehet ráfogni, h náci, TEHÁT Márk-Zay náci.

Mekkora MUTATÁS!!!! HiNNYEE!!!
Ügyes, Emese, és ez róka, vagy elefánt?
Picsaember 2021.06.08 15:04:49
@Frick László Intézet: annyira kiismertem az olcsó kis trükkjeid, hogy már csak röhögök rajta.

- Frici, mutasd már, hogy miért náci márkzaj?
- Mutatom: mert a medvét nehéz elkapni.
- Na jó, de hogy a MárkZay....
- Há de a Hajderről se lehet kimutatni, azt mégis!
- Na jó, de hogy a MárkZay....
- Ej, dejszen a te fogalmad a náciról primitív (bár ugye honnét tudhatod ezt mikor szó se volt róla...) CSAKÉN tudom az IGAZI NÁCIFOGALMAT, KÖCSCSÖG!
Te, barátom! -az agyad széjjelmegy az ipari méreteken. "A nemzeti sorskérdésekkel való szüntelen foglalkozás köcsöggé tesz." /Tóta Wórlyuk Álypád a melyészen plyovokátoly és hűdeszemtelyenked'/ A nő mivé lesz, ha köcsög ugye nem tud lenni... Anyám rákot kapott miatta és el is vitte, pedig…..
Már az osztrák döntés elkente a száját az Orbán Gonosz Terve ellen igasságküzdökőkköknek. Az Amerika Hangja "euronews" fantázinavű szócsövéből hirtelen-elsőre még az elsőverzióban úgy jött ki, hogy a szputniykot és a sinofarmot elfogadják, ezért érdemes"televíziónak látszó" felületen is frissiben…..
Picsaember 2021.06.01 22:55:16
@heki: Pató Pál mit lopott? Az a vers a HALOGATÁSRÓL szól, és azzal még talán egyet is értek.

A szibarita vázzal is egyetértek, a mai magyarok elég kevés ellenséget tudnának lenyomni.

-Te beálltal Dudi udvari bolondjának, és a legvadabb meséit is elhiszed, ha viszont vki ellentmond neki, beállsz "moderálni", azaz Dudit magyarázni, pedig sajna túl egyértelmű. PErsze, mond jókat is, azért olvassuk (néha). :-)
Picsaember 2021.06.01 23:57:08
@heki: a túlzás meg hasonlók egyik irányba se jó. D. pedig erősen túloz.
Az alapján pedig, amit ír, semmi németet nem fedezek fel benne ( de ezt már mondtam), kb minden "Stílusjegye" szvsz pont a szöges ellentéte 1 németének.
Picsaember 2021.06.02 08:10:26
@Frick László Intézet: "egyszer...egyszer valamit,amit állítasz, vezess már le is.Érvelj és igazolj már.Mi vagy te Change-nemzedékes,aki a vád és az itélet végrehajtási szakaszt "ügyesen" elspórolja?

pont te csinálod ezt, állítod, hogy a görög boltban a magyar turista nekilát bepakolni a táskájában a cuccot... mire fel mondod ezt??? Talán láttad, a szemed előtt csinálta, Háry úr? N
A vakcinaháborút senki nem képes levakarni a  nyugatoiropidok rovásai közül: Az USA politikai nyomásgyakorlása,a neoimperialista erőfitogtatás és az EU gyáva és korrupt  szolgálatkészsége a vakcinaháború oka. A vakcinaháború miatt legalább 20%-kal magasabb az oltás-szkeptikusok aránya az…..
Picsaember 2021.05.25 20:52:08
@Frick László Intézet: "Ha Orbán nem hízta volna be az agyát...nem ünnepelte[tte] volna a BREXIT-et,sőt."

Orbán a brexit előtt egészoldalas fizetett hirdetésekben könyörgött az angol újságokban, h ne lépjenek ki.
1. Csak azokat aaz orvosokat kérdezzed bazmeg,akik  azt válaszolják,ami a kitűzöttcélválaszunk 2.Azért fusd át a vágóasztalon ésköszörüld élesebbre 2.1.Ha Rusvait a célnakmegfelelően sugallmányosra megvágtad,neüljél a babérjaidon baszki,hanem a szerkinek mutasdmeg,hogy a sorrendet is…..
Picsaember 2021.05.20 10:36:36
@Picsaember: amúgy meg az idézet Fichtétől való, én azzal értek egyet.

Hogy Hegel mondott.e ilyet nem tudom, de ha jól emlékszem olyat mondott, hogy az állam összes törvénye arra jó, hogy az egyén elvont szabadsága konkréttá válhasson - alávetettségről nincs szó.
Picsaember 2021.05.20 10:54:24
@Frick László Intézet:?????

teljesen, tökéletesen értelmetlen marhaságokat írsz, abszolút indokolatlan prekoncepciókkal, irreleváns dolgokat. Szerintem ez neked se szórakoztató. Ha a dühödet akarod így levezetni, vszínű arra se jó. Na léptem, csá.
Picsaember 2021.05.20 10:59:29
@Frick László Intézet: ja igen, elfelejtettem, te túl vagy Hegelen, Fichtén, Hugón, mindenkin, csak fel se ismered, ha idézek tőle, és vmi fejlettújságíró irományának tartod, és a konkrét idézethez-véleményhez hozzá se tudsz szólni, csak személyeskedést és mellébeszélést. Mindenki úgy csapja be magát, ahogy akarja. Tényleg léptem, ERRE nincs időm, bocsi.
"Peking nem Kína." /Mao Ce Tung ,1972./ BARANYI KRISZTINA  Üzenjük Pekingnek:  Nem lesz Fundan  egyetem! PEKING Üzenjék akkor Sanghajnak.   KARÁCSONY GERGELY  Akko ööö nem lesz..ö..atlétikaivilágbajnokság,ha..öööpedig a  abban partnerek voltunk a kormánnyal...
Picsaember 2021.05.19 18:19:25
@Frick László Intézet: jajmámegintbáncsák orbánt, kérdéssel báncsák a szegínyt!

Mire költse?? Miért veszi fel??

Karácsonynál még szavazni is lehet, h mire költse:

bp18.hu/hirek/keruleti-hirek/item/20995-szavazzon-egymilliard-forint-sorsarol-donthetnek-a-budapestiek

oké, ez SEMMI orbán 500 milliárdjához képest, dehát karigerinek kevesebb a lóvéja
Picsaember 2021.05.19 18:32:27
@Picsaember: ugyan kit érdekel, mire költ el orbán 500 milliárdot???

A kapzsi gyűlöletbetegeket, igaze Jolibácsi?
Azokat az orbángyűlölletbe belesárgult hülyéket e!
Há mér ne kőtené, hát az ő pénze-e, nem-e ő veszie fel hitelbee?

Hogy nekünk kell visszafizetni?
Hát hogy nekünk kéne máazt visszafizetni, mikor a másikokoknak kell azt visszafizetni-e!

Rohadt utolsó gyűlöletbe gárgyult barom, aki sajnálja Mészárostól, ráheltől, Tónitól, Árpádtól, Szíjjtól még azt a pármilliárd pluszt, amitebből kapnak!!!
Picsaember 2021.05.19 19:09:03
@Frick László Intézet: naeztetmonom, Jolibácsi, hát ha űk nem írdemlik megazta pármilliárdot akkó kicsoda???

Talán a sárgairigy gyűlöletbetegek???
A kerner zsoltalakúak nem ismernek lehetetlent.  VIGYÁZAT! Iszos Juliannának való sekély örömforrás!4!!44!! most aratják a gecik a büdöskeletivakcinázással vetett ciffrafostveteményeiket,persze jogosan ünneplik is magukat minden nap. Az Euronews és a DW támogatásával.   A múltkor azt mutattam…..
Picsaember 2021.05.18 21:44:58
@heki: hm... oké, lehet, még egyszer neki kéne futnom csak most nincs itt..
Picsaember 2021.05.18 21:58:46
@heki: mondjuk ha a "fikció" az voltaképp "narratíva", akkor az megint csomó kérdést felvet, hogy pl. ezek szerint a közös beszéden, megbeszélésen alapszik, ami lehetetlen volna, ha a beszéd nem lenne ELEVE egy közös valami, amiben ott az egyetértés lehetősége bizonyos szabályszerűségekben, azaz ELEVE törvény, rend, bölcsesség van benne, ami viszont felveti azt, hogy minek kell "lefikciózni".
Picsaember 2021.05.18 22:09:11
@heki: oda akarok kilyukadni, hogy akár "fikció", akár "narratíva", ennek a kohezív ereje nagyon is valóságos, de kérdés, hogy hogyan tudnák megegyezni benne, ha nem lennénk eleve erre a "megegyezésre" hangolva. Hiszen a hangyák is láthatóan nagyon jól tudják, hogy mi a dolguk a hangyabolyon belül, mindenféle narratíva nélkül. Ha nekünk van ez a plusz dolog, hogyan másként működne, mint hogy eleve van benne vmi törvényszerűség, méghozzá olyan, ami nem a megegyezésünk eredménye, hanem feltétele.
Legutóbb a hülye Merkel néni hitte azt, hogy Németország kokettálhat a büdösruszkikkal a PUTYIN GONOSZ TERVE EZ VESZÉLYES büdösvakcinák kalkapcsolatban.  Most meg a vízcsapból is az folyik, hogy ártatlan palesztinok a büdös az Izrael, erre  Németország [külühgyminisztere] szerint Izraelnek…..
Picsaember 2021.05.16 10:11:40
@Frick László Intézet: a szaúdiak Jemenben voltaképp Iránnal harcolnak, és nem Izraellel. Izrael pedig most a saját területén nem a szaúdiakkal harcol, hanem szintén Iránnal.
Picsaember 2021.05.17 23:29:00
@Frick László Intézet: "irak népei számára...létezik olyan tudomás, hogy "kormány".."

a katonaságé a hatalom minden arab országban. Csak az USA-kok Irakban a hatalmat átadták a szunnita vezető régegtől siíta vezető rétegnek, amelyik jelenleg uralkodik - ennek nyomán (is) született ugye az ISIS...
Cocónak lavva A világon több,mint ezer olyan "egyetemi kutatás"-t finanszíroznak,amit szeminaristák,phd-sok és tényleg a faszomat se izgatja kik végeznek. Az elsőtől kb a 24-ik sorig főleg egymást érdeklik az ilyen egyetemi kutatócsoportok és főleg egymást veszik bartellben…..
Picsaember 2021.05.13 10:55:45
@Frick László Intézet: "alantminden,természet,állatok,mezőgazdaság,"

még az általad belinkelt videón is a pillérek alatti rész szögesdróttal van elkerítve, te hazug disznó :-(
Picsaember 2021.05.13 11:19:40
@Szorgalmas Gyémánt: azt egy percig se vitattam, hogy Kína nagyon megerősödött és világhatalommá küzdötte fel magát.
Azt vitattam, hogy bármi jelentős újítás származna onnan. Az, hogy átveszek vmit és megcsinálom gyorsabban/olcsóbban, kicsibben, az is teljesítmény, csak nem jelentős újítás.
Picsaember 2021.05.13 11:45:23
@Szorgalmas Gyémánt: bazmeg a Forbes cikkben épp az van, hogy
1. a Kínaiak rengeteg technológiát vettek át a nyugattól (American intellectual property going east)
2. rengeteg kínai tudós (a top tudósok fele) tanult nyugati egyetemeken.
 ..
Picsaember 2021.05.06 21:14:20
@heki: és mit tesznek?
Picsaember 2021.05.06 21:27:38
@heki: aha.
Picsaember 2021.05.06 21:29:39
@heki: mondjuk a rózsaszín szemüveg egy sajátossága, hogy minél közelebb mész a vizsgálat tárgyához, annál kevésbé hatásos.
Thank youuu, boyz and guruuuurlllz! :D /Moon Zappa/ Elárulok még egy egy titkot: Vannak autisztikus tünetcsoportok,amik igen-igen ritka esetekben ( NEM AUTIZMUS hanem AUTISZTIKUS TÜNETCSOPORT [szindróma]) egy szűk sávban zsenivé emelik az embert, bár egyébként imbecillis hülye a többi…..
Picsaember 2021.04.27 09:02:36
@Frick László Intézet: tizedjére irom le, a te mutatásod mi is?

"Nevet Lölőn, TEHÁT (mutatod) irigy."

Teljesen barom, alaptalan, hülye stb. állitás. Mivel minden mást erre alapozva MUTATSZ (= személyeskedve fikázol), az épp annyira marhaság.
Picsaember 2021.04.27 09:46:34
@Frick László Intézet: "még nem cáfoltad az irigységedet. Hogy te negyedannyi pénzzel mennyi jobbat kezdenél."

???
nem cáfoltam, de te mivel bizonyitod??? Semmivel.
De ha már erről nagy általánosságban beszélünk, ugye van az a bölcs mondás is, hogy könnyen jött pénz könnyen megy. Ez nagyrészt igaz a nagy vállalatbirodalmak alapitoinak gyerekeire, akiknek az olukbe hull a vagyon. Ha nem is tapsoljak el, de nem is csinálnak vele kulonosebben ertelmes dolgokat.
Orbán a kétkezével emeli,ha nem lenne a PDSZ=PEDAGÓGUSOK, a sok kis büdösszaros lefertőzné Sanyinénit meg Gizibácsit, ha zárva maradnak az iskolák,kibasszáka szülőket az a múgyis magyarok míjójiélnekkétségekben a és akkor tessék,a jobb szélső,felső  ficakból:   Nem így csinálnánk,ha nem azt…..
Picsaember 2021.04.26 00:15:16
"Nem így csinálnánk,ha nem azt látnánk,hogy erre van igény." Korda György és Balázs Klári.Meg Kárpáti Márton.És Szar+Vas,a fostosrecskajártó tmblr   Kit mi szórakoztat a cukorbetegre piált zsírpofájú...  egy ilyen faszi folyamatosan hideg csiganyálkát izzad, természetesen impotens annyira,…..
Picsaember 2021.04.22 16:52:12
@Frick László Intézet: mondom, az a kérdés, hogy Andika beéri-e 500 milliárdnál kevesebbel. Szerintem nem. Szóval innen fogva főhet Orbán feje, h mi lesz! Nem véletlenül szólt be, hogy ne járkáljunk Dubajba! Ez hadüzenet!
Picsaember 2021.04.22 18:47:32
@Frick László Intézet: sértegessé csak, aztán majd ha kitör a fidesz belháború Andika miatt, majd' eszedbe jut, hogy a Picsa már akkor megmondta! Akkor persze majd úgy emlékszel majd, hogy te is ezt mondtad!
1994-ben aztán a Dr Vitányi Iván által találóan amnéziásnak jellemzett jigasságos magyar nép  leszavazván büntette meg a rendszárváltó pártokat például annak a munkanélküliségnek az intézményesítésért, ami munkanélküliséget ez a szakértői kormány vezetett be még 1988-ban és MSZMP-s …..
A Jóistenke nem tűzte még bele a felgyújtott Fender gitárja letört nyakát annyira elbaszott találmányba,ami azért ettől függetlenül is legalább 1 ember kezébe ne működött volna: Azéban,aki feltalálta. dedicated to picsaember kedves kommentelőmnek,lavvaaa...   A picsaember az innovátora…..
Picsaember 2021.04.09 08:57:16
Picsaember 2021.04.09 10:36:15
@Frick László Intézet: az volt a hasfájásod, hogy le tudja-e írni az empíriokriticuzmust. Nos le, és amit meg nem tud, azt kézzel ki lehet javítani.
Valaki belemerészelt már abba gondolni, hogy ha nincsenek Rákosiék,akkor nem lesz Nagy-Budapest viszont talűn már a 60-as évek elejére beteljesüla polgáriasodás [-> kapitalizmus]   mondjuk az anglo-amerikai felszabadítók tiszteletérea Churchill híd fölötti következő híd, az 1948-ban átadott…..