Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mejani

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most mindjárt roppant irritáló módon felfedezem a spanyolviaszt, ráadásul nem is egyszer; aki elolvassa a következőket, és a bejegyzés végéig nem kap szívrohamot a döbbenettől, annak pirospont jár. Vagy aranycsillag. Mert túllépett távmunka-elképzelés tekintetében az…..
mejani 2008.08.13 21:36:48
Kedves Hölgyek! Elnézést, hogy egy férfi "bepofátlankodott" a kommentezők közé, de úgy gondolom, hogy távmunkásnő és távmunkás férfi közt nincs olyan nagy különbség a távmunka körülményeket tekintve. A felsoroltakhoz lenne néhány hozzáfűzni valóm.
(Mi párommal újságtördeléssel, grafikai tervezéssel foglalkozunk.)

1. Csak azt csinálhatom, amihez közelről is értek. Igen ez teljesen igaz, SŐT nemcsak hogy értek hozzá, hanem nekem MAGANAK rendelkeznem kell a munkához szükséges ESZKÖZÖKKEL is (pl. hardver, szoftver). Lehet, hogy eddig csak böngészésre használtam a számítógépemet, de most már komolyabb vas és szoftverek is kellenek!

2. Igen, dolgozni is kell. DE nem mindegy milyen körülmények között! Egyébként pedig azok a házi munkák, melyeket a nő eddig is megcsinált, ezután is elvégezendők, CSAK mostmár megtehetjük, hogy nem este hazaérve fáradtan "kapkodjuk" el a dolgot, hanem okosan beoszthatjuk az időnket.

3. ... egyedül vagyok. No azért ne temessük el szegény távmunkásnőt, nem kell ebbe belehalnia. Kétségkivül nincsenek olyan munkatársak, akik fizikai értelemben körülvesznek, eleinte hiányozhat a társaságuk, DE semmi baj, vannak ismerősök, barátok, akikkel eddig ritkán találkoztunk, mostmár gyakrabban megtehetjük. Ha pedig problémánk van, AKKOR SEM VAGYUNK MAGUNKRA UTALVA! 2008-ban már feltalálták a telefont, sőt ott az msn, skype, stb.!!

4. "Nem noszogat senki (?) Senkit nem érdekel, miért nem csináltam meg időre a feladatot." No itt is álljunk meg egy szóra. Előszöris az, hogy a főnök (és az ügyfél!) nem áll fölöttem meló közben JELENTŐS KÜLÖNBSÉG a korábbi munkaviszonyhoz képest! Nem tudom, ki hogy van vele, de én ha valaki áll fölöttem sokkal nehezebben tudok koncentrálni a feladatomra, hátmég, ha az illető még fel is tart, vagy kritizál, esetleg vélt, vagy valós okból egyfolytában szidalmaz. Ennek hiányában sokkal jobban megy a munka, hamarább is végzek vele! Másrészt a határidő, az tényleg határidő, DE emberek vagyunk és nem gépnek szegődtünk el! Néha becsúsznak előre nem várt problémák, csak az a lényeg, hogy ezekről tájékoztassuk munkadónkat, ügyfelünket.

5. Igen, van kinek megfelelni. Tényleg ugyanazzal a precizitással, elhivatottsággal kell dolgoznunk, mint a régi helyen, DE (lásd az előbbi mondatomat) bizonyos fokig a munkaadómnak, ügyfelemnek is megértőnek kell lennie (hacsak nem a maffiának dolgozunk). És ha úgy érezzük, hogy nem elég toleráns, azon a bizonyos "piacon" nem csak árus van másik, hanem vevő is! Ha van rá lehetőségünk, ne szégyeljünk munkáltatót (ügyfelet) váltani!

Végezetül: A párnán kényelmesen lábkörömápoló, arcpakolást vakargató hölgyek semmilyen munkahelyen nem kelendőek!!! Legyen az távmunka, vagy rendes munkahely, aki a meló rövidebb végét szereti megfogni, az előbb-utóbb így is, úgy is munka nélkül marad. Ettől persze még lehet, hogy meg tud élni, hiszen a régi igazság szerint munkával nem lehet pénzt keresni (találni), de ez már egy másik történet...