Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kíváncsi fáncsi

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most olvasom milyen szép éjféli misét celebrált Erdő Péter bíboros úr, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a Bazilikában. Könnyen meglehet, hogy bejgli kómát vagy töltött káposzta mérgezést kaptam, de akkor sem emlékszem az evangélium melyik részéből idézett a…..
kíváncsi fáncsi 2011.12.26 19:48:30
@Fabius: Igen, néha szoktam olvasni. Talán a szövegértéssel sincs akkora gondom. És Te hogy állsz a matekkal? Mert ha jól, akkor esetleg össze kéne vetni, mennyi a kiadása az egyháznak ezekre a feladatokra, tehát mennyi a tényleges költségigény, és mennyit fedez ebből az állami támogatás.
kíváncsi fáncsi 2011.12.26 19:50:03
@kolbászoszsömle: Oké, igazad van. Akkor nem vallom magam e közösség tagjának. Helyette inkább annak a közösségnek a tagja vagyok, amelyik Böjte Csabát, Pál Ferencet, Pió atyát, Teréz anyát, meg hasonlókat tömörített a klubjában. Így már jobb?
w Rakétákról lányoknak 2008.08.22 07:15:00
Rakétapara, már megint. Tiszta retró. Its so 1980’s. Lengyelország amerikai rakétákat fogad be, Oroszország atomcsapással fenyegeti Lengyelországot, Irán műholdat bocsát fel. Általános iskolában mi – hat-nyolcévesen – többek között nukleáris rakétákról…..
Pocakos nő, véradó férfi, érzéketlen, de kényszeresen tegeződő multi, mi kell még? A véradás miatt őszi légyként konzumáló András és terhes felesége egy leértékelt íróasztal formájában vették hátukra a konzumkeresztet. Egy információs tábla eltérő értelmezése miatt…..
kíváncsi fáncsi 2008.08.11 20:29:56
Ha nem is IKEA, de a másik örök sláger, a KIKA: vettem egy számítógépasztalt, volt is raktáron, igen hamar ki is hozták, méltóztassak átvenni a lapraszerelt szépséget. Előzőleg megkérdeztem, mennyibe kerülne a házhozszállítás KIKA-módra. Tudni kell, hogy maga a sz.gépasztal 19.000.- Ft-ra volt leértékelve, nagyon szép amúgy, és kellően nagyméretű. Nos, a szállítás 8.490.- lett volna, ebben nincs benne az összeszerelés - azért, hogy a bácsik előkapják a csavarbehajtót és összecsapják az asztalt szállítás után ott, a helyszínen, újabb 8.490.- HUF-ot kellett volna perkálnom... Ez már együtt testvérek között is éppen csak kétezerrel került volna többe, mint maga az áru. Oké, nagylány vagyok, hazaszállítom taxival - 3.000.- HUF, és otthon szépen összeszerelem magam 0.- HUF. Ez meg is történt. Csakhogy a számítógépasztal tartozéka volt egy kicsi, de pofás cd-tartórész is. Aminek csak a kerete volt meg, a rászerelendő kis műanyag vackokat - a tulajdonképpeni cd-rekeszeket - már nem csomagolták hozzá... Volt két választásom: 1. fogyasztói minőségemben történt megkárosításomat szóvá teszem telefonon, ha úgy nem intézkednek, akkor személyesen, jó esetben elismerik a hibát, valószínűbb esetben elküldenek a cd-tartóval felszerelt nénikémbe mondván, mivel nem tartottam igényt a garanciális szállításra (emlékeztetőül: 8.490.- HUF), ezért nem lehetnek biztosak, hogy valóban hiányzott a csomagból a kis műanyag alkatrész (2db). 2. Ha elismerik, és készséggel segítenek a problémámon, már csak meg kell várnom, hogy x nap (jó esetben) múlva megkapjam a cuccost. 3. Megoldom magam. A 3. verziónál maradtam: elsétáltam a legközelebbi OBI-ba, vettem egy csomag facsipeszt és egy tubus faragasztót, a facsipeszekről leszedtem a fémrugót, így kaptam egy-egy fél facsipeszt, ezeket kétoldalra felragasztva a cd-tartó fa keretének belső oldalára, helyre kis cd-tartósort fabrikáltam. Valamivel kevesebb pénzembe, és sokkal kevesebb időmbe és bosszúságomba került az egész, mintha ügyet próbáltam volna intézni... És nem lettem elküldve sehová. Legközelebb azonban csak úgy veszem át a cuccost, hogy felbontatom a csomagot, és ott helyben ellenőrzöm, megvan-e minden apró darab.
AZ ELSŐ SZŐKE HAJSZÁLNÁL, MÉG CSAK A VÉLETLENRE GONDOLTAM, DE MIKOR A MÁSODIK, FEKETE SZŐRSZÁLAT TALÁLTUK MEG A PIZZA TÉSZTÁJÁBA BELESÜLVE (ERRŐL MELLÉKELEK IS 3 KÉPET, A SZŐKE PINASZÖRT CSAK SIMÁN FÉLREDOBTAM), AKKOR BIZONYOSSÁ VÁLT, HOGY VALAKI JÓT DUGOTT A PIZZÁMON,…..
kíváncsi fáncsi 2008.08.11 19:47:34
Ha már igénytelenség: a fogyasztóvédelmisek például figyelmeztették már rá a T. fogyasztókat, hogy pl. ha bemegyünk egy étterembe, érdemes jól körülnéznünk, pl. a mellékhelyiségben is. Mert ha az, ami látszik, igénytelen és piszkos, milyen lehet az, ami nincs is a kedves vendég szeme előtt... Nos, ezt a tanácsot figyelmen kívül hagyva ettem egy röpke vacsorát, nem pizzériában, hanem a Széchenyi-kertben, közvetlenül a Széchenyi-fürdő mellett, egy turisták által igencsak látogatott helyen. A szükség nagy úr, előbb a mellékest kerestem fel, hááát... nagyon éhes voltam, és már nem akartam tovább bolyongani normálisabb éttermet keresve, ezért nem hagytam ott csapot-papot a wc állapotát látva. Tudniillik választási lehetőséget hagytak. 1. olyan fülke, amelyik zárható, de kifogyott a papír, 2. olyan fülke, amelyikben van papír, de nem zárható az ajtaja - ugyanis a zár már nyomokban sem volt rajta, ill. az egyiken még igen, csak nem volt működőképes, 3. a kettő kombinációja, azaz se papír, se zár... És hadd ne mondjam, egy sűrűn látogatott szabadstrand 100 forintos mellékhelyisége néz ki úgy a nap végén, mint ez a Széchenyi-kerti wc, amelyet vélhetően sok-sok turista meglátogat, és gondolom, azután viszi jó hírünket a világba. Gratulálok. Szóvátettem, udvariasan kértem a pincért, ugyan szóljon főnökének, hogy ezt oldják meg. Ezt azonban csak azután tettem, hogy megvacsoráztam és fizettem. Ugyanis nekem is volt egy-két szakács ismerősöm...

Amúgy csak egy apróság: valaki versenyt hirdetett, ki tud többet káromkodni a hozzászólásokban címmel, vagy mi történt? Tényleg képtelenek vagytok kifejezni magatokat kulturált emberek módjára? Nem vagyok a rendszergizda spanja, csak egy ember... Legalábbis annak érzem magam.