Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GTOnizuka

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Engem is meglepett: londoni osztályom 27 tanulója 26 eltérő nemzetiségi háttérrel rendelkezik.   Ms E. migrációról, bevándorlásról beszélgetett az osztályommal. Iskolánk kevert, bevándorló környéken található. A szomszédos kerületet (Southall) egyenesen "Kis Indiá"-nak, Little India-nak hívja a…..
GTOnizuka 2016.05.14 08:05:08
@GaborP:
Milyen kultúrába illeszkedik be szerinted az a népesség aki párhuzamos társadalmat alkot Kis-India néven a befogadó kultúra szívében?

Tanácsolom, hogy olvass statisztikákat (ha tudsz olvasni) a muszlim migránsok és ott született muszlimok welfare fogyasztásáról, bűnözési statisztikáiról, kultúrájáról, iskolázottságáról, esküvői szokásaikról, hogy hány százalékuk születik vérfertőző családok gyerekeként, hogy milyen értékekkel bírnak, hány százalékuk ölné meg a hitelhagyókat, vagy a házasságtörőket, vagy a melegeket, ésígytovább. Aztán gyere vissza és beszélgethetünk.
Az utóbbi időben újra fellángolt a vita a homeopátiával kapcsolatban, elsősorban Boldogkői Zsolt professzor cikkei kapcsán. Helyes is, hogy elkezdődött egy diskurzus, mivel ez talán hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen tájékozódjanak a módszerrel (annak történetével,…..
GTOnizuka 2015.08.20 10:17:01
@Gabyszappan:
A téma alapvető kérdéseivel és válaszaival nem vagy tisztában.

Tanácsolom, hogy olvass el gyorstalpaló gyanánt egy Trükk vagy Terápia című könyvet, ami zsírkrétával lerajzolja neked, hogy miért úgy néz ki a modern orvoslás manapság, ahogy, és hogy mi az a klinikai kísérlet, és hogy miért nem működik a homeopátia.

Mert tök aranyos, ahogy itt megpróbálod lenyomni az igazad a komment rovatban, csak nekem kellemetlen, hogy ennyire nem vagy képben.

" Kivácsi lennék, milyen jogon korlátozna Ön másokat, sokakat ! "

Kíváncsi vagyok, hogy akkor ezek szerint te nem tartod be a sebességkorlátozást, vagy szerinted a csalókat nem kéne büntető eljárásnak kitennünk?

" Szó sem lehet pl. a homeopata orvosok diagnosztizálási jogának elvételéről "

Miért ne? A szomszéd mancinéni is tarthasson orvosi praxist? Ha esetleg kórházba kerülsz, akkor a javasasszony gyógyítson kecskenyállal, vagy érvagdosással, vagy a pap kézrátétellel?

Nagyon nyomós okai vannak annak, hogy a gyógyítást engedélyhez kötjük.

" Micsoda naivitás azt hinni, hogy csak a homéopátiát felhasználó személyek nem vesznek észre önmagukon/-ban bizonyos pszichés tényezőket. Ugyan bizony Önök védettek ezügyben? "

Micsoda naivitás azt hinni, hogy az emberek képesek saját magukat diagnosztizálni. Egy évtized pszichológiatudásával vernélek nyakon legszívesebben, mert az első dolgot nem tudod az emberi agy működéséről, de az orvostudományról sem, ha ilyen baromságokat állítasz.

" Honnan a csudábol lehetnek Önök biztosak abban, hogy Önök nem torzítanak a homeopátia "kárára" érzelmi alapon? Az ún. tiszta ész mögé bújva ? "

Amögé a fizika mögé bújva, aminek hála repülők vannak az égben, meg aminek hála Holdra szálltunk. Amögé a kémia tudás mögé bújva, aminek hála a hozzád hasonló intellektuális csecsemők nem halnak éhen napjainkban. Amögé az orvostudomány mögé állva, aminek hála a gyermekágyi halált visszaszorítottuk a nemlétezés határára. Ésígytovább. Klinikai kísérletek és metaanalízisek hegyei egyértelműen, és megkérdőjelezhetetlenül kimondják, hogy a homeopátia nem hatásosabb a placebonál, és a működési elve annyira abszurd, mint a koncepció, hogy az északi sarkon egy kedves öreg bácsi él, aki év végén kiszállít az egész világnak több kilotonna ajándékot.

" "Sajnos" az élet és az ember tele van irracionális tényezőkkel. Az Önök élete is. Csak Önök megmagyarázzák önmaguknak, hogy ez nem is igaz. Mert ezek a "rakoncátlan" tényezők zavarbaejtők, sőt vannak köztük félélmetesek is. "

Csak azért mert te, az átlagemberek eszméletlenül irracionálisak, az nem jelenti azt, hogy hosszas tanulás, introspekció és diszciplina hatására mások ne lennének képesek felülemelkedni irracionalitásuk és elfogultságaik zömén. Sőt, az a helyzet, hogy az emberek egy kis része egyszerűen jobbnak született, mint te/ti, és sokkal ellenállóbb ezeknek a dolgoknak.
Sajnos nem vagyok nagyon otthon a Class FM reggeli műsorában, illetve az abban szereplők közül csak a három műsorvezetőt ismerem fel képről, a néha megszólaló női hangokat nem tudom beazonosítani, így azt…..
Ateistavilág Vallásos gyerekek 2015.03.10 21:56:26
A vallástalanokkal szemben sokszor elhangzik a gyakori panasz: „Miért nem tudják az ateisták békén hagyni a vallásosakat? Mit számít ez nekik?” Néha nekem is vannak hasonló gondolataim. Mit árt ez egyáltalán? Majd eszembe jut a saját gyermekkorom és a gyerekeim találkozásai…..
GTOnizuka 2015.03.11 11:20:35
@huKKK:
A kommented lenéző napjaink fiatalaival szemben. Elég sok emberrel és gyerekkel foglalkozom ahhoz, hogy megállapíthassam, hogy tényleg nagyon sokakban okoz szorongást a celesztiális nagytestvér, a pokol gondolata és egyéb vallásos babonák.
A különböző felekezetek által fenntartott intézmények száma 614-ről 909-re növekedett az elmúlt 4 évben, ami egyáltalán nem a megnövekedett hitéleti tevékenységnek és nem is a szülők akaratának az eredménye. A kivéreztetett önkormányzatok ugyanis inkább lerázták…..
GTOnizuka 2015.02.08 06:20:38
@GTOnizuka:
" Világnézetileg semleges oktatás nincs. De toleráns van és kell is lennie. "

Ja, mocskos buzik, mocskos nemkeresztények, mocskos emberek akik fogamzásgátló tablettákat használnak, vagy házasság előtt szexelnek. Kurvára toleráns az egyházi oktatás.

De mi a francot várunk egy olyan csoporttól, aki egy gyerekgyilkos, népirtó mészárost istenít és tart a moralitás alapjának?
GTOnizuka 2015.02.08 06:23:24
@Ad Dio:
" Az egyházi iskola is köteles "világi" módon nevelni azt a gyermeket, akinek a szülei ezt kérik "

Te hol a faszban élsz? Egyetlen egyházi iskola sem hagyja ki a vallásos szarakodást az "oktatásából". Mióta a Fideszes haverjaidat beszavaztátok és elbaszták az egyébként is szar oktatási rendszerünket számos iskolánál felmerült ez a probléma.
GTOnizuka 2015.02.08 06:26:20
@Ad Dio:
" Nem tesz lehetővé nekik ilyet. A hittan nem lehet kötelező sehol. Mindenhol fel kel ajánlani az erkölcstant. "

Te hülye vagy bazdmeg. Látszik rajtad, hogy fogalmad sincs mi megy erkölcstanórán, vagy hogy egy erkölcstan tankönyvbe sem néztél bele, vagy hogy nem hallottál a hittan órán kívüli vallásos agymosásról, vagy a kötelező templombajárásról és istentiszteletről. A témában a kompetenciád zérus. Ezt ismerd fel, és ne próbálj többé olyan mondatot írni ezzel kapcsolatban, aminek nem kérdőjel van a végén, de jobb ha még hozzáteszel egy uramot is.
Újabb siralmas adat jelent meg a magyar oktatás minőségéről: a World Talent Ranking ranglistáján Magyarország a vizsgált 60 országból az 51. helyre esett vissza, miközben 10 évvel ezelőtt még az előkelő 16. helyet foglalta el. Egy évtizede Németországgal versenyeztünk, ma…..
A végtelen nemcsak a filozófusok régi problémája, hanem a gyerekeké is. „Vajon a világ végtelen?”, „Vajon a számok sora végtelen?” – kérdezik a gyerekek. Amikor ezt kérdezik, akkor szülőként, tanárként nem azt válaszoljuk nekik, hogy „De hát mit is jelent az, hogy…..
Néhányszor már megkaptam azt, hogy én ún. „fotel szkeptikus” vagyok, aki semmi mást nem csinál, minthogy a Google-be beüt néhány varázsszót, és megállapítja, hogy ez vagy az bizony baromság. Amikor a Szkeptikus Társaság Facebook csoportjában megpillantottam, hogy az egyik tag…..
A szóbeli erőszak által okozott sérüléseknek nincsenek azonnal látható testi jelei: nincsenek zúzódások, monoklik vagy eltört csontok. Ebből azonban nem következik, hogy a szavak nem minősülhetnek fegyvernek. "Azért adtuk a "Weapon of Choice" címet a projektnek, mert a…..
GTOnizuka 2014.06.11 19:13:30
@LoonyLuna:
Ja. De ő felhozott egy személyes tapasztalatot, amiben nem láttam semmi általánosítást.

Egyébként pedig a nők jóval gyakrabban bántalmazzák, hanyagolják a gyerekeiket, mint a férfiak:

PERPETRATOR VICTIMS % 
Mother Only – 39.9% 
Father Only – 17.6% 
Mother and Father – 17.8% 
Mother and Other – 6.1% 
Father and Other – 1.0% 
Female Partner of Parent – 0.2% 
Male Partner of Parent – 1.8% 
Female Legal Guardian – 0.2% 
Male Legal Guardian – 0.0%
archive.acf.hhs.gov/programs/cb/pubs/cm06/cm06.pdf
Gesztusnak szép, de üres, tetszettek volna inkább még egy évadot rendelni belőle. ..
GTOnizuka 2014.06.02 13:13:13
Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériuma politikai államtitkára a Music Hungary nevezetű konferencián mondta a következőket: "Esély mutatkozik a mindennapos zenetanulás bevezetésére az alapfokú oktatásban, a kezdeményezés mögött komoly akadémikusok állnak." Az…..
GTOnizuka 2014.05.30 16:29:41
@LilaNyakkendő:

"(PL. ne mondják Mozartra hogy svéd volt, amikor osztrák származású zeneszerző.)"

Kit érdekel, hogy Mozart svéd volt-e? Kit érdekel, hogy mikor született, hol halt meg, melyik volt a kedvenc szexpozíciója, hanyas lába volt?

Ezek a dolgok semmilyen értéket nem adnak hozzá az emberek életéhez, és egyedül egy ostoba, sznob hősimádatot visznek előre, aminek a középkorban ki kellett volna halnia.
A magyar közbeszéd Teczár Szilárd nevétől hangos, és attól, hogy az egyenlő bánásmód hivatal kimondta, nem lehet ingyen belépőt adni a lányoknak, ezzel reklámozva egy helyet. Alapvetően azzal az igazsággal amiben Szilárd kiállt egyetértek, de maga ahogy ez az ügy kezelve lett,…..
GTOnizuka 2013.11.28 17:56:03
@hannawald:
Tudom. De jórészt egyetemet végzett emberekről, tanárokról van szó. :)

Nyilvánvalóan nem minden nő ilyen. Sőt, talán nem is a többség. Nem tudom. Soha nem voltam még minden nő.

Tegnap egy barátnőm lakótársa mondta, hogy úgy boyfriendje van.
"Igen? Mesélj!"
"Milliomos! Tele van pénzzel!"
"..."

Szóvalna. Csak annyit akartam ezekkel, hogy bár lealacsonyítónak tartom az ilyesmit a nőkre nézve is, de zavar, ha valaki ezt valami egyoldalú elnyomásnak látja és az érem másik oldalát figyelmen kívül hagyja, mint ahogy egy picit a cikk is teszi, úgy érzem.
Férfigyűlölő erőszakkultusz és uszítás az Indexen címmel jelent meg pár napja egy blogbejegyzés a Fent és lent blogon. A szerző azt az igen csak komoly feladatot tűzte ki maga elé, hogy még az olyan ostoba emberek is megértsék az írását mint a CEU-s feministák, azaz többek…..
GTOnizuka 2013.11.28 16:40:36
A bejegyzés már a tetején posztolt képnél elveszítette a hitelességét.

Tudni illik, a 'We Can Do It' poszteren lévő karaktert egy bizonyos Geraldine Doyle-ról mintázták a 2. világháborúban, aki egy fémgyárban dolgozott.
en.wikipedia.org/wiki/Geraldine_Doyle

Gyönyörűen összefoglalja a feministákat a következő kis probléma:
Először is, Geraldine azért állt itt munkába, mert a háborúba elmentek ölni és meghalni a férfiak, sokuk akaratuk ellenére, ezért nem volt elég férfimunkás.
Geraldine mindössze pár hetet dolgozott a gyárban, mert nem tetszett neki a nehéz, koszos munka, és féltette a testi épségét. Tudni illik, egy fémgyár nem pont a legveszélytelenebb munkahely.

A poszt szerzője ugyanazt a balfasz hibát követi el, amit a feministák többsége:
Szerencsétlennek fogalma sincsen a STATISZTIKÁKról. Nem tudja, hogy a munkahelyi sérülések túlnyomó többsége férfiakat érint. Pld. minden 100 munkahelyi balesetben elhalálozott férfire körülbelül 5 munkahelyi balesetben elhalálozott nő jut.
A poszt szerzője a legalapvetőbb gazdasági problémákkal sincs tisztában a fizetési szakadékkal kapcsolatban. Tudni illik, hogy a nők jóval kevésbé hajlandóak veszélyes, stresszes munkákat végezni. Kevésbé hajlandóak utazni, vagy sokat ingázni. Sokkal szívesebben vállalnak részmunkaidős állást. Sokkal kevésbé hajlandóak lemondani a vágyaik, álmaik, személyiségükhöz közeli állásról, mint a férfiak, akiktől elvárja a társadalom (értsd: nők; lásd: hipergámia), hogy többet és többet keressenek és ezt a pénzt költsék nőkre. Ott a terhesség és a szoptatás, amit biológiailag lehetetlenség a férfiak számára. Ott a tény, hogy a munkáltató folyton veszélyben van, hogy a női alkalmazott elmegy szülni. Egy barátnőm könyvtári rendszerekkel foglalkozik, és egy 2 éves projektet negyedik éve csinálnak már, mert kétszer olyan nőt bíztak meg a munkával, akik hirtelen elmentek szülni X hónap munka után.

Tovább is lehetne még ragozni a témát, de mostmár meg kéne csinálni a házi feladatot.
Saint-Exupery "gondolatának" egy kicsit bővített változata, amit idézni szoktak a következő: "Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan." Szerintem ez a világirodalom legbutább mondata, legalábbis azok közül, amelyeket ilyen gyakran…..
GTOnizuka 2013.09.12 16:03:09
@Infomáció:
Etikát oktatni talán a legnehezebb a tárgyak közül olyan tekintetben, hogy egyáltalán nincsen rá megfelelő számú és minőségű oktatónk, tantervünk, tanítási módszerünk vagy valami.

Egy pártíz órás gyorstalpalótól nem lesz valakiből etikatanár. Az emberek túlnyomó többsége, a tanárok többsége teljesen inkompetens a témában. Felnőtt korra szinte mindenkinek van egy leszilárdult értékrendszere, amiből nem enged, ami mindig tele van hibákkal és vakfoltokkal. A tanárok sem sokkal különbek. Különösen nehézzé teszi a politikailag és ideológiailag egyáltalán nem semleges légkör, ami ma itthon van.

Valóban hasznos lenne valami etikaóra-szerűség, csak abszolút más formában. Még korai ítélkezni, de nagyon valószínű, hogy így semmi értelme, vagy akár még ártalmas is lehet a társadalomra nézve.
Szóval Saeed Malekpour Iránban született, és hosszú ideje Kanadában élt és dolgozott webfejlesztőként, majd 2008-ban hazalátogatott a kvázi vallásos diktatúrában élő Iránba a haldokló édesapjához és akkor BAMM: lecsukták az iráni hatóságok. Nem tudjuk, hogy Saeed…..
A nők elleni erőszak egyik igen gyakori formája az, amikor értelmi fogyatékos vagy mentális zavarokkal élő nőket kényszerűen sterilizálnak vagy kényszerítenek arra, hogy megszakítsák terhességüket. A rendszerváltás óta egyre nehezebb információkat szerezni a témáról, de egy 1989-ben publikált…..
GTOnizuka 2012.12.14 04:26:40
@dark future:
Hibás dolog izmusokban és oldalakban gondolkozni. A felvilágosult ember ügyekben és megoldásokban gondolkozik, nem pocsékul definiált cimkékben.
GTOnizuka 2012.12.14 04:51:20
@verdestamas:
Teljesen abszurd a gondolat, hogy "minden embernek joga van gyereket vállalni".

Szerinted tehát akinek várhatóan sérült gyereke születik majd az nyugodtan vállaljon csak gyereket?
Szerinted ha a szülők súlyos betegek, vagy droghasználók, tehát akinek a gyereke eleve úgy születne, hogy AIDS-es, vagy kokainfüggő azok teremtsenek kokainfüggő és AIDS-es újszülötteket?
en.wikipedia.org/wiki/Prenatal_cocaine_exposure

Mi a helyzet a túlnépesedéssel? Ha például Kínában megszűnnének a népességszabályzó intézkedések (miknek a kivitelezése pocsék és ezer sebből vérzik) hány év kéne mire az éhínség, szegénység, nyomor, környezetszennyezés, satöbbi miatt hatalmas vérontások történek ki?

Micsoda szörnyeteg vagy te? Kérdezném. De tudom, hogy csak nem látsz tovább az orrodnál és nem tudod agyi rövidzárlatok nélkül átgondolni a kérdést.

A szaporodás nem jog, hanem privilégium, felelősség, kötelesség – és a társadalomnak ezt így kell látnia, nem csak a jelen, de a jövő társadalma és újszülöttjei érdekében is.
GTOnizuka 2012.12.14 04:24:42
@$$$=$$$:
Nem azonosítható ez a szemlélet a liberalizmushoz.
A mai bejegyzésben egy érdekes, elemi témát kezdek boncolgatni. Kissé talán furcsa, hogy ezen gondolkodom, de egy hír adta a végső lökést.Az egyik internetes portálon olvastam pár "önkényes igazságszolgáltatóról". A story annyi, hogy  megöltek egy tanárt és a…..
GTOnizuka 2008.08.14 02:00:18
Üdv. Először is, tisztában vagyok vele hogy több mint két hónapos a topik, de azért kommentelek mert hát az olvasottak után olyan kommentelhetnék öntött el.

Sok okos dolog elhangzott de pár sorral egyátalán nem értek egyet.
Először is miért ellenzitek a halálbüntetést? Olvastam a nagyapádról szóló bejegyzést, engedd meg hogy így fogalmazzak:

1. Pénz
Egy börtön megépítése pénz.
Egy rab őrzése pénz.
Egy rab etetése pénz.
Egy rab takarítása pénz.. és még sorolhatnám tovább. Szóval képzeljétek el ezt:

Valaki megöl valakit (jobb esetben megöl valakit és nem elrabol, megcsonkít megerőszakol ÉS megöl valakit, mert hát ilyen is van, nem is olyan ritka mint azt gondolná az ember).. szóval valaki megöl valakit és mi humanitárius, jófej emberek a nagypapa kezére ütünk és azt mondjuk:
"Nem papa, nem kaphatsz jobb orvosi ellátást, most ennek a más vérében tocsogó idegennek kell fenntartsak a te pénzedből egy börtönt meg ezerféle szervet és szolgáltatást ami egy rab fogvatartásához szükséges."

Szóval akarjuk e még mindig azt hogy az emberi nem söpredékének ki legyen nyalva a segge? Persze nem azt mondom, hogy legyen statárium és mindenkit le lehessen lőni a gyilkosság helyszínén, de aki nagyon hosszas és teljesen alapos nyomozás után bűnösnek találtattatott egy főben járó bűnben annak minimum golyót a fejébe. Persze nem mondom, hogy minden gyilkosság halálbüntetést vonjon maga után és azt sem mondom hogy csak gyilkosság vonjon maga után halálbüntetést.

Ez az egyik dolog.

2.
Elrettentő erő
A másik az az, hogy hiszem hogy egy kivégzésnek nagyobb elrettentő ereje van mint annak, hogy "életfotytiglan".
Mi a picsa? Rég olvastam már a büntetési eljárásokról, de úgy emlékszem hogy Európában talán Magyarországnak van a legtovább tartó életfogytiglanja. Úgy emlékszem hogy nálunk a maximum büntetési idő valóban életfogytiglanig tart, ellenben más államokban általában 15 év, de ha jól emlékszem 8-10 alá is mehet ez az időtartam a világ némely segglyukában.
Tényleg elrettentőbb leülni a büntetést, mint meghalni? Nem vagyok biztos benne hogy átélve egy ilyen büntetést mit gondolnék, szerintem úgy vélném hogy jobban jártam a büntetéssel, nade az élet elvesztése szerintem a legtöbb embernek nagyobb hátráltatő erő lenne egy bűn elkövetése előtt.
Bokrifnak valahol igaza van hogy a gyilkosoknak van egy elmebeteg és egy szervezett bűnöző csoportja és rájuk kicsi hatással van az elrettentés de szerintem kevesebb az értelmi fogyatékos az életfogytosok közt mint abból a mondatodból sugalltad, illetve teljesen jogos és praktikus lenne nemi erőszakért, emberkereskedelemért, kínzásért, fogvatartásért is halálbüntit odavágni. Nem hinném hogy akit két évig egy pár négyzetméteres sötét pincében tartanak és csak baszni járnak le hozzá az valaha is képes lesz mosolyogni (vagy egyátalán ember módjára viselkedni a traumától), például. Ergo, felér egy gyilkossággal.

3.
Bűnhődés
Ezek az emberek vajon tényleg megjavulnak? Átértékelik az életüket, az értékrendjüket és gyötri őket a bűntudat? Kétlem. Igaz, nem tudok felfogni 15-20 évet egy zárkában, még egyet sem igazán, de általában aki gyilkosságra képes az, ahogy Kun-kun fejtegette, nem értékeli túlságosan az emberi életet.
Rehabilitáció. Nem hiszek benne. Biztosan van egy kisebbség akiknél ez létezik, te állítom a többségből nem lesz mintapolgár, szabadulás után ugyanúgy rugdossa majd a kutyát, veri az asszonyt és alkoholizál.
Ez az egyik. A másik meg. Mi a fene lesz egy büntetését leült gyilkosból? Énekes biztos nem. A Megasztárban az menő ha előtte oroszoknak pornót forgattál (Karsai Zita), oroszoknak ölni nem. Hajléktalan az lehetsz, hacsak nincs szerető családod vagy egyéb szociális szálad valakihez aki segít elindulni utána.
A megoldás: Szerintem adózzunk többet, szakítsuk le a gombot nagyapádról és nagyanyámról és létesítsünk neki munkahelyet, vagy inkább csak amolyan segélyt és akkor eljárnia dolgozni sem kell.


Volt még pár dolog, de arról kipörgés közben elfeledkeztem. Elnézést a helyenként durva hangnemért.


Öngyilkosság.
Valójában az öngyilkosság egy bonyolult dolog.
Az hogy milyen kedved van, az érzéseid, az élethez való ragaszkodásod mindenféle szervezetedben keringő vegyi anyagok (hormonok, fehérjék, izék, elképzelésem sincs mik) függvénye. Joga van e az embernek öngyilkosnak lenni?
Mi van akkor ha a saját életét kioltani készülő ember csak egy betegségben szenved? Túl erős szociális nyomás helyezkedik a vállára? Épp trauma érte az életben?
Ha a szike/gyógyszer/pszichológus/idő vissza tudja adni az ember életkedvét, a boldogság érzetét akkor miért kéne hagynunk hogy végezzen magával akárki is.
Azok akik öngyilkosságra adják a fejüket javarészt megmenthetőek lennének emberi figyelem/terapeuta/gyógyszer vagy valami hasonló segítséggel.

Aztán szeretnék még beszólni Bokrifnak, aki szerint az ember nem ösztönlény. Nos, bár szeretném hogy a fény pislákoljon minden ember házából.. vagy hogyisfogalmazott a hogyiski.. Nem értek ezzel száz százalékosan egyet. Bizonyos érzelmek és ösztönök néha olyat koppintanak a ráció fejére hogycsakna.
Azzal sem értek egyet hogy az öngyilkosság civilizációs jelenség lenne. Bár valóban sok eset családi/szociális hatás/trauma ilyesmi hatására történik azért ott van az általam említett betegség/genetikai hiba, etc jelenség is. És ha már a büdös, buta állatokra kell kenni mindent, akkor az állatoknál is létezik az öngyilkosság/élet feladásának jelensége. (nem, a lemingek pont nem, urban legend)