Regisztráció Blogot indítok
Adatok
quinque

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Válogatni is tudni kell (tuti1x2)..
quinque 2020.11.29 09:50:55
Hi,

Látom tegnap bunda napot abszolvált a blog. Erre az írásra sem várok érdemi reakciókat ma, de majd közvetve a következő hétvégéken olvasom a "hatást".
Nem történt semmi különős a csapatok életében, a favoritok bukásuk ellenére is BL csoportkör szereplők lesznek a következő kiírásban is.
Nehéz elképzelni, hogy a Juventus, Dortmund, Real Madrid, Liverpool ne tudna 80 pont körül gyűjteni és kimaradjanak a következő évi (UEFA) euro milliók szétosztásból.
Pár hete előre vetítettem az Everton és Aston Villa visszacsúszását, előbbi csapat az utolső előtti az elmúlt öt forduló forma táblázatán!
Olaszoknál még a Sassuolo nincs a "helyén", de kétlem, hogy Crotone, Bologna, Verona, Spezia csapatok legyőzése BL indulást eredményezzen.
Egyedül a Napoli legyőzése túnik most bravúrnak, de ezt majd a nápolyiak további szereplése határozza meg.
Egyedüliként a spanyol bajnokság tér el a megszokottaktól. Real Sociedad, Villareal kettősből egyik jó eséllyel odaér a BL induló helyek egyikére. Nem megszokott látvány a Barcelona 11. helyezése, de vesztett pontok tekintetében jelenleg egy szinten van a Real Madriddal, kettővel lemaradva a Villarealtól, hattal a Real Sociedadtól és kilenccel az Atletico Madridtóltól.
Ami a BL-t illeti.
Angol(4), Francia(2+1selejtezős), Német(4), Olasz(4), Spanyol(4) csapatok adják több mint a felét a BL csoportkörben érdekel 32 fős mezőnynek(19 csapat). Ezek közül 14 vagy 15 tovább jut az egyenes kieséses szakaszba.
1995-ben az Ajax, 2004-ben a Porto nyert nem TOP5 bajnokságban szereplő csapatként, valamint 1996-ban az Ajax játszott még döntőt.
28 BL döntőben 56 csapat volt érdekelt és ezek közül csak kettő csapat volt TOP5-ön kívüli.
A jelenlegi kiírásban a Porto-ról kijelenthető, hogy bejutott az egyenes kieséses szakaszba és az Ajax-nak van még esélye, de ehhez várhatóan le kell győznie majd az Atalanta-t Amszterdamban.
A többi továbbjutó csapat a TOP5 bajnokságban szerepel.

A 28 döntők között volt 3 spanyol, 2 angol és 1 német házidöntő.

Nincs új a nap alatt, lassan 29 éve.