Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsákos1

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2008. május 14-én egy 19 éves amerikai fiatal rejtélyesen eltűnt, testét soha nem találták meg és az eltűnésére sem tudtak kétséget kizáróan választ adni. Eltűnése azért is fontos mérföldkő az amerikai történelemben, mert utána még törvényt is módosítottak, miszerint a rendőrség az eltűnés…..
zsákos1 2021.01.26 17:42:54
rohadt érdekes történet!

angol nyelven is olvastam a sztoriról és ránéztem a helyre google maps-en, ami alapján összedobtam két elméletet, persze mindkettőben vannak továbbra is megmagyarázatlan dolgok

1) a srác egy balesetben halt meg: a környék ahol eltűnt mezőgazdasági terület. a szüleit is hajnal 2kor hívta, utána még majd egy órát sétált. elfáradt, lefeküdt a mezőbe, majd egy mezőgazdasági gép (cséplőgép, traktor, bármi) véletlenül elgázolta. a tettes nem akart ezért börtönbe menni, a nyomokat könnyen eltüntethette. ezt támasztja alá, hogy állítólag a környékbeli farmerek nem is akartak engedélyt adni a rendőröknek a területük átvizsgálására. a kutyák egy ideig követték a szagot ami aztán megszűnt, reálisnak hangzik.
az "oh shit" felkiáltás valószínüleg csak annak szólt hogy látta hogy épp lemerül a telefonja. ezután feladta az egészet, lefeküdt aludni és álmában érte a végzet.
amit nem magyaráz meg: az egy dolog hogy ő ennyire eltévedt hogy azt se tudta hol van (pia, drogok? nekem akkor is furcsa), de az sokkal furcsább hogy a szüleit miért nem zavarta hogy lynd városa abszolút nem is esik útba. itt lennie kell még valaminek amiről nem tudunk.

2) elrabolták/meggyilkolták. 30 pár mérföldes távról beszélünk tehát a cikkben írt 1 óra is nagyon kényelmes tempót feltételez, mégis állítólag 2 óra alatt alig tett meg 10-15 mérföldet. ez csak úgy lehetséges, hogy igazából nem éjfélkor indult meg haza, hanem a buliból eljőve még volt valami elintéznivalója mielőtt hazamenne. ez mindenképp elég különleges, mi lehetett annyira fontos hogy éjfél után de közvetlenül hazaindulás előtt el kellett intézze: meglátogatta a dílerét akitől sok cuccot hozott el, mondjuk hitelre. ha a konkrét drog hitelezés nem is akkor történt, valami illegalitásban volt része buli után és kb hajnal fél 2 közt. akár meg is lophatta a dílert, a nagy kapkodásban fennakadt a kis buckán, majd lányos zavarában téves várost mondott a szüleinek (?? tudom ez nagyon billeg), talán nem akarta hogy tudják hogy épp menekül és jelezni akarta hogy már majdnem otthon van. az "oh shit" felkiáltás lehetett az amikor utolérték. elkapták.

occam borotvája (az egyszerű mindig jobb) alapján az első változatot tartom valószínűbbnek, de a második érdekesebb, és igazából mindkettő hemzseg a furcsaságoktól.

jó lenne több mindent tudnunk:
a szülőket hogyhogy nem zavarta hogy lynd városa nem is esik útba?
mit csinált a buliból eljövetel és a hazaindulás között?
a telefon lemerült, vagy csak a térerő ment el? mert az "oh shit" után elvileg hiába hívták, mintha ki lett volna kapcsolva, másnap elvileg már kicsengett. ha igen, akkor hol csengett? esetleg kikapcsolták és később vissza? oké hogy régi telefon, de ezeket az adatokat ki kellett hogy tudják nyerni.