Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ezopusz1234

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegye fel a kezét, aki várta már az új év első Napi érdekes posztját! Letehetitek, én is kíváncsian vártam, mit dob majd a gép. Hát íme itt van, és ezzel kívánunk Nektek és minden kedves olvasónknak, támogatónknak, követőnknek Boldog Új Évet! Az idei évben nagyon szeretnénk már újra élő előadásokat…..
Ezopusz1234 2022.01.10 19:07:07
@Skulo: Igen, az USA a világtörténelem legszemetebb nagyhatalma... Legalábbis ha nem számítjuk az összes többit.
A másság el (nem) fogadása mostanában egészen kormányzati kommunikációs magasságokba emelkedett Magyarországon, így talán érdekes lehet megnézni, hogyan állnak ehhez a kérdéshez Hollandiában. Vera posztja ráadásul rögtön kétféle „másságról” szól...
Ezopusz1234 2021.11.03 14:00:39
@Arthamyr: Én nem tudom, te hol laksz, de errefelé a városoknak mindig van lakó meg ipari park része. A lakórészen nincs se gyártelep, se szennyvíztelep, ezek mind az ipari parkban vannak. A két terület meg jól el van különítve.
Ahol én lakom, itt is van gyár is, szennyvíztelep is, mindkettő az ipari parkban, messze a lakóházaktól.
Az autópálya meg aztán teljesen a városon kívül megy kb mindenhol.
Ezopusz1234 2021.11.03 14:38:15
@Nagy Kámpics: Érthető igen, de szerintem naívan állsz hozzá ehhez :)
Nem hiszem, hogy egyet fogunk érteni, de azért még a példáidra reagálnék.
Az adózásos dolgot jellemzően gazdag emberek mondják, akiknek a cégei a másik oldalon meg mindent megtesznek, hogy elrejtsék mindenféle adóparadicsomokba a profitjukat és ne kelljen adózniuk. Tehát aktívan kikerülik az egyébként meglévő szabályokat, holott teljesen legálisan adózhatnának többet, ha akarnának. Szóval de, ezek az emberek álszentek, képmutatóak.
Az iskolás példa meg tudod hogy megy a gyakorlatban? Ha megjelenik az osztályban pár cigány/menekült/piréz, az amúgy nagyon befogadó jómódú szülők elviszik a gyereküket másik iskolába (akár fizetősbe), ahova nem járnak ilyenek. Vagy eleve fizetősbe íratják őket. Van nagyon befogadó zöldszavazó kolléganőm, aki még anno fejtegette is, hogy ha több ideje lenne, de menne önkénteskedni menekülteket segíteni. Azért az ő gyerekei mind menő fizetős suliba járnak, ahova aligha járnak menekültek.
Ez van, gondolom te sem íratnád a gyereked menekültes/cigányos/pirézes osztályba meg én sem. A különbség annyi, hogy én máséval sem szeretném verni a csalánt, sok ember meg máséval azért szivesen veri, csak hogy ő eljátszhassa a jóembert.
Ezopusz1234 2021.11.03 19:21:53
@Csodabogár: Remélem, csak viccből/provokálásból írtad ezt. Tessék, itt egy idei cikk találomra, amit a "Flüchtlinge Arbeitslosenquote" kifejezésre kidob a google:
www.faz.net/aktuell/wirtschaft/arbeitsmarkt-fuer-fluechtlinge-mehrheit-der-syrer-bekommt-hartz-iv-17436764.html
"Fast zwei Drittel aller erwerbsfähigen Syrer in Deutschland lebt ganz oder teilweise von Hartz IV." Vagyis a munkaképes szírek majdnem kétharmada részben vagy teljesen Hartz IV-ből (munkanélküli segélyből) él. Pedig nem tegnap jöttek, hanem a többség legalább 5-6 éve, ami alatt kb bármilyen szakmát ki lehet tanulni és a nyelv is megtanulható lett volna!
Ez már nincs ugyan a cikkben, de a maradék, aki dolgozik, ők is jellemzően valamilyen kvalifikálatlan munkát végeznek. Ami persze nem szégyen, de kérdéses, hogy a 21. században egy modern gazdaságnak valóban ilyen képzettségi összetételű bevándorlásra van-e szüksége. Nem lehet, hogy inkább Kanadát vagy Ausztráliát kéne ebben követni, ahol pontrendszerben dől el, ki az, akire leginkább szükség van?
Ettől még vannak nyelveket beszélő, kvalifikált menekültek, én is ismerek többet is, de sajnos ők egy törpe kisebbség.
A svéd törvények szerint ingatlanbérlés esetén tilos a bérbevevőt az „ésszerűnél” magasabb lakbérrel terhelni. Persze ez nem minden tulajdonost hat meg, létezik egy feketepiac, ami elsősorban a kereslet-kínálat komoly torzulása miatt alakult ki. Megszüntetésének kísérletébe éppen a napokban bukott…..
Sziasztok!A mai témánk az edzés,edzőterembe járás és az ehhez tartozó sztereotípiák. Először is, tudom vannak olyan emberek akik szerint ha valaki edzőterembe jár az bunkó,nagyképű és kifejezetten rossz ember.Ha az alanyunk mellé kopasz is akkor ez duplán értelmezendő. Én is ilyen vagyok, mármint…..
A magyar miniszterelnök az érdekes félmondatoknak (is) mestere. Most például a migrációról beszélve mondott olyat, amit többféleképp is lehet érteni hozzáállástól és világnézettől függően...
Ezopusz1234 2021.06.13 21:05:52
@kék madár: Nem, a térdeléses témában teljesen igaza van. Ez amerikai belügy, semmi köze hozzá egy európai focibajnokságnak. Egyébként sem kellene a pályán politizálni.
Ettől még a migrációról hülyeségeket mondott.
Ezopusz1234 2021.06.13 22:41:20
@antiindex: thank you for your feedback!
Sok éve a Boden tavon ringatóztunk, mikor a társaság egyik tagjának megcsippent a laptopja. Elé ült, és elkezdett pötyögni. Kérdeztük tőle, hogy szabadsága alatt miért keccsöl? Nem értette. Valami multi... igen, nemzetközi cégnél nyomta, ahol az volt a módi, hogy nem bíbelődtek szabadsággal. Ha meló…..
Ezopusz1234 2021.05.09 10:58:31
@lac1: Felesleges kihegyezned ezt az egészet valami elcseszett osztályharcra, mert ez nem erről szól. Piaci folyamatok alakítják ki, adott szegmensben munkakörben mik a jellemző feltételek/juttatások. A konkrét esetre lefordítva: ha a te szegmensedben nem szokás a HO, mert a többi cég sem adja, akkor természetesen te is mondhatod, hogy te sem adod a dolgozóknak. Ha viszont a te szegmensedben a cégek többsége adja, akkor kénytelen leszel te is, különben nem fogod tudni a jobb szakembereket megtartani, annak meg az üzlet is kárát látja.
Egyébként nem értem, miért hőzöngsz a HO ellen, ez tipikus win-win juttatás: a munkaadó spórol vele, a munkavállaló is örül neki. A "nem lesz elvégezve a munka" felvetésedre meg ugyanúgy nyomon lehet követni a haladást HO-ban is. Eleve sok helyen van napi sync meeting a csapattal, ahol mindenki előadja, hol tart a feladataival, de akinél gyanítod, hogy nem halad, külön is felhívhatod, aztán teamsen megosztja a képernyőjét, ehhez felesleges az irodában lenni. Aki meg lógni akar (miközben lenne feladata), az az irodában is megoldja kávézgatással, faszbúkozással. Az ilyet ki kell rúgni és nem a normális embereket büntetni miattuk.
Ezopusz1234 2021.05.09 11:20:27
@lac1: Dehogynem. Leírtad, hogy jönnek a munkavállalók követelni a home officet, de majd te, mint munkaadó jól megmondod merre hány méter és ne ugassanak bele.
Erre írtam, hogy ez nem ilyen egyszerű: ha a többi munkáltatónál ez a lehetőség bevett, akkor te is kénytelen leszel adni, ha meg nem, akkor nem. Bár ez utóbbi esetben nem is szokták "követelni" a munkavállalók.
Meg leírtam, hogy a HO tipikus win-win jutattás.
Ezopusz1234 2021.05.09 11:51:07
@lac1: Persze, de a munkáltató sem szabadon dönti el a feltételeket. Ha kell egy szoftverfejlesztő, nem minimálbért fogsz kínálni, mert kiröhögnek és nem lesz alkalmazottad.
Ugyanez a HO-val: ha a többiek adják, neked is kell, ha meg nem, akkor nem.
Akárhogy is. Sok sikert ezzel a stílussal a vállalkozásodhoz. Biztos sokra viszed majd...
Több határátkelő jelezte nekünk, hogy egészen furcsa helyzetbe került külföldön. Jellemzően ők azok, akik adott országban magánbiztosítással rendelkeznek és ott egyelőre nem tudják beoltatni magukat. Magyarországon viszont már nincs érvényes TAJ-kártyájuk, ezért (elvileg) ott sem oltakozhatnak,…..
Ezopusz1234 2021.05.02 20:20:56
@kék madár: Most nem olvasom el újra az egészet az elejétől, de úgy rémlik, leírta, hogy a vírus főleg öreg és/vagy beteg emberekre veszélyes, ami igaz. Leírta, hogy az Asrazenecával gondok vannak, mert ritkán vérrögképződést okoz és ez néha halálos kimenetelű, ez is igaz. Ha már itt tartunk, az AZ-nál a gyártóval is gondok vannak, mivel nem tartotta be a szerződésben vállaltakat és az EU nem is hosszabbított velük. Leírta, hogy a média - kiemelten a cnn - hazugságokkal és csúsztatásokkal manipulálja a közvéleményt. Ez is igaz.
Amiben szerintem téved, és droid haverod is csak ebbe tudott a saját minősíthetlen stílusában belekötni, hogy az AZ ezzel a ritkán előforduló vérrögképződéssel együtt is kevésbé kockázatos, mint a vírust elkapni. Ettől még több országban nem használják már az AZ-t, Németországban meg csak 60 év felettieknek adják. Biztos mind hülyék az egészségügyi hatóságok ezekben az országokban, vagy?
Szóval kicsit szerényebben, mert tőled még nem sok érvelést láttunk, csak a másik lehülyézését.
Ezopusz1234 2021.05.02 21:08:37
@kék madár: Szerintem te is érzed, hogy ez csak egy retorikai túlzás volt részéről, amivel a hozzád hasonlók vitakultúrájára hívta fel a figyelmet - nyilván nem szószerinti elhallgattatásról van szó.
"es e vegen eljutunk oda, hogy szerinte a Fold lapos es joga van ezt hinni, egy weboldalon is ezt irjak"
Ez sima szalmabáb érvelés, semmi ilyet nem írt. Azokat írta, amiket legutóbb elismételtem, ezekre nem tudtál reflektálni csak fröcsögni.
Ezopusz1234 2021.05.03 10:23:22
@kék madár: Nem én vagyok, aki provokál, hanem te, például a beszélgetőtársak folyamatos minősítgetésével.
Az eddigi heti egy helyett két tesztet kell csináltatni az Ausztriába ingázóknak, ami kényelmetlen, de talán nem megugorhatatlan feladat. Közben Orbán Viktor azt mondta: „Nem kellett még hozzányúlni a végső tartalékhoz, ezek az ingázók. (…) Egyelőre úgy látom, el tudjuk kerülni ezt.”..
Ezopusz1234 2021.03.30 11:58:21
@droid_: Nem kívánta meg semmilyen helyzet, csak a politikusok képtelenek kijönni a középkorból. És még az oltást is elbalfaszkodták - kivéve a magyar kormányt, ők ezt a saját kezükbe vették végül, látszik is az oltási sebességen pl Németországgal összevetve.
A lincselésről meg a lázadásról (ezeket mindig lesöpröd az asztalról) meg annyit, hogy olvass már bele a német sajtóba. Szétszedik a mostani vezetést + rendszeres tüntetések is vannak. Ja, és a CDU már lassan 20% alá megy, ősszel meg választások. Persze, nem szószerint, "fegyveresen" van lázadás, de az igenis látszik, hogy a lakosság egyre kevésbé fogadja el ezt az őrületet, amit te rendszeresen itt védesz. A politikusok, élükön a kanzlerdarstellerinnel húzzanak le a pincébe, ha félnek, 45ben is bevált.
Mi meg elmegyünk Mallorcára bulizni meg kiülünk a tópartra sörözni.
Ezopusz1234 2021.03.30 21:56:57
@droid_: Köszönjük, emese! (gondolom annyira vagy emese, amennyire én tibi)
Esetleg a tartalmi részhez is lenne mondanivalód, vagy megmaradsz a személyeskedésnél? Mert amit eddig produkáltál, az kevés, mint elefántnak a normáltampon. Szedd össze magad!
Titkos telefonszám, csak a beavatottaknak kinyíló ajtók, illegális bulik - nem, nem a 100 évvel ezelőtti, alkoholtilalom alatt élő Egyesült Államokban járunk, hanem 2021 Európájában...
Ezopusz1234 2021.03.28 19:58:09
@Zsuzsi65: Igen, az élet utat tör. Itt, Németországban is egyre inkább leszrják az emberek a politikusok agymenéseit, megyünk kiülünk a tópartra iszogatni, ha zárva a hely. Az életképesebben Mallorcán nyomják, hogy Malle für alle!
Aki fél, mint a bolond lauterbach meg a félkegyelmű Kanzlerdarstellerin, azok húzzanak le a pincébe, mint 45ben, de a többieket hagyják élni! Más választásuk úgysincs hehe.
Miközben Magyarország és Európa nagy része éppen a járvány harmadik hullámával küzd, Japánban teljesen más a helyzet. Csak éppen azt nem tudja senki, hogy már túl vannak rajta vagy még csak most jön a neheze. Ami már csak azért nem mindegy, mert nyáron ugye elvileg holmi olimpiát rendeznének…..
Ezopusz1234 2021.03.17 16:48:09
@Exploiter: droiddal felesleges vitatkozni, méltó a nevéhez. Leginkább szalmabábozni szeret, de más érvelési hibák is előfordulnak nála. Kommentelőtársai rendszeres lehülyézéséről nem is beszélve.
Én már csak sajnálom őt. Rossz lehet ilyen frusztráltan élni.
Miközben Magyarországon kissé kaotikusan zajlott a hétvégén az oltás, a franciaországi Nizzában ugyanezen idő (na jó, két és fél nap) alatt 12 ezer lakos kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást. A nizzai Francis egyik azoknak, akik a kampány keretében szombaton megkapták az első adag vakcinát. (A…..
Ezopusz1234 2021.03.08 17:55:22
Nem értem az itteni hőbörgőket, az oltások a kevés dolog egyike, amit a magyar kormány jól csinál. Itt kiválasztottam pár környező országot, meg a cikkben szereplő franciákat:

ourworldindata.org/covid-vaccinations?country=DEU~HUN~FRA~SVK~CZE~ROU~POL

Magyarország messze a legtöbb oltást adta be (lakosságarányosan nyilván), míg a franciák igencsak hátul kullognak. Szóval lehet szervzetten oltanak, csak épp keveset.

Franciaország esetében nem látok bele a részletekbe, de például itt, Németországban elképesztő balfszkodás megy az oltások körül: többmillió vakcina van a hűtőben, de a feleslegesen túlbonyolított oltási stratégia miatt persze nem kérhet bárki időpontot ezekre.
Ezopusz1234 2021.03.08 20:35:41
@Ekrü: Köszi, én is pont ezt írtam :)
Ezopusz1234 2021.03.09 17:33:16
@Hari Seldon 2: Te, a pingpongozó emberekhez is oda szoktál menni, hogy "ti bénák vagytok, mert én meg mennyire jól tudok focizni"?
Még mindig nem a halálozásokról szólt a cikk meg a beszélgetés, hanem az oltásokról, amiben a franciák lemaradtak, mint a borravaló, Magyarország meg top5. Ettől még lehet más statisztikát találni, amiben meg ők jobbak, csak ez senkit nem érdekel, mert nem ez volt a téma.
Szerdán eltávolították szerepéből Gina Carano-t, aki Cara Dune karakterét alakította a Disney+ streaming platformon futó The Mandalorian c. sikersorozatban. A távozásának oka gyűlöletkeltő, gyakran antiszemita bejegyzései voltak a közösségi oldalakon, melyet a Lucasfilm nem volt hajlandó…..
Jövő héttől szigorodnak az Ausztriába ingázás feltételei, erről már mi is írtunk a napokban. Ugyanakkor nehézséget jelent, hogy alig pár nappal a február 10-től érvényes változások előtt elég sok részlet még mindig nem tiszta, márpedig így nem könnyű tervezni...
Ezopusz1234 2021.02.11 10:10:35
@droid_: Attól, mert nem értetted a meséket, azok nem "esetlenek". Egyébként kifejtettem a véleményemet a szokásos formában is, nem csak mesékkel.
Én sem azt mondom, hogy legyenek nagykoncertek, de ami most van, az egyértelműen túlzás, főleg az iskolák bezárása elképesztő károkat okoz. Tanulmány is van róla, hogy összességében sokkal több életévet veszítünk a lezárásokkal, mint amennyit megmentünk velük: kilonem100.blog.hu/2020/07/06/covid19_karanten_ara
A lezáráspártiak egyetlen érve, hogy ne terheljük túl az egészségügyet, ami valamennyire jogos ugyan, de ha túlterhelődne, ott is lehetne priorizálni. Igen, lehet, hogy a 90 éves cukorbeteg, áttétesrákos bácsinak nem jutna lélegeztetőgép, ez szívás (tényleg az, komolyan). De nem biztos, hogy megéri mindenki más életéből éveket feláldozni azért, hogy ő még vegetáljon pár hónapot.
Ezopusz1234 2021.02.12 08:50:21
@droid_: "az a blog nevetseges. a szerzoje azt allitotta magarol, hogy o az orvosokkal ellentetben szakertoje a jarvanynak, mert utanaolvasott az interneten."
Semmi ilyen nem szerepelt benne. Egy tanulmányt mutatott be a témában, amit egyébként egy orvos írt:
"Dr. Scott Atlas, a Stanford Egyetemen működő Hoover Institution "Robert Wesson" szenior professzora, orvos, közegészségtan-tudós által vezetett kutatás..."
Egyébként vannak más kutatások is, amik a GDP-csökkenésből becsülik az elvesztett életévek számát, például ez itt a University of Bristoltól. Itt is kb tízszeres a veszteség ahhoz képest, mintha nem lenne lockdown:
www.spectator.co.uk/article/is-the-cost-of-another-lockdown-too-high-
Mondjuk valószínüleg mindegy mit írok, mert szemmel láthatóan write-only módban kommentelsz. Nem reflektálsz semmilyen érvre, amit a másik ír vagy referál, csak hülyézed kitartóan, akik mást gondolnak a témáról.
Ezopusz1234 2021.02.12 14:13:56
@droid_: mondom én, hogy write-only módban fórumozol. Úgyhogy én itt be is fejeztem.