Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ramson

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ilyen statisztikák tipikusan semmit se mondanak. Érdemes a kamuadatokat tanulmányozni. Pl. "megtudhatjuk" belőle:- messze a legjobb az élet Kelet-Európában Litvániában van,- Románia lehagyta nem csak Zorbánisztánt, de a liberális bezzegállam Észtországot is,- de még a nyugati adatok is…..
bircahang Orbán Krisztián 2021.08.19 06:06:00
Orbán Krisztián vátesz elmondja - pl. itt, de máshol is -, hogy a magyar rendszerváltozás kudarca 3 fő okra vezethető vissza: nem lett leváltva a kommunista elit, kritikálatlanul lett átvéve a korabeli nyugati ideológia, a külföldi nagytőke lett az ország gazdaságának fő tulajdonosa.…..
Ramson 2021.08.21 10:38:12
A volt LMP-s, majd P-s képviselő Scheiring Gábor könyvet írt Egy demokrácia halála címmel (az angol verzióban ez már Egy liberális demokrácia halála lett). Ajánlom a könyvről szóló beszélgetést is, bár abból nem derül ki minden, ill. más derül ki sok tekintetben. Mi a mű lényege nagyon röviden?…..
Ramson 2021.03.02 15:48:54
bircahang Teljes összefogás 2020.12.26 06:06:00
Én nagyon örülök az összes jelentősebb ballib párt összefogásának. Mert jegyezzük meg, ezek ma már mind ballib pártok, a korábban különvéleményt hangoztató Jobbik és az LMP is az már. De miért is örülök? Azért mert ez tiszta helyzetet fog teremteni 2022-re: a választás nyilvánvaló lesz,…..
Ramson 2020.12.28 16:07:32
@MAXVAL birсaman közíró: Azért ez nem feltétlenül igaz ugye. Az a profit mehet bárhová. De tegyük fel így van. Hol látható és miért jó ez az átlag embernek? Mint mondtad a fizetesekben nem. Akkor?
Ramson 2020.12.28 16:17:50
@MAXVAL birсaman közíró: Én tényleg szeretném ezt érteni de még mindig nem kaptam választ arra hogy mér jó ha "bent marad". Vagy kinek jó.
g7.hu/vallalat/20200806/a-magyar-gazdasagtortenet-legnagyobb-csodaja-a-meszaros-es-meszaros-kft-masodik-resz/
Ez a cikk azt mondja a profit 97 százalékát felveszik. Ha azt elnyaraljak az Adrián vagy el magán repulozik az kevéssé hasznos az országnak. Nem az volna a lényeg hogy egy versenyképes vállalatot csináljanak a cégből ami előbb utóbb annyi vagy még több pénzt fizet az embereknek mint egy multi?
Ramson 2020.12.28 21:49:52
@MAXVAL birсaman közíró: Ezt értem, ha cég vagyok, nyilván ezt akarom. De mivel nem vagyok és a nép nagy része sem az, még mindig nem értem miért lenne ez jobb a többségnek. Sőt neked mint multis call centeresnek se értem ez miért lenne jobb. A fenti cikkből látszik hogy a profilból sem reszesulsz jobban. Mi itt így se úgy se ebedelunk.
A másik pedig hogy mi a jövője egy olyan cégnek ami a dolgozoira nem költ és a profitot is felveszi tehát a versenykepessegere sem költ. Hacsak nem te vagy a szerencsésebb oldalon nem értem mit lehet ezen preferalni
bircahang A kólcenter 2020.12.18 06:06:00
Mark Fisher Kapitalista realizmus c. könyvében a kapitalizmus központalanságára azt mondja: "A legtöbb ember legközelebbi talkálkozása a kapitalizmus központalanságával a kólcenter. Fogyasztóként a kései kapitalizmusban egyre inkább két valóságban létezünk: az egyikben problémamentesen…..
Lélegeztető gépen az ország! Nemzetünk pocakos focihuszára mindenkit megnyugtatott az egészségügy qrva jól teljesít, mindenki meg lesz mentve, aki meg nem az moslék koalíció alkotta soros bérenc. Hogy közben kivághatják a Néppárt frakciójából? Meg jogállamiság? "Zsák krumplit kaptál, pofád…..