Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jankapanka

236 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Mindenki mondja nekem, hogy most aztán tényleg írjak. Tavaly húsvétkor történt az utolsó blogbejegyzés, egy egész év kimaradt, ráadásul egy nagyon fontos év. Legalábbis a tesóm szempontjából, akit fölvettek álmai sulijába (jó, erről neki kellett volna írnia, de azóta örül, hogy él, meg a szüleim…..
  Húsvét előtt a nővérem volt valami Tetűpiacon apuék iskolájában. Lehet, hogy másfajta élősködőről nevezték el, már nem emlékszem. Az a lényege, hogy a nagyobb gyerekek árulják a megunt játékaikat, könyveiket, holmijaikat a kisebbeknek. A nővérem boldogan és megrakodva jött haza, de alig mutatott…..
  2015. július 16. (2 éves)   - Kiscicaszag. Benne van a kiscicaszag... a gatyában.   - Gyorsan cupát adjanak nekem!   Provokatív fejjel: - Rágom a büdös kezemmel a nénibaba fejét.     2015. július 17.   Saját magáról: - A Sün Balázsok lefeküdnek a küszöbre, és ott…..
  Az idei Karácsony minden várakozással ellentétben lényegében ideálisra sikeredett. Kivéve, hogy – a tesóm fennállása óta először – nem küldtünk karácsonyi képeslapokat. Ezúton is elnézést kérünk mindenkitől, akihez szokásunktól eltérően nem jutottak el a jókívánságaink, és utólag, ezzel a…..
  Anyu azt mondja, csak a novembert kell túlélni valahogy. A december már eltelik magától, januárban meg már lehet reménykedni. Talán már említettem, hogy nálunk hagyományosan senki nem szereti a telet, Karácsony ide, hóemberépítés oda. A tesóm meg én folyton betegek vagyunk, a szüleinknek meg…..
  Ígérgetem nektek egy ideje, hogy közreadom az aforizmáimat. Menjünk vissza úgy három és fél évvel, abba az időbe, amikor az első értelmes szóösszetételt kimondtam! Most, hogy reggeltől estig be nem áll a szám, ez nem olyan nagy dolog, de emlékszem, mennyire odavoltak tőle a szüleim, amikor…..
Ééés igen, a világon elsőként együtt nyaraltunk négyesben. Tudjátok, engem sokáig nem nagyon lehetett vinni sehová, ezért fennállásom óta általában Apu meg a tesóm nyaraltak kettesben, aztán tavaly Anyu megpróbálkozott elvinni engem Vinyére, és Csucsu meg Michouthka toleránsak voltak.   Idén aztán…..
  Ott tartottam az idei nyár történetében, hogy a Hiúz-házban töltött szép napokkal véget ért a június, és közeledett a születésnapom. A tesóm számára nem volt kérdéses, mit kapjak tőle: természetesen könyveket! A nővérem az első osztály utáni nyáron, ha jól emlékszem, tizennyolc könyvet…..
  Idén nem volt kétséges, hogy visznek-e Vinyére. Anyu azt mondja, már egész jól funkcionálok. Igaz, hogy amikor a Mesenapon dezertáltam, azzal fenyegetett meg, hogy nem jöhetek Visegrádra, én pedig ordítottam, mint a fába szorult féreg, mert azt hittem, hogy Vinyegrádról van szó. (Visegrádra végül…..
  A szüleim szerint legfőbb ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a cupámba. Na, ennek már a fele sem tréfa. Szerencsére sikerült keresztülhúznom a számításaikat azzal, hogy a májusi 28 fok ellenére olyan taknyos lettem, mint az albán szamár. Anyu szerint biztosan huzatot csináltak az óvodában a meleg…..
  Ismét kihagytam fél évet a családom krónikájából, mert roppant elfoglalt kisbab... ifjú hölgy vagyok. Nyáron egyfolytában medencéznem, bográcsoznom és strandolnom kellett, és az ilyesmi elveszi az ember idejét az írástól. Tavasszal sikerült megvennünk a házunk másik felét, és míg anyuék azzal…..
  Az elmúlt egy hónap tapasztalatai alapján kijelenthetem, teljes mértékig megérte megengedő álláspontra helyezkedni az evéssel kapcsolatban, mert cserébe tényleg egy csomó érdekes helyre visznek. És ha az állandó elveszéseimmel megyek a szüleim agyára, az sokkal viccesebb, mint amikor még a…..
  A nővérem serdül. Ezt anyukám mondja, amikor durcás képpel, ajakbiggyesztve vonul el a szobájába, abbéli mélységes meggyőződésében, hogy ő a Teremtés egyedüli vesztese. Persze ez utóbbiról születésétől meg volt győződve, csak akkor még nem jött úgy haza az iskolából, hogy elöl egy hajtincse külön…..
  Elmeséljem nektek a hónap szenzációját? Megvolt az idei Mesefalu, és nem vesztem el! Igaz, hogy Anyukám már előre rákészült, hogy ha törik, ha szakad, 5-6 másodpercnél hosszabb időre akkor sem engedi el a kezemet (bár nekem az pont elég az eltűnéshez, többször meg is próbálkoztam vele, de anyukám…..
  Képzeljétek, mi történt velem! Végre - a világon elsőként - engem is elvittek valahová! Méghozzá egyből a Börzsönybe. Kérdeztem Anyut, hogy lesz-e ott farkas, de azt felelte, hogy a Börzsönyben csak hiúz van. És hogy engem nem vinne olyan helyre, ahol van farkas, mert én még zsákmányállat vagyok.…..
  Azt mondta az egyik olvasóm, hogy írjak inkább gyakrabban és rövidebbet. Higgyétek el, nem a jó szándékomon múlik, legalább fél tucat megkezdett és soha be nem fejezett, időközben aktualitását vesztett poszttöredék lapul a családom különféle elektronikus eszközeinek tárkapacitásán. Hiába,…..
  Anyu azt mondja, most már mindegy, ki, csak írjon valamelyikünk, mert a végén még megörökítetlenül maradnak a családunk legszebb évei. Emlékeztek, legutóbb (tavaly ilyenkor...) még azon az állásponton volt, hogy az írhat blogot, aki kevésbé rossz. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy én végképp…..
  Kezdek tartós érzelmi kapcsolatot kiépíteni a cupámmal. Eddig legfeljebb rágtam, hajigáltam vagy locsoltam belőle, a közelmúltban azonban többször is kinyilatkoztattam, hogy „Szeretem a cupámat!” Sőt, nemrég, amikor félálomban röfögtem, és Anyu szokás szerint megkínált a cupával, eltoltam az…..
  Ezt a történetet már réges-rég el akarom mesélni nektek. Csak hogy értsétek, min poénkodik a családom, ha legközelebb eljöttök hozzánk. (Meg hogy emlékezzünk rá a tesómmal nagymama korunkban, amikor már senki sem tudja, ki is mondta. És mit is mondott tulajdonképpen.)   Szóval mindez akkor…..
  Kedves Fűzfavirág, köszönjük szépen! Ígérem, igyekszem gyakrabban írni.   A nővérem azt mondta, soha ne mentegetőzzek, hogy miért nem írtam eddig. Mert csak belebonyolódom, és továbbra sem írok. Mondja ezt ő, akinek a legutolsó, félig megírt blogbejegyzése a „Két elillant hónap” címet viselte.…..
  A nővérem azt mondja, úgy kell karácsonyi üdvözletet írni, hogy az ember elkezdi, és aztán folytatja. Na, hát elkezdeni már sikerült, csak a folytatással kellene megbirkóznom. Tudjátok, most mindenki rám mutogat a családban, hogy vezessem tovább én a naplót a családunk…..
  Alább következnek a 2012. májusa és szeptembere között született aforizmák. Mivel nekünk talán ezek tetszenek legjobban a teljes termésből, megállapítjuk, hogy egy kisgyerek valószínűleg négyéves kora táján mondja a legviccesebbeket.   2012. MÁJUS (Nyávogi 4…..
  Sziasztok! Most megint én írhatok nektek! (Én, a Szuszu!) (Mutatóujj mellkasra bök.) Ugye, örültök?   Azért, mert a nővérem hisztizett húsvétkor, amikor rám adták a régi ruháját, pedig már pont eldicsekedett itt, hogy leszokott a hisztiről. Ehhez képest én meg csak kicsi…..