Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gelimeraj

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár napja akadt a kezembe a Rubicon történelmi folyóirat 2021 januári különszáma, ami teljes terjedelmében a honfoglalókról szólt. A téma egyébként roppant érdekes, ám a mai Magyarországon sajnálatos módon rendkívül átpolitizált. A magyar őstörténet kedvelt terepe a legkülönfélébb nacionalista…..
Lovas nemzetnek tarjuk magunkat, de vajon mióta lovas nép a magyar? A finnugrisztikában már zajlott egyszer egy vita erről a kérdésről. A legnagyobbak sem értettek ebben mindig egyet. Természetesen itt is voltak a törökpártiak, és voltak az ugorosok – itt azonban a „törökök” győztek! Ez a győzelem…..
Gelimeraj 2021.07.01 19:48:11
@Esküdt:
Teleszemeteled a különböző fórumokat oda nem való tartalommal. Megzavarod mások párbeszédét.
--------------

Nekem más tűnik a szemétnek. Nem tudom, hogyan tudnak rólam a magyarságról, a nyelvről Kirgenről így beszélni, mert amikor úgy beszélnek ezekről az ühgyekről, akkor rólam beszélnek.

1.Tisztában vagyok vele, szükséged van figyelemre, megerősítésre, hogy tudniillik te is létezel,
2. mert annak gyakorlati, végső esetben akár büntetőjogi következményei is lehetnek.

Na most a kettő összefügg, meg vahn a libcsi jog, és vahn a nyelv. A fingárizmus, a szavak libcsi értelmezésje alaátámasztja a libcsi jogot, én csak elmondom hogy én Kirgennek utana mit hagyok vagy teszek, mert az adott narratívának utána más értelme lenne. Tehát csak saját magamat érvelem meg, underground formában. Az meglehet, hogy a libcsi jog vahn érvényben, de ez a libcsi jog saját magaját ásná el, hogyha én a nemvéleményemnek( természetesen nem vélemény) nem tudnék hangot adni, és az én életemnek. Te most mondhatsz bármit, ha nem szólalnék meg, akkor a libcsi jog, meg a libcsi érvényeknek utana félre lennék ismerve. Eléggé bántó, ha az embert másszerint ítélik meg, a libcsizmus szerint, mert nem szólal meg. Amikor én tehát germagyarozok, a saját életemért harcolok, tehát ldozat vahgyok, mert ha nem tenném, akkor a libcsizmus egy pincében ásna el.
E kétféle elmélet, mely a nyelvre vonatkozó egyezések és hasonlóságok figyelembevételével iparkodik megállapítani a faji származás vitáját, egymással való ellentétessége ellenére annyit mégis kétségtelenül megállapít, hogy a magyar nyelvben finnugor és török elemek nagy számmal mutathatók ki s hogy…..
     Nyelvtörténet?...  Őstörténet? Nyelvtörténet vagy Őstörténet…. régi dilemmája ez a finugrisztikának, mégsem tudnak vele dűlőre vergődni! Az index riportot közölt Gugán Katalinnal „Hányéves a magyar nyelv” - címmel. Gugán már a cikk elején nem rejti véka alá, finnugrista szemléletét és, hogy…..
Gelimeraj 2021.06.09 13:15:29
@Géki:
A vér és a nyelv az egy. A magyar nyelv nem rokonja a fingárnak, mert a magyar nyelv az indogermán, a nyelvrokonság meg a néprokonság az egy, ezért értem a magyar nyelvet.
Gelimeraj 2021.06.09 13:17:42
@Géki:
A nyelv a genetikai is, Kirgen a véren át beszél. A vér és a nyelv nem egységje felelős az olyan hülyeségekért, mint fingárizmus, vagy Vámbéry. A vér és a nyelv nem egységje meglelehető Bundenz-nél és Vámbérynál is, és az összes nyelvészkedőnél, ahéknek nincs köze a magyarhoz.
Gelimeraj 2021.06.11 21:04:28
@Gyingizik:
Milyen félreértést? A nép és a nyelv egy, vagy máshogy a vér és a nyelv egy. A magyar nyelv indogermán és germán, mást se tudtam, így beszéltem németül is, vagy így sajátítottam el, vagy a magyarból az árját(germán hangeltolódással) értem.

A vér és a nyelv egy, csak a libertinek nem.
  A GyulaTV – nek Fodor György finnugrista nyelvész, adott interjút a magyar nyelv eredetéről, és rokonságáról. ( https://www.gyulatelevizio.hu/2021/05/09/a-magyar-nyelv-eredete-es-a-magyar-finn-nyelvrokonsag/#slideac3478d69a3c81fa62e60f5c3696165a4e5e6ac4 ) A magyar és a nemzetközi…..
Gelimeraj 2021.05.19 21:51:13
Jah a szubsztanciális beszédhez még azt akartam mondani, hogy én tegnap néztem egy filmet, és fák voltak melyek a széltől INOGtak, és a csúcsukra egyből azt a szót mondtam, hogy ébely, amivel egy gyökű az émely, és az éber. Valahogy é betűs lett és nem i-s. Az ébely a Wipfel.

A magyar nyelv gyökös, szubsztanucális nyelvje, hisz az uei yök hajlást jelent, imbolygást, kanyarulást:
uei, é, í:
íj: vij, vej
ijed: vij+ed germán jelen és kausatívképző
émely: germán wimeln
ín: görög ín, ínek
imbolyog: germán wimb, wimbel
ipar: ermán weper, waper a latin vibrál rokona
éber: vipr, vibr
vessző: germán veze
viskó: wiskó

Az éber egyfajta remegés, szellmei elevenség az árjában, de inkább elárulja, hogy magas vult a Germagyaroknak a kortizon szintje, és az androgénhormonok is, tehát a magyar nyelv az ősembertől ered, egy ősnyelv, a szőke dühortól ered, az igazi fehér árjától.

Ijed: az imbolygás, émelygés, az inogás hirtelen, más mint a fél, a flatern, a germán félmó, az nem hirtelen jön, nem az uei gyökből, hanem olyan mint amikor Vegite fél(flattern) Dermesztő előtt.

Hogy mi a baj a fingárral? Hogy lehetne már az ín, vagy az íj fingár szó? Sehogy, nem lehet hévenni a gyökrendszerből, amiben érthető, és még az n-es képzés is, ami indogermán és germán az ín-ban.

De nézzük tovább:
uer tő vagy re tő: őr, ír ér, ör,far, fer,

farkas: wargs, wargr
féreg: frige mai ír nyelvben is, a germánban is,
öről: wriwōn, ureu (csak germánban) wribbeln őröl a lét forma együttese
őrül: wóra
wreng, wrjitn: őrjön, örjít
irha: wrihan, wriha, befedni, burok,
ér+ték, érték: werdi(csak a germánban)
redő: wriþō
varsa: versóz, halászhaló, lehet germagyar? szlávban
orsó?
örvény mint warp, vagy a hwarwa
irgalom: germán wriggle(mint gonosz, hiba)

Az irgalom és az irha az együtt vahn az imboly-val, ijed-vel, íj-val, ín-vel, az iparral, és még az éberrel és émelyyel is. Ezekhez még jön az orsó, őrjöng, őrjít, örvény szó is. A farkas és a féreg magyar szavak, ahogy a vessző és a viskó is, mert germánok, de ehhez jön:
vég: wugh, mert hajlíik, tehát végje, hervad
vézna: ebből, vagy az angol wezna,

A magyaros, germagyaroshoz jön még az inog, ami a germán wang, wing, wink, és az ugar szó, mint wagr, wagr, wegr.

Még vahn egy pár szó, de most lényegtelen, látható, hogy a magyar gyöknyelv és germán és indogermán nyelv.
Megjegyzések Franciaország volt magyarországi nagykövetének François Nicoullaud-nak egy magyarbarát és filoszemita blogbejegyzésére: Biztosan nem vagyunk türk-mongol származásúak. Ami az "ugor törzseket" illeti azokat vagy "onugor"-ként ismeri a világ (innét jön az Hongrois elnevezés!), de még…..
Miközben a Covid-os betegek és velük az egész magyar egészségügy az élet-halál harc közben levegőért kapkod, aközben a magyar miniszterelnök képes magára hagyni a halálos járvány sújtotta országot egy buta agyrémért; Orbán március 31-én Kazahsztánba utazik, hogy részt vegyen a Türk Tanács következő…..
Gelimeraj 2021.05.03 17:15:17
@Igazamvanvagyigazamvan?:
Erről most hé beszélt? A sazvak persze a nyelv. Fentebb leírtam a besorolást, a humboltit.
Össze-vissza makogsz, mert nem figyelsz, hogy mit írok, ezért hülyeségeket válaszolsz.
1. A szavak és a nyelvtan egy, ha egy igaz nyelvről vahn szó, és a magyar nyelv szókincsje 70 százalékben germán, a többi indogermán jövevénszó, vagy területi.
A magyar nyelv szerkezetje indogermán és germán.
2. Miért jössz hént vagy hüne)kint) álló szavakkal? Ezer, száz, ólom, szarv... Ezek területi szavak. Tehát a fingár nyelvrokonság mellett ezek a nem magyar szavak szólnának, de ezek csak szavak, amiknek nincs közük a magyar nyelvhez, mert a törzsje germán, ami 70 százalék vagy több.

3. Miért jössz libcsi nyelvvel? a magyar a legkevésbé olyan mint az angol, ami nem is nyelv. Az ilyennézőpont ellen egy iaz magyar, germagyar ellen vahn, mert a magyar nyelv nem ilyen, csak a területit lehet kivenni belőle.

De akkor meg jönnél itt a prgoresszióval, amit már felhoztam Herder kapcsán, de egy igaz magyar, Kirgenen is át ezzel szemben csak átalkodni tudna, mert a magyar nem libcsi.

Nem tudom, miért hozol fel olyasmiket, amikre már írtam, csak nem figyelsz oda.
Gelimeraj 2021.05.03 17:19:33
@Igazamvanvagyigazamvan?:

A germán úgy agglutináló mint a magyar, és most nem a németről vahn szó. Elmondtam, hogy az eredeti árja flektálás csak töredékekben vahn meg a magyar nyelvben, de úgy persze az angolban is, magyar példa: bír, bér, bar, mint barom.
Gelimeraj 2021.05.03 19:20:05
@Billy Hill:
Rokonja a Bayernek a baj. Ezek a bau üt gyökből erednek, de a baj inkább a bal j-s formája, ami a germán bal, balu, bala mint melléknév. A Boii népnév a harcos, az ütő.
A szláv boj rokonja a Bayernek, ami a Boii. A magyar meg inkább a bal, tehát nem baj, csak boj.
A jeles publicista, @zegernyei ( Klíma László ) írt összefoglaló cikket a magyarok 4000-5000 évvel ezelőtt élt elődeiről, a NYESTEN a RÉNHÍREK 10. évfolyamának indulása alkalmával. https://www.nyest.hu/renhirek/a-sapadt-arja-lenez-gyotor-kihasznal-megvet-eltedre-tor Izgalmas kor – érdekes lenne az…..
Gelimeraj 2021.04.11 14:21:09
@Esküdt:
Két gyök vahn: szak-szek, és a szek, mint szekrény. Szakít gyökből nem jöhet a szekér. Az indogermán sker germános formája a hru, hur, mint húr, hurok horgol, horog germán szavak. Ebből lesz a germán skrinja, nja germán nőnemű képzéssel. A konyulást, knyart jelentő gyökből lesz egy ugrik szó is.
Gyakori, hogy ebből a hurok szóból kerék és szekér szót képeznek. Germán skretan, mint schreiten-ből jön a skred, a szekér. Vahn szekrény és akkor vahn szekér is, ami talán inkább szekred lenne.

Az arany szó a zarany, ami a Gold és gelb, szláv zöld. A tehén magyar szó, mert a forma magyaros és germános. A daj, mint tej gyökből jön a téon a szoptat. A germánban vahn meg a d-j váltás, mint a tíz esetében is, mint dis, tehn, zehn. A teon-hoz beékelődik egy h, mint az er gyökből a rohan esetében ami a run.
Gelimeraj 2021.04.13 19:41:40
@Géki: Egyáltalában nem sértő a büdös bandita migráncs szó, sőt dicső. Egyrészt a migráncs csak akkor sértő, ha a magyarságot vohnják kétségbe vele, tehát az ahé a Sippe köze ékelődik.
A bandita etimológiája kétséges, vahnnak ahék a latin baner-ből mondják, de jget a Bande-ból is.
Rabló, ölő szőke bestia az nagyon dicső. A büdös csak akkor sértő, ha a mosdatlanságra mondják, de a Germagyarok fosztogattak és öltek, emiatt a kortizol és andrognhormonok megemelkedtek, tehát dicső.

a rablás, a klanda nagyon dicső, elvégre, hát most nem szkítákról vahn szó? Na jó nem, mert nem azok, hanem Germagyarok, de akkoris hadi állapotban, vagy alkotmányban éltek, ami ellentétje a pógárinak. Elvégre a férfi az űző, az úr, az űz gyökből, wit, ami a hadi alkotmány jelöli. a hadi állapot vagy hadi alkotmány alapja, hogy a férfi vagy az úr más humanoidot űz, és öl, akkor lesz igazi Magyar, Germagyar.

A kurjálmeg ítélete sérti a magyarságtudatomat, mert morális alapú. Tótát engedni kell, megkötés nélkül, hogy ezzel az igaz magyarság ragyogjon, a germagyarság, és morális alapon ne lehessen narratívát írni, hogy Kirgen visszatérjen.
    A Mandiner cikksorozata – interjú sorozata – legutóbbi része, Sándor Klárával készült. Sok mindenről volt szó, a magam részéről, az alábbi párbeszédet emelném ki. Cikk:                          Gondolom, meghaladottnak tartja Hunfalvy elképzelését, miszerint egy nyelv és egy nép eredete…..
Gelimeraj 2021.04.11 13:17:19
@Esküdt:
A magyar és a fingár nyelvek között nincs kapcsolat, mert a magyar egy indogermán nyelv, és germán ezért germagyar. A kapcsolat csak indogermán, tehát indogermánból nem lehet következtetni más nyelvcsaládra. A magyar nyelv alapszókincsje germán, indogermán, ami 70 százalék, és protogermán.
Az alapszókincs az, ami illik a rendbe, a struktúrába és a gyökrendszere, másrészt a primitív, az ami az őskorból avagy hőskorból vahn, és annak látásját mutatja. alapszókincs az agresszív szavak, és amin át meg lehet mondjuk érteni a Dragon Ball-t.
De az amit sokszor alapszókincsnek mondanak, az nem más mint a rögzülés. Vegyük a német baden szót, és az angolt. Vajon ősi, vagy rögzült később. A szó közös germán, de nem biztos, hogy minden gemánban ez volt előtérben. Az angolban is vahn fürdik szó, a spritzen-ből, hol lekopik az s és a p f-vé válik. Az angol freud jelent haboznit is, de a spritzen-ből ered, tehát lubickol, veri a vizet, fröcsköli(spritzen) , rokonja a fertő és a fürt. A baden szaunát is jelenthet, mikor valaki felmegelgíti a testjét. Felmerül az emberben a kérdés, hogy a baden, habár megvolt az angolban és a frankban is, nem közös germán, hanem az angol-frank kapcsolatok miatt szilárdult meg a baden szó, és mellette ott volt a freud, fürdik.

Az igazság az, hogy helyes etimológiákkal, csak úgy lehet a fingár és a magyar nyelv között kapcsolta, ha indogermán szavakat vizsgálunk, tehát valójában nem lehet tetszőlegesen nyelvkonstrukcoókat létrehozni. Vahn vagy 200 szó, ami indogermán, de a magyar nyelv germán.

Az alapnyelv a primitív szavakat is illeti: irigy(argajíati) ami beleillik az er gyökbe, vagy réved, a germán rev, ref, az er gyökből, vidám, az űz gyökből, amiből jön az férfi(fer, fers, olyan íres) és az úr, mint wer, összeolvadva úr. Vagy bővülget, mint bulgidó, ami a düh, de a düh egy olyan formája, mint amikor Goku átmegy super csillagharcosba.
Ezek a szavak az ős- és hőskorból erednek, rendbe és struktúrába illenek. De ilyen az akar szó, mint árja was, wak, vagy ekon, és belső és természeti szükségszerűséget jelent. Ezek a szavak germánok és protogermánok. inne látve a magyar nyelv germán és indogermán, mert az ősi réteg germán, mondhatni a legárjább nyelv.

De vahn a magyarban egy réteg, ami nem magyar, mégis magyarnak vélik kiadni:
-kéreg, kard, kés, kurta, kasza
Ez mindegyik a szak gyökből ered, ahol az s lekopik. Magyarban, germagyarban a k-ból h lesz, mnt hasít, hasáb, háncs, hánt, és had szavak, amik germánok.
-szál, szarv, száj,
Ezek mind zátemnyelvi szavak, a szál magyarul hala lenne, a szarvas az meg harvas, a száj meg a gége.
-ezer, száz
Indogermán szó, de nem ilik a magyarba.
-ólom, arany, ezüst
Az ólom vagy az olovo, vagy a germán olom, alom, de korcs szó, az arany zátemnyelvi zarany, az ezüsz is zátemnyelvi.