Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nolwell

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan született meg a modern női szépségeszmény, az ideális test, és miképpen alakultak ki azok az elvárások és kihívások, amelyeknek a mai nők is igyekeznek megfelelni? A Jaffa Kiadó gondozásában, Czingel Szilvia A női test alakváltozatai címmel megjelent kiadvány ezekre a kérdésekre keresi a…..
Nolwell 2021.01.16 16:20:24
@Coco Binky:

forrás?
mert anélkül ez tényszerűen nem igaz, sem a művészettörténet tankönyvek, sem a régi képeket nézegető szem szerint.
Nolwell 2021.01.28 08:52:52
@Carbonari:

jó, magyarán semmi. "kötet vége"--nulla.
amit írtál, nem úgy van, ennyi.
Nolwell 2021.01.28 08:53:05
@Carbonari:

most látom csak, miért és mire írtad ezt? én egy azóta eltűnt nicknek válaszoltam, nem neked. "coco binky"
A két oldal egyre távolabb egymástól, egyre kevesebb a megértés, egyre kevesebb a megérteni akarás. Jó, talán lehet, hogy nem egyre kevesebb, de kijelenthető, hogy kevés. Mert - úgy tűnik - tényleg csak két oldal létezik. Főleg ott, ahol két párt (vagy két politikai tömb) versenyez egymással a…..
Nolwell 2021.01.11 01:07:48
@Vén motoros:

s a világ mindenféle vallásáról, meg a hívő emberekről az a véleményem, hogy valláskárosultak, a hitet és a vallásos meggyőzödést egy olyanféle génhiba okozza, mint a Down-kórt,"

magyarán szellemi hugyosproli vagy
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
Nolwell 2021.01.05 19:12:03
@labrys:

önáltatás.
nem illegitim, és minden magyar állampolgárnak miniszterelnöke és bizonyos döntéseinek te is engedelmeskedsz stb stb.
Nolwell 2021.01.06 16:51:24
@S=k*logW:

jól látom, akadémiai doktori címe van?
Nolwell 2021.01.08 16:37:27
@Muad\\\'Dib:

kár, hogy a hsz-ednek semmi köze ahhoz amit én írtam. te másról beszélsz, nem arról, amiről én.
       A NER által diszkréten támogatott Betlen-féle Metazin, a már serestelenített, rezsimslómoista Neokohn és  a FIDESZ alapszervként funkcionáló Mandinerke szemlézte Lawrence M. Krauss amerikai elméleti fizikus Quilletteben megjelent cikkét, melynek címe: Miért elfogadott a természettudományos…..
Nolwell 2020.12.31 15:59:37
@incze:

kötelezővé tenném mindenkit a hozzászólásodat.
a tipikus szellemi proliság terméke, ostoba, irreális, fogalmatlan vagdalkozás.
ha ti vagytok az értelmiség, az kurvagáz.
Nolwell 2020.12.31 16:03:54
@incze:

a felhorgadás az ellen szólt, amikor széles körben a bináris nemet deklarálják a biológiailag megalapozott álláspontnak, szemben a szivárványos ájvékolók ködevésével, holott a bináris (emberi) biológiai nem mellett legalábbis érvelni kell."

dettó. nem érted miről van szó, lényegében szalmabábozol egy szellemi prollancs álláspontról. mogyorózni tudsz, mást nem igazán

a magyarázat annyi, hogy két nem van, és a homályos illetve a kettőbe világosan nem tartozó esetek nem elégségesek ahhoz, hogy a két nem kategóriáját harmadikkal (az interszex nem nem) vagy továbbiakkal egészítsék ki. sem a számuk, sem az eltérés jellege, sem a társadalom működése nem indokolja.
ennyi.
mogyorócska.
Nolwell 2020.12.31 16:39:46
@labrys:

én nem beszélgetni vagyok itt, más kérdés hogy nagyon visszafogom magam, bár engem bármikor ki lehet vágni, nem érdekel.
amiért nem beszélgetek, az három dolog, ebből kettő vonatkozik a kommentelőkre
1. igen, orbán rossz, végleg el kellene takarítani, de azért elég szomorú, hogy valaki mindent, az elméleti fizikától a méhészetig orbán-nemorbán szűrőn keresztül lát csak, bármi szóba kerül: orbán. ez betegség, akkor is ha nincs benne az aktuális dsm-ben
2. a nagyképű, és roppant elfogult liberális világnézetű embereket pont úgy nem tartom semmire, mint az orbánhívő nacionalistát. féligazságokat, helyenként kifejezetten kártékony hazugságokat nyomató alakok, nem többek.
ennyi.
ennyi erővel palkoviccsal meg orbánnal meg bayerrel is leállhatnék beszélgetni, azt sem teszem
        Ez lenne az.         Nem hiszem, hogy Leonard Cohen rajongana érte, de ki kellett próbálnom. MP4 formátumban van fent, MP3-ban túl nagy volt a fájl. Tessék fülhallgatón fullra nyomva hallgatni, sajnos én vezényeltem a szimfonikus zenekart, miközben a gombocskákat nyomogattam, szóval nem…..
Nolwell 2020.12.28 18:24:45
@Patreides:

magyarán nem érted miről volt szó. nem baj, nem is kell mindenkinek érteni.
Nolwell 2020.12.29 11:57:44
@Lipsius:

nem az. diktatúra a hitleré, a sztáliné, a rákosié, és hasonlóké volt.
és ne merd, ne legyen képed magyarországot ezekkel összevetni és ne legyen képed az ezekhez hasonló múltbeli és jelenbeni diktatúrákban szenvedők helyzetét a magyarokéval összevetni.
és a ne légy arcátlan parancs mellett nekiállhatsz megmagyarázni, miért nem autoriter rendszer miért diktatúra.
úgyhogy devalválást be lehet fejezni.
pont úgy, ahogy egy dolog az antiszemitizmus jelenléte, meg más dolog hogy valaki valódi náci rezsimbe él, ahol azon gondolkodhat, hogy visznek holnap vagy nem visznek.
nem mosunk össze dolgokat hibásan és tisztességtelenül.
Nolwell 2020.12.29 12:00:58
@miért:

ki rakná börtönbe? a dobcsány vezette ellenzéki összefogás? a jobbik? a momentum?
ugyan...
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
Nolwell 2020.12.22 15:16:30
@Barkalot:

...“From the beginning we did not aim at containment,” says Oshitani Hitoshi, a virologist who sits on an expert panel advising the government. That would require identifying all possible cases, which is not feasible in a country of Japan’s size when the majority of infections produce mild or no symptoms, argues Mr Oshitani: “Even if you test everyone once per week, you’ll still miss some.” Japan performs the fewest tests in the G7:
... Mr Oshitani’s team concluded that the virus spread through the air. As early as March, Japanese officials began warning citizens to avoid the san-mitsu or “3Cs”: closed spaces, crowded places and close-contact settings. The phrase was blasted across traditional and social media. Surveys conducted in the spring found that a big majority were avoiding 3C settings. The publishing house Jiyukokuminsha recently declared it “buzzword of the year” for 2020.
....The Diamond Princess also inspired an early focus on clusters. The government set up a cluster-busting taskforce in March.
...These insights allowed the authorities to make granular distinctions about risks, opting for targeted restrictions rather than swinging between the extremes of strict lockdowns and free-for-all openings.
...Of course, these insights would have been for naught if ordinary people had ignored them. But Japanese heeded the government’s advice to stay home and to quarantine if showing any symptoms of the coronavirus, even though these admonitions carried no legal force. “
...Better yet, although the population of Japan is disproportionally elderly, and therefore potentially more vulnerable to covid-19, it is also very healthy. Only 4.2% of Japanese adults are obese, a condition known to make the disease more lethal. That is the lowest rate in the OECD and a tenth of America’s. Japan also has a good health-care system, with universal coverage and lots of well-equipped hospitals.

---These advantages clearly have their limits. The virus has spread rapidly in recent weeks, reaching record highs in terms both of daily cases and daily deaths. "

www.economist.com/asia/2020/12/12/the-japanese-authorities-understood-covid-19-better-than-most
Nolwell 2020.12.23 12:19:29
@Barkalot:

tudomásom szerint már megmondták, kisöpörnek mindenkit akit csak lehet, utána kórházba kerülés jóval nehezebb lesz, így próbálják a lehető legalacsonyabban tartani a számot.
nyárra lélegezhetünk fel, utána megint szigorítások, abban reménykednek hogy sokan oltatnak és hatékony a vakcina, ill. sokan átesnek és az újrafertőződés ritka lesz.
ez a terv.
Nolwell 2020.12.28 18:33:15
@labrys:

12 hónapon belül hány koronafertőzött kapta el kétszer, hány háromszor, stb stb.
nem tudod, milyen lesz az oltás hatása és nem, nem fognak az emberek örökké maszkozni, pláne a fiatalabb oltottak nem.
          Tamás Gáspár Miklós a 444.hu-ban közölt cikket Kurta szó a szólásszabadságról címmel. Tézise szerint a rendőrség helytelenül járt el, amikor előállította dr Gődény Györgyöt, akit általában és joggal koronaszkeptikusnak szoktak nevezni.        Nem vagyok jogász, ezért csak nagy vonalakban…..
Nolwell 2020.12.23 21:31:46
@mafi mushkila:

legokosabb a brendel mátyás
Nolwell 2020.12.26 00:37:50
@Podvinecz Marsall:
megerősít---abban hogy mennyire mást gondolsz mint TGM????
mást gondolsz, mint TGM vagy mást mint gondolni szokás azaz inkább azt gondolod mint TGM?
Nolwell 2020.12.26 12:18:08
@frissen regisztrált troll:

nincs realista tgm. ő mindig mindent valamiféle eszmén-mánián keresztül látott, ami realizmusnak tűnik az nem több mint az éppen kedves eszme népszerűtlensége és megvalósíthatatlansága miatti melankólia, nem sokkal több.
       E sorok írója a vakszerencsének köszönheti, hogy most nem egy géppuskafészkekkel diszkréten díszített ingatlanban lakik a parókás feleségével és kilenc gyerekével közel Nabluszhoz, mely kilenc gyereket már rég megtanította volna arra, hogy Júdeát és Szamáriát  .sten (ilyeneket is mondana,…..
Nolwell 2020.12.22 14:48:24
@cvsvrs:

sokak számára teljesen érdektelen kérdés a magyar nyelv eredete.
egy kisebbség van erre kattanva, mondjuk ki: zakkantak.
Nolwell 2020.12.23 12:14:25
@frissen regisztrált troll:

a politika az igazságosság, igazság, népszerűség, érdek, valóság egyéb elemei közötti egyensúlyozás.
önmagában az hogy kinek van igaza, nem mindig fontos. van hogy csak az fontos, van hogy egyáltalán nem.
Nolwell 2020.12.23 13:40:48
@cvsvrs:

zstukacs, debrecen.
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
Nolwell 2020.12.19 15:46:26
@Podvinecz Marsall:

mint tudjuk, egy magyar blogger hölgy azt írta, hogy ezen blog szerzőinek és barátainak kínhalált kíván.
állítólag tönkretették az életét az index fórumozói, a vincentesek és egyebek.
de ennek hátterét én nem feszegetem, semmi közöm hozzá.
Nolwell 2020.12.19 15:58:47
@Kettes:

én erről semmit sem tudok.
a blogger neve Gerle Éva
csakazolvassa.hu/2020/12/15/mi-a-baj-az-emberi-jogokkal/

ezen bejegyzés kommentszekciójában említi ezt a blogot, egy szerzőt nevesítve

egyik kommentjében írja

"csak az olvassa - december 16, 2020 13:09 szerint:
.... Nekem az életemet tönkretették az index aljas fórumozói és az Örülünk, Vincent szerzőinek és baráti körének konkrétan kínhalált kívánok...."

többet sajnos nem tudok mondani.
Nolwell 2020.12.19 22:41:15
@Érvsebész:

de ez sem igaz. mítosz.
de én nem kívánok senkit meggyőzni semmiről

az én látásmódom szerint a helyzet az, hogy magyarországon a populista nacionalizmusnak nevezett (részben pontatlan, de mindegy) irányzat több emberhez áll valamennyire közel, mint amennyitől távol.
mivel nálunk ezt legügyesebben orbán viktor képviseli, ezért van annyi támogatója, mondjuk 32 százalék 6 százalék helyett, és részben ezért nem ellenzik annyian, mint kellene.
amíg ezt el nem fogadja valaki, csak diktatúrázik, manipulációzik, csalózik, meg szegényátvertmegfenyegetettnép-ezik, addig saját magát csapja be.