Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mesztic

2 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reménytelen helyzetből is lehet nyerni – Újra védetté nyilvánították a Tamariska-dombot Országos jelentőségű védett területté nyilvánítják a csepeli Tamariska-dombot – jelentette be ma Fazekas Sándor a területen. Örömteli hír ez azután, hogy a Fővárosi…..
mesztic 2012.06.08 22:02:53
Többszörösen törvénysértő a döntés - az ombudsman a csepeli Tamariska-domb védettségét visszavonó fővárosi határozatról
Budapest, 2012. június 8., péntek (OS) - Nem felel meg a természetvédelmi törvény követelményeinek a Fővárosi Közgyűlés döntése, amely megszüntette a csepeli Tamariska domb természetvédelmi oltalmát – állapította meg Szabó Máté ombudsman. Ezen a területen ma is védelemre érdemes természeti értékek találhatóak. Időközben a Vidékfejlesztési Minisztérium a terület országos jelentőségű védett természeti területté nyilvánítását kezdeményezte a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatóságánál.

Budapest Főváros Közgyűlése 2011. októberi ülésén Csepel polgármesterének egyéni képviselői indítványára visszavonta a Tamariska-domb helyi jelentőségű természeti védettségét. A rendelet azonban jogalkotási hiba miatt nem lépett hatályba. Emiatt a közgyűlés a 2012. februári ülésén ismételten napirendre tűzte és megszavazta a javaslatot, annak dacára is, hogy a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága szakmai véleményében nem támogatta a védettség megszüntetését.

Az ügyben jövő nemzedékek országgyűlési biztosa még 2011-ben hivatalból indított vizsgálatot, amit az alapvető jogok biztosa fejezett be. Az ombudsman az eljárásban lényeges jogi, szakmai és formai hibákat talált. A védettséget visszavonó döntés sérti a védettségi szint csökkentésének tilalmát és nem felel meg a természetvédelmi törvény követelményeinek, mert a Fővárosi Közgyűlés olyan terület természetvédelmi oltalmának megszüntetéséről döntött, amelyen ma is védelemre érdemes természeti értékek találhatóak. A visszásságot az is jelzi, hogy időközben a Vidékfejlesztési Minisztérium a terület országos jelentőségű védett természeti területté nyilvánítását kezdeményezte a nemzeti park igazgatóságánál.

Mindezek alapján a biztos megállapította, hogy a Fővárosi Közgyűlés eljárása és a Tamariska-domb helyi védettségének feloldásáról hozott döntése többszörösen sértette a vonatkozó jogszabályi követelményeket, szemben áll az egészséges környezethez való joggal, illetve a jogállamiság és a jogbiztonság elvével. A biztos arra is felhívta a figyelmet, hogy a vidékfejlesztési miniszter által kezdeményezett országos védetté nyilvánítási eljárás nem orvosolja azt a tényt, hogy a Tamariska-domb a közgyűlés döntése óta nem védett terület.

Az alapvető jogok biztosa Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetőjéhez fordult a természetvédelmi oltalom helyreállítása és a visszavonó rendelet hatályon kívül helyezése érdekében.

Kiadó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala
Forrás:
os.mti.hu/hirek/75806/tobbszorosen_torvenyserto_a_dontes-az_ombudsman_a_csepeli_tamariska-domb_vedettseget_visszavono_fovarosi_hatarozatrol
Hogy mond, hogy mond? Hát a maga módján. Németh Szilárdék például rendkívüli képviselő-testületi ülést rendeznek pénteken délután kettőtől a Szent Imre téren. No nem azért, hogy köszönetet mondjanak a csepeli pedagógusoknak. Á, dehogy. Ők a pedagógus nap alkalmából a…..
A Csepel újság értesülése szerint embertelen körülmények között kezdődött és úgy is folytatódott május 24-én csütörtökön a XXI. kerületi önkormányzat képviselő-testületének ülése a polgármesteri hivatalban. Aggódó szülők, pedagógusok rekedtek a tanácsterem…..
mesztic 2012.05.27 11:28:40
@thomas_t: Látod, Thoms, arról lehetne vitatkozni, amit te írsz. Favoritjaid: Németh Szilárd és Balogh Gábor ezt nem hagyták. Már tavaly is hátulról, titokban, sunyin készültek a zeneiskola megfojtására, megszüntetésére. Tervük kitudódott, ebből indult a tiltakozás. A rejtegetett hatalmi bosszú (pénzügyi vizsgálat), a Balogh-féle csalás (plágium) volt a válasz a szülők és a tanárok nyilvános érvelésére. Az igazgató asszony elleni cirkusz már csak hab a tortán. Mocskos hab, de hab a hatalom mocsok tortáján. Másokkal akarták megetetni Németh Szilárdék, de a mocsok-tortát a képükbe nyomták azok, akinek szánták. Érvelhettek volna úgy mint most te itt megtetted, és lehetett volna válaszolni. Ez ma már senkit sem érdekel, látszik, hogy a kerületi Fidesz-mamelukoknak is csak a bosszú fontos. Közben saját mocsok-tortájukat törölgethetik saját képükről a habbal együtt. A folt így is úgy is ott marad a Fidesz képén és a törülközőjén - annak bedobásáig...
Nem rég örömmel számoltunk be arról, hogy egy BKV-buszon jó hangulatban is lehet utazni. Rövid életű volt az örömünk. Az index.hu ma arról számolt be, hogy elbocsátották a BKV-tól Bócsa Viktor buszvezetőt, miután az ATV riportot készített róla és sajátos vezetési…..
Ami ma Csepelen van, az sokak szerint egyszerűen abszurdum. Amit az alábbiakban olvashatnak az egy abszurd. Egyszerű abszurd a csepeli abszurdumról. Kedves barátom –  Kern Andráshoz hasonlóan –, „elfogott egy levelet”. Németh Szilárd…..
Tudatosan nem szerkesztem ki a jó hírű csepeli iskola és az iskolában tisztességesen dolgozó vezetők, vezető-helyettesek és pedagógusok nevét. Bár a történet vaskosan érinti őket, munkájukat, a „mese mégsem róluk szól”. Szól viszont, a kétharmados többséggel…..
mesztic 2012.04.03 00:09:46
@bögre56: Kedves bögre56! Jól értem, amit írsz VOX-nak? Sogórnő és a feleség egy helyen dolgozik, és az valóban a Kék iskola? És valóban az alpolgármester, aki egyszerre férj és sógor, szóval ez az alpolgármester a főnöke a saját feleségének és sógornőjének? Tényleg erről van szó?
mesztic 2012.04.03 00:10:53
mesztic 2012.04.03 10:09:26
@Turai: Ez lesz a fejlődés útja Csepelen? Miből lesz még családi vállalkozás? Vox megszólalhatna. Hátha ő még tud valamit. Én csak hallottam ezt, azt, de pletykálni nem szeretnék. Többet érnek a tények.
Polgármester Úr! Talán nem olvasta el az átvételkor az átadási dokumentumokat? Ha igen, akkor nem gondolja, hogy helyre kellene igazítania a Magyar Fórumban megjelent mondatatait?! Sőt! Nem kellene elnézést kérnie az előző vezetéstől, a nyilvánvaló, 3,5 milliárd forintos…..
Nem épülhet egy társadalom vagy egy kisebb közösség, például Csepel élete a múlt, a történelem átírására, meghamisítására, hazugságokra! Mi lesz ebből? Kártyavár! Hogy mi vezeti őket? Az, ami a Fideszt az egész országban. A múlt lerombolása, eredményeinek megtagadása,…..
mesztic 2012.03.19 18:30:32
@csaba péter: Én már nem csodálkozom NSZ egyetlen hazugságán sem, csak kíváncsi vagyok. Kíváncsi vagyok az újabb hazugságára, de főként arra vagyok kíváncsi, hogy ezt a hazudozást meddig folytathatja? Ha tudtok valamit, akkor időben szóljatok, nehogy lemaradjak a nagy befejezésről!
Nem teljesíti 2010-es választási ígéreteit a Fidesz és Németh SzilárdA Csepel újság értesülése szerint az önkormányzat képviselő-testületének legutóbbi, február 23-i ülésén a kerület idei költségvetésének elfogadása után, a kiemelt önkormányzati célok…..
mesztic 2012.02.27 09:46:18
@Énisvoltam: A kérdés nagyon jó, pontos és fontos. Tényleg: mikor lesz végre Csepelnek olyan vezetése, amelyik nem kreált ügyekkel, hanem a kerülettel foglalkozik, van programja és tudása annak megvalósításához. Nekem egyelőre az a gondom, hogy akik erre a kérdésre válaszolhatnának, vagyis a baloldali pártok, hallgatnak. Azért megszólalhatnának végre akár a CSÚ-ban, akár a saját fórumaikon. Hátha ők tudnak mondani valami biztatót arról, hogy mikor lesz Csepelnek valódi vezetése?!
A Csepel újság fájdalommal tudatja, hogy február 18-án, pénteken életének 65. évében elhunyt Feith Bence,  tanár, politikus, népművelő, fafaragó népművész. Temetéséről később intézkednek.Feith Bence sok évtizedes munkássága alatt volt általános iskolai…..
A Csepeli Hírmondó idei második számának 4. és 5. oldalán olvastam Borbély Lénárd alpolgármester nyilatkozatát. A riport címe: „Egy önmagát felélő rendszert kell önfenntartóvá tennünk”. Több gondom is akadt a cikkben leírtakkal kapcsolatban. Vegyük sorra.Biztos…..
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Pletser Ferenc rövid, súlyos betegség után, 66 éves korában elhunyt.A csepeliek körében jól ismert, megbecsült közéleti személyiség éveken át ifjúsági vezető volt a Csepeli Transzformátorgyárban, ezt követően dolgozott a Csepel Vas- és…..
A XXI. kerületi fideszes vezetésű önkormányzat hivatalos szócsöve, a csepel.hu szerint január 13-án megjelent a Csepeli Hírmondó idei első száma. (Az interneten már olvasható) A Csepel újság 2010. októberi megszüntetése után 2010. decemberében kiadott havilap 2012-től két…..
mesztic 2012.01.15 11:01:40
@lucc.gizi: Inkább a gondolat nélküli mondandójával és a folyamatos visszafelé mutogatásaival van gond. Két feljelentés és két uszítás között azért valamit már tényleg illene csinálnia a jelenlegi polgármesternek...
A csepeli önkormányzat közpénzen üzemeltetett hivatalos szócsövén, a csepel.hu hírportálon keresztül  Németh Szilárd XXI. kerületi fideszes polgármester egy olyan imádság, pontosabban "áldóima" terjesztésére kéri a csepelieket, amelyik felvezetőjében az…..
A csepeli önkormányzati testületi ülések egyikén résztvevő ismerősöm mesélte, hogy mit tapasztalt a november végi testületi ülésen. Te – mondta nekem, ezek hülyének nézik az ellenzéket is, meg a közönséget is. Még a kérdésekre sem válaszolnak!...és mondta, mondta. El…..
Bár a tegnapi csendes megemlékezésen - amelyen a három éve gyilkosság áldozatává vált Takács Józsefre és Papp Lászlóra emlékeztek - a szervezők meghívása ellenére a családtagok, a régi barátok, kollégák, ismerősök, a csepeliek mellett a XXI. kerületi önkormányzat…..
mesztic 2012.01.08 12:38:31
@sóhegy049: Egyetértünk!
A múlt év végén Vörös Csepel címmel a XXI. kerületi önkormányzat fideszes irányítói egy kiadványt tettek közzé. A mű szerkesztője, kiadója, létrehozói a korábbi szocialista vezetés időszakáról tesznek olyan állításokat, amelyekről úgy gondolják, hogy azokkal…..
mesztic 2012.01.04 22:25:15
@Szenteczky: Várom a folytatást. Itt a Csepel újságban. Remélem, a szerkesztőség sem hagyja abba. Szerintem Nagy József írása sok embert ébresztett rá, hogy a hazugságokat, a rágalmakat nem szabad eltűrni.
A tiltakozó akció szervezőinek kérése: Aki a Fasang Árpád Zeneiskola bezárása ellen tenni szeretne valamit, az  nyomjon egy lájkot, az oldalra és ossza meg a képet, akár naponta több alkalommal is, hogy minél több emberhez juthasson a segítségkérésünk el!…..
mesztic 2011.12.13 01:07:42
@zenetanár: A városvezetőknek beszélni kellene a gyerekekkel, a szüleikkel és a tanárokkal, de nem úgy mint a december 8-i közmeghallgatáson, hanem tisztességesen és nem félrevezetve, átverve, letorkollva őket. Egyszer-egyszer talán még az önkormányzati zeneiskolába is elmehetett volna a jelenlegi polgármester egy-egy utcanév-változtatási akció közben. Remélem, Németh Szilárd Fasang Árpádot és a róla elnevezett 69 éves zeneiskolát békén hagyja!
mesztic 2011.12.14 10:55:29
@zenetanár: Most olvasom: térzene lesz. Nem politikusok, hanem zenészek, gyerekek zenélnek. Egyébként a tanár úr vagy a tanárnő szakmai érvei figyelemre méltók, érdemes azokat megbeszélni, megvitatni. Másfél év alatt ezt körülbelül százszor lehetett volna megtenni, de nem. Minden fajta egyeztetés nélkül, diktátummal szembesítették a szerenádozókat. Szelíd válasz. A szerenád után nagyon szívesen vitázom szakmai kérdésekről is, mert van miről.
 Megvetéssel tekintek az ügyészségre, amiért részt vesz ebben azt ocsmányságban - írja Faceebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc a Szilvásy György elleni eljárásra utalva.   "Kapálok a kertben – ne tessék röhögni, tényleg – és átköszön a…..
Minden eddiginél hatásosabb akcióra készülnek a szakszervezetek június 16-án: egyszerre több helyszínen, több óráig tartó forgalomlassítással blokkolják az ország, a megyeszékhelyek és a városok legfontosabb főútvonalait, a ki- és bevezető utakat. A tiltakozás a hónap…..
mesztic 2011.06.03 21:02:30
Olvasónktól, VOX-tól érkezett a következő írás, amit szó szerint közlünk: Hazugság, szemtelen hazugság. Végre nevükön kell nevezni a dolgokat, mert a hazugságok már elöntik életünk mindennapjait! S ennyi hazugság láttán, olvastán, talán már korábban is így kellett…..
mesztic 2011.04.12 11:17:27
@Szocivédő fideszkapkodó: Miközben értékelem, amit a CSÚ produkál, én is ezt kérdezem: a Csepel Újság miért nem megy jobban utána a dolgoknak? Érdekelne, hogy mi van a Fidesz-hazugságok mögött!!!
 Hányan érintettek még?! Törvénytelenül kapott dupla költségtérítést Rónaszékiné Keresztes Monika (49) fideszes országgyűlési képviselő – tudta meg a Blikk.A politikus asszony tavaly az Országgyűléstől is teljes összegű választókerületi pótlékot vett fel,…..
 Törvénytelenül vett fel több százezer forint közpénzt június és december között Földi László (59) KDNP-s országgyűlési képviselő, ceglédi polgármester. A politikus ugyanis jogellenes módon egyszerre vette fel önkormányzati költségtérítését és teljes…..