Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rexades

159 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(kép forrása) Ezen a hétvégén megszerezte a Jobbik az első egyéni képviselői mandátumát a Parlamentben a tapolcai időközi választáson.  Ez egy igen szomorú hír Magyarország számára, hiszen egy szélsőjobboldali gyökerű, alapjaiban nyugatellenes párt nem szerencsés, hogy…..
rexades 2015.04.19 23:25:15
@Tudományos libsizmus: mennyi ideig kerested? :D
Hetekkel ezelőtt egy remek vitát rendeztem erről a témáról az egyik órámon. A részt vevő diákok már tulajdonképpen 19-20 éves felnőttek, akiket elvileg már nem csak a mikroszférájuk, hanem a nagyobb, több ember életét befolyásoló kérdések is érdekelnek. Azért volt igazán érdekes a vita, mert több…..
Rausch Péter blogja Pontok 2015.01.11 21:10:09
,,A pokol térélmény. A mennyország is. Kétféle tér." írja Pilinszky. Tulajdonképpen egyszerű kijelentésekből, tőmondatokból áll, féltucat szó, mégis kozmikus kép jelenik meg előttünk. Azt hiszem, ezeket a ,,térélményeket" nehéz igazán megragadni, szavakba foglalni. A…..
Régen írtam már ide a blogba. Na, nem azért, mintha nem gondolkodnék el mostanság a dolgokon és nem vonnék le hasznos és kevésbé hasznos következtetéseket. Csak valahogy egyből kiadtam, illetve magamban tartottam őket vagy mire leírtam volna, már szétestek. Pedig gyakorlatilag…..
Rausch Péter blogja Nemlét 2013.04.13 17:28:55
Vég nélküli ez az állapot - nem cél -Önmagát életben tartja, önmagát határozzaNem enged ki, nem enged elMert lökni kell, lökni előre a kereketmegállnék, kérdeznék, ember lennék kicsit,keresném a jót, a jobbat, a szépet,de lökni kell, tehát nem lehet. -..
Kattintson ide a teljes képernyős diavetítésért!..
Kattintson ide a teljes képernyős diavetítéshez!..
Kattints ide a teljes képernyős diavetítésért!..
Október 24. - Sorverseny a gólyáknak Kattintson ide a teljes képernyős diavetítésért! Október 24. - Igaz vagy hamis? Kattintson ide a teljes képernyős diavetítésért! Október 25. - BRFK-Tűzoltóság-Katasztrófavédelem bemutató Kattintson ide a teljes képernyős…..
Kattintson ide a teljes képernyős diavetítésért!..
Kattintson ide a teljes képernyős diavetítésért!..
Kattintson ide a teljes képernyős diavetítésért!..
Az iskolaújság szerkesztősége újságírókat és számítástechnikában jártas szerkesztőt keres!Jelentkezni az újság e-mail címén: ameddigasemmellat@gmail.com és Tóth Ágnes tanárnőnél lehet! ..
Teljes képernyős diavetítés..
félédes cn 2012.08.05 20:49:30
Az árnyékommal versenyt futottunk,hol én előztem, hol ő hagyott hátra.A parti lámpák némán kacagtak rajtunk,fényük megcsillant a Duna vizén.A felismerés ködösen szivárgott elmémbe:a legnagyobb vetélytárs nem más, mint én...
rexades 2012.08.07 21:22:58
Teljes képernyős diavetítés..
ElőkészületekTeljes képernyős diavetítésVonulásTeljes képernyős diavetítésÜnnepségTeljes képernyős diavetítés..
Rausch Péter tanár úr fényképei Teljes képernyős diavetítés Erdélyi Nikoletta tanárnő fényképei Teljes képernyős diavetítés Szemán tanárnő videóklipje a farsangról :)..
A Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnázium tehetségkutatóján a diákjaink kiváló eredményeket értek el! Sinka Bogi: ének -- I. helyezés Surák Gabriella: rajz -- megosztott I. helyezés és közönségdíj Hegedűs Henrietta: rajz -- megosztott I. helyezés Szemők Ágnes:…..
Rausch Péter blogja Lizi 2012.01.30 22:06:00
  Lizi (2000-2012)..
Kezdjük rögtön egy fontos megállapítással: Az ÁSZ jelentés a BKV-ról az ügyészségen landolt, reméljük lesz belőle nyomozás, mert most már tényleg elég volt, hogy D. Gábor éli a boldog budakeszi nyugdíjasok életét. A jelentés a következőt állapította meg: 2002-2010…..
rexades 2012.01.30 15:28:51
Pár dologban szeretnék pontosítani:
- sokat mondogatott tény, hogy a főváros SZJA-bevételeit nagyrészt elvonja az állam, hogy a vidéki önkormányzatok fenntartását támogassa, ez éves szinten egy 500 milliárd forint, tehát gyakorlatilag minden évben egy 4-es metrónyi pénz. Ez utóbbit 20 éve elvonják a várostól (egyébként indokoltan). Emlékeztetőül: a főváros mai költségvetése kb. 500 milliárdos (tehát kétszer ennyi lenne...)

- A BKV finanszírozását a fenti forráselvonás miatt a főváros nem tudja megoldani, párthovatartozástól függetlenül. Tehát így nem igaz, hogy Demszkyék lerohasztották a BKV-t. Tehettek volna többet, persze a hatékonyabb gazdálkodás érdekében, a korrupció viisszaszorításával, de a finanszírozási hiány nagyságrendekkel nagyobb.

A ,,lerohasztották'', a városvezetés szart sem csinált... stb. érvek, azért nem teljesen korrektek, mert erre nem volt meg a forrás. Demszky minden kormánynál verte az asztalt ezügyben, hogy adjanak pénzt, mert a BKV így nem fog tudni működni.

,,Demszky Gáborék még csak nem is tervezték be a járműpark cseréjét, amivel 800 milliárdos belső adósságot okoztak a BKV-nak". - azzal, hogy nem tervezték a járműpark cseréjét, nem okozhattak 800 milliárdos belső adósságot... Egyébként miből oldották volna meg a cserét?

A másik, hogy honnan lett volna 2002-2010 között 800 milliárdja a fővárosnak (tehát évi 100 milliárd), amikor évente körülbelül 500 milliárdból kell gazdálkodnia? Igen, volt korrupció és sok pénz ment el olyan helyekre, ahova nem kellett volna. De még egyszer, a probléma az, hogy ilyen körülmények között a BKV fővárosi erőből finanszírozhatatlan.

Az ÁSZ pedig nem tekinthető független elemzőnek, a mai kormánypárt befolyása alatt van... a finanszírozási környezetet is meg kellett volna vizsgálni. Ahogy a mait is.
rexades 2012.01.30 15:56:21
@zero: A 4-es metró teljesen hozzáragadt Demszkyhez, nem tudta már elengedni (lehet, hogy el kellett volna). Ugyanakkor, aki már járt néhányszor a 7-es busz vonalán, az tudja, hogy mennyire nagy szükség lenne rá. Tényleg agyrém, hogy 3-4 busz vonul be egyszerre egy megállóba...
Közben azért volt Combino-projekt (40 új villamos), meg vettek 150 Volvo buszt, meg kb. 50 használt Van Hoolt, meg az alvállalkozók viszonylag új típusokkal működnek/működtek a peremkerületeken, meg fel lett újítva a 2-es metró, a Szentendrei HÉV (óriási korrupcióval), meg a metrókocsik cseréje is megkezdődött volna, ha minden rendben megy (érdekes, a fék azóta megjavult...).

A BKV problémáját a főváros nem igazán akarta magára venni, ma se akarja egyébként, mert túl nagy áldozattal járna...
rexades 2012.01.30 18:14:49
@Steve_Jobs: A BKV finanszírozásával se lenne gond, amennyiben csak busszal oldaná meg a közlekedést. A kötött pályás megoldások összességében annyival drágábbak, hogy a cég mérlegét negatív irányba billenti. De amíg Győr pl. ki tudja segíteni támogatásokkal a helyi volán vállalatot (egy főre vetítve jóval nagyobb adóbevétel marad ott), addig Budapest ezt nem...

Az első ajtós felszállás sok helyen bevezethető lenne, de azért vannak olyan vonalak bőven, ahol nem érné meg (ez is csak a buszokra és a trolira alkalmazható)
A blogom számos aktuálpolitikai kérdést feszegető írást tartalmazott egészen 2009-ig, amikor tanárként kezdtem el dolgozni. Ekkor ugyanis úgy döntöttem, hogy ezeket az írásokat elrejtem a kíváncsi diákok és kollegák szeme elől, mert nem akartam gyorsan skatulyába kerülni, meg…..
Megjelent a Semmelweis iskolaújságának negyedik száma! Online olvasás a Google segítségével ..