Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KerApa

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Donald Trump a milliárdos üzletember megnyerte az amerikai elnökválasztást tegnap este!  A világnak az a része akik csak a CNN és BBC híreire alapozták az információikat, ez a hír most kétségbeejtő és félelmetes, sőt hihetetlen!  Pedig igazándiból csak az történt, amit sokan sejtettünk, de…..
KerApa 2016.11.12 12:21:10
Köszönjük az írást Éva! Nem élek Amerikában, ezért kivűlállónak számítok. Ettől függetlenül én azt látom, hogy ha egy ember a totális média ellenszél ellenére képes megszólítani a társadalom perifériára szorított jelentős tömegeit, az az ember megérdemli, hogy az ország vezető embere legyen. Persze az eredményekből látható, hogy Clintonné valójában több szavazatot szerzett, köszönhetően a keleti és nyugati szélsőségesen elliberálisodott népesebb partvidéki államoknak, de hála az igazságosabb elektori választói rendszernek, egy olyan vezető ülhet az elnöki székbe, aki mégiscsak 30 államban nyert az 50-ből, tehát az összes állam 60%-át Trump hozta. Lehet itt rinyálni, hogy Clintonné több szavazatot szerzett, dehát az USA egy szövetségi állam, melynek 50 tagja van, nem pedig 20, és pontosan tudták, hogy nem elég több szavazót nyerni, hanem több államot is kell.

Szememben a totális republikánus elit leszerepelt, nem érdemelték meg, hogy Trump kikaparta nekik a gesztenyét és megnyerte a GOP-nak a szenátust és a kongresszust is. Azok, akik a saját politikai táboruk helyett a politikai ellenfélre szavaznak, azok egész egyszerűen árulók. Remélem, hogy Mr. Trump szembesíteni fogja őket egyenként azzal, hogy mit tettek.

Eddig üzletemberként sikeresen küzdötte fel magát, az üzleti élet sikerességének mércéje pedig az, hogy tud valaki a semmiből egy sokmilliárdos vállalatbirodalmat felépíteni. A politikus sikerességének mércéje, hogy tudja elérni, hogy huzamosabb ideig a szavazók tömegei álljanak mögé. Az első lépcsőfokot elérte, mert meg tudta szólítani azokat a tömegeket, akiket eddig nem érdekelt az "establishment". Ha ezek felé tett ígéreteit teljesíteni tudja, nyert ügye lesz, mert a szavazó tud hálás is lenni. Nagyra tudja becsülni az olyan embert, aki tartja a szavát, és látja, hogy közéjük megy, közülük valónak érzi magát. A szavazó most még azt is megbocsátotta Trumpnak, hogy elszólásai, viselkedése alapján gyarlónak tűnt, amely miatt totálisan betámadta a teljes liberális média. De talán így még jobban tudta magát azonosítani a hétköznapi emberrel, akinek ugyanúgy megvannak a maga hibái. Miközben a másik oldal a saját köztörvényes hibáit megpróbálta minimalizálni; nyilván ez nem keltett szimpátiát a társadalom nagy részében. Attól, hogy az emberek tömegei nincsenek kint az utcákon a politikusok viselt dolgai miatt, attól még nagyon határozott lappangó véleményük lehet. Hát ez most előjött.

Viszont a választót csak egyszer lehet becsapni, többször nem. Ezt nagyon jól megértette Orbán Viktor, ezért is lehet Ő sokciklusos miniszterelnök. Csak remélni lehet, hogy Mr. Trump is hasonlóképpen jár el és legalább olyan sikeres elnök lesz, mint Reagan elnök volt.