Regisztráció Blogot indítok
Adatok
thotferi1

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már több bejegyzésben fogalmaztam meg csípősebb kritikát az Orbán vezette kormány vitatható tetteit illetően, ezért sejthető, hogy most sem leszek különösebben narancspárti. Pedig mennyire jó lett volna, ha igen! Félreértés ne essék, ezt azért így írom, mert ha elégedett lennék a Fidesszel, akkor…..
"Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen." Egy szerintem a közhangulatot sajnos jól kifejező nyúlfarknyi kirohanásra szeretnék csak reagálni, amit a kiváló Mentális Deficit blogon közöltek a kormányzat által a harmadik hullámra beharangozott…..
thotferi1 2021.03.14 14:06:33
A betegségek kialakulásában az emberi szervezet általános gyulladásos állapota a mérvadó. Ezt a gyulladásos állapotot a szervezet jó vitaminellátottsága csökkentheti, de ha az emberek folytatják az önpusztító életmódjukat, akkor a vitaminok sem tudnak csodát tenni.: "A metabolikus szindróma együtt jár az immunrendszer rosszabb működésével, ami a COVID-19 esetében súlyosabb tünetekben és gyakoribb komplikációikban nyilvánul meg.

A metabolikus szindróma kórélettanának legfőbb tényezője az inzulinrezisztencia, , ami azt jelenti, hogy a szervezet nem reagál megfelelően az inzulin nevű, vércukorszintet szabályozó hormonra. A vércukorszint nem megfelelő szabályozása pedig fontos szerepet játszik a gyulladásos állapotok és a légzési zavarok kialakulásában.Egy 2-es típusú cukorbetegségben is szenvedő COVID-19-es betegeken végzett vizsgálat kimutatta, hogy a jobban karbantartott vércukorszinttel rendelkező betegek könnyebben vészelték át a COVID-19-et, mint azok, akiknek nem volt szabályozva a vércukorszintjük. (7) Különösen a 3,9 és 10,0 mmol/L közötti, jól kézben tartott vércukorszintű betegek esetében volt szignifikánsan kevesebbszer szükség orvosi beavatkozásra, ők szenvedtek el ritkábban szervi károsodást, és a kórházi össz-mortalitásuk is jóval kisebb volt, mint azoké, akiknek nem volt rendben a vércukorszintjük "
www.tenyek-tevhitek.hu/a_covid_19_lehet_hogy_a_taplalkozas_a_kulcs.htm
thotferi1 2021.03.08 14:43:03
@Walid22: "de senki nem gondolja komolyan, hogy önmagában a D vitamin kiválthatná például a védőoltásokat vagy alkalmazható lenne egyetlen terápiás szerként a súlyos betegeknél." Sokkal többet segít, mint bármilyen más gyógyszer, védőoltás: "A D­-vitamin­szint 37,5–50 nmol/l­ről 75–100 nmol/l­re történő emelése, a rendelkezésre álló ada­tok alapján, a csípőtáji törések számát 26%­-kal, az 1-­es típusú diabetes előfordulását 78%­kal, az összes daga­nat gyakoriságát 35%-­kal, az influenzás megbetegedé­sek számát 90%-­kal csökkentené. Ez a teljes mortalitást 7–10%­-kal mérsékelné, és az átlagélettartam két–három évvel nőne [215]. Ezeket az adatokat Magyarországra vetítve azt jelenti, hogy a teljes populáció D-­vitamin­pótlásának 15 milliárd forintos költségével szemben az egészségügyi kiadások 250 milliárd forinttal csök­kennének" repo.lib.semmelweis.hu/bitstream/handle/123456789/4215/oh.2012.29410.pdf Nincsen zárva az egész világ, hiszen Svédországban nyitva van minden, maszkokat nem kell viselni, mindenki jár-kel tetszése szerint, még sincs ebből semmilyen probléma, mert sem a kórházak nem omlottak össze és az elhalálozások is átlagos szinten vannak: "Mivel Stockholmban a kórházi ágyak száma összesen 3850 körül van, mindenki számára nyilvánvalónak kell lennie, hogy az egészségügyi rendszer az ezzel ellentétes állítások ellenére soha nem volt túlterhelt. És bár igaz, hogy a kórházak jelenleg 100% -os kapacitással rendelkeznek, téves azt állítani, hogy ez a helyzet bármilyen módon szokatlan. Svédországban a legkevesebb a 100 000 lakosra jutó kórházi ágyszám Európában, és a kórházak mindig 100% -os kapacitással működnek ebben az évszakban." sebastianrushworth.com/2020/12/19/update-on-the-swedish-covid-response/ Svédországban 2012-ben is többen haltak meg, mint tavaly 100 ezer lakosra vetítve. 1968 óta pedig tavaly haltak meg a 8. legkevesebb arányban: cornucopia.cornubot.se/2021/02/scb-2020-hade-hogsta-antalet-doda-per.html
thotferi1 2021.03.08 19:03:54
Merkely professzor számította ki az antigénnel rendelkező emberek számát a tavaszi antigén vizsgálatok eredményeit átkonvertálva a mostani állapotokra: www.portfolio.hu/uzlet/20210217/koronavirus-itt-a-magyarazat-ezert-gondolja-merkely-bela-hogy-4-millio-magyar-ateshetett-mar-a-koronaviruson-470268 Ugyanebből a vizsgálatból kiszámítható a fertőzésen átesettek gyógyulási aránya is: kepkuldes.com/image/QLaujq A lezárások miatt 5548 milliárd forint hiány keletkezett a költségvetésben: "A Pénzügyminisztérium korábbi közlése szerint 2020-ban az államháztartás központi alrendszere 5548,6 milliárd forintos hiánnyal zárt. " mfor.hu/cikkek/makro/a-decemberi-osszeomlas-utan-jol-inditotta-az-evet-a-koltsegvetes.html Ebből a pénzből 18 szuperkórházat lehetett volna építeni. Olyan szintre lehetett volna emelni az egészségügyet Magyarországon, mint amilyen Svédországban van.Ha olyan lenne a halálozási ráta Magyarországon is, mint Svédországban, akkor 30 ezer emberrel kevesebb halna meg évente.
Gulyás Gergely csütörtökön megerősítette, hogy lesz "immunigazolvány", amit a beoltottakon és a PCR teszttel igazolt eseteken túl az utólagosan antitest-teszttel igazoltan immunis személyek is megkaphatnak. Ez utóbbiak viszont csak költségtérítés ellenében és 4 hónapos érvényességgel. Január elején…..
Az idei év 46. hetében (legalább) 5 éves csúcson (3642) volt a heti halálozás Magyarországon a KSH adatai szerint. Összevetettem a KSH adatokban a 42. héttől az előző négy év azonos heti átlagához viszonyított többlethalálozást az Operatív Törzs által jelentett COVID halálozással. Nagyon nagy az…..
thotferi1 2020.12.13 17:57:49
Már tavasszal megmondta egy kórházi orvos, hogy nem lesz ez így jó, mert többen meghalnak a félelemtől, a járványügyi intézkedésektől, mint magától a vírustól: "Egyértelmű, hogy a járvány idején több beteg halt meg a kórházunkban a koronavírus miatti félelemtől, mint magától a vírustól!" www.valaszonline.hu/2020/05/16/magyar-orvosok-koronavirus-tapasztalatok-naplo/ Most látványosan beigazolódik a dolog. Ugyanakkor Svédországban eddig a 3. legkisebb arányban haltak meg 1860 óta: cornucopia.cornubot.se/2020/10/september-2020-least-deadly-month-ever.html Úgy tűnik kifizetődőbb lett volna a svéd mintát követni. Mindeközben 3200 milliárd forint az államháztartás hiánya! Gratulálok az orvosoknak! Szépen elintézték az országunkat!
thotferi1 2021.03.07 14:12:01
@seol: Attól, hogy egyetlen orvos írta ezt meg májusban , az még nem jelenti azt, hogy máshol nem ugyanez volt a helyzet. Nagyon is ugyanez lehetett. Ő volt olyan bátor, hogy megírta, mások meg nem írták meg. Ha 10 ezer műtét maradt el és ki tudja mennyi kezelés, az szerinted mennyivel növelte meg a halálesetek számát? "10 ezer műtét maradhatott el a járvány miatt Magyarországon
A koronavírus-járvány miatt rengeteg műtétet nem végeztek el, és nem sokkal jobb a helyzet a rákszűréseknél sem." nlc.hu/egeszseg/20201211/elmaradt-mutetek-koronavirus-jarvany/
A mai kormányinfón Gulyás Gergely megerősítette, hogy február közepétől jön a koronavírus elleni védettséget igazoló plasztikkártya, amit a COVID-19 ellen beoltottak, illetve a betegségen átesettek kaphatnak meg. De hogyan igazoljuk, hogy átestünk a betegségen? A kormány nyilvántartásában az a 350…..
thotferi1 2021.01.24 11:38:15
@Politológus Mihály: Megfelelő vérvizsgálattal ez is kimutatható, mindez csak akarat kérdése. Nyilván a vakcinában utazó profitérdekeknek eszük ágában sincsen ezt propagálni: www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/25730/covid-19-egyesek-megis-szamolhatnak-meglevo-immunitassal Egyébként úgy tűnik, mire ide ér a vakcina, addigra már a lakosság eléri a nyájimmunitás szintjét: "Számításai szerint több mint 1,5 millió magyar esett már át a koronavírus-fertőzésen, ami nagyjából 15 százalékot jelent. Ahhoz, hogy a nyájimmunitás meglegyen 60 százalékra van szükség.

„Nap, mint nap újabb tízezrek kapják meg a megbetegedést. Azt gondolom, hogy nagyjából március-április környékére túl tudunk lenni ezen a járványon” – mondta a műsorban Merkely Béla." www.atv.hu/belfold/20201127-merkely-bela-szamitasai-szerint-mar-masfel-millio-magyar-esett-at-a-koronavirus-fertozesen Akkor meg ugyan minek oltani?
"Megnéztük a vakcinaigazolás digitális verzióját, mert arra készülünk, hogy akik már védettek, átestek korábban a fertőzésen vagy a vakcinával beolttatták magukat és így védetté váltak, nekik legyen egy igazolványuk, amely arról szól, hogy védettek, illetve ők már nem fertőznek meg senkit."…..
thotferi1 2021.01.07 20:58:15
@Politológus Mihály: Akkor rendben van, ha ez az ok és csak addig tart az útlevél érvénye, amíg minden jelentkező meg nem kapta az oltását.
thotferi1 2021.01.09 19:26:48
@seol: "az "egyéniségek" szabadon terjeszthetnék egymás között a vírust" Ha egyszer , aki nem oltatja be magát azért teszi, mert nem érdekli, hogy megbetegszik-e vagy nem, akkor miért kell őket bármiben korlátozni? Eddig sem érdeket senkit influenza járványok idején, hogy ahova megy (mozi, üzlet, rendezvény),ott ki van beoltva és ki nem. Azokat az embereket kellene megkérdezni talán a mozi bejáratánál, hogy vállalják- e oltatlanul a kockázatát annak, hogy ott megfertőződnek! Ha vállalják, az ő dolguk, aki meg fél a fertőzéstől, az oltassa be magát, hogy védve legyen. Ennyi a lényege a dolognak. *Ha csak 90% -ban hatásos az oltás, akkor az oltottak is megfertőzhetik egymást az oltásútlevéllel a kezükben a moziban, hiszen az oltottak is fertőzhetnek. ** Honnan tudod, hogy mennyi ember esett már át a fertőzésen? Talán először ezt kellene tisztázni, hogy lássuk azt, hogy mennyire vagyunk közel a 60-70%-hoz! Tokió környékén ez a szám már nyár végén 47% volt: "A study that was carried out in Japan over the summer, looking at the prevalence of antibodies among asymptomatic workers at a number of different locations around Tokyo, found that antibody levels rose from 6% to 47% over the course of the three summer months." sebastianrushworth.com/2020/09/28/herd-immunity-without-antibodies/ Merkely professzor is azt mondta: "Számításai szerint több mint 1,5 millió magyar esett már át a koronavírus-fertőzésen, ami nagyjából 15 százalékot jelent. Ahhoz, hogy a nyájimmunitás meglegyen 60 százalékra van szükség. Nap, mint nap újabb tízezrek kapják meg a megbetegedést. Azt gondolom, hogy nagyjából március-április környékére túl tudunk lenni ezen a járványon” www.atv.hu/belfold/20201127-merkely-bela-szamitasai-szerint-mar-masfel-millio-magyar-esett-at-a-koronavirus-fertozesen Ha március- áprilisra kialakul a nyájimmunitás, akkor meg minek kell beoltani az embereket és minek az útlevél?
(Ezt az írást 01.13.-án frissítettem a legújabb KSH adatok alapján. Az év végi becslésem változatlan maradt.)  2020 novemberében 15,333-an haltak meg Magyarországon, ami 2000 januárja óta a legmagasabb havi adat. A KSH általában 3 hetes átfutással publikált heti halálozási statisztikáiból és az…..
A szabad szemmel ugyan nem látható, de mégis legnagyobb különbség az ember és a főemlősök, illetve az egész állatvilág között a lélek fejlettsége. Az ember test és lélek egységét alkotja, Isten az embert a maga képére és hasonlatosságára teremtette. A maga képére, tehát az ember testfelépítése,…..
thotferi1 2020.12.15 21:04:24
@Malkav: A test feltámadása az utolsó napon lesz, míg a mennyben az elhalt állatok lelke ma is ott van, mint ahogyan az emberek lelke is ugyanott van vagy lehet ott, hacsak nem a pokolban van. Az általad idézett Pál az utolsó napokról beszél, amikor a test feltámadása is megtörténik és az emberi testek kikelnek a sírjaikból. Nem csak a lélek tesz minket Istennel hasonlatossá, hanem a szellem is, a szellemünk is, a bölcsességünk is. "Az ÚR ereje alkotta a földet, az ő bölcsessége szilárdította meg a világot, az ő értelme feszítette ki az eget." "A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme." Tehát a hívő ember rendelkezik egyedül a bölcsességgel, amely Istentől ered az emberekbe. Az állatokban a bölcsesség korlátozott, kezdetleges. Ez az ami megkülönbözteti őket az emberektől, nem pedig a lelkük, amely szintúgy van nekik, mint az embereknek. A cikkben szereplő vallások szerint is van lelkük az állatoknak. A halálközeli élményen keresztül jutott emberek, akik kiléptek saját testükből és eljutottak a magasabb szférákba , ők is beszámoltak állatokról, állatok lelkéről, akikkel találkoztak a mennyben. Nem vallási dogmáknak kell elsőbbséget biztosítanunk a gondolkodásunkban, hanem a valóságnak. Ha te is megtapasztalnál egy halálközeli állapotot, amikor már nem dobog a szíved és látnál a túlvilágról egy darabot, akkor te is inkább annak hinnél, amit megtapasztaltál, mint dogmáknak, amelyeket egyesek kiokoskodtak az íróasztal mellett.
thotferi1 2020.12.15 22:06:48
@Malkav: "Tehát a halálunk utáni lét és az utolsó nap is egyazon pillanat" Kizárt dolog, mert amíg nem jön el újra Jézus a Földre, addig nincsen utolsó nap, addig még mindenki a várakozás idejében van, addig még a csontjaink is ott pihennek a sírokban, és a Nap is folytatja pályáját az égen. Ha az állatoknak van szellemük, akkor van lelkük is, hiszen látjuk, milyen nagy lelke van egy kutyának, lónak, cicának. Viszont még a legokosabb állatnál is okosabb már egy 2-3 éves gyermek is. Ezt a szintet egyetlen állat sem tudja megütni, viszont sok állatban több lélek van, mint a "lélektelen" emberek tömegeiben, akik a kárhozatra jutnak.
A halálközeli élmények nem az agyi hypoxia okozta materiális biokémia termékei, hanem nagyon is valóságos megtapasztalások, amelyek valóságtartalma könnyen leellenőrizhető, igazolható. Az isteni igazság halálközeli élményben megtapasztalt része is valós, igaz, nem hazugság, ezért aki megtapasztalta sosem fogja ezt félre dobni dogmákért, hitelvekért cserébe. Ezeket a megtapasztalásokat katolikus atyák ajánlásával teszik közzé: "A kolumbiai orvosnő villámcsapás következtében a klinikai halál állapotába került. A több napon át tartó kómában megrendítő élményekben részesült. Látta felszínes, hitetlen, világias életét az örökkévalóság mérlegén. Az Úrral való találkozása teljesen megváltoztatta. Felgyógyulása is csoda volt, ahogy orvosai tanúsítják, de lelkének megváltoztatása a legnagyobb csoda. Ma járja a világot, és mindenütt tanúságot tesz arról, amit látott és hallott. Szavai nyomán hallgatói felismerik, hogy milyen fontos Isten parancsai szerint élni. Plébánosa és püspöke tanúsítják, hogy ami történt vele az valóság. Áldásukat adják rá, hogy evangelizációs munkáját végezze. Ajánlom mindazoknak, akik komolyan akarnak Isten parancsa szerint élni."
(Katona István atya)
www.ecclesia.hu/?id=b931c60cb6db4fdb8bdbbc5eac3fa8a4&p=termeklap&tkod=769
thotferi1 2020.12.16 12:42:08
@Malkav: A halálon túli örök élet hogyan lehetne már az utolsó napok feltámadása, amikor a testek feltámadnak? Ha a kettő nem ugyanaz, akkor az állatoknak sem lehet teste a mennyben. Ebből indult ki a csevej. Ha az állatoknak nincsen teste a mennyben, akkor csak a lelkük lehet ott. Mi más? "A szellem (értelem) és a lélek két teljesen külön dolog, nem következik egyik a másikból." Egyik tételezi a másikat, mert amint az ember felépítése is ezt a hármasságot követi, úgy az állatoké is.
"Légyszi, mutass be csak egy nagyon is valóságos megtapasztalásra példát, ami (hangsúlyozom) könnyen ellenőrizhető(!) és igazolható(!)."
Ezt az igazolást már temérdek alkalommal elvégezték a szakemberek, amikor kikérdezték az élménnyel rendelkező embereket, akik részletesen beszámoltak arról, mit láttak a kórteremben vagy a haláluk helyszínén, sőt attól távolabb is, amelyek megegyeztek a valóságban bekövetkezett dolgokkal. Íme, itt láthatod a festőművész beszámolóját, ahol ugyanúgy leellenőrizték és kikérdezték az orvosok a festőművészt, aki olyan dolgokról számolt be részletesen, amelyet félig holtan, megállt szívvel nem tudhatott, nem láthatott, ha csak a materiális magyarázatot fogadjuk el. www.youtube.com/watch?v=SWZH1UQgAww
"Istennek nincs szüksége halálközeli élményre ahhoz, hogy ilyen módon megnyilatkozzon "
Nem hinném, hogy te megszabhatod Istennek, hogy ő mit cselekedjen és mit engedjen megmutatni az embereknek. Ha ő meg akarja mutatni az embereknek a mennyországot, akkor megteheti: "Ismerek egy embert Krisztusban, aki tizennégy évvel ezelőtt elragadtatott a harmadik égig – hogy testben-e vagy testen kívül, nem tudom, csak Isten tudja. Én tudom, hogy az az ember – hogy testben-e vagy testen kívül, nem tudom, csak az Isten tudja – elragadtatott a paradicsomba, és olyan kimondhatatlan beszédeket hallott, amelyeket ember el nem mondhat.""Kor12,2-4 Pontosan Isten cáfolja meg a dogmákat azáltal, hogy sok embernek megmutatja a dogmákon túli valóságot.