Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Régiségeknek

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Kilátástalan helyzetekben is van megoldás   Energiaválságos mindennapjainkban talán hajlamosak vagyunk felnagyítani jelen helyzetünket és velejáróit.  Az ember minden körülmények között a múltban is megtalálta, és a jelenben is megtalálja a túlélésre alkalmas megoldásokat. Emlékeim az…..
Régiségeknek 2022.12.09 13:30:18
@pizo: Köszi!
Régiségeknek 2022.12.10 10:54:39
@bordon: Bizonyára vannak, akik sajnálják, ha már nem lesznek kőkemény telek, mások meg örülnek neki. Szerencsére az időjárást az emberiség még nem képes tartósan befolyásolni, reméljük, nem is lesz rá képes soha.
Régiségeknek 2022.12.08 19:16:40
@Androsz: Valóban, jogos a figyelmeztetés.
Egy sci-fi, amely a világ könyvtárainak alapkönyve lett   Vannak olyan könyveim, amiket időről időre újra elolvasok. Nem éppen világirodalmi jelentőségük okán, hiszen a Virágot Algernonnak például egy sci-fi. 1969-ben a főiskola nyári táborában kaptam kölcsön, rögtön beszippantott, de nem…..
Kőből emelt szerelmi vallomás Nyugdíjas klubunkkal ezúttal a „székesfehérvári Tádzs Máhál”-ként  is emlegetett nagyszerű műalkotást, Bory Jenő építész, szobrász- és festőművész várát kerestük fel. A borongós, esős reggel sem vette el kedvünket az utazástól, bíztunk abban, hogy mire odaérünk,…..
Régiségeknek 2022.06.10 13:44:32
@Le a spammerekkel: Mint tudjuk, ízlések és pofonok különbözők. A mi olvasóink többségének nagyon tetszik.
Tánciskola és össztánc, rock and roll és twist Egyik nap az unokánkat vittük edzésre és a kocsiban beszélgettünk. Valahogy szóba került a tánc, és rám kérdezett: szerettél táncolni fiatal korodban? Egy pillanatnyi tűnődés után elmémben kavarogni kezdtek a régmúlt emlékei. Azután mesélni kezdtem…..
Régiségeknek 2022.01.10 17:36:02
E-mailben érkezett komment: Öröm volt számomra felidézni a tánciskola élményét, fiatalkorunk táncos eseményeit. Én is a '60-as években voltam gimnazista (és kollégista is). A tánciskolába járás egyben azt is jelentette, hogy a heti engedélyezett két "kimenőn" kívül (szerdán és vasárnap délután 3-5-ig) még szombaton délután-kora este is kimehettünk a kollégiumból a tánciskolába. Persze nevelőtanárnőnk kíséretében, ami azt is jelentette, hogy kedvelt táncosunk nem kísérhetett haza. Viszont maradt a remény, hogy a következő szombaton majd újra láthatjuk egymást és táncolhatunk egy jót. Szívdobogva vártuk ezeket az alkalmakat. Számomra a csa-csa-csa nevű tánc volt a legnehezebb, a charleston pedig a leginkább vidámító, de a többi tánc-típust is szerettem. A mi, kecskeméti tánciskolánkban a szalontáncokon kívül még polkát és csárdást is tanítottak. Az össztánc pedig! Azt vártuk a legjobban, mert olyankor nem a kijelölt partnerrel táncoltunk, hanem akivel a leginkább szerettünk volna!
Amint a cikkhez mellékelt videókból is látszik, a táncos rendezvényeken teljes világítás volt, sokszor táncoltunk délután, napsütésben, szabad téren is. Persze tágas hely kellett az akrobatikus táncokhoz és azokat tényleg csak a legügyesebbek tudták ilyen művészi szinten ropni, mint a videókon is látjuk. Vidámak voltunk, örömmel táncoltunk, csakúgy, mint a mai fiatalok, bár a hangerő nem volt olyan erős, mint manapság. A lassú számok alatt pedig beszélgetni is lehetett...
Fodor Anna
Szeretnék elétek tárni mozzanatokat zsenge gyermekkorom táplálkozási szokásaiból. Ehhez kis falumra, főként nagyszüleim életmódjára gondolok vissza, előhívva emlékeimet. Nagyszüleimet mindig népes család vette körül. Előbb a sok gyerek, majd az utánuk következő generáció, kik közé magam is…..
Régiségeknek 2021.11.27 09:00:12
@mtg: Micsoda finomságok! Az ízemlékek tartósak, említésükkor előjön egy letűnt világ is.
Régiségeknek 2021.11.29 19:52:02
Emlékek körülöttem és a fejemben Ha írás közben fölnézek a laptopról, a kígyós zsebóratartó állványt látom magam előtt, akárcsak gyerekkoromban a konyhában minden nap. Látom a nagymama kezét, ahogy reggel kihozza a kígyós órát a hálószobából és leteszi a helyére a konyha ablakpárkányára, aztán…..
Veletek is történnek különös, megmagyarázhatatlan dolgok mostanában? Nem tudom, ti hogy vagytok vele, így túl a hetvenen nálam meglepő, megmagyarázhatatlan jelenségek, hovatovább parajelenségek lépnek fel nap-mint-nap. Nagyon figyelem, nehogy egyetlen új, meglepő dolgot elmulasszak. Például ebéd…..