Regisztráció Blogot indítok
Adatok
My elder brother

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
-Mi ez a bélyegző, titkártestwér?  -Őhátizé... én nem tudom, már itt volt, mikor jöttem, biztos valamelyik vállalkozótestwér hagyta itten, el is rakom, ne lássák már meg, tudod, adatwédelem, meg hasonlóak... -Érdekes, Júdás testwért is megkérdeztem, ő azt mondta, hogy a Zrt alcége lett a…..
My elder brother 2021.04.21 18:18:07
@Igazság Kereső:
Jé! Egy új poszt!!!! Azt hittem má kihaltak a Juhok..... :)

Na de így, első olvasásra
(12:58 am.) nem igazán értem miről is szól ez a vadiúj poszt.

Így van ahogy írtad. Segít neked a századik juh:

"Nyugi, ne idegeskedjéé'! Elhiszem, hogy felzaklat az a tény, hogy innentől fogva "Jehova Szervezete" és a "te gyülekezeted" két különálló jogi személy, ellentétben az eddig tanultakkal, dehát ez van, valamit valamiért, ugye... de ugye a testwérek legalább azt tudják, hogy kié is akkor most a Királyságterem?"
Merhogy mindig nyösztet, hogy írjak a szeretetről is valamit, ne csak állandóan a szervezetet ócsároljam. Miértisne, legyen!  ;-)     "Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek." János 13:35   NWT   Kit szeret az a wén, aki tisztában van a…..
My elder brother 2021.02.16 18:10:22
@Igazság Kereső: Kedves Testvérem!

Valóban volt olyan a 60 as , 70 es években , hogy olyan kevés volt az alkalmas férfi, hogy tapasztalt asszonyokat is megkértek, hogy vezessék le a hét közbeni tanulmányozást,amelyet kis csoportokban tartottak házaknál, ezert kis tanulásnak is hívták. Mikor együtt volt az egész gyülekezet, az volt a nagy tanulás. Ezek az asszonyok bekötötték a fejüket és levezették kérdés felelet formában a tanulmányozást. Nagy összejövetelen nem közreműködhettek és hivatalosan nem voltak sem vének sem kisegítőszolgak. Természetesen volt közöttük aki emiatt többet gondolt magáról, de ugyanez a férfiaknál is meg volt és van is. Az én ventarsaim nagy részben vízóraleolvasók és konténer takarítók voltak, mégis azt hitték, hogy ők már mindent tudnak. Nem nézem le a fizikai munkát,ne értsétek félre de ezeknek az embereknek a 80-90 százaléka sehol másutt nem lehetett volna vezető a világon. No de eltértem a témától , lényeg ,hogy voltak ilyen nők.
My elder brother 2021.02.16 19:11:40
@leslie07: Kedves Leslie!

Felkent testvernőt talán 3 at ismertem, az utolsó is meghalt legalább 30 éve. Arra emlékszem,hogy nagyon fura volt vele a beszélgetés,rendkívül biztos volt a reménységében.. De ahogy kutatok az emlékezetemben , felkent férfit is kb.ha 10 -et ismertem. Azokban az években 8-10 ezer körül mozgott a számuk a felkenteknek az egész világon szétszórva, kevés volt belőlük Magyarországon. Az egyik ilyen férfi Dénes bácsi volt akit Amerikából küldtek haza a 2. Világháború után és aki a szüleimet tanította.
A századik juh blogja N. O. S. ? 2021.01.22 07:34:18
 Ma "az Őr Torony folyóirat és az azt forgalmazó Jehova népe"  ( w85 9/1 8–13. o. Ki képes helyesen olvasni a „jel”-ből?) önismereti tréningjén wehetünk részt, wéletlenszerű képekkel illusztrálva!  "Kik alkalmasak a csatára? 11. Magyarázd meg, hogy mutatta meg Jézus, miként lehet…..
My elder brother 2021.02.13 11:36:29
@a századik juh:" de ki wárhatná el ennek megértését, amikor a Szellem megelenewítttt, gondolok itt My elder's brother's -re... élj örökké, Tesó... :) Hisz a Szeretet ellen nincs Törwény, Isten pedig Szeretet... Ámen!!!"

Köszönöm Tesó:-) igyekszem és ezt nem felejtem el:)
Az elmúlt időszakban annyi megkeresést kaptam adatwédelmi ügyben, hogy csak na! Ezért szükségesnek láttam megjelentetni ezt a kis értelmező kéziszótárt a szerwezet adatwédelemmel foglalkozó cikkeihez. Jó értelmezést! :)  Első lecke: Szögezzük le, hogy VALÓJÁBAN tudjuk, miről wan…..
My elder brother 2021.01.26 18:26:13
@HanSolo2021:
Szeretettel üdvözöllek! Látom elcserélted az ezer évet egy Ezeréves Sólyomra:-)
My elder brother 2021.01.28 17:56:51
@leslie07: Üdvözöllek én is!
A gyülekezeti hírnökök száma és az összejöveteleken jelen lévők száma két különböző adat, mindkettőt havonta jelentette le a titkár. De mindkét szám csökkent folyamatosan itt Budapesten is, kb.a 2000 es évek elejétől. Többféle módon igyekeztünk ezt lassítani. Pl.a hírnökök száma úgy lett növelve, hogy idősek, betegek, vagy akiknél a vének engedélyezték leadhattak 15 percet is havonta, így ők maradhattak hírnökök. A gyülekezeti létszám adat úgy lett növelve , hogy a gyerekek is be lettek számolva, sokszor a csecsemők is. Illetve már évekkel ezelőtt megteremtettük a technikai feltételeit az összejövetelek internetes közvetítésének, így az idősek, betegek vagy akik valami más miatt nem tudtak eljönni, otthonról követhették a közvetítést. Amikor vége lett, akkor a chat ablakba beírták,hogy mi harman néztük, mi ketten stb. Ők bele lettek számolva az összejövetelen jelen lévők számába, akkor is ha csak 5 percet nézték. De mégegyszer leszögezném hogy minden próbálkozás ellenére folyamatos csökkenés vagy maximum stagnálás volt minden adatban évente, ahogy Ámos is írta. Új keresztelkedő gyakorlatilag pár nyugdíjas volt, valamint a Tanú családok gyermekei. Egyéb "hadrafogható" embereket lasszóval se lehet már fogni. Elég sok gyülekezetre volt rálátásom, mindenhol ez volt a helyzet.
My elder brother 2021.01.23 22:42:56
@a századik juh: Kedves századik juh, tegezz nyugodtan nem vagyok azért annyira öreg.

"Ez nagyon keményen hangzik. Annyi emberi kapcsolatot odadobni, ami 50 év alatt kialakult... honnan volt hozzá erő?"

Szüleim az 50- es évek közepén merítkeztek alá, én már beleszülettem a vallásba. Ez szó szerint azt jelenti ,hogy minden barátom és rokonom Tanú. Gyerekem általános úttörő, 2 éve nem láttam,leveleimre nem válaszol. Feleségem szintén, vele egy házban élek de külön szobában. Testvéreim, rokonaim szintén eltűntek 2 éve. De odavesztek a barátaim, a fodrászom,az autószerelőm,az orvosom, gyakorlatilag minden kapcsolatom. Ráadásul daganatos beteg lettem és tudtam ,hogy nagy valószínűséggel egyedül kell meghalnom, mégsem tudtam maradni tovább. A betegségemről a ventarsaim tudtak, ők el is terjesztették hogy hamarosan végem lesz, mert elhagytam a Szervezetet. Ez nem jött be nekik , ha maradtam volna akkor valószínű már nem élnék, iszonyú stresszben éltem és a mindennapi hazudozást nem bírtam már elviselni. Most jobban vagyok, kezdem újraépíteni az életem, a kapcsolataim, mindennap találkozok Tanúkkal, mindenkinek hangosan köszönök.

Az eljovetelem egy hosszú folyamat eredménye, 50 év alatt rengeteg mindent láttam, ezeket szépen rakosgattam össze magamban. Több helyen dolgoztam, többek közt az úgynevezett Kongresszus szervezetben, olyan dolgokat láttam és hallottam amit az átlag Tanúk nem, lelkiismeretem nem engedte, hogy tovább csináljam, pedig tudtam mit fogok veszíteni. Megélni nagyon kemény ezt , nem ítélem el azokat akik inkább ott maradnak. Nekem nem ment.

Kedves Ámos, szeretettel üdvözöllek! Lehet,hogy ismerjük egymást.