Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mezocyclone

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minapi installáció sokkal találóbb, mint azt elsőre gondolnánk...
Mezocyclone 2021.03.23 10:02:53
Ez a poszt a neobal valosaghamisito attitudjebe illik. Mantrazni, elhitetni, hogy diktatura van, de majd jonnek ok, akik vegre megvalositjak az idilli demokraciat. Amig ez nem valosul meg, addig diktatura van. Mert ok azt mondtak es kesz. Ezen hamis tenyallitasuk minden tettuk es szavuk eredoje es alatamasztoja, egyben igazoloja a valosaghoz valo viszonyatol fuggetlenul. Lattunk mar ilyet, ugy hivtak oket, bolsevikok.
Nos, ebben az allatfarmban a kovetkezo dolgok vannak, a teljesseg igenye nelkul:
- 24.hu, Telex, hvg, 168 ora, ES, Atv, 444, bloggerek, youtuberek, kulturharcosok hada stb.
- Ellenzeki varosvezetok akiknek a demokratikus megvalasztasat ezek a disznok valahogy nem akadalyoztak meg
- Ellenzeki parlamenti kepviselok akik bejarnak dolgozni havi tobb millaert es szabadon kritizaljak ezeket a disznokat, elovalasztast szervezve es ezeknek a disznoknak a diktaturajaban valasztason akarnak indulni gyozelmi remenyekkel
- A disznok vilaga ellen lazadok kozott olyan alakok es gyerekeik tunnek fel a demokracia etalonjakent tetszelegve, akik egy valodi diktatura hithu kiszolgaloi voltak, lasd, Dobrevek, Gyurcsanyok, Fekete Gyorok, Donathok, ja es egy Varju is akad koztuk
- 1956-ban, majd a szocializmusban, ahol az allitolagos disznok mai elnyomtt es vergodo ellenzeke jol erezte magat, millios szamban vandoroltak, mitobb szoktek, menekultek magyarok kulfoldre
- A mai elvandorlok nem menekulnek semmi elol, hanem csak tobb penzt akarnak keresni, de alig vagy egyaltalan nem elnek se jobban se rosszabbul, mintha itthon kerestek volna boldogulast. Jo reszuk diplomat nem igenylo, kisegito vagy ketkezi munkabol el jellemzoen nemet vagy brit teruleten. Gyakran nagy a kontraszt akozott amit allitanak magukrol es ahogy valoban elnek, sokszor erdemi jovokep nelkul egyik naprol a masikra. Fo motivacoijuk a tobb penz elerese, semmi mas, egy reszuk amugy kvazi ingazo, par het penzkereses kinn, majd par het itthon lebecolas.
- Nem tudom hogy lett a budai var es karmelita a gazda haza, de azt tudom, hogy van egy Dobrev nevu posztkomcsi alakulat, aki szabadon valogathatott, melyik fenyuzo villaba szeretne ideologialag megalapozottan bekoltozni es hat el is vette ami jart neki, szegeny szerencsetlenek most ott vannak elnyomva a disznok altal, pici kis milliardos cegecskejuket iranyitva es kormanyfoi almokat dedelgetve.
- van egy Gyurcsany nevu elnyomott is, aki a disznosag elott kormanyfokent is regnalhatott, akkoriban hazudozott, szemkilovetett, sukorozott, de utana olyan nem demokratikus valasztasokon amelyen Karacsonyok gyoztek, mar nem tudott gyozni, de nyilvan a disznok elnyomasa miatt tortent ez igy, nem feledve persze hogy kigyoknak is koze lehet ehhez
- a disznok elleni harc fiatal ikonja a Fekete Gyor nevu elnyomott, akinek forradalmi gondolatait par kattintassal elerhetjuk nap nap utan ebben az elnyomo diktaturaban, nevezett forradalmar igazi joletben nevelkedett es buszke arra hogy a disznok altal nem uralt nyugatra is kiszokhetett, ahol nagyon jol elt abbol a csaladi vagyonbol, amit meg a nagyapja szoci kaderkent lopott ossze Heves Megyeben a szocializmus boldog es szabad evtizedeiben. Ezert jart neki a nagybecsu kulfoldi oktatas is, amit allitolag csak a disznok engedhetnek meg maguknak. FGY baratnoje, bizonyos Donath csaladja a boldog es fenyesseges szoci demokraciaban es annak megtetemtese erdekeben allatok leoleseben es elhallgattatasaban vett reszt, dehat ezek a mai disznok megusztak valahogy azt is
- A lazado es forradalmar allatok szerint van egy fobunos, a ner-nek nevezett disznokracia elen allo hogolyo diszno forditott tukorkepe, bizonyos orban. Aki korabban jo kapcsolatot apolt a soros nevu, tozsdei manipulacikon hizott ellenalloval, de elarulta ot. Emiatt az elveit megtagado arulo miatt nem sikerul restauralni a fenyesseges es allati jo, bekes, immar az lmbtqxyz+3*3-gyokketto allatoknak is tobbletjogokat boztosito szocialis joleti nepi allati demokraciat megvalositani. Mert ez az orban elarult mindent es mindenkit, buszke forradalmi tigrisbol disznova vedlett, elarulta urat, Sorost.

Bar napestig folytatjato lenne, a fenti fikcio legyen eleg a gondolkodashoz a neobalos szerzonek. Van baj a kormanyzo erovel epp eleg. De hazugsagbol es valosaghamisitasbol, jol hangzo szlogenekbol volt eleg 2006-ban is. Itt lenne-e az ideje vegre magunkba nezni a valosaghamisitas helyett? Ja persze tudom, magam is diszno lettem, hiszen amig a vilag proletarjai nem egyesulnek, aki maskepp gondolkodik, diszno lesz. Mert aki ugye nincs velunk, az ellenunk van. Hat akkor szabadsag, elvtars!
Nem a Föld az egyetlen bolygó, aminek a felszínét valamilyen folyadék formálta. A Szaturnusz egyik holdján, a Titánon kisebb-nagyobb tavak hullámzanak, és folyók csordogálnak igaz, víz helyett folyékony etán és metán alkotja őket. A Marsnak a Földhöz hasonlóan jégsapkái vannak, a felszínén pedig ősi…..
Először még csak feltételezésként jött elő, azóta viszont már teljesen biztos, hogy az Iced Earth főnöke, Jon Schaffer is ott volt abban a tömegben, ami a tegnapi napon egy szimpátiatüntetést követően megrohamozta a Capitolium épületét. A politikát mindig is szívügyén kezelt zenészről, aki szerint a…..
Mezocyclone 2021.01.07 11:22:23
Miert kell annyi, velenyformalasban kuldetestudatos, posztolasi- es irasmaniaban leledzo arcnak gyokernek lennie?
Ha mar ennek ekkora hirerteke van, siman elferne egy ilyen cim: az ismert heavy metal zenesz is reszt vett a Capitolium megrohamozasaban. Vagy valami ilyesmi.
Aaah, dehogy. A cimvalasztas egyertelmuen azt sugallja, hogy a metal zeneszek gyokerek. Sot, a metalosok. Miert gyokerek? Mert van egy zenesz aki politiailag aktiv es valamilyen velemenye van?
Azt gondoltam, hogy aki a zenerol akar irni, annak a zene az elso. Egy pentaton skala az mindenhogy pentaton skala. Hala az egnek ezen egy politikai meggyozodes sem tud valtoztatni. Mert nem hagzik jol. Ahogy a cikk sem.
A heavy metal kifejezetten szereti egyebkent a tarsadalomkritikat. A mainstream kritikajat. Az alapveto emberi gyarlosagokra valo ramutatast, az alapveto emberi ertekekre valo ramutatast. Szamos kepviseloje magasan kepzett zenesz, hangszere virtuoza, a zenemuveszet mestere. A zenemuveszet egyik csodaja mindannak, amit az emberi minoseg jelent. A zenet szereto metalos arcok nem gyokerek. Akkor sem ha egy ilyen zenet jatszo zenesz politikiailag aktiv. Ez az o dolga es velemenye. Nem zeneszkent es nem a metalt szeretok kepviseleteben tette amit tett. Tehat a posztiro hazudik. A heavy metal hangos vagy epp a jazz jatekosan melankolikus lazadasa pontosan az ilyen hazug firkaszokkal szemben is kepes lesz a magasabb emberi minoseget kifejezni. A polarizalasra utazo, megbelyegzo, embereket egymasnak ugraszto politikai firkasz hadakkal szemben a zene mindig menedek fog maradni.
Mezocyclone 2021.01.07 12:29:18
@theshattered: ez igy korrektebb hangvetel es respekt, hogy atlathatova tetted a poszt kikerulesenek korulmenyeit. Gyakori sajnos hogy a hivatast osszemossak a maganemberi megnyilvanulasokkal. Egy hosszabb iras temaja lehetne, hogy egy adott szakma kepviseloje viszont milyen erkolcsi mercehez kellene hogy tartsa magat es mennyi felelossege van. Legyen szo barmely hivatasrol, pl. Zenesz v. Ujsagiro. Orokzold es soha ki nem meritheto tema, es persze borzasztoan nehez tema is. J. Hendrix mondta, a bluest konnyu jatszani, de nehez erezni. Hat ez is pont olyan.