Regisztráció Blogot indítok
Adatok
horthyadmiral

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét tenger Off topic 2022.07.20 08:53:43
Korábbi weblapomon volt az a rossz szokásom, hogy írásaimhoz időnként hozzátoldottam olyan fejezeteket, melyek anyaga a cikkek választott témájához csak feltételesen kapcsolódott. Ezekben főleg egyes történeti/politikai eseményekről, vagy azok utólagos értelmezéseiről fejtettem ki saját…..
horthyadmiral 2022.07.22 02:09:01
Sziasztok, amikor először 2012-ben az acélmonstrumon olvastam ezt a cikket, akkor nagyon haragudtam rád kedves szerző :-) 10 évvel később újra elolvasva már részben igazad adok Neked.
45 éves lettem, 10 éve élek külföldön, nagyobb lett a fiam stb.
Én csak a saját tapasztalataim alapján ítélem meg a hazám sorsát, mi magyarok örökké a Kelet és a Nyugat között ingáztunk, sokszor elnyomtak minket és szerintem emiatt szinte mára alig maradt valami erő bennünk, valahogy mindig valakit akarunk követni , másolni...de ez csak az én szubjektív véleményem.

Berlinben élek, ez a mai Babilon, buzi propaganda, muszlimok stb. én sem ehhez a Nyugathoz akartam csatlakozni a szocializmus után, Európa egy süllyedő hajó és jó magyar szokás szerint megint rossz hajóra szálltunk, de talán nem is volt más hajó akkor a kikötőben (1990-ben).

Olyan változások előtt áll a világ amire 1945 óta nem volt példa, csak remélni tudom, hogy a télen nem fagyunk meg itt Németországban, és a családom is átvészeli ezt a nehéz gazdasági válságot.

Örömmel olvasom a cikkeidet, ilyenkor egy kicsit kikapcsolódok a napi stresszes munkából, és boldogan olvasok az anyanyelvemen. Én büszke vagyok a magyarságomra és akivel csak találkoztam itt és máshol a nagyvilágban, sokat utazok, szerencsére nem tapasztaltam azt, hogy bennünket magyarokat utálnának.

Minden nemzetnek vannak ocsmány és normális tagjai. Én abban hiszek , hogy mindenki aki külföldön melózik és él azzal csak gyarapodik a nemzet minden szempontból. Értsd tudás, tapasztalat, látókör szélesedés stb.
De ezeket csak egy bizonyos életkor után értheti meg az ember.

Mindig elolvasom a kommenteket, abból is sokat lehet tanulni, minden kedves olvasódnak és Neked is jó szabadságot kívánok!

P.S. : augusztusban megyek haza szabira, viszem a csónakomat is , a Tiszán leszek :-) Egyszer egy sört megihatnánk, nagyon régi olvasód vagyok :-)
Tisztelettel Szabó József
horthyadmiral 2022.07.24 21:17:07
@savanyújóska: Kedves Zoltán! Októberben is szívesen találkoznék Veled :-) Talán én vagyok az egyik leghűségesebb olvasód , de egy ilyen kisebb közönség találkozóban benne lennék :-)
A japán gépek második hulláma 11.38-kor indított támadást az angol hajók ellen. A Genzan ezred tizenhat, torpedókkal felszerelt G3M bombázója két hullámban közeledett az angolok felé. Kilenc bombázó a Prince of Wales, hét a Repulse ellen indult. A gépek a Type 91 légitorpedókkal voltak felszerelve,…..
1910 körül. Rákhalász gyerekeivel és zsákmányával. Manaia, Waikato, Új-Zéland..
Hét tenger A La Plata-i csata 4. 2020.12.28 11:40:58
A három vontatón összezsúfolt kimerült, éhes, elcsüggedt tengerészek másnap reggel érkeztek meg az argentin fővárosba, ahol azonban korántsem várta őket olyan baráti fogadtatás, amilyet reméltek. Langsdorff abban bízott, az argentin hatóságok hajótöröttként fogják majd kezelni őket, és lehetővé…..
horthyadmiral 2021.01.11 14:37:49
@savanyújóska: Én csak a személyes tapasztalataimat tudom megosztani Veletek a sorkatonaságról. 1996- ban érettségiztem egy vidéki vendéglátó suliban, utána augusztusban bevonultam, Kecskemétre akkor még alakulat szinten volt a kiképzés, nem ilyen központokban. Minden laktanyában volt kiképző zászlóalj, ahol azokat, a kiváló képességű altisztek, tisztek, vezették akik már a 8 órás munkaidőt sem bírták ki józanul... 6 hét volt az alapkiképzés ahol kemény 9 db lőszert lőttem el az AMD-vel, előtte a TOZ -as kispuskával gyakoroltunk...
Szerencsém volt, hogy édesapám aki vadász volt sokat gyakoroltam fegyverrel, sőt AK-47 ese is volt persze hatástalanított amivel a fegyver szét és összeszerelését gyakoroltam, emiatt lettem zászlóalj bajnok :-)
Véleményem szerint a 12 hónapnak nem sok értelme volt, sok szép élmény volt, de én csalódtam a honvédségben, szégyen amiért spórolni kellett a lőszerrel...ez mindig is hagyomány volt a honvédségben, holott 1952-es gránátokat dobtunk el a gyakorlaton...szomorú voltam, mert szégyelltem , hogy ennyire nem működik semmi de legalább szépen meneteltünk, meg takarítottunk. Az ellátás , kaja tűrhető volt, de az alakulat , egyszerűen vicc kategória volt. Szentgyörgyi Dezső harcászati repülőezred egy század erejű kötelékkel, alkatrészhiánnyal spékelve , üzemképtelen teherautókkal... Sokszor mondtam később hivatásos koromban is 1997-2004-ig ennél az alakulatnál, hogy minket az 1944-es összeomlóban lévő Wehrmacht , kb. 48 óra alatt ledózerolna ...az a vicc, hogy ez nem vicc volt sajnos. 2000- be 4 db teherautója volt a logisztikai zászlóaljnak, amikkel el lehetett indulni, támadásra jók lettek volna, de már vissza nem tudtak volna vonulni velük...
szerencsére már 12 éve külföldön dolgozom, de üzenem a sok okosnak , hogy a Bundeswehr is hasonló cipőben jár itt Berlinben, személyes tapasztalatom van katonákkal , akik mindennek elmondhatóak csak elégedettnek nem...
Várom a következő posztot, mint zsidók a Messiást :-)

Üdv
horthyadmiral 2021.01.11 21:36:28
@omron: Tudod, szerettem az egyenruhát, imádom a hadtörténelmet azóta is, és az édesapám aki már sajnos nincs köztünk Kecskemét város tűzoltó parancsnoka volt 25 évig, a 34 éves szolgálatából, ezredesként ment nyugdíjba. Én is az akartam lenni, de nem szívesen lettem volna a beosztottja :-) Így maradt a honvédség, persze csókos , hátszeles voltam, sokat szívattak emiatt, de klassz életem volt. Én büszke voltam az egyenruhára szerettem a lövészeteket, amire hivatásosként sokkal több lehetőségem volt, emellett veterán motoroztam, csajoztam stb. De 27 évesen már sokkal érettebb az ember mint 20 évesen, láttam a korrupciót, hozzá nem értést, kommunista , alkoholista vezetők piti kis csalásait, hánynom kell ha ezekre visszagondolok. Külföldi szolgálatra elvből nem jelentkeztem, a fizu meg szánalmas volt. 2004-be az utolsó nettóm, főtörzsként 74 ezer Ft volt. Visszamentem a szakmámba, és 2007 óta szakács vagyok külföldön, volt ebben Andorra, Ausztria, jelenleg Berlin, már 7 éve.

Korom Ferenc, és az elődje is apám barátja volt, ismertem, sőt személyesen találkoztam is vele, kiváló emberek és szakemberek voltak, de a szarból nem lehet várat építeni.

Ami anyagi technikát hagytak elpusztulni ezekben az időkben az szégyen, szívesebben lettem volna a Horthy-hadseregben katona. Akkor is jobb lett volna szolgálni, mint ebben a mai szar világban.

röviden ennyi nem akarok senkit a múltammal terhelni, de jól esett leírni és köszi, hogy kérdeztél :-)

Üdv József