Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rézfánfütyülő fűzangyal

0 bejegyzést írt és 717 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevés olyan designer akad, akinek a szakma vitán felül elismeri tehetségét, egyedi karakterét, de ennek ellenére a nagyközönség visszafojtott sziszegéssel hátrál szinte minden alkotását látva. Ilyen, illetve ilyen volt a szeptember 16-án Karlsruhéban elhunyt Luigi…..
A világon számos ország van, amely (történelmi vagy földrajzi okokból) elmondhatja magáról, hogy területe két (vagy adott esetben több) kontinensre is kiterjed. Európa és Afrika határa: a Gibraltári-szoros. (forrás: Wikipedia)   Mai posztunkban ezen államok között nézünk szét...
Rézfánfütyülő fűzangyal 2019.09.10 15:31:48
Gondot okoz lekötni a kis mókust, amikor hosszabb útra indultok autóval? Vannak jól bevált autós játékaitok, de mindig jól jön néhány új ötlet? Tarts velem és mutatok néhány kreatív játékot, amivel el tudja foglalni magát a kicsi!..
Sétáló utcává és autómentessé tenni az egész belvárost? Abszurd? Utrechtben 2019 óta valóság. Ha nem hiszed, hogy a Sétáló Budapest koncepció megvalósítható, nézd meg ezt a holland nagyvárost! A korábban négysávos utak helyén ma fák nőnek...
Rézfánfütyülő fűzangyal 2019.08.12 14:30:58
@A kiló nem százat jelent.: Hollandiában, ha csak valaki nem kényszerül rá más okból, senki nem közlekedik a városközi forgalomban sem biciklivel, sem autóval, hanem vonattal! A közeli, 60-100 km-es, körzetben a vonatok 15-30 percenként indulnak, 130-150 km/ó sebességűek és halál pontosak, valamint zsúfoltak.:)
Rézfánfütyülő fűzangyal 2019.08.12 14:40:23
@A kiló nem százat jelent.: Azt hiszem, el sem tudod elképzelni a 20 000-es befogadóképességű, vasútállomási biciklitárolót, amely szinte mindig tele van!
Sokat járok Hollandiába, éppen most jöttem haza.
Írtam már, hogy minden vallásnak van egy Bibliája, a hinduzimusét úgy hívják, hogy Bhagavad-gítá. Számtalan fordítása létezik, így néha egy-kettőnél úgy érzi az ember, hogy köszönő viszonyban sincsenek egymással. Ennek azaz oka, hogy a Gítá szanszkritul maradt fent több ezer éven át, és ezt a…..
Rézfánfütyülő fűzangyal 2019.04.15 13:23:08
@Gyingizik: Az a az érzésem, hogy te valamilyen ideális, nem létező, nyugati civilizációt ismersz. Talán menj el egy kis faluba bárhol, Nóg5rád, BAZ, Szabolcs megyékben, vagy akár dél Baranyába, fogsz te ott olyan helyeket látni, amiről azt hiszed, hogy csak Indiában vannak. Ezután talán elgondolkhatsz azon, hogy meddig ér az európai kultúra, és mit is jelenthetne az alanyi jövedelem az emberi lét fenntartásában.
A közelmúltban több cikk is foglalkozott az azonnali fizetési rendszer bevezetésével, melyre - három éves előkészület után - július elsejével kerül sor. Ez a rendszer biztosítaná, hogy belföldön magánszemélyek tízmillió forint alatti utalásai legfeljebb öt másodpercen belül megérkezzenek a címzett…..
  Minden szerelem véget ér egyszer, s a legtöbb esetben nem a nagyharanggal. A szakítás után még hetekig, hónapokig nem tér magához az ember, és semmit sem érez olyan gyötrelmesnek, mint amikor azt látja, hogy a másik már továbblépett. Ha van valami, ami még tovább fokozhatja a kínt, ha az új…..
A báb nem korosztály, hanem műfaj – ezzel a szlogennel hirdeti felnőtteknek szánt előadásait a Budapest Bábszínház. A szeptemberben Szikszai Rémusz rendezésében bemutatott Shakespeare-mű, A vihar mindezt ékesen bizonyítja is...
Több bejegyzésben is említettem már, hogy a szocialista országokban nagy jelentőséget kaptak a különböző építőjátékok. Ezek között megtalálhatóak voltak a teljesen egyszerű, a kicsit bonyolultabb csavarozható és a nagyon bonyolult elektromos építőjátékok is.Ez utóbbi kategória már nem is igazán volt…..
Rézfánfütyülő fűzangyal 2018.12.28 16:44:57
@lutria: Azt hiszem, valami emlékezeteltérítése lehetett apádnak. Én akkoriban több rádiót is építettem otthon a zsebpénzemből. Aztán persze villamosmérnök is lettem. Hacsak nem rádió adót épített, mert ahhoz bizony engedély kellett akkor és ma is! Egy rádió vevőt nem lehet bemérni, mert nem sugároz jelet. Kisesebb adót is lehetett építeni, ha a teljesítménye elég kicsi volt (100 mW alatt és megfelelő hullámsávon dolgozott). Ezeket többnyire hajó vagy autómodellek távvezérlésére használták. Ilyet is csináltam otthon. Stb...
1864. USS Mahopac folyami monitor az amerikai polgárháborúban..
Rézfánfütyülő fűzangyal 2018.12.03 11:00:06
@Rollende Landstrasse: Az bizony autogiro. Ez legjobban abból látszik, hogy forgószárnyak tövéről hiányzik az a mechanizmus, amelynek segítségével a lapátok állásszögét forgás közben folyamatosan állítja. Ezt találta fel Amerikában Sikorsky, és ennek segítségével lehetett végre a valódi helikoptereket bedönteni/kormányozni.
Rézfánfütyülő fűzangyal 2018.12.03 15:24:11
@Rollende Landstrasse: Belátom, igazad van. Nem ismertem ezt a modellt.
Olvasói jelzésre (köszönjük) visszalépünk egyet a fát, mint alapanyagot és megmunkálását célzó sorozatunkban, hogy tisztázzunk néhány faipari alapfogalmat. Geszt és szíjács, göcs és bütü kifejezések jelentése ágyazódik bele a faanyag szerkezeti felépítését bemutató anyagba, de megtudjuk, hogy a…..
Rézfánfütyülő fűzangyal 2018.11.28 17:56:09
Kifejezetten népszerű lett az elmúlt években az elektromos kerékpárok használata, hiszen jelentősen nagyobb utazási sebességet érhetünk el a motorikus alkatrészeknek köszönhetően, továbbá kevésbé fárasztó, ha például emelkedőnek felfele megyünk, hiszen az elektromos motor ilyenkor rásegít. Az…..
Rézfánfütyülő fűzangyal 2018.11.07 18:36:10
@Affeneegyemeg: Várjuk Danikától a választ! :))
Nem tud koncentrálni a munkahelyén, mert valami folyamatosan elvonja a figyelmét? Itt a megoldás: a zajszűrős szemellenző...
Rézfánfütyülő fűzangyal 2018.11.07 18:24:47
Van az úgy, hogy egy hely, vagy egy épület komoly hatást gyakorol az emberre. És utána még órákon vagy napokon keresztül gondolkodnia kell rajta, emészteni az élményt, feldolgozni a látottakat. Ez az egykor szebb napokat látott vályogház - padlásával, pincéjével s a hozzá tartozó udvarral és…..
Mi is leadtuk a hírt olvasóinknak, hogy a NÉBIH felfüggesztette egy családi sajtmanufaktúra működését, a lesújtóan igénytelen körülmények miatt. Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a debreceni Mircz Bt. a Nárcisz Birtok fantázianevű sajtkészítőket takarja. Na, így már mi ismerjük őket…..
Rézfánfütyülő fűzangyal 2018.07.29 13:41:02
@motoroskonyhaja: Csak nem Magyarországon, ahol jó pár évvel ezelőtt meghalt néhány tudatos fogyasztó a fertőzött, de nagyon bio, kecskesajttól.. A pasztörizálatlan tejhez még sokkal szigorúbb állattenyésztés kell, ami komolyabb felelősségtudatot igényel.
Barber shop, ahol az ősemberekből sármos férfiak születnek. :) Országszerte gombamód szaporodnak a barber shopok. De mi is az a barber shop? Mit kell róla tudni? Kinek érdemes ilyen helyre járni? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre fogok választ adni a következő írásban, ami rendhagyó módon, egy…..
Rézfánfütyülő fűzangyal 2018.07.27 14:00:17
Nagyon gyakran kerülünk abba a helyzetbe a férjemmel, hogy valaki hitetlenkedve és már-már számonkérően kérdezget minket, hogyhogy nem tudjuk a gyerkőceinket legalább pár óra erejéig a nagyszülőkre hagyni, hogy mi valami sürgős dolgot elintézzünk, ne adj' Isten, kettesben legyünk... Ilyenkor mindig…..
Két hete láthattátok a MTI Fotóarchívummal közösen indított sorozatunk előző részét. 1959 olyan termékeny volt a színes fotók szempontjából hogy ebből az évből két részt is láthattok. Ugyancsak két hét múlva érkezik a következő év ami már az 1960-as lesz. Tartsatok velünk akkor is! 1959. október…..
Különös, hogy nyolcvan évvel a megjelenése után azt a modellt tartják a Graham-Paige autógyár legnagyobb teljesítményének, amely értékesítési szempontból igazi katasztrófának bizonyult. Ebben jelentős szerepe van annak is, hogy Európában egészen valószínűtlen karriert futott be ez a nem túl…..
Rézfánfütyülő fűzangyal 2018.01.17 18:35:34
A Xiaomi meglepte a világot a teljes kerámiatestes telefonjával, de biztos kell ez nekünk?  ..
Három új terméket mutatott be ma a Xiaomi, de a trónfosztás elmaradt.  ..
A Louwman Museumot az óta szeretném felkeresni, amióta tiszteletüket tették a brüsszeli Interclassics kiállításon egy felettébb vicces mikroautó-gyűjteménnyel. A múzeum azonban ennél sokkal komolyabb készlettel bír, sok tekintetben a világ egyik legkomolyabb gyűjteménye, a honlap szerint 1910 előtti…..
Az előző részt ott hagytam félbe, hogy a Louwmans Museumban egy felettébb hatásvadász dramaturgiát követve váltogatják egymást műszaki érdekességek, a ritkaságok és a látványosságok, és az utolsó teremben filmes autók parkoltak. A filmes szekció után egy diszkrét félhomályba burkolózó galéria és…..
  Egy kamasz lány vagyok, aki úgy döntött leírja a véleményét. S annak ellenére, hogy nem tartom magamat megrögzött feministának, most mégis ebben a témában fogok írni. Hogy mi ennek az oka? Erősen elgondolkoztatott az, miért játszik mással két kisgyerek csak azért, mert más neműek. Sokszor és…..
Nem vagyok túl öreg, de emlékszem, mikor még 70 Ft volt a kenyér a kisboltban. Arra is emlékszem, mikor 100-120 Ft lett. Pedig akkor is gyerek voltam még, mégis olyan drágulásnak fogtam fel és hüledeztem, hogy miért ennyi. Most már 300-400 Ft-ba kerül egy közepes minőségű fél kilós kenyér.…..
Rézfánfütyülő fűzangyal 2017.03.09 08:56:47
@praclee: Én több mint 70 vagyok, és az a 3-3,60 Ft az 50-es évek végén volt. Bizony, már akkor is éltek emberek.