Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pokorni Renátó

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi lenne a leghatékonyabb hajtás az autókban, komolyabb kompromisszumok nélkül? Parázs vita zajlik erről, és a szekértáborok egyre kibékíthetetlenebbek a kérdésben.Még múlt év végén találtam egy korrekt összefoglalót a heilbronni főiskola tanszékvezetőjétől, Hermann Koch-Gröber professzortól, akinek…..
Pokorni Renátó 2021.01.24 06:42:29
Remek elképzelés! Több ponton is.
Ám ezzel együtt én feltennék néhány kérdést.
-A plug in hibrid kapcsán. Ha kisebb az akku kevesebb a tisztán elektromosan megtehető út, viszont könnyebb az autó. És a sok felesleges extra ami minden eltelt évvel már alapfelszerelésként/kötelező tételekként kerülnek be az autóba, plussz súly és mégtöbb fogyasztást eredményez.
-Miért nem mennek rá a könnyebb kisebb autókra? És miért nem hoznak vissza régi, jól bevált formákat, ezen új hajtásokkal? (Khm.. akár a törésteszt rovására) extrém könnyű anyagokbol a kasztnival. Biztos lenne az a réteg aki vállalná a rizikót hogy olyanba üljön, akár élményvezetés, vagy fentarthatóag formájában. Akár bukólámpas akár bogár, bármi ami újra lázba hozza az adott réteget.
Aki meg jó töréstesztű autót akar az olyat vesz magának.
-Miért nem térünk vissza az analóg óracsoportra? Minek kell real time lekövetni a kerekek nyomását, ha eddig is megoldottuk anélkül és vagy a kresszben előírt keréknyomás ellenőrzéssel? Jómagam 2 hetente fújok rá a kerekekre, ami kifejezetten jót tesz a kormanyzásnak(főként szervo nélkül észrevehető) és kicsit talán a fogyasztásnak.
-Miért nincs lehetőség a tablettol mentes hagyományos műszerfallal megrendelni az autót, ha a vevő úgy kívánja, akár légkondi meg minden egyéb nélkül. A vw bogárban anno kitalálták hogy a szélvédőn volt egy tölcsér amibe ha vizes ronygot raktál akkor megvolt menetközben a légkondi..
Fentarthatóság és egyszerűség, megspórolva a súlyt, karbantartást meg miegyebet.
-Az obfcm csak még többet fog kivenni elektromosan az autóbol, nem volna egyszerűbb egy offline fekete dobozbol kinyerni szervizenként/műszakiztatáskor a tartalmát? Ezzel hozzájárulva a tudatosabb takarékosabb vezetéshez és a kedvezményekhez?
-Egy utolsó kérdésem van: Vajon Várkonyi úr olvassa ezeket a kommenteket?