Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dirky

12 bejegyzést írt és 557 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kis Blanka pár részen belül a második szabadulóművészi előadására készül, tehetsége kibontakoztatásának nem jelenthetnek akadályt holmi erkélyek és zsinórok. Előbb az örök szüzesség, most meg a prostitúció gondolata teszi halaszthatatlanná a helyváltoztatást. Ennél…..
Erősen Sons of Anarchy-beütésű főcímmel nyitunk, női seggekről és izmos férfi hátakról (legalábbis remélem, hogy nem fordítva) lépnek le a karakterek arcai és nevei, azt az érzést, ami akkor fogja el az embert, amikor Lorenzo vagy Frenki arca animált tetoválásban jelenik meg a…..
Blogunknak már az alapításkor deklarált célja volt a médiában megjelenő, háborúkhoz és konfliktusokhoz kapcsolódó, az elmebaj határát súroló "szakértői vélemények" elleni fellépés (lásd "Fassság!" rovat). Sajnos sokak szerint a biztonságpolitika olyan, mint a magyar…..
  Földönkívüli nagykövetet nevez ki az ENSZ. Nem, nem a Hírcsárdán olvastam, a hír igaz, tök komolyan gondolják. A diplomata az ENSZ űrügyi hivatalának vezetője, Mazlan Othman lesz, aki keblére ölelné az alieneket, ha kapcsolatba tudna velük lépni.…..
Az önkormányzati választásokon való sikeres szereplés kulcsa egyértelműen a helyi ismertség. Különösképp ha az ember Pipás Gyuszi fia egy falu hétköznapjait kívánja igazgatni. Perverzióm, hogy a valasztas.hu adatbázisát kutatom, érdekességekre vadászva. Talán a választás…..
Már a 2010-es év második felében járunk, így a nép lassan feledni kezdi az egyelőre nem sok látványos sikert hozó, viszont annál több kellemetlen meglepetéssel járó afganisztáni háború kirobbanásának körülményeit és az amerikai katonai beavatkozás eredeti célját. Egyre…..
Blogunk általában nem versenyez a friss kormánydöntésekkel kapcsolatos híreket szolgáltató napilapokkal és hírportálokkal, de most kivételt kell tennünk. Ahhoz a friss információhoz jutottunk ugyanis, hogy a gazdasági tárca a munkanélküliség elleni harcban a régióban merőben…..
Jól rémlett nekem Laci levelének olvasása közben, hogy valahol én láttam már valami hasonló szörnyűlködést és valóban. Nagyjából másfél éve a Homár is megénekelte a témát, de természetesen azóta sem változott semmi az ügyben. EU tagországokon kívül sok helyen szükség…..
  Bauer Tamás nemrég szembejött velem a Ferenciek terén. Kopottas kék ballonkabátjában, fekete sapkájában, nejlonszatyorral a kezében nézett bánatosan maga elé, ahogy az aluljáró felé tartott. Mint egy MSZP-s kisnyugdíjas, aki ráébredt, hogy elszállt az idő, és a maradiak…..
Dirky 2010.05.31 17:01:31
Van lejjebb: egyenlito.blog.hu/2010/05/31/gagyi_lett_a_magyar_allampolgarsag

Életemben nem gondoltam volna, hogy megérem azt, hogy a magyar baloldal az állampolgárság exkluzivitásáért (vagyis a kirekesztésért és zárt politikai közösségekért) fog szájkaratézni. Ennél már csak Lendvai volt jobb: "hazaárulás a felvidéki magyarokkal szemben a törvény időzítése". WTF?
  Nagy divat mostanában értekezni a magyar liberalizmus válságáról. Sokan azon a cseppet sem liberális állásponton vannak, hogy a buta nép, még nem érett meg a liberalizmusra, kádári, állami csöcsön lógó, a „középosztály túlhatalmában” fürdik,…..
Egyre népszerűbbek az internetes webkettes megoldások a vezető politikusok körében. A politikacsinálók kezdenek felébredni, hogy a gyors és interaktív kommunikációt komázza a nép. Ebbe a sorba egy újabb államvezető is feliratkozott. Hugo Chavez Venezuela szeretett elnöke…..
Elképesztő népszerűségnek örvendenek azok a facebookos csoportok, melyek tagjainak az a célja, hogy demonstráljanak a Facebook fizetőssé tétele ellen. Hogy mi?? Fizetős lesz a Facebook???Hát minden valószínűség szerint. Máskülönben minek csatlakozott volna több mint 22 ezer…..
Eljött a várva várt pillanat! Az Retek Klub leadja, az über ZS filmet, aminek a trailerétől és a jeleneteitől hangos volt hónapokig a magyar web. 21:20-kor a Zskategória élőben közvetíti ezt a szörnyű alkotást. Főszerepben a hajmosás elől bujkáló Renegát! Lorenso Lamas! Ne…..
IDDQD A legnagyobb játékvilágok 2010.05.09 15:30:00
A Diggen találtuk ezt a csodás képet (kattintásra megnő), ami összehasonlítja hét játék virtuális világának méretét (meg még néhány nagyobbat felsorol). A területek négyzetmérföldben vannak megadva, ezeket még meg kell szorozni 2,59-cel, hogy megkapjuk a négyzetkilométert.…..
Dirky 2010.05.09 21:12:30
@silverwol: Fallout más kategória. Bár az autóversenyek itt is kilógnak, de a koncepció az lenne, hogy valami 1st/3rd person, lényegében 1:1 arányban bejárható táj mekkora. Amúgy pl. rögtön jöhetnénk az űr/rep/hajószimek mellett mondjuk a Civ2-vel, ott az egész Föld.

@Jaffar: Már miért kellene osztani a négyzetmérföldet, ha egyszer az a nagyobb területegység, hogy megkapd egy kisebben?
Dirky 2010.05.09 21:19:22
@silverwol: Bocs, ha Fallout 3, akkor illik, csak nekem egyből az izometrikus korábbi részek ugrottak be, csak azokkal játszottam.
  Kellemetlen ügy: egy, az online világban már régen elterjedt, és szintén régen cáfolt hoaxra építene mozgalmat Fricz Tamás politológus. A Magyar Hírlapban közölt cikkében (Mozgalom indul a magyar igazságért) egymillió aláírást gyűjtene a trianoni békediktátum…..
A játékkritikák végén levő számok, osztályzatok, százalékértékek súlya szerintem túl nagy. Ez a szám marad meg leginkább az olvasóban (van, aki csak azt nézi meg), a kiadó sajtósa is amiatt panaszkodik, ha a legújabb hiperszuper játéka csak 4 pontot ér el az 5-ből –…..
Dirky 2010.04.30 13:38:21
@G46: A pontszámok és az üzleti siker között nincs akkora összefüggés, mint azt néhány PR-os gondolja, plusz a grafika csak egyetlen komponens. Rengeteg olyan játék van, amit (jogosan) halálra dicsértek a kritikusok az eredetisége miatt és orbitális üzleti bukás lett a vége. Mások közepes értékelést kaptak, de vitték, mint a cukrot. (Bár emlékeim szerint a SC mindenhol 90 körül kapott itthon is.)
Hm, lehet hogy ez a összefeküdt nem a legszerencsésebb kifejezés, lévén a vizuálisabb fantáziával megáldott (megvert?) olvasókban esetleg felvillanhat egy homoerotikus kép Master Chieffel meg Bobby Kotickkal, ami azért erősen 18 plusszos téma, sőt. Na mindegy. A lényeg: a…..
James Cameron elmehet a picsába... Ha olyan embert akartok látni, aki tényleg a legjobb a saját területén, sőt, igazi zseni, ám mindezt csendes visszafogottsággal élvezi ki, hát íme a számítógépes játékok istene, akit mindenki olyan ismer, aki az utóbbi 20-30 évben komolyabban…..
  Rendívül elmés szórólapok jelentek meg Újbuda 16. számú választókerületében. A kerületről annyit kell tudni, hogy Molnár '98 óta minden alkalommal győzött itt egyéniben, így a választási szakértők ezt az OEVK-t tekintették azon kevés választókerület…..
Dirky 2010.04.19 15:35:48
Dirky 2010.04.19 16:18:55
@hairytiger: Azért nem mindegy, hogy egy EVK esetében mennyire ismeri a környéket a jelölt (régi MSZP-képviselők előnye), vagy hogy milyen lobbierőt képes majd kifejteni (leendő Fidesz-jelöltek előnye).
Mandiner blog Lehet más egy szoci? 2010.04.18 19:51:00
  Nem. Molnár Gyula szocialista erős embernek (erős ember = akit még nem pofoztak ki a porondról teljesen a választók) az MNO birtokába került új szórólapján az a rész, amelyben a budapesti 16-os választókörzet jelenlegi parlamenti képviselője amellett érvel, hogy…..
  Tegnap nagy örömmel hoztuk le az EgyenlítőTV Szanyi kampánycsapata nem pihen című posztja nyomán a Demokratikus Hálózat Szanyi kapitány-videóját, ami azóta kalandos utat járt be, sokan meg vannak győződve róla, hogy az egész a köztársaság-ellenes erők (azaz a…..
Mandiner blog Hajnali részegség 2010.04.13 10:01:00
  Vasárnapról hétfőre virradóan, immár egy vadiúj országban (bár az átmenet az OVB bénázása miatt kissé nyúlósra sikeredett), hajnali négy felé szembejött velünk a körúton Rákosi Mátyás. Nem lehetett sokkal józanabb, mint mi, mert a felkínált borosflaskába a…..
  Ha a 2010-es országgyűlési kampány legemlékezetesebb arcát kéne megnevezni, akkor valószínűleg mindenkinek Király András, Müller Niki, esetleg Kubatov Gábor neve ugrana be. Pedig volt tegnap egy rögtönzött listázós tiltakozás a Fidesz kampányzárójának…..