Regisztráció Blogot indítok
Adatok
antho

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Petőfi hava 2013.03.17 07:17:00
Így szombat éjfél felé, amikor ezt írom, és amikor az összes létező híradó visszanézése miatt vagy nyolcszor hallottam Harangozó Tamástól, hogy „a kialakult helyzetben”, amikor alacsonyan szállnak a minőségi állami szolgáltatásokra szuperérzékeny blogbejegyzések, amikor…..
antho 2013.03.17 09:37:51
egy. Az első fokú (legmagasabb) riasztást még csütörtök délelőtt kiadták a fővárosra és öt dunántúli megyére. Ez benne volt már a 14-e déli híradóban is.
videotar.mtv.hu/Videok/2013/03/14/12/MTV_Hirado_2013_marcius_14_12_00.aspx

Kettő. Sajnos a magyar ember olyan, hogy ha ő befizet egy wellness hétvégére, akkor azt akkor sem hajlandó lemondani, ha a kiválasztott szállodája helyén egy bombatölcsér tátong. Lásd még az all inclusive ellátás veszélyei a magyarokra: www.origo.hu/utazas/20080608-a-magyarokra-veszelyes-az-all-inclusive-ellatas.html

Három. A hétvégi eset tipikus devizahitel szindróma volt. Az emberek útnak indultak, elakadtak, majd fejhangon sipítoztak, hogy azonnal mentse meg őket az állam.

Négy. A sajtó is könyékig benne van. Mivel az időjárás kapcsán is állandóan farkast kiálltanak (Döbbenet! Ilyen még nem volt! Katasztrófa! és ezek mindennapos címadási gyakorlatok), már nem lehet pontosan megállapítani, hogy mikor mekkora a baj.

Öt. A legszánalmasabbak a fotelforradalmárok voltak, akik percenként posztolták, hogy a kormány nem tesz semmit, azonnal mondjon le.
antho 2013.03.17 10:14:26
@unionista:
Többször átolvastam a hozzászólásomat, de nem találtam benne olyat, hogy "rendben volt". Én az útnak induló emberek hozzáállásáról írtam.
Nekem van több barátom is, aki látva a helyzetet nem indult útnak. És van olyan is, aki útnak indult. Ha előre kellett volna tippelnem, hogy ki indul útnak és ki marad otthon ugyanez az eredmény jött volna ki. Ja és mind síelni indultak/indultak volna.
Miután a Heti Válasz Online és a Magyar Nemzet Online szerkesztőségének megerősítették, szinte bizonyossá vált: L. Simon László kulturális államtitkárt hamarosan menesztik posztjáról. Megrendült benne Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterének bizalma – írja a…..
antho 2013.02.14 16:01:16
@marko11: Ezt nem kétlem. De azért ne feledjük az életművét sem. Az Illés rendben volt, az István, a király zseniális, a Kőműves Kelemen dettó.
Az utóbbi 25-30 évben viszont egy normális mű sem jött össze (pl. Attila, Isten kardja; A kiátkozott; Veled, Uram!; Ének a csodaszarvasról; Elég volt!; Árpád népe) És ezen utóbbi művek szinte mind az ősmagyar pogány kultuszba visznek. Nem kicsit belebolondult az Árpád vérvonalba. Ezért is keresi a Pilisben Árpád sírját.
Blogosz Szóval akkor... 2013.02.12 17:01:15
Megkaptam persze én is Orbán Viktor miniszterelnök levelét. Akárcsak többszázezer anyaországon kívül élő magyar. Azt írja: „Tisztelt Honfitársam! (...) Tudnunk kell egymásról, és rendelkeznünk kell minden fontos, aktuális információval Magyarországról. Ezért a magyar…..
Tisztelt Igazgató Kolléga! Az alábbi táblázatban összefoglaltuk azon leggyakoribb eseteket, amelyek mindennapi szakmai munkája során a munkaszervezési feladatának gyakorlásával összefüggésben megjelenhetnek. Kérjük, hogy az egyes ügytípusnak megfelelően szíveskedjék eljárni,…..
antho 2013.01.24 21:26:57
@Nemzeti forrasztékón:
Kezdjük.
Hidd már el, az iskolák eddig sem önállóan gazdálkodtak. A kréta megrendelésére is az önkormányzat engedélyére volt szükség.
Az, hogy jelentési vagy egyeztetési kötelezettség van azt az ügytípus dönti el, amit az igazgatók eddig is tudtak, mert eddig is ezt kellett tenniük.
De akkor kezdjük el az elejéről
1. Műszaki problémák
Pl. csőtörés van. Ki kell hívni a szerelőt. Az iskolának nincs indián kasszája, hogy abból fizesse a szerelőt. Ezért bejelentési kötelessége van a működtető felé (ez lehet az önkormányzat vagy a KIK) aki kiküldi a szerelőt. Ez eddig is így volt.
2. Beszerzési igény
Kell 10 ezer db papír. Be kell jelenteni a működtetőnek, aki küldeni fogja a papírt
és így tovább.

Na de vegyünk egy faszányos kerületi tanulmányi versenyt. Mondjuk minden iskolából 5 tanuló vehet részt. Nyilván a diri, ha akarja felhívja a tankerületi igazgatót, hogy milyen lesz a verseny milyen tanulókat küldjön. Megkapja a választ, majd kiválasztja az 5 embert és lejelenti. Ennyi és nem több.
antho 2013.01.24 21:30:39
@Belpo: Csalódni fogsz, de ez eddig is így történt. Az igazgató egy budit sem festhetett ki, úgy hogy nem jelentette a fenntartónak. Sőt általában egy szaros budifelújításról is az önkormányzat oktatási bizottsága döntött.
antho 2013.01.25 08:44:06
@dobray:
Az igazgató feladata eddig is az volt, hogy adminisztráljon, ezért is tanítanak az igazgatók csak heti 2 vagy 4 órában.
Még egyszer mondom, az önkormányzati iskoláknak eddig is mindent egyeztetni kellett a fenntartóval/működtetővel, ebben semmi új nincs.
Nagy idők tanúi vagyunk, Magyarok ezrei hagyják el Magyarországot minden hónapban, hogy jó hírünk és nyelvünk terjesszék, tanítsák a világban, de a Magyarországra látogató külföldiek sem ússzák meg, hogy titkok és összefüggések mentén megtudják: Magyarnak lenni a legjobb…..
‎20 évig közösségfejlesztőként dolgoztam Magyarországon.A blogomban haszálok egy politikai szocializációs modellt, amely abból a szempontból elemez egy-egy közéleti témát, hogy a beszéd, amely tőlünk elhangzik elrugaszkodik-e attól, hogy egyénként nyilvánulunk…..
A kínai propagandakiállítást ismertető kritikánkkal alapjaiban értettük félre a témát és magát Kínát is, állítja Salát Gergely Kína-kutató a Mandineren megjelent írásában. A konzervatív blogon Kínai Kálmán és Trágár Tóniként publikáló szerző saját nevén jegyzett…..
Mandiner blog Csak az RMDSZ? 2012.06.12 11:11:00
  A vasárnapi romániai önkormányzati választásokon a három magyar párt versenyét egyértelműen az RMDSZ nyerte (a teljes választást pedig a szociáldemokraták és a nemzeti liberálisok szövetsége, az USL). A magyarországihoz képest elképesztően lassú eredményközlés alapján…..
antho 2012.06.12 22:15:20
Érdemes rápillantani a Román Választási Bizottság honlapjára is, nem pedig a Transindex össze-vissza adatait alapul venni.
A pártszavazást önkormányzati választásnál leginkább a megyei tanácsi listákra adott szavazatokon lehet lemérni.
Tessék böngészni a legutoljára kiadott dokumentet:
www.beclocale2012.ro/DOCUMENTE%20BEC/Rezultate%20partiale/partiale%20ora18_12iunie.pdf
Ezek szerint most az RMDSZ 473.783 szavazatot kapott, ami a szavazatok 5,6 százalékát jelenti. Emlékeztetőül ez a szám négy éve 429.329, ami akkor 5,14 %-ot jelentett.
www.beclocale2008.ro/documm/Voturi%20pe%20Partide/votpart.pdf
Az EMNP 40.694, az MPP 36.671 szavazatot kapott. Négy éve az MPP ugyanebben a szegmensben 84.620 szavazatot kapott.
Aki már nemzethalált vizionál, azzal közölném, hogy a négy évvel ezelőttihez képest 37 ezerrel több szavazatot kaptak a magyar pártok. Négy évvel ezelőtt egy langyos kis önkormányzati választás volt alacsony részvétellel. Most egy erős proteszt hangulatú kormánymegbüntetős szavazás. Ez pedig nem az etnikai pártoknak kedvez.
Azt is érdemes figyelembe venni, hogy sem Szatmár megyében, sem Szatmárnémetiben, sem Maros megyében, sem Marosvásárhelyen nincs magyar többség. Mindegyik helyen 40% körüli a magyarság arány. Ha jó a csillagok állása, és a románok szétszavaznak, akkor van esély. Most nem ez volt, a románok az USL-vel büntettek.
antho 2012.06.13 20:20:48
@vizipipa: Az EMNP beváltotta az ígéretét. 45 ezer új magyar szavazót mobilizált. (Igaz, ezt az RMDSZ-nek tette.)
  Hat évvel ezelőtt jártam először Barcelonában, ami akkori felületes és idealista elképzeléseim szerint még Londonnál is élhetőbb város volt, de Budapestnél mindenképpen. Ezt továbbra is tartom, de mára sokkal árnyaltabb a dolog: nemrég újra eljutottam a katalán fővárosba,…..
Vastagbőr Összefogás koncert 2012.02.16 10:31:00
LL. Juniorral és a Kozmixel az államadósság ellen. A kormány beveti a nehéztüzérséget! Nem lehet ez rossz buli, ha már a kdnp.hu is hirdeti! "Kedves Zenerajongók!Azért rendezzük meg ezt a koncertet, hogy a hozzájáruljunk országunk államadósságának csökkentéséhez.Mindannyian…..
Na, ezzel is megvolnánk, megvan az Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulója, a Compact Disco, aminek egyik tagja a műsor közben azzal biztatta a nézőket szavazásra, hogy majd ők felteszik Magyarországot a térképre, ha eljutnak Bakuba. Nem ez volt az egyetlen otromba megjegyzés a…..
antho 2012.02.13 11:16:26
Kedves sixx!

A Dal című műsort kevésbé érzem problémásnak. Ez viszont vállalhatatlan:
mandiner.hu/cikk/20120212_bacsfi_dianabol_avatara_satyavati

Ja és az RTL Klub hetek óta szinkron nélkül, német nyelven adja a Cobra 11-et vasárnap este 7-től, főműsoridőben. Érdekes, hogy ezt eddig senki nem vette észre.
  A Kétnyelvű Dél-Szlovákiáért Mozgalom alaposan felkavarta az állóvizet a szlovákiai (és valamelyest a magyarországi) sajtóban. A civil aktivisták egy olyan témát vetettek fel, ami nem új és nem is egyedi jelenséggel foglalkozik. Jópár magyar cég van – MOL, OTP,…..
  Korábban írtunk már arról, hogy tavaly az összeurópai seregszemle keretében Romániában is megszámolták az istenadta népet. Az Országos Statisztikai Intézet (INS) múlt csütörtökön ismertette a tavalyi népszámlálás nem végleges adatait. A lényeg: Románia lakossága a…..
Az Eurovíziós Dalfesztivál a világ egyik legviccesebb, de rohadt komolynak szánt zenés seregszemléje, aminek az egykori keleti blokkban az egészségesnél jóval nagyobb figyelmet szentelnek, de érdekes módon az északi országokban (svéd, norvég, finn) is azt hiszik, hogy ennél…..
  2011. július 4-én elhunyt II. Ottó magyar király. Temetésére milliós tömeg és a világ uralkodóinak és államfőinek színe-java zarándokolt el Pannonhalmára, hogy elbúcsúzzanak a „jó királytól" – ahogyan népe nevezte.   Az érzelmek, melyeket ez az esemény a világban…..
antho 2011.11.20 13:03:17
@siófoky: A Habsburgok politikája gyakorlatilag folyamatosan arra irányult, hogy a birodalmon belüli relatív magyar többséget ellensúlyozza.
A Habsburgok nem magyar uralkodók voltak, soha nem a magyar érdekeket nézték. Talán ezért is van az, hogy a magyar történelmi emlékezetben és a magyarok emlékezetében sem örvend egyetlen Habsburg uralkodó sem nagy megbecsülésnek. Talán Mária Terézia az egyetlen kivétel, de ő az örökösödési háború miatt olyan nagy szarban volt, hogy kénytelen volt a magyarokhoz fordulni segítségért. Cserében MT érvénytelenítette III. Károly király néhány magyarellenes intézkedését, illetve törvényben rögzítette a nemesi földbirtokok adómentességét, továbbá engedélyezte a hadseregben a magyar nyelvű vezényletet.

Más a helyzet mondjuk a Habsburg-ház magyar ágával. József nádor pl. úgy él az emlékezetben, mint a legmagyarabb Habsburg. Ami jelzi azt is, ha a Habsburgok idejekorán felismerték volna, hogy a birodalom összetartását a magyarok ellenében nem lehet megtenni, akkor biztosan másként emlékeznének a magyarok a Habsburgokra. De ilyen az összeomlásig fel sem merült bennük. Persze 1918 után már fontos lett a magyar trón.
Csak ugye... "aki nem akar, amikor tud, nem fog tudni, amikor akar."
antho 2011.11.20 19:40:30
@siófoky:
Ugyan már. Butaság azt mondani, hogy vagy a Habsburgok vagy Turánia. A Román Királyság élén a Hohenzollern–Sigmaringen-ház állt. Ők pl. románabbak voltak a románoknál. A Habsburgoknak akkor lett fontos Mo, amikor már Ausztria elbukott.

Az írás valóban humorfesztiválra való, de sajnos a szerző komolyan gondolta. Virtigli Habsburg legitimista.
  A vasárnapi II. kerületi időközi választás eredménye nem rengeti meg alapjaiban a magyar belpolitikát, az ellenzék erőviszonyaiban viszont hozhat változásokat. Az első pillantásra magasnak tűnő, 39 százalékos részvételi arány pont a fele a tavaly áprilisinak – azaz itt is…..
antho 2011.11.14 10:05:11
@Virág et.:
Mutass már nekem egy olyan vk-t, ahol ilyen magas volt a részvételi arány időközi országgyűlésin!

"A számokon ez a tény nem változtat: van ott egy 80%-nyi szavazó, aki vagy nem ment el, vagy nem a Fideszes polgármestert támogatta."

Ez is ostobaság, hisz, aki nem ment el szavazni az is kinyilvánította a véleményét: "nekem tökmind1."

Ha a Te logikkáddal nézzük akkor azt is mondhatnák a II. kerületi összlakosság mindössze 16%-a akart változást. Ami azért valljuk be, igen szerény.
Designsarok Magasles halaknak 2011.10.27 06:09:00
A vízoszlop valószínűleg vákuum segítségével marad a helyén, így a halak alul ki tudnak úszni az akváriumból. A videó készítője szerint az uszonyosoknak annyira tetszik a magasles, hogy egy-egy egyed naponta akár pár órát is eltölt ott. Aki nem hiszi, hogy ki…..
A választások, a nemzeti ünnepek mindig jó ürügyként szolgálnak arra, hogy megnézzük, mi folyik a három nagy országos tévében. A tapasztalatok alapján az idei október 23-a is kiváló lehetőség volt az elemzésre.MTV: csak látszólag korrektAhogy azt már szinte el is várjuk, az…..
2011-ben a kis Europeum mellett csak egy bevásárlóközpont nyílt meg Budapesten: a KÖKI. Utóbbi október 14-én nyitotta meg kapuit. A Civertan.hu légifotói az építkezésről A KÖKI Terminál megépítése előtt elbontották a Kővári György tervezte régi végállomás épületet…..
Váci utca Hogyan legyél Cure-os? 2011.09.29 10:10:00
Újra koncertezik a The Cure, ennek alkalmából elővesszük, hogy mi is kellett ahhoz, hogy valaki cure-os legyen annak idején. Illetve mi kell most.  Ha szereted a Cure-t, akkor könnyebb dolgod van. Ha nem sikerült eddig, van egy-két olyan szám amivel érdemes…..
  Nem tudom, gyártottak-e a júniusban megszavazott új budapesti lobogóból, de ha igen, akkor a gyűjtők igazi kedvence lehet a zászló, hasonlóan egy-egy visszavont vagy tévnyomatosra sikeredett bélyeghez. A főváros Tarlós István főpolgármester által megálmodott új jelképe…..
  Egyszerű, de annál izgalmasabb teszttel találkoztam ma (via Markoferko & Gyógyszerész Úr). Nagy-Magyarország vaktérképén kell eltalálni a régi vármegyéket, melyik névhez melyik terület tartozik. Úgy vélem, kiváló próbája ez a magyarságteljesítménynek. Ébredés…..
Nem, csak lélegzethez jut.Ugorjunk kicsit visszább: jókedvűen tekerek reggel a Ráday utcában, amikor a Kálvinra kiérve hirtelen még jobb kedvem lett: elkezdték lebontani a térséget nyomasztó hatalmas falat. Ezt még a metróépítés miatt húzták fel, hogy zavartalanul…..
antho 2011.06.22 08:01:29
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Hál'istennek nem fogják visszakapni. És ez nagyon jól van így. A belváros nem autópálya.