Regisztráció Blogot indítok
Adatok
frissen regisztrált troll

0 bejegyzést írt és 336 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
frissen regisztrált troll 2021.03.23 11:07:07
@kemény keleti kommentelő: "Ki kerül többe a társadalomnak ?
A sovány, vagy a kövér ?"
A Kövér. (De föleg a pohos.)
frissen regisztrált troll 2021.03.23 13:07:28
@kemény keleti kommentelő: Szerintem meg ne osszuk meg ezt a megtépázott társadalmat egy ujabb törésvonal mentén. (Inkább arról beszéljünk, hogy akik a Micimackó meg a Kis Herceg közül az utóbbit preferálják, azok mekkora tuskók már. :))
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
frissen regisztrált troll 2021.03.31 13:51:31
@Wolff: Azért ez mond valami valamit a magukat liberálisnak mondók 19%-áról. Nagyjából azt, hogy böbö meg dödö. (Köztük vannak azok is, akiknek még az sem jutott el a tudatáig, hogy liberálisnak lenni csunya dolog.)
Egy régebbi kutatás szerint sokkal többen azonosulnak liberális "értékekkel" (gondolom addig, míg a "liberális" szó nem szerepel a kérdésekben), de nem mondják magukat liberálisnak, mert az csunya szó, meg esetleg buzinak nézi öket valaki. Sajnos ök is böbö meg dödö.
Összességében tehát böbövel meg dödövel szép választási eredményt lehet elérni, mint azt láthattuk is párszor. (Es akkor még nem beszéltünk a redingroli-i értelemben vett "középutas konzervatív" böbö-dödö-röl.)
Ja, és én se vagyok az a kifejezett helikopter, de azért mindennek van határa. :)
(Es tudom, vannak a nagytolvajok meg a közmunkafüggök, egykulcsosok meg CSOK-osok, akiknek közvéleménykutatásban is "a lé[tük] határozza meg a tudatukat". Az nem böbö-dödö, az más. Nem tudom megsaccolni ezek arányát.)
frissen regisztrált troll 2021.03.31 13:58:01
@mafi mushkila: Nem tudom, ez a kérdés nem érdemel-e kitiltást. :)
(A tanú)
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
frissen regisztrált troll 2021.03.25 12:17:34
@balmoral: En még a kétoldalu egyezménnyel mentem ki, stabil egzisztenciából, jó munkahelyi környezetböl. Adódott egy lehetöség gyakorlatilag kockázat nélkül "kalandozni" egyet. Nagyjából a bérrettegökkel voltam egy plattformon, bár még a bérrettegés hajnalát éltük. Az ötlet megszületése után pár hónappal kaptam egy orbáni indíttatásu pofont. (A tiedhez képest pofonkát.) Aztán már a kinti idöszakban hónapról hónapra erodálódott a visszatérés lehetösége (pszichésen "menekültizálódtam"), pedig nem volt fenékig tejfel, föleg szakmailag nem. (Jammern auf hohem Niveau, de a mai napig sírok az otthagyott munkahelyem után, persze az is szétcseszödött pár éven belül.)
A "menekült" az olyan nyugati ember, aki a PC (~nem célszerü náculni) elöl menekül Magyarországra, mindenki más migráns vagy hazaáruló. (Vicc nincs meg.)
       „Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele” (Orbán Viktor , miután Szájer, nyilván önként és dalolva, kilépett a FIDESZ-ből. )        Szájer József lockdown idején vett részt egy meleg szexpartin és volt nála esetleg egy szem…..
frissen regisztrált troll 2020.12.09 15:06:41
@Érvsebész: Teljes tévedésben van: H.T. most már nem zsarolható, tehát végre elkezdhet nyugodtan dolgozni legjobb tudása és lelkiismerete szerint. :)
frissen regisztrált troll 2020.12.09 15:24:58
@ámbátor: Gondolkoztam, hogy kitegyem-e a smiley-t (elegendönek éreztem a "lelkiismeret" szó használatát), de legközelebb majd többet teszek ki. :-))
Persze hogy igazad van, meg pár ilyen évtized a személyiséget is erodálja, stb. Annyira azért még én sem vagyok troll, hogy ilyesmit komolyan gondoljak. (Migránsokat se szoktam verni, pedig már azt is írtam egyszer.)
frissen regisztrált troll 2021.03.24 17:10:56
@Kettes: Látszik, hogy eléggé össze volt zavarodva, különben azt válaszolta volna, hogy a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet miatt.
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
frissen regisztrált troll 2021.03.20 12:08:33
@netukki: "Nem hangzott el benne, hogy Orbán Viktor az 1944-es zsidóüldözéseket kívánná felújítani."
Amit M. J. mond a feleségét idézve, Budapest ill. az ország elhagyását indokolva, azt sajnos nem értem magyarul, de a német interpretáció nincs tul messze ettöl, és nem feltétlenül jön át, hogy metafora lenne:
"Und wissen Sie, meine Frau ist Jüdin. Wenn die Juden damals gewusst hätten, warum sie in die Züge einsteigen, dann wären sie nicht eingestiegen. Und sie will nicht noch einmal in so einen Zug einsteigen."
Igen, ez nem feltétlenül Orbánra utal, inkább talán arra a helyzetre amikor - kis tulzással - Orbánék 44-ezése meg a báránybörbe bujt régi jobbikosok közül lehet választani. De ez persze már két bit.
frissen regisztrált troll 2021.03.20 15:02:19
@netukki: Ez szándékos (kvázi)zsidókedély-borzolgatás, antiszemitizmus-szalonképesítés és gitt. (A Vezér nem kötödik érzelmileg, max. az ideológusainak egy része.) Provokáció és az üldözés elöszobája, de nem következik belöle, hogy beljebb akarnának menni. Legalábbis formálisan jól védhetö ("ellentámadható"), ha ezzel vádolják öket. En jelen pillanatban még ilyen felhangok nélkül támadnám Orbánt kívülröl, de nagyon nehéz megállapítani, hogy mit nem "okos" betenni egy "külföldi" adásba. M. J. fenti mondatait talán nem (függetlenül igazságuktól/öszinteségüktöl), a te kérdésed viszont teljesen jogos, fel is kell nekik tenni minden adandó alkalommal. (Volt már valami válaszuk rá? Mindegy, el tudom képzelni. :()
frissen regisztrált troll 2021.03.24 12:44:20
@Podvinecz Marsall: Mindig ez a rosszindulat, pedig csak Hadházy felderítö repüléseit akarják segíteni. Hogy le is tudjon szállni, elbeszélgetni a helybeliekkel, meginni egy kávét, ilyesmi.
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
  "És most már az ország – a haza – is mérgező! A költőnő Ausztriában pisili ezt bele a Dunába, tudván, csak erre folyik lefelé az. Labanc lapnál keres védelmet ahhoz a kívánalmához, hogy Jókai (az 1848-as márciusi ifjak egyike, A kőszívű ember fiainak regényírója) ne legyen kötelező…..
frissen regisztrált troll 2021.03.22 11:42:32
@Reding Roli: Derék, "középutas", modern konzervatívok Magyarországon eleve kevesen vannak, egy részük rendesen megégette magát Orbánnal, másik részüket meg elég nehéz Magyarországon belülröl felismerni, mert az eltorzított kommunikációs térben baloldalinak látszanak. Rájuk pártot bazírozni lehet, csak nem biztos, hogy érdemes. A derék, de "ideológiailag képzetlen" tömegeket kellene megszólítani és valami normális irányba terelni, pl. számukra fogyasztható médiumokon keresztül átvitt "humánus" üzenetekkel. (De nem akarom a német közmédiát vajazni, ugyse érti senki. :)) Es persze ez is csak stabilizáló, második lépés lehetne, mondjuk a szívlapát után. A gond az, hogy ha egy kisebbség kezében van a szívlapát, az nem veszi ki jól magát, többség meg egyelöre nincs a Jobbik nélkül, ahhoz még kellene egy eröteljes és egyértelmü "meztelen a király"-szitu, olyan, ami a nagy többséghez eljut és fel is fogják.
frissen regisztrált troll 2021.03.22 13:43:51
@Hálátlan Gazember: Szerintem te nem olvastad végig. :) Nem a hatalomátvétel, hanem az azt követö stabilizáció egyik eszközeként írtam le azt, amit te ellen-agymosásnak nevezel.
Jó, nézzük meg, van itt valaki, aki szerint durván antidemokratikus, ha egy állam türi/támogatja, hogy a popkulturán belül, a zöm számára fogyasztható produktumokba csomagolva, nem brutál didaktikusan (de kicsit persze ugy, ez nem magaskultura) olyan üzeneteket juttassanak el polgáraihoz, amelyek stabilizálják, megerösítik, kiegészítik azok értékrendjét, és a politikai közép irányába huzzák öket? Nem egyik, vagy másik párt felé, nem egy vezér felé, hanem csak el a szélsöségektöl, az embertelenektöl, az idiótáktól, az erkölcsi hulláktól. Olyan üzeneteket, amik megvilágítanak számukra esetleg elvontabb dolgokat, finomságokat, amikkel ök nem fognak maguktól elmolyolni, mint egy mafi mushkila, de azért érint(het)i az életüket, döntéseiket, választásaikat? Vagy csak egyszerüen mintákat, amik megerösítik öket valamiben vagy épp eltántorítják öket valamitöl?
Ha ez agymosás, akkor legyen tényleg minden dáridó meg müfalu, abból is biztos kijön valami kurva jó egyszer.
frissen regisztrált troll 2021.03.22 14:09:18
@margitt: Akkor viszont eljutottunk Bokonon 14. könyvéhez, amit most teljes terjedelmében adok közre:

The Fourteenth Book
[ A short book with a long title. [ 110 ] ]

Title: What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?

Only verse: Nothing.
  "   A mutatók folyamatosan romlanak azóta, csak a SOTE van még az első ötszáz egyetemben a Times rangsora szerint. Prága, Varsó, Ljubljana is elhúz a magyar egyetemek mellett. Én nem a politikai haszon felől nézem tehát a kérdést, hanem hogy az átalakítás kimozdíthatja a felsőoktatást a…..
frissen regisztrált troll 2021.03.19 17:49:04
@ijontichy: "Emiatt most mindent át kell fogalmaznia magában, mert egy új identitás nem alakul ki egyik napról a másikra"
Szokott ez nekik sikerülni, most se lesz gond, menni fog.
"átlép a KDNP-be"
Micimackó - mondta Nyuszi szívélyesen -, te tökéletesen hülye vagy.
  Lovász László és Avi Wigderson kapta az Abel-díjat.      ..
frissen regisztrált troll 2021.03.18 11:08:53
@naebneerG: Na jó, ezt igy pont nem akartam, de most már mindegy, akkor tegyük be a végét is:
"A PISA-felmérések szerint viszont ijesztően romlik az átlagos magyar középiskolás matematikai teljesítménye. Ami még ijesztőbb: óriási (és egyre nő) a szakadék a legjobbak és a leggyengébbek között. És ami a még ijesztőbbnél is félelmetesebb: elég nyugtalanító összefüggés mutatkozik a matematikaoktatás teljesítménye és az országok jövedelemtermelő képessége között. (Ahogy erre Győrffy Dóra közgazdász Qubiten megjelent cikke is rámutatott. Aki kihagyta, nézze meg, tanulságos.)

30.4.2. Saját példámon is tudom, mit jelent egy jó gimnáziumi matektanár. Aki képes megtanítani, hogyan gondolkodj.

És tanár nincs. Alig akad. Évről évre kevesebb. És gyengébb.

Lovászék idejében tudományos fokozattal és -munkássággal rendelkező, kivételes képességű matematikusok tanítottak középiskolákban is. Ma már csak mutatóba maradt egy-kettő. Tíz év múlva nem lesz egy sem.

30.5. Rábai Imre 2019 szeptember elején halt meg, pont akkor, amikor egykori tanítványa, Lovász László MTA-elnök miniszterelnöki megalázása teljessé vált."
frissen regisztrált troll 2021.03.18 19:12:16
      Erre a kérdésre kell válaszolnod.      Nem tudod ki "Kötter Tamás"?  A magyar Houllebecq, ugyanolyan gusztustalan, mint ez eredeti, csak tehetség nélkül, és most nem fogom a kicsi sárga savanyú poént csavargatni, egy rossz író, aki most a szoftnyilas médiában keménykedik, géppisztollyal…..
frissen regisztrált troll 2021.03.15 01:11:37
@Reding Roli: "mert akkor azonnal elvesztenè a _pragmatikus gondolkodású, politikailag semleges társadalmi közepet_ : vègleg diszkreditálódna..."
Ezek kik? Potenciális Fidesz-szavazók, akik átalusszák a vasárnapokat?
orulunkvincent.blog.hu/2018/02/03/miert_szavazol_a_fideszre
frissen regisztrált troll 2021.03.15 12:19:36
@Podvinecz Marsall: Jogos, leragadtam a nyelvi formánál. :)
Amugy rajtam kívül mindenki érti, hogy mi az a "pragmatikus gondolkodású, politikailag semleges társadalmi közép", amit Orbán még nem vesztett el?
frissen regisztrált troll 2021.03.16 12:29:49
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
frissen regisztrált troll 2021.03.06 12:49:52
@ámbátor: [Off(?)] Nekem meg az jutott eszembe így az ünnep elöestéjén, hogy ez vajon még benne van-e a magyar nönapi kánonban:
foter.ro/cikk/20150308_eljen_minden_bajos_szep_no/
(Bár ez inkább a Jókai-posztokba illett volna. Kb. 250 év, "Galante Musik".)
Sztem teljesen OK, ha egy kórus ezt énekli, de ha valaki megkérdöjelezné a dal nönap-kompatibilitását, nem horgadnék fel.
(Ez a "Szóljon szívünkben hangosan", ez viszont durva.)
frissen regisztrált troll 2021.03.07 12:03:39
@mafi mushkila: Ha igazán jól kitaláltátok volna a világot, akkor nem kellene ideológia ingalengetés utján helyükre kerülniük a dolgoknak, hanem analitikusan elöálló nézetek terjedhetnének és válhatnának mainstream-mé.
Amíg még lehetséges nyelvileg azonosítani a feketéket, addig meg lehet változtatni a címet, semmi gond.
Magából a darabból én nem hallok ki Vaudeville/Minstrel-Show-típusu fekete-gunyolást, létezik olyan jogos érzékenység, ami kihallhat?
Ragtime/blues motívumok fehér ember általi használata az "blackfacing"? A "hey, super, mások is észrevették és idézik a kulturámat!"-gondolat az hamis, mert minden esetben alávetettségen alapul? Fekete blueserek is vettek át/építettek be fehér müfajokat, ez is kizárólag az alávetettségükön alapult ("a pénz miatt"), nem lehet, hogy ez-az tetszett nekik?
Nincs áldozat: Viszonylag kevés olyan "klasszikus" zongoradarab van, ami "popposabb" kicsit, így motiválóbb a mai tanuló számára. Kis áldozat is tud fájni, ha felesleges.
(Mindegy, már pár körrel ezelött rájöttem, hogy rasszistább vagyok az ujságírónál, akit rasszizmus miatt rugtak ki.)
frissen regisztrált troll 2021.03.14 11:32:48
24.hu/belfold/2021/03/14/hodasz-andras-pap-papifranko-youtube-instagram-gyonas-imadsag-interju/
Kárhozzam el. Ertem, hogy szimpatikus, ha valaki a környezeténél értelmesebbnek látszik(?). Meg a szólásszabadság korlátozói áldozatának. De ez a szüzességkultusz (ráadásul a válás "tiltásával" csomagban) nekem im Endeffekt nem kicsit nőellenesnek tünik, miközben a "komplementer közegben" ehhez képest nüanszokért (is) hurcolnak meg embereket. Ezt meg elintézzük annyival, hogy dehát ez az egyház tanítása, söt pénzt is adunk rá.
      Az állampárti propagandaoldal interjút készített Orbán Viktorral.      Idézem  :     "Oxfordi évekről, az antikommunista előkészületekről és a magyar történelem lehetséges olvasatairól beszélgettünk a miniszterelnökkel." .     Orbán Viktor pár héttel később ment ki Angliába, mint én…..
frissen regisztrált troll 2021.03.12 10:18:51
@Vakmacska: Ez így ebben a formában sérelmes lehet a talajrészegekre vonatkozóan. (Ertem, hogy precízen fogalmaztál, de egy jóravaló talajrészegnek esetleg mégis "bemarhat".)
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
frissen regisztrált troll 2021.03.05 14:13:24
@velőtanya: A Császári és Királyi Előolvasó. Nem tudta mit jelent az, hogy rábaszni. Most kezdi sejteni. (Önkényes értelmezés. :))
  .............................................  Tisztelt testvér! Hálás köszönet a lelkes üdvözlésért!Megtiszteléstek becsét sokszorozza az a körülmény, hogy én nemvagyok szövetségtek tagja, mely szövetségnek törvényeit, czéljait ismerem, helyeslem, méltányolom. Több év előtt felszólított…..
frissen regisztrált troll 2021.02.28 11:44:08
@velőtanya: OK, csak elbizonytalanodtam. :)
frissen regisztrált troll 2021.03.01 12:52:58
@acc2s: "ott vagyunk az irodalomtanítás céljainál"
Az olvasás talán a legegyszerübb, leggyorsabb és leghatékonyabb módja annak, hogy az "egyed" megismételje a "törzs" kulturális fejlödését, és óriások vállán tudjon állni. (Még ha egyénenként eltérö méretü óriásokén is.) A fikció a méz a madzagon.
frissen regisztrált troll 2021.03.01 18:23:07
@labrys: Sose tagadtam. :) De ha vki pl. csak Agatha Christie vállain áll, azokon viszont kellően stabilan, az már kb. elegendő ahhoz, hogy ne rugják ki innen, és egy elég használható nőképről indul.
    A deputatio már ötödfél órára megérkezett a cultusministeriumba. Maga a titkos kamarás úr  fogadta őket, aki phlegmatikus ember hírében állt, de most izgatottan szítta az ángol burnótját. A legfontosabb financziális projectum volt a Kötelező Olvasmány, amiből százezer kópiát  rendeltek és egy…..
frissen regisztrált troll 2021.02.27 15:50:43
@Bolygó Hollandi: "A wombatnak semmi köze a patkányhoz, valamint inkább 20-30 kiló (nem 6)."
Na de a költöi szabadság? Nem olyan könnyü ám olyan állatot találni, aminek a neve rímel arra, hogy "bombat". :)
(Nem ekézem se TK-t, se Jókait egyébként, ahogy ök se egymást. Az Aol-kommenttel próbálok valamit kezdeni.)
frissen regisztrált troll 2021.02.27 17:38:59
@kemény keleti kommentelő: Minden bokorból. :)
frissen regisztrált troll 2021.02.28 01:40:24
@kemény keleti kommentelő: Ja, kezd a csekély értelmü trollnak is összeállni a kép. Csak én még mindig ugy érzem, hogy hasonló tünetek különbözö "betegségekre" utalhatnak. (De ezt mint Bubó mondom. :)))
       Gulácsi Péter, a magyar futballválogatott és az RB Leipzig kapusa kiállt a meleg családok mellett. Emiatt a fasiszta rezsim pogromlapja, a "Vasárnap", megtámadta. Gulácsi nem gyűlölködött, és a nem gyűlölködésre még neki sincs joga.       Semmit nem tudok erre mondani. Ha ő bűnös, én is az…..
frissen regisztrált troll 2021.02.25 13:11:32
@ijontichy: A nemzeti szellemű színjátszás rajongója volt.
frissen regisztrált troll 2021.02.25 13:37:25
   "Rendszeresen beszélgettem az előző húsz évben a CEU rektoraival, mindig elmondtam nekik, ügyelni kellene arra, hogy az intézményük ne kis sziget legyen a felsőoktatásban, ahol a liberális oktatók és egykori politikusok dominálnak. Jeleztem, hogy másfajta gondolkodásúakat is be kellene engedni…..
frissen regisztrált troll 2021.02.20 12:31:14
@kemény keleti kommentelő: Akkor ezek után már én sem vehetnék részt a Fidesz utáni szép holnap építésében, ha esetleg ilyen ambícióim támadnának? (Kijafasz az a Bubó?)
frissen regisztrált troll 2021.02.20 13:01:51
@kemény keleti kommentelő: Nem írtad, hogy Dr., a kontextusból azt hittem, hogy valami rég lejátszott véres meccsre utalsz egy kommentelövel. Bár volt egy "Ursula" az életemben, a párhuzamot nem értem. Ha Ursulának neveztél volna, azt talán érteném. Kivételesen nem voltam ultracrepidarianus sem, fenntartom, hogy léteznek bokrok, amik mögött nem ólálkodik fideszes. (Az egyéb felhangok felett elsiklom, meg afelett is, hogy a sztem értelmes kérdésemre nem válaszoltál, helyette jöttek a "felhangok".)
frissen regisztrált troll 2021.02.20 13:52:07
@kemény keleti kommentelő: Ach, OK, ennyi simán belefért volna, ha megértem. :) Erröl a szállóigéröl lemaradtam. (Ahogy Géza mondja Beának: "Az a te bajod, hogy ..." :) Mármint én vagyok a Bea.)
      " Ehhez elmesélte azt is, hogy 2017 után egy évig a Farkas-hegyen készenlétben tartott egy kisrepülőgépet, hogy ha arról van szó, bármikor Bécsbe tudjon menekülni. Elmondta, hogy például Schmidt Mária felől is kapott olyan üzeneteket, hogy „felmossa vele az Indexet”.  (A 444.hu Bodolai…..
frissen regisztrált troll 2021.02.15 14:09:32
@Vakmacska: Elméletileg megemelték tavaly vagy tavalyelött a büntetési tételeket. (Nem nagyon szoktam az ilyesmire odafigyelni, inkább szabályosan közlekedem.) A járdán "parkoltam", ráadásul kevesebb mint 5 m-re a keresztezödéstöl: 30 €. Akkor mennyi lehetett korábban? Kapott az ember egy kisebb ajándékkosarat? :)
Mennyi lenne ez most Pesten? (Mármint irodalom tanárnak Suzukival.)
frissen regisztrált troll 2021.02.15 14:40:08
@9mmPara: Kösz, tehát durván 2.5 - 5-szöröse a (papíros) kölninek.
frissen regisztrált troll 2021.02.17 10:31:31
@frissen regisztrált troll: "egyetlen politikailag korrekt mondat sincs"
Reggel a zuhany alatt jutott eszembe, hogy ujfent marhaságot írtam, és végtelen türelmetekben ezuttal sem utasítottatok rendre. Ugyanis:
Valami sziget "bennszülött" jellegü lakói figyelemre méltó kognitív képességekröl tettek bizonyságot, amikor kerekperec megtagadták, hogy náluk találják meg Gustav Bahrt. Akkor ugyanis jött volna a turisták vad, szilaj népe, utakat építenek, valamint további civilizációs "vívmányok" és betegségek jelentek volna meg, ök pedig ebböl köszönték szépen, nem kértek. (Korrekt és önreflexív.)
A fehér foltban is kritikusan szemléli a gyarmatosítást és annak eszközeit.
Rejtö egyidös József Attilával, a baromarcuak nélkül eléldegélhetett volna akár az ezredfordulóig, és semmi ok nincs azt feltételezni, hogy ne vette volna be a PC-kanyart, vagy szimpatizált volna a tultolókkal. (Max. valami elöszó kell hozzá, esetleg kicsit modernebb, mint a Hegedüs Géza-féle.)
    Le kellene kapcsolni, mert nemzetront és genderizál, minden lehetséges felkapcsolt dolog alkalmas a fellazításra, általában a dolgok sok mindenre alkalmasak, különösen alkalmasak a deviantúra és a baloldalizmus térnyerésére, mert a felkapcsoltak Hatodik Hadoszlopa maga a mélyállam, ha…..
frissen regisztrált troll 2021.02.11 10:40:28
frissen regisztrált troll 2021.02.11 10:53:28
@Podvinecz Marsall: Azt nem tudom. Menü "Kedvenceink". Ott keresel egy akármilyen napirajzot, és ott mindjárt rákattintasz a "Grafitember" linkre, aztán browse. A kép alatt aztán megint vannak Napirjaz-linkek, ott látszanak a nyitóképek is.
        Az a hipotézisem, hogy Bodolai László valójában meg akarta menteni az Indexet Orbánéktól. Ő nem Orbánék embere, hanem beszorult Orbán kutyái és a szerkesztőség közé. Azokból az információmorzsákból, amit össze tudtam szedegetni, és ami hihetetlenül távol van bármiféle teljes tudástól, nem…..
frissen regisztrált troll 2020.12.21 12:38:09
@Podvinecz Marsall: "... a pesszimistáknak lett igazuk. De júliusban ezt még nem lehetett tudni." :)
frissen regisztrált troll 2020.12.21 13:16:04
@Podvinecz Marsall: " á, ő nem is olyan elvetemült" - persze, a zebra feltehetöen "másodlagosan" elvetemült. Elvetemedett.
"[bág] nem úgy dolgozott, ami egy főszerkesztő-helyettestől elvárható."
Talán mert egy percig sem az volt? Néha kiderül, hogy a beosztottad nem a beosztottad. (A Seres-párhuzam.) De semmi politika... Es virágozzék minden narratíva.
     Orbánék felszámolják a magyar felsőoktatás maradék autonómiáját. Az egykori kommunista belügyminiszter veje, a jóságos István, aki  úgy lett az amerikanisztika kutatóprofesszora, hogy soha életében nem foglalkozott amerikanisztikával, végrehajtja az ítéleteket.  Az MTA intézeteit…..
frissen regisztrált troll 2021.02.10 15:42:50
@kemény keleti kommentelő: Ez világos, csak a "férfibútól" fordultunk együtt off-ba kissé. :)
frissen regisztrált troll 2021.02.11 16:16:42
@látjátok feleim szümtükkel: Nem mond érdekeseket, nyilvánvaló dolgokat mond, csak a "nemfideszes jobboldaliak" tendenziell ki lettek radírozva a többiek agyából és gyakran valszleg a sajátjukból is. (Baloldalinak hiszi magát pl.)
frissen regisztrált troll 2021.02.11 23:31:32
@HaCS: Mindenki tetszölegesen választhatja és nevezheti meg a saját identitását. :) (En pl. tavirózsa vagyok, kivéve amikor lapátkerék.)
Van egy vajdasági kolléga itt, szintén régóta. Németként határozottan jobbra állok töle, magyarként határozottan "balra". Ennyit a szavak értelméröl. :)
(Amugy persze egyetértek.)
        Orbán Balázs vezető NER-kártevő az index.hu-n reklámozta a rezsim janicsárképzőjét a Matthias Corvinus Collegium-ot.        Klebelsberg Kunót idézte, mint a magyar tehetséggondozás atyját, akinek azért volt némi szerepe abban, hogy rengeteg magyar tehetség hagyta el az országot a numerus…..
frissen regisztrált troll 2021.02.11 17:24:43
@Vakmacska: Pedig milyen jó kis drMáriás festmény lehetett volna: "Jótündér jegesmedvét ideologizál az Északi-sarkon" :)
    Itt nem csupán reformokról van szó, hanem világlátásról, szellemiségről.... nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg....mivel nagy igény van történelmi és irodalmi adaptációs filmekre, szeretnénk, ha hangsúlyosabb lenne a hallgatók történelmi témákra való hangolása. " (Sára Balázs SZFE-s…..
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
frissen regisztrált troll 2021.01.16 20:07:50
@látjátok feleim szümtükkel: De. Csak ókonzervatívként tudat alatt/fölött semmibe veszem a nöket, föleg felszmájlizott bekezdésekben. (Nem teszek szmájlit ide, azért se. Egyet se.)
frissen regisztrált troll 2021.01.22 10:40:30
@látjátok feleim szümtükkel: Alighanem pontosan ugyanabban a formában kapta volna meg, akár akarta, akár nem. Vagyunk itt páran, akik szerint nem akarta/nem az ö projektje volt, ugyanakkor nem vitatnánk el Orbántól sem hajlamát a nepotizmusra, sem bensöséges viszonyát a közpénzekhez.
A hvg print/360 írt néhány cikket az utóbbi napokban a tárgyról. Volt bennük valami uj elem?
frissen regisztrált troll 2021.01.23 11:57:59
@Kettes: "megfelelési kísérletek sikertelen sorozata"
Ilyen értelemben többé-kevésbé mégis "saját" projektje lenne a katonásdi. Jó, de akkor a Felház, az mi? Elhitte az apjának, hogy keresztény?
Tóta ugy tünik, inkább "ürügynek" használhatta a témát, s így eltekintett bizonyos "lényegtelen" részletektöl.
Egyébként meg a fene egye meg az összes fizetökaput, nem fogok hetven ujságot elöfizetni, pláne nem bankszámlával (azt csak Uj Péternek). :(
      Mitch McConnell a szenátus republikánus kisebbségének (oh, yes) vezetője, Trump egykori szövetségese. Felesége, Elaine Chao, Trump közlekedési minisztere volt.      Ezen a videón Mitch McConnell a következőket mondja:     "The mob was fed lies. By the President and other powerful…..
frissen regisztrált troll 2021.01.20 11:35:52
@kemény keleti kommentelő: Speciális tü:
kurier.at/wissen/gesundheit/biontechpfizer-impfstoff-sechs-statt-fuenf-dosen-in-einem-flaeschchen/401150049
"Viele Ärzte machten aber die Erfahrung, dass bei der Verwendung spezieller Injektionsnadeln und Spritzen sechs, teilweise sogar sieben Dosen gewonnen werden können."
Csak ez eleinte nem volt jogilag lehetséges, mert a termékinformáció 5-öt mondott.
frissen regisztrált troll 2021.01.20 13:19:32
@látjátok feleim szümtükkel: "a szentlélek jobban működik náluk?"
Kevés dolog müködhet jobban, mint a Fidesz-kormány (tegnap Origo-t olvastam), de speciel az egészségügy müködöképességét már csak a Szentlélek tartja. :)
(szándékos félreértelmezés alert)
frissen regisztrált troll 2021.01.20 14:12:33