Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Máthé Elek

8 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már sokszor nekifutottam ennek az írásnak, de soha nem jutottam a végére – de még a közepére sem. Elsősorban azért, mert az első mondatok visszaolvasása után már éreztem, hogy ezer sebből vérzik; nem érthető, félreérthető, vagy egyszerűen csak hamis. A dilemma ettől…..
Ha bármi olyan eszedbe jut, amit szeretnél a blogon megírni, de konkrétan nem kapcsolódik egyetlen poszthoz sem, akkor annak itt a helye - offolj bátran, itt szabad a pálya!..
Máthé Elek 2010.03.05 06:24:21
Írtam egy cikket a blogról (saját néven, amivel ezt is írom):
nol.hu/lap/tv/20100305-fulemule_a_veceben
Az itteni nickemmel szerettem volna a cikket jegyezni, de az nem ment, ezért írom ezt is saját néven.
Máthé Elek 2010.03.05 08:48:34
@Mr. Pither: @semiambidextrous: :) Köszönöm!
A cikk egyébként Jakab egyetértésével és közreműködésével készült, úgyhogy az esetleges hibákért nyugodtan szidjátok őt! ;)
WhimsicalLL Ingyen Forró Krumpli 2010.02.16 14:00:00
 Ez egy feladatkészítő alkalmazás, ami teljesen ingyenes: hotpot.uvic.ca/   Elsőre talán nem könnyű kezelni, de elég hamar rá lehet jönni, hogy hogy működik. (Hogy-hogy? Működik?!) Ha valakinek kérdése van, szívesen segítek.    Íme, egy saját…..
Máthé Elek 2010.02.19 10:48:20
@semiambidextrous: Csak fogalmazni nem tudok, azért nem értetted. Szóval a Hot Potatoes magyar fordítását én követtem el, és ha esetleg a szoftver magyar felületét használjátok, érdekelne, hogy vannak-e jobbító javaslataitok.
(Egyébként ismersz, majd megírom, de gondoltam, hogy ezt a saját nevemről írom, mert így tűnt logikusnak.)
Máthé Elek 2010.02.19 12:06:22
@semiambidextrous: Mailt írtam...
De azért van annak varázsa, hogy az ember beír a saját nevén, és megkérdezik tőle, hogy "ki vagy?" :).
A Wetpaint lehetővé teszi, hogy könnyen, egyszerűen és gyorsan saját honlapot hozzunk létre (tényleg egyszerű, tessék kipróbálni, ráadásul még jól is fog kinézni, mert sok design közül választhatunk). Ráadásul ez nem csak egy saját honlap, hanem szerkesztői hozzáférést…..
A Stickman Murder Mysteries (cím: http://www.normandcompany.com/STICKMAN/ - fontos a kis- és nagybetű közötti különbség!) ismét egy olyan honlapra példa, amit a készítői nem nyelvtanulóknak szántak, mégis remek lehetőséget nyújtanak erre is. Egy nyomozó szerepét kell…..
Egyszerű játék, igényes kivitelezésben. Egy hatbetűs szó betűiből kell egyre hosszabb szavakat kiraknunk, hogy ezzel elősegítsük a virágunk növekedését: http://www.mylifetime.com/fun-games/games/fit-brains/wild-word-garden..
Egyszerű, de mégis rendkívül szórakoztató játék: megnézünk egy felvételt, amin valaki elmond két sort Kipling híres verséből, az If-ből, és megkérdezi, hogy az akcentusa alapján ki tudjuk-e találni, honnan jött:http://www.languagetrainersgroup.com/accent_game.htmlHa akarjuk,…..
A cím nem vicc: a www.freerice.com oldalon keresztül tényleg segíthetünk az éhezőknek, ha jó a szókincsünk. Minden egyes helyes válasz után 20 szem rizst nyerünk az ENSZ Világélelmezési Programja jóvoltából - és akármeddig játszhatjuk. Ha hibásan válaszolunk, valamivel…..
Internet a nyelvórán Kertépítő 2008.08.28 06:00:00
Lehet, hogy ez inkább felnőtteknek szórakoztató játék a téma miatt, de mivel a tizenévesek körében a szimulációs játékok rendkívül népszerűek, talán nekik is megtetszhet a http://www.welcomebackspring.com/?p=yard címen megtalálható játék. Első hallásra nem tűnik nagyon…..
A zenét szinte minden tanítványunk szereti, tehát érdekelni fogják őket az erről szóló anyagok, érdemes ezeket felhasználni. Mi magunk is kiválaszthatjuk, hogy mit hallgassanak vagy olvassanak a témáról, de valószínűleg motiváltabbak lesznek, ha meghagyjuk nekik a választást -…..
A www.bitstrips.com segítségével rendkívül egyszerűen készíthetünk tetszetős képregényeket online. Pár kattintással kiválasztjuk a szereplőket, beállítjuk az arckifejezésüket vagy a testtartásukat, beírjuk a szöveget, és már készen is vagyunk - tényleg ennyi az egész.…..